והשוקטים.. הורסים. באמת. שוקטים זה תמיד טעים. שוקטים עם זעתר זה טעים.. עם זעתר.
זה הגיוני?
קיצור.
הקרואסונים. הסיבה לשמה התכנסנו. בואו נדבר עליהם.
במהלך היום, לאחר כל כך הרבה מתכונים, הגענו לסוף של הסוף של הזעתר בבית של נטלי. אז החבר הנהדר שלה – שתפקד גם על תקן הבריסטה האישי שלי והכין לי שתי כוסות קפה נהדרות.. תודה, נמרוד! – נשלח למכולת להביא זעתר.
הוא חזר עם קופסא שכתוב עליה “זעתר” אבל עד היום לא לגמרי ברור לנו מה היה שם בפנים.
זה היה.. משונה. מוזעתר.. זוועתר.. הדבר הזה קיבל שמות רבים, שונים ומשונים, כולם בלתי מחמיאים בעליל.
מבחינת המראה, הקרואסונים שלנו יצאו סבירים. בערך. טוב, לא כולם.. האמת היא שכמעט כולם נראו טוב מזווית מסוימת, אבל מעוותים ומקומטים מזווית אחרת. לכל אחד היתה הזווית הטובה שלו (כמו לאנשים, לא? זה הרי ידוע שלכל אדם יש צד טוב וצד פחות טוב). חוץ מאחד, שהיה יפה כמעט מכל הכיוונים. הוא היה הדוגמן שלנו.
למרבה הצער, התוכן שלהם לא פיצה על המראה ה… מיוחד, ולא הצדיק אותו.
טעמנו אחד. הוא הרגיש לנו מוזר. לא היינו בטוחים מה אנחנו חושבים.
אז אכלנו עוד אחד. הטעם החמצמץ והבלתי נעים שהשאיר לנו בפה הקרואסון הראשון רק התעצם, אבל עדיין.. לא רצינו להאמין שזה קורה לנו. וכן רצינו להאמין שזה טעם נרכש.
אז טעמנו שלישי. ורביעי. בסך הכל אכלנו.. חמישה? שישה? לא זוכרת, כנראה שבקופסא מהמכולת ערבבו חצי כמות זעתר עם חצי כמות סמי הזיה, מכאן נובע אובדן הזכרון שלי.
קיצור. בסוף נאלצנו להודות בתבוסה. זה היה… לא נעים. לא נעים בכלל.
הדבר היחיד שרכשנו היתה בחילה קשה.
איזה מזל שהכנו שלושה מתכונים נוספים!
אצל גיל תמצאו פופקורן מתובל עם שום וזעתר.
אצל נטלי – פיתות עם זעתר.
ואני מיד אספר לכם על שוקטים שווים. עם זעתר, דא.
חוץ מזה, זה היה יום ממש כיפי – חרף העובדה שהגעתי חצי חולה ולמרות הביקורת שהחתולים של נטלי העבירו עלי כל היום. בסיומו נטלי שלחה את גיל ואותי הביתה עם דוגי באגז, אפילו שניסינו להתחמק.. והבטחנו האחד לשניה לשלישית (לאחד. כי זה היה מעגלי) שננסה את כוחנו שוב בקרואסונים עם זעתר.
אולי בפעם הבאה אפילו נשקול להשתמש בזעתר אכיל, ולא בזוועה חמצמצה עם אופציה לרעילה.
שוקטים עם זעתר
מקור המתכון: התחלנו מהמתכון של נטלי לשוקטים, ושינו אותו לא מעט כדי להפוך את השוקטים שלנו למלוחים וזעתריים.
כמות: כחמישים שוקטים
מצרכים:
250 ג’ מים
3/4 כפית מלח
20 ג’ דבש
100 ג’ שמן זית
140 ג’ קמח לבן
1 כפית זעתר
3-4 ביצים גדולות, טרופות
לקישוט
ביצה טרופה
זעתר
מלח גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. מניחים מים, מלח, דבש ושמן זית בסיר. מבשלים עד לרתיחה.
3. מסירים מהאש, מוסיפים קמח וזעתר וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
4. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומעבדים שתיים-שלוש דקות, עד שהוא מתקרר.
5. מוסיפים ביצים בהדרגה, בשלוש-ארבע פעמים, תוך כדי ערבוב. לאחר כל הוספה ממתינים להיטמעות. ייתכן שלא תזדקקו לכל הביצים – הבצק אמור להתקבל גמיש: מניחים מעט בצק בין שתי אצבעות, לוחצים ומפרידים. אם נוצר שפיץ, הבצק מוכן.
6. מעבירים את הבצק המוכן לשק זילוף עם צנתר חלק. מזלפים בתבנית, תוך שמירה על מרווח בין כל תלולית בצק לזו שלידה, כיוון שהשוקטים תופחים באפיה.
7. מברישים בביצה טרופה ומפזרים למעלה זעתר/מלח/זעתר ומלח.
8. אופים 32-37 דקות: לאחר כ-12 דקות פותחים את דלת התנור (בהתחלה לא פותחים בכלל!) ומשאירים אותה מעט פתוחה על ידי הנחת ידית של כף עץ בין התנור לדלת, ולאחר מכן אופים 20-25 דקות נוספות, עד שהשקוטים שחומים ומושלמים.
9. אוכלים הכל בזמן שיא ולא מתחרטים על זה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם לא השתמשתם בכל ארבע הביצים עבור הבצק, אפשר להשתמש בשאריות לטובת הברשת השוקטים.
- שמתם לב שהשוקטים האלה פרווה? התרגשויות!
- אני מאד מקווה שמתישהו בעתיד הלא רחוק אחד מאיתנו יוכל לומר — יש לנו מתכון לקרואסון זעתר עבורכם! stay tuned..
















































20 תגובות
כרגיל- הרגת אותי מצחוק ואני לגמרי על הרצפה מרוב שהצחקת אותי 🙂 אני לגמרי חווה את הכל מחדש בקריאה של הפוסט שלך – תענוג!
בפעם הבאה – קרואסונים בלי קיצורי דרך 😛
נטלי
כמו שנטלי כתבה, תיאור די מדויק (אם כי אפילו עוד יותר מצחיק) של היום הזה, ושל תלאות הזווע-תר.
אבל היה כיף מאוד, וחייבים חווית קרואסונים מתקנת. הפעם אולי אפילו נעזור לנטלי לקפל!
מור את קורעת!
ודווקא למרות הקרו-אסון ממש בא לי קוראסון זעתר עכשיו….
מור, כשיש כזו חברה וכזו אוירה, למי באמת איכפת מה יוצא בסוף?? פוסט מצחיק במיוחד, נהניתי 🙂
איזה פוסט מעולה צמחיק עד דמעות מזל שטרם שתיתית קפה כך שלא השתנקתי ושפכתי את רובו על המקלדת …
זוועתר אחד הטובים
והשוקטים יאמי איך בא לי את כל החמישים עכשיו
אויש נו רואים שטרם שתיתי קפה מתנצלת על כל השגיעים ….
תקישיבי את קורעת ברמות קשות. רק עם הפוסטים שלך קורה שאני יושבת לבד עם עצמי וצוחקת בקול רם. את משהו…
השוקטים נראים פצצהההה אשמח להכין. אין לי מיקסר, אם תוכלי לתת הסבר איך להכין את הבצק ידנית זה יעזור מאד. תודה
הפוסטים שלך כרגיל עושים לי טוב על הלב, טוב לדעת שאני לא היחידה ששואפת לאפיות מגניבות וכושלת [לחם בירה, מה חשבתי לעצמי?!]
אבל בחייאת, מור, תקני מצלמה אמיתית! איזו ניקון 1+, או [אפחד לא שומע אותי אומרת את זה] המצלמה המקבילה של קנון. פשוטות להפעלה ומצלמות הרבה יותר איכותי מפלאפון. כי את היצירתיות והקומפוזיציה כבר יש לך, את רק צריכה מצלמה שתחמיא לך
בכל מקרה, תודה לך, שוב D:
אוף טופיק: בתור אחת שאף פעם לא מצלמת כלום (ולא יודעת להחזיק מצלמה) אני לגמרי חושבת שצריך להיות יותר ריספקט לדוגמנות ידיים! זה ממש משימה קשה וצריך להחזיק את היד מלא זמן בזווית לא נוחה, לעיתים תוך כדי שממש, אבל ממש, בא לך לאכול.
אהבתי את הלק, יכול להיות שאני צריכה לנסות משהו כזה בפוסט הבא שלי
לפתוח איתך את הבוקר מפצה על העובדה שזה בוקר. לו הייתי זבוב על הקיר באותו מפגש חיי היו מאושרים. ועכשיו תהרגי אותי, השוקטים נראים מעולים, רק במה אפשר להחליף את הזעתר?
אני כל פעם נהנת לקרוא את הפוסטים שלך 🙂
קור-אסון!!! 🙂
אוי אתם גדולים
כמה פנינים- זוועתר, קרו-אסון
הרסתם אותי 🙂
איזה מזל שביקשתי שישלחו לי משראל זעתר (-:
לא הצלחתי למצוא פה באמריקה הגדולה לה לה (בטח לא יודעת איפה לחפש, אבל בחנויות שמחזיקות כל מיני דברים מישראל לאמצאתי. כשיגיע המשלוחה ננסה.
ואיזה מזל שאכלנו גם אתמול וגם היום בפיצריות (טוב זה בערך הדבר היחיד שהבן שלי אוכל, ככה שאין לנו ממש אפשרויות אחרות כשאנחנו מטיילים .. אחרת בטח עכשיו הייתי בקרייבינג לפיצה.
ע.ג
אני לא יודעת….מצד אחד אני לא מתה על זעתר…אבל הקרואסונים, נראים מה זה טוב….אולי הייתי טועמת איזה אחד, או שישה….
גבריאלה, אם אין לך מיקסר, פשוט הניחי את הבצק המבושל – לפני הוספת הביצים – בצד עד שהוא יתקרר. כשהוא קר, את יכולה להוסיף את הביצים ולטרוף ידנית. כל התהליך, כולל הקירור, יקח יותר זמן, אבל התוצאה אמורה להיות זהה.
עלמה, לגמרי לק. בתור גרופית נאמנה, אני יכולה לומר כמעט בוודאות שהדבר היחיד שחסר בבלוג שלך זה לק 🙂
פני, אי אפשר אי אפשר! רק זעתר!! או.. פשוט בלי. וסתם להכין אותם מלוחים ומגניבים. בעצם לא יודעת, אולי תבלינים אחרים יעבדו. אני סומכת עלייך שתאלתרי משהו.
וכולם כולם, תודה תודה!!
נראה טעים!
אפשר לוותר על שק הזילוף ולהכין כדורים בידיים?
נראה לי קצת בעייתי, האמת. הבצק מאד מאד דביק, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לעבוד איתו.
אני משערת שאפשר אולי להשתמש בכפית, כמו שעושים עם עוגיות, אבל כמובן שהמראה יצא פחות אחיד.
הי!
השבוע הייתי בסדנה בה למדתי להכין בצק רבוך. אף פעם לא אהבתי את טעם הביצים המודגש שלו, ואחרי נסיון הכנה כושל לפני אי אלו שנים נטשתי אותו לאנחות, עד הסדנה (שבה סופסוף הצלחתי!). הדגימו לנו בין השאר שוקטים, ומיד חשבתי שיכול להיות ממש נחמד להחליף את החמאה המסורתית בשמן זית ולשלב בבצק זעתר טרי שבדיוק בעונה וגדל כל כך יפה בגינה. עפתי על המקוריות שלי ואז גיגלתי את המילים “פחזניות שמן זית וזעתר” רק כדי לוודא שאין תיעוד אינטרנטי לרעיון הגאוני, והגעתי ישירות לפוסט שלך!
אז מסתבר שהיית גאונה עוד הרבה הרבה לפני..
היה מצחיק ונוסטלגי להגיע לפוסט הישן. מדהים שכבר עברו 7 שנים..
אז לזכר הימים ההם, ולכבוד המקוריות (?) שלי, אכין לסופ”ש שוקטים בשמן זית וזעתר (וקצח ושומשום שחור, ומלח ים מלמעלה, שלא יחסר)
יא אורי, איזה כיף ומרגש פתאום למצוא תגובה על פוסט כה ישן, שמזכיר לי יום כיפי במיוחד (על אף קרואסון הזוועתר המחריד שהכנו).
נו, הכנת שוקטים? איך יצא? אני זוכרת ששלנו היו מטורפים, וממש עשית לי חשק להכין עכשיו שוב!
הם יצאו ממש טעימים!
הגשתי אותם עם הסלטים והמטבלים בארוחה של שבת בבוקר, והם חוסלו במהירות. האח הקטן בן ה7 אהב אותם במיוחד 🙂
אני יודעת שקשה להשיג זעתר טרי בעיר אבל אם יוצא לך לראות איפשהו, זה כל כך הרבה יותר טעים מהתערובת הטחונה מהסופר שכדאי לנסות.