
4. בחורה המכינה קאפקייקס בדמות הבלוג וחוגגת יום הולדת לבלוג שלה – כלומר מסיבה בהשתתפות הקאפקייקס עצמם ו… “אמא” של הבלוג (הבחורה מתייחסת לבלוג כמו לילד, זוכרים?) בלבד – היא לא מופרעת.
ברוכים הבאים למסיבת יום ההולדת של מורקייק!!
**טוב בסדר, כתבתי את הקטע של “הולך, מדבר ואוכל” לפני שבדקתי מה כתבתי שנה שעברה, עליתם עלי. מה מוזר בזה שצורת החשיבה וההתנסחות שלי לא השתנתה במילימטר במשך שנה שלמה? קחו בחשבון שכבר סיכמנו קודם שאני לא מופרעת.
אז מה קרה מאז חגיגות השנתיים של מורקייק?
למשל זה. סקופ: כדורי השוקולד שהכנתי מהשאריות עדיין נמצאים במקפיא שלי. אממ עברו תשעה חודשים, נראה לי שהגיע הזמן לזרוק, לא?

סיימתי קורס קונדיטוריה ועכשיו אתם יכולים לקרוא לי שף מור. סקופ: אפילו היה סיכוי קליל, של דקה וחצי, שאמשיך ללמוד בחו”ל. אבל בסוף זה לא קרה.
שיחקתי אותה מאסטר שף ליום אחד, עד שיונתן רושפלד ניפץ לי את החלום שמעולם לא היה לי. סקופ: באחד מטיוליי לשירותים בעת שהותנו באולפן עברתי ליד חדר המנוחה של המתמודדים. מסתבר שפספסתי הזדמנות שיא לפגוש את ג’קי-כפרה-עליה ולהציע לה חברות באופן רשמי.
על הדרך גם הכנתי צמידי סוכריות מרנג צבעוניים ועוגת שמונה שכבות ורודה לאחיינים שלי ועוגת גבינה לתחרות בעבודה (גבינה.. הכי ביג דיל בשבילי) והיה יורו (לגמרי אירוע מכונן) וקפצתי לביקור אצל ארז קומרובסקי ושתי חברות טובות שלי התחתנו. את כל הדברים האלה – ורבים נוספים – תוכלו למצוא במאגר המתכונים. סקופ: הדף של הקטגוריות לא עובד כבר כמה חודשים (לא משהו שאני גאה בו במיוחד).


- אני מזהירה אתכם מראש: הקאפקייקס מעט דביקים למגע לאחר האפיה והחלק העליון שלהם לא חלק לגמרי, הוא קצת מחוספס. אותי זה טיפה ביאס, אבל הם כן יפים ולגמרי טעימים. אז don’t hold it against them.
- אם אתם רוצים לשמור אותם, אז בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר בבקשה. תודה. כמה ימים? לא יודעת, אל תשאלו שאלות קשות. אני לקחתי אותם לעבודה בשתי הפעמים ווידאתי שכולם נעלמו תוך גג יומיים, בדיוק כדי שלא אצטרך להתמודד עם שאלות כמו “כמה זמן הם נשמרים”.
- לגבי הפיסטוקים: בפעם הראשונה השתמשתי בארבעים גרם, בשניה הגדלתי את הכמות לשמונים. מבחינת המרקם לא היה שינוי מהותי, אבל הם היו יותר פיסטוקיים בפעם השניה, מן הסתם. אז גם לא טחנתי אותם עד הסוף, כלומר.. הפיסטוקים הטחונים היו אבקתיים ברובם אך נשארו מספר חתיכות קטנטנות. זו היתה טעות לא מכוונת אך מבורכת, לטעמי. היה כיף שהיו כמה שבבים של פיסטוק בקאפקייקס..
- בכל אופן, אם אתם לא בקטע של פיסטוק, אפשר גם להשמיט אותם מהמתכון ועדיין יצא סבבה.
- צבע מאכל: כן, אפשר בלי. אבל אז לא יצאו לכם קאפקייקס בשני צבעים, אפילו אם תבצעו את אותה החלוקה, כלומר לחלק מהבלילה לא תוסיפו פיסטוקים ולחלק כן. לא נראה לי שהפיסטוק צובע את הבלילה בצורה מספיק משמעותית.
- אבל אם בא לכם להשתמש במעט קקאו במקום צבע מאכל, זה לגמרי יכול לעבוד.
- מבחינת המראה של הקאפקייקס, אני רציתי אותם ירוקים עם נקודות לבנות. אם לא ממש משנה לכם מה מנקד את מה, אפשר לעשות חלק ככה, חלק ככה. לצורך העניין, להוסיף גם קאפקייקס לבנים עם נקודות ירקות. זה מגניב ומגוון.
- אם אתם תוהים איך כתבתי על הקאפקייקס – תודו שה-M יצאה לי ממש דומה למקור ואפילו ה-3 נחמד!! – בעקרון זה פשוט אבקת סוכר, חלב וצבע מאכל אדום. אני לא יודעת לומר כמויות, כי ערבבתי עד שקיבלתי מרקם נוח לכתיבה. כמובן שזה שקר, כי לא משנה כמה אבקת סוכר הוספתי, זה עדיין היה נוזלי מדי.. אבל בסוף הצלחתי לכתוב בעזרת מכחול דק. פשוט כתבתי כל חלק של האות/הספרה על הקאפקייקס במספר שכבות, עד לקבלת משהו שבלט ולא נראה דהוי.
- אגב, אולי שמתם לב בתמונה של החלב שהוספתי בפעם הראשונה מעט תמצית וניל. אפשר, אבל תכלס לא קריטי. בפעם השניה ויתרתי.
- הפחדתי אתכם, נכון? אתם הולכים ללכת ולא לחזור לעולם. לעולם. סבבה. לכו על זה. אם יש לכם לב לנטוש בלוג פעוט בן שלוש ואת אמו החד הורית, אז בכיף.
- זכרו: לא מופרעת.






















19 תגובות
שלוש שנים! מזל טוב לך. איכשהו הייתי בטוחה שזה הרבה פחות זמן, אבל כנראה הזמן טס כשנהנים וכו'. מאחלת עוד לפחות 120 שנה נוספות של הכתיבה שלך. אפשר גם להצטרף לרשימה הזו של בלוגריות שבישלת איתן? אני לא אוהבת חמאת בוטנים ולא ממש אוהבת שוקולד, באופן כללי מעריצה ירקות, סוגדת לטחינה ואוכלת הכל עם סומאק ועשבי תיבול.
הקיצר, אפשר לקבוע בישול משותף כדי לבדוק אם תגרשי אותי ואת העשבי תיבול שלי מהבית שלך???
גאון! מזל טוב, עד 120 (שנה, לא פוסטים)
מזל טוב כפרות 🙂 תמשיכי להצחיק עוד המון!
נטלי
מזל טוב!! 🙂
קולולולו! מזל טוב לבלוג הכי מצחיק וטעים ברשת 🙂
והקאפקייקס האלה… Piece of art!
כולכבוד
אווו… מזל טוב (מלא מזל טובים), למה אני לא ברשימה של הבלוגריות שבישלת איתן? כאילו, לדעת לבשל זה תנאי? זה לא פייר….
וברור שבלוג זה ילד, לרוב הוא מתנהג הרבה יותר טוב מילד אמיתי למרות שהוא דורש מלא תשומת לב…
הקאפקייקס נראים מתאימים ומופרעים כיאה וכיאות (אהבו אותם בעבודה? כי מזמן קלטתי שאת עובדת עם כפויי טובה…).
הם אכן נראים מופרעים (ואיזו שנה מלאת פעילויות היתה לבלוג שלך ולך )
מזל טוב יקירה. לעוד עשרות שנים של פוסטים שיפילו אותי כל פעם מחדש לרצפה או יהפכו אותי לסחבה רוטטת.
הקאפקייק עם ה-M יצא ממש מושלם!
ולמרות צבעי המאכל, אני מדמיינת את הפיסטוקים, השקדים והחמאה שם וזה נראה ממש טעים.
וכרגיל, הפלת אותי לקרשים.
מזל טוב!
מור, המון-המון מזל טוב! אל תתבגרי ואל תהפכי לשפויה, תעשי לנו טובה 🙂
מקווה להופיע ברשימת הבלוגרים איתם שיתפת פעולה בשנה הרביעית של בלוגך המקסים!
מבין הילדים האמיתיים (ויש 3 כאלה) הבלוג הוא המחונן והנוח לטיפול מכולם…
🙂
שיהיה מזל טוב!
שנת חמאת בוטנים לרוב.
מזל טוב לבלוג הכי מצחיק ברשת, עם האמא החד הורית הכי עסוקה ומקורית ומגניבה וצעירה וקולית ומסוגננת וצהובה-שמחה-עם נקודות!
המון חמאת בוטנים ושוקולד, המון הומור עצמי קורע, וסרקזם כמובן. כי כל ילד בן שלוש צריך סרקזם טוב על הבוקר.
♥
מהמם,כיף לקרוא בכל הזמן הזה בבלוג שלך.
כמה יצירתיות בפוסט הזה,פשוט נפלא!
המשיכי לשמח את לבבנו (וגם את קיבתנו :P)
<3
מזל טוב!
זה נראה אדיר!! 🙂
מזל טוב מורקייק! הבלוג נפלא והקאפקייקס/ מאפינס דרדסים האלה מעוררים השראה וקינאה..
אבל עלמה, עשבי תיבול אני דווקא אוהבת! חכי חכי, אני תכף שולחת לך מייל.
מקופלת, מה את אומרת על הצעת הפשרה הזו: אנחנו ניפגש, אני אכין לך משהו טעים ואת תכיני לי משהו מגניב, מלאכת ידי כזה שיגרום לי להתלהב ולהתרגש ולהתעצב על זה שאני הכי לא יצירתית ואמנותית בעולם?
אולגה, שנתו הרביעית של הבלוג רק התחילה. אני בטוחה שנמצא זמן לאיזה שיתוף פעולה במהלך השנה 😉
וכולם כולם – לא, אתם!! לא, ברצינות – תודה. אם לא הייתם כאלה מגניבים ונחמדים, בטח הייתי כבר מזמן מתייאשת.
בלוגולדת מאוחר שמח! אני מאוד שמחה מזה שהבלוג שלך קיים ומשעשע אותי בעקביות כבר כמעט 3 שנים (ג'יזס קרייסט אני קוראת את הבלוג שלך כמעט 3 שנים! אני זקנה!). אז כל הכבוד שאת מתמידה בזה, זה דורש המון מחוייבות. ועכשיו אני נשמעת כמו מחנכת שכותבת לך הערה לתעודה אז אני אפסיק. אבל 3 שנים זה ממש משמעותי ולהכין קאפקייקס לכבוד המאורע זה לגמרי ראוי ושפוי. והקאפקייקס נראים ממש טוב, במיוחד האלה עם הכתיבה האדומה. אני מאמצת את השיטה. לגמרי רואים שאני משופעת ולא לגמרי לוגית בהודעת הזאת. פליז דונט הולד איט אגנסט מי.
בלוגולדת שמח!
ואני לא מבינה למה זה לא שפוי? הייתי מודאגת לו היית עושה אחרת.
ואת מדהימה עם הבלוג שלך, ומצחיקה והורסת, ואני מאחלת לך המשך כל טוב ומאפים טעימים…
אני לא מאמינה שפספסתי את היום הולדת לבלוג… אז האיחור לא אלגנטי-
מזל טוב בלוג מקסים וטעים!!!
ואם אפשר לכבוד יום ההולדת שלך לשלוח למשהו (אהמם אהמם) איזה עוגיה מתנה הביתה 🙂