אחרי שתכינו אותם, לידיים שלכם יהיה ריח של קינמון ולא תרצו להפסיק להסניף אותם. זה בסדר, אל תדאגו – זה לא דבר מוזר לעשות. כל זמן שאין לידכם אנשים, כמובן.
3. בקערה נפרדת, גדולה יותר, טורפים שמן, סוכר, ביצה וחלב.
5. מחלקים את התערובת בין שנים עשר השקעים, בעזרת כף או מצקת. אפשר גם להעביר לקנקן ולמזוג ישירות מתוכו. אני עבדתי עם מצקת קטנה וזה היה מעולה.
6. אופים 15-20 דקות. אני השארתי את המאפינס שלי 21 דקות בתנור. בכל מקרה, אל תיבהלו אם הם עדיין יחסית בהירים (או אפילו מאד בהירים) בסוף האפיה, העיקר שהם יציבים וקיסם הננעץ במאפין יוצא נקי.
10. טובלים כל מאפין בחמאה המומסת (זה בסדר אם היא עדיין חמה. אולי אפילו עדיף) ולאחר מכן מגלגלים בתערובת הסוכר-קינמון. מצננים. מתאפקים לא לאכול את הכל. או שמחליטים מראש להכין את הכל לעצמכם, ואז אוכלים את הכל. חוץ מאחד. מה אתם, חזירים?
- אני לא בטוחה שהבהרתי את זה עדיין, אבל מדובר במתכון קל, פשוט, מהיר. בעיקר טעים. המאפינס האלה הם לא בדיוק סופגניות אפויות, אבל כמעט. ממש כמעט. מומלץ בחום.
- נכון שמאפינס במנז’טים זה נורא יפה, וזה גם פותר את בעיית החילוץ מהתבנית, אך במקרה הזה מומלץ לאפות ללא מנז’טים, כיוון שלאחר האפיה אנחנו מצפים בחמאה וסוכר-קינמון. אפשר בכל זאת להשתמש במנז’טים ואחר כך לקלף אותם, אך הנייר “ישאיר את אותותיו” על המאפין, וזה פחות כיף.
- מבחינת החלב, לא מצוין במתכון באיזה אמורים להשתמש, אבל היות שכבר שנים יש לי בבית רק 1%, בזה השתמשתי ויצא מעולה.
- אני לא ממש מבינה למה שתרצו, אבל למקרה שתרצו לוותר על הציפוי – אל תעשו את זה. טוב? בבקשה. זאת אומרת, אם בא לכם.. בכיף. אבל לדעתי הציפוי הוא מה שעושה את המאפין. אם אתם משמיטים אותו, עשו לי טובה ולפחות הכינו איזו קצפת קינמון או סוכר חום וזלפו אותה בנדיבות מעל המאפינס, טוב? אתם יכולים לקרוא להם קאפקייקס אחר כך, בכיף מבחינתי.
- אגב, כנראה יישארו לכם קצת חמאה וסוכר-קינמון, אבל אל תשתמשו בכמות קטנה יותר, שכן צריכה להיות כמות מספיק גדולה בקערה כדי שלפחות כיפת המאפינס תכוסה בציפוי (אם לא כל המאפין).
- עוד לפני ההכנה, חשבתי שהמאפינס האלה עשויים להיות מוצלחים במיוחד בתבנית מיני מאפינס. העניין הוא שאין לי תבנית כזו והיה לי לא נעים (טוב, זה שקר. פשוט התעצלתי) לשאול מאחותי את התבנית שקניתי לה ליום ההולדת. אבל אני עדיין חושבת שזה יכול להיות להיט, אז.. אולי בעתיד. מתישהו. ואם מישהו מכם מרים את הכפפה, ספרו לי איך יצא.. אני סקרנית!
- לא, אני נשבעת לכם שיש לי ריח של קינמון. איזה כיף לי. מעניין אם יש בושם בריח קינמון. נורא בא לי. מקסימום אני יכולה פשוט למרוח את עצמי בקצת חמאה מומסת ולהתגלגל במעט קינמון כל בוקר. זה דבר הגיוני לעשות, נכון?
- בברכת Monica, Monica, have a happy Hannukah!!!
זה לא שלא רציתי לצלם את המאפין מבפנים. פשוט אחרי שטעמתי, שכחתי לרגע איך קוראים לי, let alone את העובדה שרציתי לצלם. אז אם אתם רוצים לדעת איך נראה חלקו הפנימי של הסופגני-מאפין, פשוט תנו לדמיונכם להפליג אל עבר עולם הסוכר והקינמון.לחילופין, קומו. לכו למטבח. חממו את התנור ל-180 וצאו לדרך. עוד גג שעה מעכשיו, תקבלו תשובה.
11 תגובות
וואו נראה מדהים
מצטרפת לוואו!
טוב אז אקום מהספה (מחר מבטיחה…) בפני אלה אף אחד לא יעמוד, חוץ ממני כשאכין אותם.
תודה וחיבוק על הבלוג שלך הוא מאיר את יומי
וואו, בושם בניחוח קינמון זו באמת המצאה גאונית. אני נורא אוהבת ריח של תמצית וניל אז פעם הייתי משתמשת בה בתור בושם.
ענבר והגר – תודה על הפרגון, אחות ואחות-אין-לו 😉
שרון – תודה ל ך. הכנת בסוף??
נוף – רגע, מה? תמצית וניל? כזאת שאופים איתה? ברצינות?
הכנתי! טעים והכל אבל דונאטס? לא. אבל נהניתי (:
מהממים!!!
תוך 2 דקות חוסלו ע'י 4ילדים שלא שאלו אם יש מישהו שחשקה נפשו הפלט הזה…
מזל ששמרתי אחד בצד לבעל שלא ירגיש מקופח 🙂
אין ספק שיהפכו לבני בית אצלנו.
הכנתי!! 🙂
יצא כל כך טעים וממש קל להכין ! תודה לך!
מורקייק,
למה צריך לצפות אותם בדיוק בדיוק שהם יוצאים ולשרוף אצבעות בדרך?
מותר לתת להם קצת להתקרר או שזה הורס משהו בדרך?
עוד משו, אם אני צריכה להגיש אותם כזה פאנסי ואין מצב להגיש אותם בלי מנג'ט כי זה לא ממש קהל שילקק את האצבעות אחרי שהן יתמלאו בסוכר וקינמון, האם זה יהיה ממש מבאס שהסוכר והקינמון יהיה רק למעלה?
**מתכננת על מיני מאפינס, אעדכן.
טל, האמת היא שאני לא בטוחה לגבי עניין שריפת האצבעות 🙂 סביר להניח שלא יקרה כלום אם תצפי אותם כשהם קרים, אבל אולי אולי החמאה והציפוי נתפסים יותר טוב כשהם חמים. זו סתם השערה שלא מבוססת על כלום, אז מבחינתי את הכי יכולה לחכות שהמאפינס יתקררו ולא לכוות את עצמך.
ולא, ממש לא יקרה כלום אם הסוכר והקינמון יהיו רק למעלה. כשמצפים את כל המאפינס, זה קצת מדמה סופגניה/דונאט, ותכלס ממש כיף כשיש ציפוי טעים כזה על הכל, אבל אני בטוחה שיהיה אחלה גם אם הציפוי יכסה רק את כיפת המאפינס. אבל תוודאי שיש מלא ציפוי, טוב? בשבילי 😉 צריך לפצות על זה ששאר המאפין "עירום".
יצא ממש טעים! 🙂
גם לדעתי אין להם ממש טעם של סופגניה, אבל למי אכפת כשיש כ"כ הרבה סוכר וקינמון (יאמי!). וחוץ מזה מבחינתי זה דווקא דבר חיובי (אני לא מחובבי הסופגניות).
קיצור, מתכון מוצלח מאוד.