עוגת שוקולד לבן ומקדמיה

על ידי מור
זהו, נכון?
סלינו כבר לא על כתפינו, ראשינו לא עטורים, נכון?
פסטיבל הגבינות הסתיים — אפשר לחזור לדבר על דברים אחרים..
פחות גבינתיים.
יותר.. טעימים?
יופי.
מזל.
כי לפני חודשיים וקצת, במסגרת מבצע חסלי-את-כל-מה-שיש-לך-בבית-לפני-המעבר-דירה, מצאתי על הדלת של הפריזר שקית של אגוזי מקדמיה.
אגוזים שקניתי.. מזמן. כמה מזמן? לא זוכרת כמה מזמן. וזה רק מוכיח שזה היה מזמן.
עכשיו, אלה לא סתם אגוזים. זה מקדמיה.
זה האגוז האדיר, הנחשב, האצילי, היקר מכולם (בעצם רגע, אני טועה? לא יודעת, יש יקרים ממנו?), אגוז הדרקונים, משחרר העבדים.
מקדמיה.
זה לא סתם משהו שאפשר להשליך לפח בתואנת “טוב, זה פה מזמן, זה כבר בטח מקולקל”.
(חוץ מזה, בראש שלי אגוזים לא מתקלקלים אף פעם. אני יודעת שאולי זה לא נכון, אבל בבקשה אל תתקנו אותי ותשנו דעתי בעזרת משהו קטן וזניח כמו עובדות)
זה לא משהו שמנשנשים מול הטלוויזיה כמו מטבעות שוקולד מריר של קליבו.
(לא שזה משהו שאני עושה)
(לא מול הטלוויזיה, לא מול המחשב, לא סתם כך בעודי עומדת במטבח ומנסה להחליט מה לאכול לארוחת ערב)
(רגע, מטבעות שוקולד מריר זו ארוחת ערב לגיטימית? שואלת בשביל חברה)
למקדמיה צריך לתת כבוד.
אז החלטתי להיות מקורית ולשלב את האגוזים עם שוקולד לבן*.
*אני, כמובן, צינית. אולי לא שמתם לב לזה, כי זה משהו חדש ושונה ומקורי בשבילי, להיות צינית שוב

הייתי צינית. בכל אופן, מקדמיה ושוקולד לבן זה כמו שוקולד וחמאת בוטנים, כמו חמאת בוטנים וריבה, כמו חמאת בוטנים והאצבע שלי — זה עובד טוב ביחד!

אבל אז החלטתי להיות מקורית באמת ולא להכין עוגיות שוקולד לבן ומקדמיה, כי זה באמת הכי נדוש בעולם (אך טעים, כן? גם בראוניז זה נדוש. גם עוגיות שוקולד צ’יפס. זה לא הופך את זה ללא טעים. פשוט.. נדוש. ואני רציתי להיות מקורית! וצינית! רגע, זה לא קשור).
בקיצור, קפצתי לבלוג המועדף עלי (סתם, נראה לכם שהוא המועדף עלי?! הבלוג המתיש הזה? למי יש כח אליו?), לקחתי ממנו השראה בדמות קוביות קפה ושוקולד צ’יפס (הכנתם פעם? כל כך קל, כל כך טעים), והכרזתי על מתכון לקוביות שוקולד לבן ומקדמיה.
תראו.
תראו תראו.
לחתוך את העוגה לקוביות כנראה לא היה ההחלטה הטובה ביותר שעשיתי – העוגה היתה גבוהה והקוביות יצאו קטנות אך גבוהות, כמו אצבעות עומדות. או נופלות, בעצם. בקיצור, יצא מוזר.
אבל זה היה טעים. כה טעים.
לא הצלחתי להפסיק לאכול מרוב שזה היה טעים.
והעובדה שחתכתי את העוגה לקוביות קטנטנות שאפשר לנשנש בכיף, כאילו אין קלוריות בעולם —
זה לא עזר. זה לא עזר בכלל.
בכל אופן, מיד אחרי שאכלתיצילמתי את העוגה הקובייתית הזו (או קוביות העוגה? הממ..), נשבעתי לפרסם אותה בבלוג בהקדם האפשרי.
ואז, כמובן, עברו קצת יותר מחודשיים.
תבינו, בדיוק עברתי דירה. ואז היה פסח. ושבועות. ולפני ואחרי ותוך כדי היה לי ילד חולה (תגידו, החום לא אמור להתייאש מתישהו ולהגיד “עזוב, תינוק, סבלת מספיק. אני כבר אעבור לילד אחר”?).
בקיצור.
מה הסיכוי שיש לכם בבית אגוזי מקדמיה שאתם לא יודעים מה לעשות איתם? יש לכם? יופי. אני יודעת מה אתם הולכים לעשות איתם!
***
עוגת שוקולד לבן ומקדמיה
מקור המתכון: התבססתי על זה.
כמות: תבנית ריבועית בעלת צלע של 20 ס”מ. הכמות תלויה בגודל הקוביות/אצבעות — אני חתכתי לכמה עשרות קוביות, אבל אפשר גם לחתוך ל-16 פרוסות גדולות מאד.
מצרכים:
150 ג’ (3/4 כוס) סוכר לבן
280 ג’ (2 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה גדולה
240 מ”ל (1 כוס) חלב/חלב סויה (הכי כיף בטעם וניל!)/חלב לא חלבי אחר
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן קנולה (או שמן נייטרלי אחר)
100 ג’ שוקולד לבן, קצוץ גס
150 ג’ (כ-1 כוס) אגוזי מקדמיה, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מניחים סוכר, קמח, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית. מערבבים קלות.
3. בקערה נפרדת טורפים יחד ביצה, חלב ושמן.
4. יוצרים שקע במרכז קערת החומרים היבשים. יוצקים פנימה את הרטובים ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה אחידה.
5. מוסיפים שוקולד לבן ומקדמיה, ומערבבים עד לפיזור אחיד.
6. יוצקים לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה עם לקקן. אופים 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות/אצבעות/מה שתראו לנכון.
אופן ההכנה:
  • אם תשתמשו בחלב לא חלבי ובשוקולד לבן פרווה (יש דבר כזה, נכון?) או בשוקולד מריר, העוגה הזו אפילו יכולה להיות פרווה, ווהו!
  • אם במקרה לא אכלתם הכל תוך עשר דקות, לחלוטין אפשר להקפיא את העוגה.
  • אני יודעת שהיא נראית פשוטה, אבל הו וואו, כמה טעימה. אז אתם מכינים? תכינו? יופי. אחלה.
איזה כיף שכבר לא צריך לדבר על גבינה, אה?

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

5 תגובות

Shira Levy מאי 29, 2018 - 19:30

אולי זה מוציא את הפואנטה מהעוגה אבל יש אפשרות להחליף את האגוזים במשהו ידידותי לילדים? 🙂

הגב
Natalie מאי 30, 2018 - 03:42

אוף זה נראה טעים

הגב
Morcake מאי 30, 2018 - 17:59

ברור, שירה, עוגת מקדמיה בלי מקדמיה 😉
את יכולה להשמיט אותם לגמרי או להוסיף עוד שוקולד לבן (או מריר/חלב בשביל הגיוון).

נטלי, להכין לך? **סמיילי בוכה מצחוק**

הגב
אנונימי יוני 4, 2018 - 19:57

תקשיבי רגע,
זה ממש חילול קודש להשוות חמאת בוטנים ושוקולד לבן.
בעוד הראשון הוא מאכל אלים, שוקולד לבן זה פיכסה

הגב
Morcake יולי 21, 2018 - 13:58

🙂
חשוב לי לציין שדיברתי על שוקולד לבן ומקדמיה כשילוב, אי אפשר להסיק מזה ישירות על דעתי לגבי שוקולד לבן (אם כי הוא ממש סבבה לדעתי. יש סקילה בדרך?) 😉

הגב