מי רוצה לשמוע על משהו שהכנתי לפני מאתיים שנה? סתם נו, עברו כולה ארבעה חודשים. פחות, אפילו.
קיצור. נכון זיו ונועם, האחיינים התאומים החמדמודים שלי? אלה שליום הולדת שלוש שלהם הכנתי את עוגת הליצן המתפוצץ וליום הולדת ארבע את עוגת עולם הממתקים (שתי עוגות עם שמות שלא כוללים את כל רכיבי העוגה, כמה לא אופייני לי!). כן, בדיוק. אז הם.
לא תאמינו, עברה שנה (וארבעה חודשים..), והם כבר בני חמש. עדיין חמדמודים, רק יותר גדולים.
וכמו הבנים שהם, הם מתים על ספיידרמן. גם סופרמן ובאטמן וכל השאר. ונינג’גו ו.. עוד דברים שאני לא מכירה. אני כל כך לא מעודכנת. אבל ספיידרמן הוא פייבוריט.
אז החלטתי שאני מכינה להם עוגת ספיידרמן.
ספיידרמן… קלאסי להכין עוגה כזו מבצק סוכר, לא? ברור. אבל ממתי אני עושה מה שקלאסי?
סתם נו, אני עדיין קצת מפחדת מבצק סוכר. כי יש לי שתי ידיים שמאליות עקומות. לא שלקשט עוגה בקצפת או קרם חמאה זה משהו שאני כזה שולטת בו (בואו לא נשכח את העוגה שלא מדברים עליה), אבל בצק סוכר.. זה כבר לאנשים עם כשרון.
בכל אופן, החלטתי שאכין עוגת שוקולד צ’יפס פשוטה יחסית ופשוט אקשט אותה בקצפת אדומה וקורי עכביש שוקולדיים.. א לה ספיידרמן. ואולי גם קצת קרם כחול איפשהו, כי אלה הצבעים של ספיידרמן.
אנחנו לא הולכים להיכנס לפרטים, ברשותכם, אבל היה בלאגן. המתכון שהתבססתי עליו (כן, זה אותו לינק מקודם) – זה שהכנתי כל כך הרבה וריאציות שלו בחודשים האחרונים – עשה לי קטע מלוכלך פתאום. חלק גדול מהעוגה לא נאפה.. כאילו, ממש ממש לא נאפה. אז הוצאתי אותו. כן, פשוט חתכתי את העוגה והשארתי חור גדול במרכזה.
היות שכבר לא היה לי זמן לתקן ולהכין עוגה חדשה – חוץ מזה, אני לא זוכרת לפרטי פרטים את היום הזה, אבל מההיכרות שלי עם עצמי סביר להניח שבשלב זה כבר הייתי על סף התמוטטות עצבים – החלטתי לזרום ולאלתר. אז מה עשיתי?
לקחתי פרוסת עוגה אחת, שלמה דווקא, בלי חורים, ומרחתי עליה שכבה דקה של קרם אדום. אה, הקרם האדום.. טוב רגע, מיד נגיע לזה.
מעל הקרם הנחתי את הפרוסה השניה, להלן טבעת דקה של עוגה שאת רובה פשוט הוצאתי עקב חוסר אפיה. ואז מילאתי את החור במרכז הטבעת עם קרם כחול ומעליו סוכריות עדשים שהיו לי במקרה בארון. קיצור – הכנסתי בריכת עדשים לעוגה.
המטרה שלי היתה להתקרב עד כמה שניתן לגובה טבעת העוגה.. כאילו למלא את החלל, לסתום את החור של העוגה החסרה, כדי שאוכל אחר כך לצפות את הכל עם קרם אדום והמחדל החמור לא ייראה מבחוץ.
בדרך נס זה סוג של עבד.. הצלחתי לקשט את כל העוגה בקרם אדום ולקשט בסוג של קורי עכביש שמנמנים. אז זה לא היה הכי ספיידרמני – אם כי התאומים החמדמודים לגמרי זיהו, לשמחתי, וזה כל מה שהיה חשוב – והעוגה עצמה בעצם היתה ערמת קרם עם מלא צבע מאכל… אבל כלפי חוץ זה נראה בסדר.
אפרופו צבע מאכל – אני לא רוצה לומר לכם בכמה צבע מאכל אדום השתמשתי עבור הקרם. בואו נגיד שהתחלתי עם בקבוק שלם של צבע מאכל של ווילטון ואהמ.. נשאר הרבה פחות מחצי. כן, לא נעים. הקרם פשוט סרב להאדים! וספיידרמן ורוד? לא יודעת, זה הרגיש לי קצת יותר מדי מטרוסקסואלי. אני לא מתחברת לגברים שלובשים ורוד, אז גיבורי על? לא תודה.
העוגה עצמה יצאה בסוף כמו גוש זרחני ומשונה, אבל הילדים נהנו. נראה לי. תכלס, אפילו כמה מבוגרים טעמו ואהבו. אבל בכל אופן, העוגה הזו היתה ליופי בכל מקרה.
מזל מזל מזל שמראש תכננתי להכין עוד עוגה.
לא יודעת למה ואיך, אבל פתאום היה לי רעיון להכין שברי עוגיות שוקולד צ’יפס ולצפות עוגה שלמה בהם. טוב, זה קצת הגיוני.. יש לי איזו אובססיה לא ברורה לציפוי עוגות בעוגיות.
אז הכנתי את עוגת השוקולד המהירה של עוגיו.נט. והכנתי שברי עוגיות שוקולד צ’יפס. טוב בסדר, באטרסקוטץ’ צ’יפס, עליתם עלי.. קטנוניים. ואז מרחתי קרם על העוגה והנחתי שברי עוגיות על כל כל כל העוגה. וכתבתי “מזל טוב” ואת הספרה 5 על העוגה, כי בכל זאת.. יום הולדת.
קיצור, יצא מגניב, כי בסוף הגעתי עם שתי עוגות חגיגיות ליום ההולדת של התאומים. על שתיהן היה כתוב “מזל טוב”. ודווקא עוגת הגיבוי יצאה המוצלחת מבין השתיים.
גילוי נאות: במסיבת יום ההולדת עצמה כמעט אף אחד לא אכל מאף אחת מהעוגות. כולם היו מפוצצים מהפיצות שהכנו לעצמנו בבר-הרכבת-הפיצה שאחי וגיסתי ארגנו בבית, כולל מיני תנור-טאבון מגניב בחצר.
אבל השמועות אומרות שלמחרת בבוקר, כל תאום קיבל חתיכת עוגה לארוחת בוקר. אל תעשו פרצוף, פעם בשנה מותר לאכול עוגה לארוחת בוקר!
ואז אתה נהיה מבוגר ויכול לאכול עוגה לארוחת בוקר כל יום.
כיף להיות מבוגר.
אה, ומכל הסיפורים האלה, אני הולכת לתת מתכון רק לשברי העוגיות. את העוגה של נטלי אתם יכולים למצוא אצל נטלי, השינויים שעשיתי היו זניחים לגמרי. ועוגת הספיידרמן? אתם לא רוצים להכין אותה, תאמינו לי.
רגע, בעצם מריבועי הסניקרס של אחותי דווקא אכלו. אה, אז כנראה שחוסר אכילת העוגות שלי נובע מהשנאה הקולקטיבית של כל המשפחה שלי כלפיי.
התמונה מטושטשת? אתם בעצמכם מטושטשים!
כן, זה כנראה זה.
אני הולכת להתנחם באיזו חתיכת עוגה לארוחת בוקר או משהו.
***
שברי עוגיות שוקולד צ’יפס
מקור המתכון: Recipe Girl, אם כי אני הכנתי חצי כמות והשמטתי את האגוזים מהמתכון. וגם השתמשתי ב-butterscotch chips ולא שוקולד צ’יפס.
כמות: מאד קשה לומר. זה תלוי בגודל השברים..
מצרכים:
100 ג’ חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
1/2 כוס שוקולד/קרמל (butterscotch)/חמאת בוטנים/וואטאבר צ’יפס (איך בא לי עכשיו “וואטאבר צ’יפס”)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. מניחים חמאה, סוכר, וניל ומלח בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים.
3. מוסיפים בהדרגה קמח. התערובת תתחיל כפירורית אך לאט לאט תהפוך לגושים.
4. מוסיפים פנימה צ’יפס ומערבבים קלות.
5. מעבירים את גושי הבצק לתבנית ומהדקים לשכבה דקה יחסית. אני השתמשתי במערוך חלק מהזמן, ואת השאר עשיתי פשוט בעזרת הידיים.
6. אופים 10-20 דקות, עד שהעוגיה המלבנית הגדולה זהובה-שחומה ויציבה. מצננים. אני אפיתי 14 דקות.. במקור אמורים לאפות קצת יותר, אבל הכמות גדולה יותר. פשוט שימו עין על התנור.
7. שוברים לחתיכות בגודל הרצוי. לחילופין, אם אתם חולי סדר (שיעול OCD שיעול), אפשר לחתוך בעזרת סכין.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם בא לכם להשתמש בשוקולד קצוץ במקום שוקולד צ’יפס, מגניב.
- כנ”ל לגבי שוקולד לבן. או צ’יפס אחרים – אמנם אין בארץ יותר מדי סוגים, אבל אם במקרה השגתם קינמון צ’יפס או חמאת בוטנים צ’יפס או – כמוני – באטרסקוטץ’ ציפס, זה לגמרי הולך.
- אמנם לא ניסיתי, אבל המתכון הזה לא אמור לעבוד כעוגיות רגילות, אלא כשברי עוגיות פריכים. שימו לב שגם אין פה ביצים וזה…
- אין פה ביצים וזה!! בצק עוגיות נא אכיל, ווהו!!
- טוב נו, כאילו שביצים בבצק אי פעם הפריעו לנו לאכול אותו נא.
6 תגובות
טוב, הפוסט הזה שוב מוכיח שאת מולטי-טלנט, אחרת איך אפשר להסביר שאת בחו"ל ואני עדיין מקבלת עדכון ממך דבר ראשון על הבוקר? 🙂 העוגות נראות טעימות! כיף לתאומים שיש להם כזו דודה מגניבה ומוכשרת.
השוליים הישרים של 'שברי' ההעוגיות נותנים לעוגה מראה הרבה יותר מעניין.
היי,
את מעולה. כתמיד.
ובקשה של אמא שלי: האם אפשר לקבל את המתכון לריבועי הסניקרס של אחותך?
וואו, שברי צ'וקלד צ'יפס. אני בטוחה עכשיו שאת חצי שוקולד חצי אנושית.
יצאה מקסימה בסוף, עוגת הספיידרמן….אהבתי את כל האילתורים (בתור אחת שמכירה את האסונות…)
כבר אמרו לי פעם שיש לי לב מחמאת בוטנים או משהו כזה, ועכשיו אני חצי שוקולד? איזה כיף!
ריבועי הסניקרס של אחותי.. הם מבלוג כלשהו, לא מצליחה להיזכר עכשיו איזה (אולי "בצק אלים"? לא בטוחה, אם כי אני כמעט בטוחה שיש לה מתכון). אני אנסה לברר איתה.