המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!
סיפרתי לכם לא פעם ולא ארבע עשרה פעמים על הלימודים שלי — אי שם באוקטובר 2007 (וואו, אני זקנה) התייצבתי באוניברסיטת תל אביב, שמחה ונרגשת לקראת תואר שכל כולו מתמטיקה ומדעי המחשב. שלוש וחצי שנים לאחר מכן יצאתי משם חבוטה, מותשת, לא מאמינה על עצמי שפעם נהגתי לומר בגאווה “איך אני אוהבת מתמטיקה!”… אבל היי, עם תואר ראשון ביד.
אין יור פייס, פונקציות מרוכבות.
בקיצור, היו לי שתי חברות מאד מאד מאד טובות בלימודים, ברמה שאני טוענת עד היום שבזמן התואר היו לי שלושה בתים: של ההורים שלי ושלהן. גם על החברות כתבתי רבות, וזה הגיוני מאד בהתחשב בזה שהבלוג נולד בשיא הדכאון של הלימודים, כך שבשנים הראשונות שלו זה היה חלק גדול מהחיים שלי.
באחד הבתים שלי, היה תמיד הרבה אוכל. טוב סליחה, בשלושת הבתים תמיד היה הרבה אוכל. אבל באחד ספציפית, בנוסף לכל האוכל, תמיד היתה על השיש העוגה של אמא של החברה, עוגת הקוואקר של קרי. עוגה הכי פשוטה בעולם, הכי ממכרת בעולם. לא נעים לי לספר לכם איך היינו יושבות, “לומדות” (כלומר, בודקות אם מישהו הגיב לאלבום יום ההולדת שבדיוק העלינו לפייסבוק, בתקופה ההיא שאנשים עוד היו מעלים אלבומים לפייסבוק, ושאפשר היה להכניס רק שישים תמונות לאלבום! הו נוסטלגיה) ומחסלות את העוגה תוך כדי.
אבל אוי, תראו מה זה, בכל זאת סיפרתי לכם.
בקיצור, השגתי לי כמעט במיידי את המתכון של העוגה, אבל הכנתי אותה פעם אחת ויחידה: כשנסענו לחגוג יום הולדת לאותה החברה בצפון (כאמור, כתבתי על זה כאן).
לאחרונה נזכרתי בעוגת הקוואקר הזו, והחלטתי שאולי הגיע הזמן להכין אותה שוב, אבל לא התאפקתי ומיד חשבתי על שדרוגים שיהפכו אותה מעוגת קוואקר (אני לא הולכת לכתוב “סתם” עוגת קוואקר, כי היא ממש לא סתם) לחיתוכיות קוואקר שוות.
חמאת בוטנים? תוספת ראויה, אין ספק.
שוקולד לבן? מסקרן, למה לא!
ואז, בהחלטה בואכה הברקה של רגע, החלטתי להשחים את החמאה. אם גם ככה צריך להמס חמאה בשביל המתכון הזה.. למה לא לעבוד עוד ארבע-חמש דקות נוספות, גג, ולקבל חמאה חומה?
וואו. תקשיבו. ההחלטה הטובה של חיי. אין לי מילים כדי לתאר מה החמאה עושה לריח ולטעם של החיתוכיות. משהו שם מרגיש קרמלי, משהו מרגיש.. אני תמיד מגלגלת עיניים כשאנשים מדברים על עומק של טעמים, אבל תקשיבו, יש לדבר הזה טעם עמוק!
ערכתי עוד כמה שינויים במתכון המקורי, כך שקשה לומר שהוא יוצא בדיוק אותו הדבר, אבל הוא יוצא מהמם. בסוף בסוף, אחרי האפיה (המשותפת עם עידו, שהיתה אחד הדברים המצחיקים והחמודים שקרו לי בתקופה האחרונה), הקירור והחיתוך, מתקבלות חיתוכויות קוואקריות, חמאת בוטנימיות, דחוסות בקטע טוב, עם תוספת קלה של מתיקות הודות לשוקולד הלבן, וכאמור – החמאה החומה.
נראה הכי פשוט שיש, אבל וואו, כמה טעים. קצת כאילו מישהו לקח חטיף אנרגיה והחליט לעשות לו מהפך בסגנון “יש לה את זה” או כל הסרטים הקיטשיים המטופשים בסגנון.
בקיצור (זוכרים שפעם הייתי כותבת מגילות ואז מוסיפה “בקיצור” אחרי טקסט של אלפיים מילים? יא, אני ממש חזקה בנוסטלגיה היום), זה מתכון מעולה לחגוג איתו את יום חמאת הבוטנים, שחל ממש היום — סביר להניח שיש לכם את כל המצרכים בבית גם ככה.
עכשיו, אם תסלחו לי, אני הולכת לחגוג את יום העידודי לין, שגם כן חל ממש היום — מה בתכנון לחגיגות יום הולדת שנתיים (!!!)? עוגה, אולי עוגיות פאזל, זום עם הסבים והסבתות ו… כן, נראה לי שעוד אוכל. ואם יהיה ליונתן מצב רוח, אז אולי גם כמה הרמות ושירי יום הולדת מצד האח הגדול. אויש, זה הולך להיות חמוד!

מצרכים
120 ג' חמאה
125 ג' (1/2 כוס) חמאת בוטנים
200 ג' (2 כוסות) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
120 ג' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
1/4 כפית מלח
125 ג' (1 כוס) קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
85 ג' (1/2 כוס) מיני שוקולד צ'יפס לבן (אפשר גם 100 ג' שוקולד לבן, קצוץ גס)
לקישוט
1-2 כפיות חמאת בוטנים
30 ג' שוקולד לבן
1/2 כפית שמן נייטרלי (לא חובה)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים רינג (או תבנית) בגודל הרצוי. רצוי לרפד בנייר אפיה, כדי להקל על החילוץ בתום האפיה.
- מניחים חמאה בסיר קטן. ממיסים על האש וממשיכים לבשל עוד ארבע-חמש דקות, תוך כדי ערבוב, עד להשחמה. מסירים מהאש ומיד מעבירים לקערה בינונית.
- מוסיפים חמאת בוטנים וקוואקר לחמאה ומערבבים היטב. הערה: אם משתמשים בחמאת בוטנים לא טבעית, בסגנון סקיפי, רצוי לחמם במיקרוגל למשך עשר-עשרים שניות, עד לקבלת מרקם נוזלי.
- מוסיפים סוכר חום כהה, מלח, קמח ואבקת אפיה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס לבן.
- מעבירים לתבנית, מיישרים לשכבה אחידה ואופים למשך 28-32 דקות (אני אפיתי בדיוק 30). מצננים, מחלצים מהתבנית וחותכים ל-16 ריבועים, או כל מה שנראה לכם נכון.
- אם רוצים לקשט, מחממים חמאת בוטנים כמה שניות במיקרוגל, עד שהיא נוזלית.
- ממיסים שוקולד לבן בפולסים של 15-30 שניות, גם כן במיקרוגל. אם הוא סמיך מדי, מערבבים פנימה שמן, רק עד שהשוקולד נהיה יותר דליל.
- מעבירים את חמאת הבוטנים והשוקולד הלבן לשקיות זילוף קטנות. גוזרים חור קטן-קטן-קטן בקצה ומזלפים פסים של חמאת בוטנים ושוקולד לבן מעל החיתוכיות.
מקור המתכון: עוגת הקוואקר של קרי, עם שינויים ותוספות.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אני ממש מבקשת שתתנו לחמאה החומה הזדמנות, אבל אם אין לכם זמן או כח להכין, אפשר פשוט להמס את החמאה. במקרה כזה, אתם יכולים להסתפק במאה גרם חמאה (ההשחמה של החמאה מאדה חלק מהנוזלים, כך שכשאני התחלתי עם מאה גרם חמאה, נשארו לי שמונים גרם בתום ההשחמה, לכן המסתי עשרים גרם נוספים וערבבתי פנימה. אם רק ממיסים, אתם אמורים להישאר עם בערך מאה גרם בסוף, בכל מקרה).
- אגב, מאמינה שהמתכון יעבוד גם עם שמן קוקוס במקום החמאה, מה שיהפוך אותו לפרווה וטבעוני (אם תשמיטו את השוקולד הלבן או תשתמשו באחד שהוא פרווה), אבל מודה שלא ניסיתי בעצמי. אשמח לשמוע אם מישהו מנסה בהצלחה. מוסיפה הערה מהקוראת חן: אפשר להשתמש ב-80 גרם שמן קוקוס במקום 100 גרם חמאה, היות שאי אפשר להשחים אותו גם ככה. תודה, חן!
- אני השתמשתי בחמאת בוטנים טבעית לחיתוכיות, אבל כל חמאת בוטנים תעבוד פה.
- אפשר להשתמש בכוס אחת, או 140 גרם, של קמח לבן, במקום המלא.
- אפשר להשתמש בשוקולד מריר במקום השוקולד הלבן, או אפילו שוקולד חלב, כדי לתת לחיתוכיות וייב ריסזי.
4 תגובות
בגלל שאי אפשר להשחים אותו, הכנתי עם 80 גר’ שמן קוקוס (כי הוא שומני יותר מחמאה, לכן 80 גר’ במקום 100)
כדאי שתצייני את זה במתכון, חבל שלא יצא טוב לאחרים שינסו את המתכון…
החלפתי את השוקולד הלבן בשוקולד צ’יפס מריר
יצא מעולה!
תודה רבה, חן!
שמחה שהכנת ואהבת, ומעריכה מאד את הפידבק. עדכנתי בהערות 🙂
היי יעבוד עם לוטוס במקום החמאת בוטנים? הבן שלי אלרגי…
היי איה, באסה על האלרגיה 🙁
לא רואה סיבה שלוטוס לא יעבוד. כמובן שזה יצא הרבה יותר מתוק, אבל בטוחה שיהיה טעים.