בידודיות שוקולד

על ידי מור

לפני כמה חודשים, הכנתי שילוב של בראוניז וכדורי שוקולד. לא זוכרת למה, אבל זה קרה. שכבה דקה של בראוניז, מעל זה כדורי שוקולד. חתכתי למשולשים. היה טעים.

כאילו, בראוניז וכדורי שוקולד — מה יכול להיות לא טוב?

כשהעליתי את התמונה לאינסטגרם, קיבלתי לא מעט בקשות למתכון. אז כתבתי לכולם שזה שליש מהמתכון הזה, בתוספת לינק, ומעל זה המלית מהמתכון ההוא, גם בתוספת לינק… אבל די נו, זו לא דרך לתת מתכון.

אז שמתי לי כוכבית בראש והבטחתי לעצמי להכין שוב את הדבר הזה מתישהו ולפרסם מתכון מסודר.

מאז שהתחיל בידוד הקורונה לפני חודש וחצי, מצד אחד אין לי רגע לנשום, אבל מהצד השני אני כן אופה הרבה יותר, בעיקר עם יונתן. פתאום נזכרתי בבראוניז-כדורי שוקולד האלה שתכננתי להכין במשך חודשים, והחלטתי לנצל את ההזדמנות כדי לסמן על זה וי.

אסף לא ממש הבין מה אני רוצה. “אני בכלל לא זוכר שזה היה כזה טעים”, הוא אמר, “למה את מתעקשת?”.

כי אני רוצה, אסף. כי אני רוצה. **גלגול עיניים**

ואז, יום אחד חשבתי על משהו: למה להכין בתבנית עגולה ולפרוס למשולשים…

אם אני יכולה להכין את הדבר הזה בתבנית ריבועית, לחתוך לקוביות, ולצפות בשוקולד מתקשה?

התשובה היתה שאין לכך שום סיבה. שום סיבה בכלל.

לכן הכנתי בראוניז. אפיתי אותם בתבנית ריבועית. הנחתי מעליהם כדורי שוקולד. קיררתי, חתכתי, ציפיתי.

(צילמתי, כמובן ואז…)

נתתי לאסף – הספקטי, יש לציין – לטעום.

“וואו! וואו! איזה טעים זה! וואו!”

והרשו לי לומר לכם, הדבר היחיד שיותר כיף מלהכין משהו ממש ממש טעים זה להיות מסוגלת לדחוף את הדבר הטעים הזה בפרצוף של בעלך ולהגיד לו “אמרתי לך!!!!”.

תקשיבו, אסף מסתובב פה בבית כבר כמה ימים ולא מפסיק להתלהב מהממתק הזה. בצדק, כן? הוא טעים לאללה.

ועכשיו אנחנו מגיעים לשם שלו: בידודיות. למה בידודיות?

קודם כל, כי איך אני אקרא לו, “קוביות בראוניז כדורי שוקולד”? הממממ קליט.

כשדנו – הסקפטי ואני – בשם, הוא אמר שזה ממש כמו איזה חטיף שוקולד, כמו פסק זמן או כיף כף. אבל הוא לא באמת דומה להם בטעם. הוא לא דומה לאף חטיף שאנחנו מכירים בטעם. לכן הוא צריך לקבל שם משלו, שם חטיפי משלו.

ואם אני כנה רגע, כנראה שאלמלא הסגר, אם לא היינו נמצאים בבידוד כל כך הרבה זמן, סביר להניח שלא הייתי מגיעה להכין שוב את המתכון הזה ולפרסם אותו מתישהו בזמן הקרוב, לכן הוא די תוצר של הסגר.

על כן, בידודיות. בידודיות שוקולד.

אגב, באופן כמעט אירוני, אי אפשר באמת לאכול בידודית בודדת: אוכלים אחת. חושבים לעצמכם “וואו, מה זה?”. לוקחים עוד אחת, כדי לנסות להבין מה זה. החזקים עוצרים אחרי השניה. כל השאר ממשיכים לשלישית, כי הם הבינו מה זה והם יודעים מה טוב להם בחיים.

אז בידודיות שוקולד —

אני צריכה לומר לכם באופן מפורש שזה קינוח מושלם לעל האש/פיקניק של יום העצמאות (אפשר לחגוג גם בחצר או במרפסת, אל תוותרו!!), או שזה מובן מאליו?

בידודיות

לפני כמה חודשים, הכנתי שילוב של בראוניז וכדורי שוקולד. לא זוכרת למה, אבל זה קרה. שכבה דקה של בראוניז, מעל זה כדורי שוקולד. חתכתי למשולשים. היה… חיתוכיות, קוביות, אצבעות וכו' בידודיות שוקולד European הדפס
כמות: תבנית ריבועית עם צלע של 20 ס"מ
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 2.5/5
( 4 הצביעו )

מצרכים

לבראוניז

100 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

40 ג' חמאה

1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

55 ג' (1/4 כוס + 2 כפות) קמח לבן

1/4 כפית מלח

1/4 כפית אבקת אספרסו (לא חובה)

 

לכדורי שוקולד

125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

125 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

1/4 כפית מלח

125 ג' (כ-16 יחידות) ביסקוויטים

 

לציפוי שוקולד

225 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

2 כפיות שמן קנולה, או שמן נייטרלי אחר

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים יחד, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מניחים בצד למספר דקות.
  3. מניחים ביצה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים עד להתאחדות.
  5. מוסיפים קמח, מלח ואספרסו. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בלילה אחידה לגמרי.
  6. יוצקים לתבנית. אופים 12-15 דקות, עד שהבראוניז מתייצבים ובתקווה נוצרת שכבת נייר דקה בחלק העליון של הבראוניז. מצננים.
  7. להכנת כדורי השוקולד: מניחים שמנת מתוקה, שוקולד ומלח בקערה קטנה. מחממים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, ומערבבים בין לבין, עד לקבלת גנאש חלק. מניחים בצד.
  8. שוברים ביסקוויטים לחתיכות קטנות ומעבירים לקערה בינונית.
  9. מוסיפים את קרם השוקולד לביסקוויטים ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  10. יוצקים מעל הבראוניז ומיישרים לשכבה אחידה. מעבירים למקרר להתייצבות.
  11. מחלצים מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל 2X2.5-3 ס"מ ומקפיאים.
  12. להכנת ציפוי השוקולד: מניחים שוקולד מריר בקערה קטנה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות.
  13. כשהשוקולד נמס לגמרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  14. מוציאים את קוביות השוקולד מהמקפיא. מצפים כל קוביה בשוקולד המומס ומניחים על תבנית/מגש להתייצבות. שומרים במקרר.

מקור המתכון: הבראוניז מבוססים על המתכון הקבוע שלי, שכבת כדורי השוקולד על כדורי השוקולד הקלילים שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • קוביות השוקולד מרירות למדי. אני מתה על זה! אבל מי שפחות בעניין, יכול א) להשמיט את הקפה מהבראוניז ו/או ב) לצפות בשוקולד חלב (אולי אפילו לבן, אם ממש בא לכם לשבור את המרירות) במקום שוקולד מריר.
  • אני הסרתי שוליים לפני החיתוך (חייבים לטעום, לא?) וחתכתי ל-48 קוביות של 2X2.5-3 ס”מ. השתמשתי בסרגל. ניסיתי לדייק. כשלתי. אבל בכל אופן, אני ממליצה לחתוך לקוביות/אצבעות קטנות באמת, כך שתקבלו באזור החמישים, פלוס מינוס, כי הממתק הזה מאד חזק ומרוכז בטעם שלו, צריך לאכול אותו בביסים קטנים. שלושה-ארבעה ביסים קטנים כאלה בכל פעם, אבל עדיין..
  • אגב, שכבת הבראוניז די דקה — אם רוצים, אפשר להכפיל כמויות כדי שהיחס בינה לבין שכבת כדורי השוקולד יהיה קצת יותר שווה, אבל לדעתי האישית החטיפים האלה טעימים בדיוק כמו שהם.
  • אם יש לכם כח לטמפרר שוקולד לציפוי, אתם יכולים, ואז הממתק יישמר גם בקופסא אטומה בחוץ, במקום במקרר (עם הציפוי הנוכחי, חייבים מקרר, אחרת השוקולד נמס די מהר).

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

8 תגובות

נטלי אפריל 26, 2020 - 11:55

אומג אומג אומג זה רעיון גאוני!!!! והשם מוש!

הגב
מור
מור אפריל 26, 2020 - 12:43

לא, את לא מבינה כמה זה טעים. מפחיד.

הגב
דינה אפריל 26, 2020 - 15:58

גודל תבנית?

הגב
מור
מור אפריל 26, 2020 - 16:05

תבנית ריבועית עם צלע של 20 ס”מ. זה מופיע בתחילת המתכון, אבל בקטן, אז קל לפספס 🙂 אנסה לראות אם אפשר להגדיל קצת את הטקסט שם.

הגב
רחלי אפריל 27, 2020 - 22:01

נראה טוב ברמות אחרות.. ייבדק בהקדם 🙂

הגב
מור
מור מאי 3, 2020 - 14:45

תודה רבה!! מחכה לשמוע איך יצא, אם את מכינה 🙂

הגב
נעמה מאי 20, 2020 - 19:54

ילך עם שמנת צמחית במקום מתוקה?מנסה לפרוות את זה:)

הגב
מור
מור מאי 24, 2020 - 10:21

לא מניסיון, אבל מאמינה שכן. גם קרס קוקוס יכול לעבוד.

הגב