חיתוכיות שוקולד וקליק

על ידי מור
אני יודעת, אני יודעת.

 

הבטחתי לכם כל מיני דברים, הרים וגבעות ממש. עוגות גזר ושוקולד וטיולים לחו”ל.

 

והנה אני פה, דוחפת לכם דברים לא קשורים לפרצוף, כל מיני חיתוכיות שבכלל לא הזכרתי בפוסט הקודם, מהסיבה הפשוטה שעדיין לא הכנתי אותן אז.

 

אבל בזמן הזה הכנתי אותן כבר פעמיים, והחלטתי – בחורה גחמתית שכמותי – שאתם צריכים לדעת עליהן בהקדם האפשרי.

 

מאז ההחלטה הנרגשת הזו עברו, כמובן, שבועיים, והנה אנחנו פה.
סתם סתם, האמת היא שעברו רק כמה ימים. אבל הנה אנחנו פה.

 

בקיצור.

 

הבלוג הזה קיים כבר ארבע מאות שנה בערך. במהלכו הצטברו פה לא מעט מתכונים, חלקם טובים יותר, חלקם – אני מודה, בעיקר מהשנים הראשונות – טובים פחות.

 

הבעיה? חלק מהמתכונים, בעיקר הטובים יותר והישנים יותר, נוטים ללכת לאיבוד. נשכחים. על ידיכם, על ידי.

 

וזה עצוב.

 

אז מה עושים?
מחדשים!!

 

לוקחים מתכון טוב וישן א’, לוקחים מתכון טוב וישן ב’, מחברים, מצלמים מחדש, ובום! מנערים את האבק ומחזירים עוגה ליושנה. אהההה עטרה ליושנה.

 

אוף, הבנתם למה התכוונתי.

 

בקיצור.
(כמעט תשע שנים של בלוג, ועדיין לא למדתי איך להשתמש במילה הזו כמו שצריך — “בקיצור”)

 

אני לא רוצה להאריך — הזמן קצר, המלאכה מרובה, התינוק בוכה ועוד כל מיני דברים שמהווים תירוץ לזה שאני מקצרת בדבריי.

 

יחסית.

 

במונחי מורקייק.

 

צר עולמי כעולם נמלה חובבת חמאת בוטנים.

 

רגע, ככה הולך המשפט?

 

ככה הולך המשפט, נכון?

 

למה אתם שותקים?

 

אה, כי אתם מחכים בשתיקה למתכון? הבנתי. מצחיקים שכמוכם, אתם אמורים לחכות בשקיקה, לא בשתיקה.
וואה וואה וואה וואהההההה.

 

הבנתם?
זה היה אמור להיות רעש של כשלון מביך. נווווו כזה.

 

אתם עדיין שותקים, אה?

 

אוקיי. הבנתי.

 

טוב, זה מתחיל להיות מביך.

 

יאללה, רוצים מתכון לחיתוכיות ממש שוות עם בצק פריך עם פירורי קליק ומלית שוקולד פאדג’ית? כדאי לכם, יש שם גם גנאש מהמם וקישוטי קליק לקישוט.
(בניגוד לקישוטים שאינם מיועדים לקישוט)

 

אתם עדיין שותקים?!

 

וואו. קהל קשה.
***
חיתוכיות שוקולד וקליק
מקור המתכון: התחתית מבוססת על ריבועי הג’ינג’ר שהכנתי לפני מאתיים שנה, המלית על ריבועי השוקולד-שיבולת שועל מלפני ארבע מאות שנה (התמונות, הו התמונות). ומה יצא? מתכון חדש ומגניב!
כמות: תבנית ריבועית בעלת צלע של 20 ס”מ. אני חתכתי – אוקיי, אסף חתך – לשישה עשר ריבועים גדולים, אבל היות שמדובר בקינוח די עשיר ומאד שוקולדי, אפשר בכיף לחתוך גם לקוביות/אצבעות קטנות יותר.
מצרכים:
לתחתית
50 ג’ חמאה רכה
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר לבן
105 ג’ (3/4 כוס) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
30 מ”ל (2 כפות) חלב (או חלב קשיו, כמוני!)
כ-1/2 שקית קליק לבחירתכם (אני השתמשתי בשילוב של קליק ביסקוויט וחום-לבן)
למלית השוקולד
50 ג’ חמאה
300 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
1 ביצה גדולה
70 ג’ (1/2 כוס) קמח לבן
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר חום דמררה/לבן (ראו הערה בהמשך)
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת נס קפה (לא חובה, אבל לגמרי חובה)
לגנאש
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
150 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
לקישוט
קליק לבחירתכם (גם כאן השתמשתי בשילוב של קליק ביסקוויט וחום-לבן)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים רינג על תבנית עם נייר אפיה (לחילופין, מכינים תבנית בגודל דומה).
2. להכנת התחתית: מניחים חמאה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים למשך שלוש-חמש דקות על מהירות בינונית.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח וחלב לקערת. מערבבים על מהירות בינונית עד לקבלת גושי בצק.
4. מניחים את הקליק בשקית קטנה ומרסקים לפירורים בעזרת מערוך (אפשר לטחון גם במעבד מזון, אבל בעיניי זה מיותר ללכלך אותו בשביל כל כך מעט עבודה). מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים קלות, רק עד לפיזור אחיד.
5. מעבירים את גושי הבצק לתבנית. משטחים לשכבה אחידה בעזרת האצבעות.
6. אופים 15-20 דקות, עד שהבצק מתייצב ומשחים קלות. מצננים ועוברים להכנת המלית.
7. להכנת המלית: מניחים חמאה ושוקולד מריר בסיר בינוני. ממיסים, תוך כדי ערבוב מדי פעם על מנת שהשוקולד לא יישרף, ולאחר מכן מצננים למשך מספר דקות.
8. טורפים פנימה ביצה.
9. מוסיפים קמח, סוכר, מלח וקפה. מערבבים בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת אחידה.
10. יוצקים את מלית השוקולד מעל התחתית האפויה. מיישרים לשכבה אחידה.
11. אופים 25-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת – היזהרו לא לאפות יותר מדי, על מנת שהמלית תישאר פאדג’ית ולא תתייבש. מצננים לגמרי.
12. להכנת הגנאש: ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה קטנה במיקרוגל, בפולסים של 15-30 שניות, ומערבבים בין לבין, עד לקבלת גנאש אחיד וחלק.
13. יוצקים את הגנאש מעל העוגה ועוזרים לו להגיע לכל פני העוגה בעזרת לקקן או פלטה. מצננים לגמרי, אפשר ורצוי במקרר.
14. מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים לקוביות ומקשטים כל קוביה בקליק כרצונכם.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • התחתית יוצאת די דקה, וייתכן שבשלב מסוים במהלך ריפוד התבנית ייראה לכם כאילו אין מספיק בצק. אל תדאגו, אם לא טעמתם יותר מדי מהבצק תוך כדי ההכנה (מי עושה דברים כאלה בכלל???), יהיה בסדר. פשוט תמשיכו ללחוץ ולהדק, ותצליחו לרפד את כל הבסיס.
  • לגבי המלית, במתכון המקורי שהשתמשתי בו והכנתי בעבר יש סוכר חום דמררה, וגם הפעם השתמשתי בו. לדעתי המלית יצאה מעט גרגרית עקב הסוכר שלא לגמרי נמס באפיה, אבל אני היחידה שזה הפריע לה. אסף ושאר בני המשפחה שלי שטעמו לא הבינו מה אני רוצה מהחיים שלהם. אם גם אתם רגישים למרקם מעט גרגרי, אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום החום. לדעתי זה אמור לעזור.
  • בסך הכל, אני חושבת ששקית קליק אחת אמורה להספיק לכם, כולל הקישוט, גג שתיים. אבל אם אתם מגוונים את סוגי הקליק במתכון, כי תכלס סתם כדורים זה משעמם, אז חייבים גם קליק ביסקוויט!!, אז גם ככה תשתמשו לפחות בשתי שקיות. אה אממ בעצם אולי עדיף שלוש. שכחתי לקחת בחשבון את כל הקליק שמנשנשים תוך כדי ההכנה (מי עושה דברים כאלה בכלל???).
פוסט זה נכתב במסגרת שיתוף פעולה עם קליק, ואני כל כך אוהבת קליק ביסקוויט, שאין לי בעיה לשנות את שם הבלוג למורקליק (זה כל כך קרוב למורקייק!), אם רק יבקשו ממני. אה, אף אחד לא מבקש? אה.
 

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

3 תגובות

ליאור אוגוסט 23, 2018 - 16:36

מורקייק טוב שחזרת אוהבים אותך! (באופן אפלטוני. הבלוג. אממ.. כן.אז..)

הגב
אנונימי ספטמבר 10, 2020 - 12:58

מתה על הבלוג שלך! עוקבת קבוע
היום שוטטתי לי קצת בבלוג
וואו מצאתי פתאום את המתכון הזה
איך הוא נראה טוב!
רציתי לשאול אם הקליק בתחתית מורגש בטעם ובמרקם?

הגב
מור
מור ספטמבר 11, 2020 - 16:59

היי, תודה!
לגבי הקליק, תלוי כמה דק תרסקי/תטחני אותו. את יכולה לראות אצלי בתמונות שריסקתי יחסית גס, אז כן, הוא הורגש.
אם תטחני ממש דק, פחות ירגישו. תכלס, את יכולה גם להשמיט את הקליק, אם לא זורם לך.

הגב