זה אולי קצת לא הוגן, לתקוף אתכם ככה עם טארט פתאום, ועוד אחד כזה רציני, עם כל השוקולד בעולם.
כאילו.. הרגע עבר פורים. הבית שלכם כנראה עדיין מלא באזני המן ושלל ממתקי משלוחי מנות שווים כאלה ואחרים.
(איזה כיף לכם!)
(טוב, מה אני משחקת אותה? גם הבית שלי ככה)
אז טארט? עם שוקולד ועוד שוקולד, ולסיום עוד קצת שוקולד?
איפה הבושה שלי?
היא לא פה כרגע. היא בהפסקה. הבושה שלי מכבדת את זה שהיום הוא יום הפאי, אז היא יושבת בשקט ומחכה ליום אחר.
בקיצור.
יום פאי שמח לכולם!!!
יום פאי שמח במיוחד לאסף, שזכה לטארט החלומות שלו:
בצק פריך (הצלחתי! הצלחתי! הוא יצא לי כמעט-כמעט-כמעט נורמלי!)
שוקולד חלב מומס
כיפות טראפלס שוקולד לבן
גנאש שוקולד מריר
ובעל אחד מאושר עד הגג.
זאת אומרת, עד שהודעתי לו שהוא מקבל טארט אחד, ואת השני אני לוקחת לעבודה.
כזה עלבון לא ראיתי על הפנים שלו הרבה זמן.
אם תשאלו אותו, הוא יכחיש. אבל סמכו עלי, היה שם עלבון. איך אני מעזה בכלל לחשוב לקחת לו טארט אחד? באיזו זכות?
ושוב, אין ברירה אלא לשאול —
איפה הבושה שלי?
בכל אופן.
גילוי נאות: אני בכלל לא כזה עפתי על הטארט. הוא שוקולדי מדי ועשיר מדי בשבילי. ועכשיו אתם מזועזעים ממני, נכון?
אל תבינו לא נכון, במובנים מסוימים כן עפתי על הטארט. הבצק כמעט התרדד לי כמו שצריך, וכיפות הטראפלס איכשהו לא נמסו (לא פחות מנס), ובתכלס הוא יצא בדיוק כמו שקיוויתי ורציתי ותכננתי שהוא יצא.
אבל באמת שמבחינתי ביס אחד, גג שניים, מספיק.
מבחינת אסף? אם לא היתה לו משמעת עצמית על אנושית, הוא כנראה יכול היה לסיים את הטארט כולו בפעם אחת.
מזל שיש לו משמעת עצמית על אנושית. זה.. זה כמעט מקזז את המחסור שלי בבושה.
(אבל רק כמעט)
יום פאי שמח! איך איך איך אתם חוגגים???
***
טארט טריפל שוקולד, או טארט החלומות של אסף
מקור המתכון: הבצק מבוסס על הבצק של אזני ההמן שלי (טוב, של ברי סייג), רק קצת פחות מתוק. כל השאר נבנה תוך כדי ההכנה.
כמות: שני טארטים בקוטר 18-20 ס”מ, רצוי בגובה 3 ס”מ ולא פחות.
מצרכים:
לקלתית
135 ג’ חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
60 ג’ (6 כפות) אבקת סוכר
225 ג’ (3/4 1 כוסות + 1 כף) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
30 מ”ל (2 כפות) שמנת מתוקה
לשכבת שוקולד חלב
200 ג’ שוקולד חלב
לטראפלס שוקולד לבן
300 ג’ שוקולד לבן
80 מ”ל (כ-1/3 כוס) שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
לטראפלס שוקולד מריר
400 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
500 מ”ל (2 כוסות) שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הטראפלס: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי.
2. מניחים שמנת מתוקה בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית ומביאים לסף רתיחה.
3. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד המומס. מוסיפים מלח ומערבבים לגנאש אחיד.
4. יוצקים לתבנית של מיני כיפות (אני משתמשת בתבנית סיליקון עם עשרים וארבעה שקעים). מעבירים למקרר למשך שלוש שעות לפחות, או למקפיא לשעה לפחות.
5. להכנת הבצק: מניחים חמאה, אבקת סוכר, קמח, אבקת אפיה ומלח בקערת המיקסר.
6. מחברים וו גיטרה ומערבבים למשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת פירורית: מתחילים במהירות נמוכה, על מנת שהקמח לא יעוף לכל עבר, ומגבירים בהדרגה למהירות בינונית.
7. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לערבב עד לקבלת גושי בצק גדולים מאד, הבצק יכול אפילו להתאחד לגוש אחד (בניגוד לבצק פריך “רגיל”, שצריך לעבד רק עד לקבלת פירורים).
8. מעבדים את הבצק לדיסק שטוח יחסית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך כשעה.
9. מחממים תנור ל-210 מעלות.
10. מחלקים את הבצק הקר לשניים — מחזירים חצי אחד למקרר, ואת השני מרדדים, בין שני ניירות אפיה, לעיגול גדול, עד לקבלת משטח גדול מספיק לכיסוי תבנית בגודל הרצוי (18/20 ס”מ), כולל הדפנות.
11. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית (או רינג), מהדקים ומדקקים את הדפנות.
12. דוקרים את הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא למשך עשר דקות.
13. מניחים את התבנית בתנור ומנמיכים מיד את החום ל-170 מעלות. אופים למשך 15-18 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים.
14. חוזרים על פעולת הרידוד והאפיה עם החצי השני של הבצק.
15. כאשר הקלתיות מתקררות מעט, ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל או על בן מארי.
16. מחלקים את השוקולד בין שתי הקלתיות. אם צריך, עוזרים לשוקולד להגיע לצדדים, כך שבכל טארט מתקבלת שכבה אחידה יחסית של שוקולד מומס.
17. מעבירים את שתי הקלתיות לתנור למשך כעשר דקות, על מנת לאפשר לשוקולד להתייצב מעט.
18. בינתיים מכינים את גנאש השוקולד המריר: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי.
19. מניחים שמנת מתוקה בסיר בינוני. מבשלים על אש בינונית ומביאים לסף רתיחה.
20. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד המומס. מוסיפים מלח ומערבבים לגנאש אחיד. מצננים מעט, על מנת לאפשר לגנאש להסמיך קצת ולא להיות נוזלי מדי.
21. הרכבת הפאי: מחלקים את כיפות טראפלס השוקולד הלבן בין שני הטארטים (לא חייבים להניח את הכיפות מאד צמוד, משתדלים לפזר אותן בצורה אחידה על פני הטארט). יוצקים את הגנאש לתוך הקלתית, מעל הכיפות, כך שכל הטראפלס מכוסים. מיישרים לשכבה אחידה. מעבירים למקרר להתייצבות הגנאש, למשך חצי שעה לפחות.
22. אם רוצים, מקשטים בשאריות של בצק פריך ו/או טראפלס ו/או וואטאבר.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אז כן, יוצאים שני טארטים בינוניים בגודלם. אתם יכולים לחצות כמויות ולהכין טארט אחד, אבל כנראה שתתחרטו על זה. אתם יכולים גם להכין טארט אחד גדול, בקוטר 24/26 ס”מ.
- אני השתמשתי בגדלים בשני רינגים: האחד, קוטר 18 ס”מ וגובה 3 ס”מ. השני, קוטר 20 ס”מ וגובה 2 ס”מ. על פניו, הם אמורים להיות די דומים בנפח שלהם. הבעיה עם הרינג הנמוך יותר היתה שאחרי הקלתית, שכבת שוקולד החלב, וכיפות הטראפלס מעל, לא היה כבר יותר מדי מקום לגנאש השוקולד המריר, אז הוא נשפך לי החוצה וממש הציף את הטארט. המלצה שלי? אל תשתמשו ברינג נמוך מדי.
- בעיה נוספת שהיתה לי עם הטארט הגדול יותר — הכנתי את הגנאש פעמיים, ובפעם השניה כנראה לא נתתי לו להצטנן ולהסמיך מספיק לפני שיצקתי אותו לתוך הקלתית, מה שגם תרם לכך שהוא נשפך החוצה. אז שוב, היו סבלנים ותנו לגנאש השוקולד המריר להצטנן מעט לפני המזיגה.
- לגבי הגנאש המריר: אני שילבתי בין שוקולד 53% של קליבו לבין 70% של לינדט, אבל זה לא קריטי. כך או כך, כן הייתי הולכת על שוקולד איכותי (זה נכון גם לגבי החלב והלבן), כי כל הטארט הזה הוא שוקולד-שוקולד-שוקולד, אז אתם רוצים להשתמש בשוקולד טוב שטעים לכם.
- לי היו קצת שאריות בצק, אז רידדתי וקרצתי עוגיות קטנות בכל מיני צורות. גם השוקולד הלבן הספיק לי ליותר מתבנית אחת של כיפות, אז השתמשתי בתבנית של מיני לבבות לכל השאריות. בכל אלה השתמשתי לקישוט הטארטים, יחד עם כוכבי זהב קטנטנים. לא חובה, כמובן, אבל רעיון קישוטי נחמד.
אגב, שמתם לב שזה טארט ללא סוכר? זאת אומרת, אבקת סוכר ושוקולד זה לא נחשב, נכון? נכון. יופי.
טוב, אני חייבת לזוז. אסף עדיין מתאבל על הטארט האבוד שלו, מישהו צריך לנחם אותו…
8 תגובות
וואו, זה מושלם ברמות על חלל!!! והבצק הורסססססס ודקיק, בדיוק כמו שאני אוהבת 🙂 יום פאי שמחחחחח ♥♥♥
נראה מעולה, איך אסף הגיב שהודעת לו שחצי מהטארט שלו מיועד לשכנים?
זו ממש יצירת אומנות…על כל הבחילה על המתיקות המוגזמת, זה יפה ומושקע וחגיגי. רוצה להכין מייד!
זה נראה מושלם! אם היתה לי משמעת עצמית בכל מה שקשור לשוקולד היתי מכינה. בנתיים- אפשר לבוא לעבוד איתך? 😉
נראה מעולהההה!! כדי שאוכל לעשות קופי-פייסט- איפה קונים כוכבים אכילים מזהב?
שיר אמרה שזאת העוגה שהיא הכי רוצה שתכיני לה
די בדיליי,
אבל בסוף הכנתי.
עם כל הפשלות האפשריות.
אבל בסוף היא היתה שלי
מהממת. אלגנטית. אצילית. מדויקת.
אוהבת.
איזו תגובה מהממת ומשמחת (מינוס הפאשלות 😉 אבל העיקר שיצא טוב בסוף!)