בכל שנה, בסוף אפריל-תחילת מאי, מרבית בלוגרי האוכל בארץ מפציצים בשלל מתכוני עוגות גבינה, קישים ושאר ירקות. הם מספרים בהתרגשות על אהבתם לשבועות ואיך זה החג-האהוב-עליהם ושלא-ייגמר-לעולם.
אני? פחות מתחברת. הרבה פחות. בואו נאמר שהייתי מוותרת עליו בשמחה, אלמלא שני דברים: 1) יום וחצי חופש מהעבודה ו-2) הפיצה של אבא. היי אבא, אני לא רומזת כלום. אבל אני לגמרי כן.
בכל אופן, קשה לי להיכנס לאווירה, היות שחגיגת הגבינות הזו לא עושה לי כלום במקרה הטוב, ומגעילה אותי ממש במקרה הרע. אבל היי, לפחות אני יכולה ללבוש שמלה יפה לערב החג.
בכל אופן, למרבה המזל והשמחה, פנתה אלי הקוראת החביבה מיכל חיון והציעה את שירותיה: מיכל כתבה לי בפייסבוק לפני מספר שבועות. דיברנו קצת, היא ניסתה לשחד אותי בשוקולד וחמאת בוטנים (אבל מה לי ולשוקולד? ולחמאת בוטנים?) ולבסוף הציעה לעזור לי עם המעמסה לקראת שבועות על ידי זה שאארח אותה בבלוג עם מתכון לעוגת גבינה, כולל תמונות. היא קראה לעצמה חוצפנית, אני העדפתי לראות אותה כמצילת חיים. במיוחד אחרי שראיתי בפייסבוק כמה מהתמונות ההורסות שלה.
ובכן, הנה אנחנו. איכשהו ההקדמה שלי יצאה יותר ארוכה ממה שמיכל כתבה, אז אני אפסיק עכשיו ואעביר את השרביט אליה.
מיכל, אלייך!
***
מור הזמינה אותי להתארח בבלוג ולשתף אתכם במתכון לחג השבועות (יתכן ותהיה לה גירסה משלה לגבי מי הזמין את מי, וכמה חמאת בוטנים היתה מעורבת בסיפור….)
אז מי אני בעצם?
בזמן שאני חושבת מה לכתוב על עצמי מתקיפות אותי סיסמאות “היא מדברת יותר מהגובה שלה” (אבל יש לי תוספת של כמה ס”מ בזכות נעלי העקב) “לימון מוסיף המון” ו”נעליים, קונים מהר” (אתם יודעים למה מהר? כי אם תעצרו לחשוב כמה נעליים כבר יש לכם בארון יתכן שתתחילו לפקפק בהחלטה שלכם לקנות נעליים, ואז הן עלולות להישאר בחנות)
מחשבה נוספת מזכירה לי כמה טרחתי על עבודות השורשים מכיתה ז’, איך ישבתי, ראיינתי וסקרתי את תולדות החיים של כל בני המשפחה. ליקטתי (השמדתי) תמונות, איירתי עץ שורשים נושא פירות.. איך קרה שעבודת מופת שכזו לא זכתה לפרסום נרחב יותר?
אולי זה המקום, אולי זו הבמה. אולי זה מנט טו בי…אני גם ככה אמורה איכשהו לספר על עצמי..
אז היה היה פעם, לפני שנים רבות, איש, להלן סבא מצד אמא ואישה, להלן סבתא מצד אמא, השניים נישאו ו…אוקיי, לא.
אז נקצר את זה ל-
מי אני ואיך זה מתחבר לחג השבועות
אני מיכל 🙂
אני אוהבת את תחום הקונדיטוריה
אוהבת להתעדכן בבלוגים ולקרוא ספרי אפייה
אני צמחונית, מה שהופך את פינת הגבינות לפנינת התפריט שלי
אני משוחדת כשזה מגיע לעוגות גבינה (ועוגות שוקולד, עוגות שמרים, בגדים, נעליים שקונים מהר וצמידים. אוקיי, קל לשחד אותי)
זהו פוסט הביכורים שלי, ושבועות הוא חג הביכורים…
ואוהבת לאהוב את החיים (מני עוזרי, איך אתה עושה את זה עם הגבות?!)
עוגות גבינה הן מחלקה מיוחדת. הן מקבלות כמעט כל תוספת באהבה (אם כי לא הייתי מנסה את זה עם חומוס. או טחינה |**אולי טחינה**|)
הן מתגמלות אותנו על הפרדת הלבן מהצהוב, בריח מדהים שממלא את המטבח
וכמו הרבה דברים טובים, צריך להמתין להם-
WAIT FOR IT
וזה כל-כך משתלם.
מכל עוגות הגבינה האהובות עליי, בחרתי לשדך בין מתכון של עוגת גבינה קלאסית, למתכון של מלית לפאי לימון. והשידוך ראוי, זוג היונים האלו כבר מקימים את הקן.
***
עוגת גבינה עם קציפת לימון
מקור המתכון: עוגת גבינה קלאסית-קרין גורן, עם שינויים קלים. מלית בפאי לימון- באדיבות מכללת השף ובשינוי פיצפון. עלי שוקולד- פיית העוגיות, תודה ענבל
כמות: העוגה מתאימה לתבנית גבוהה/ רינג מס’ 26.
מצרכים:
בצק פריך בסיסי, 123- חצי כמות
150 ג’ קמח
100 ג’ חמאה
50 ג’ סוכר
קורט מלח
תמצית וניל
ביצה
עוגת גבינה
750 גרם גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה
5 ביצים מופרדות
כפית תמצית וניל
כוס וחצי סוכר
50 ג’ קמח
60 ג’ קורנפלור
180 מ”ל חלב
50 גרם חמאה מומסת
גרד לימון
ציפוי
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
מלית לימון
100 מ”ל מים
50 מ”ל מיץ לימון מסונן + גרד לימון מחצי לימון שמנמן
85 ג’ סוכר
קורט מלח
15 ג’ קורנפלור
2 חלמונים +25 מיל’ מים
כף חמאה
ככה הופכים אותה לקצפת
שמנת מתוקה + כף סוכר
עלי שוקולד
100 גרם שוקולד לבן
כף נדיבה חמאה
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם בצק פריך, מעבדים במיקסר חמאה, ביצה וסוכר לעיסה אחידה. מוסיפים קמח, מלח ותמצית וניל ומחברים קלות לקבלת פירורים. אוספים את הפירורים לבצק ושולחים אותו להצטנן במקרר לשעה.
2. בזמן שהבצק מתקרר, מחממים בתנור ל180 מעלות.
3. פותחים את הבצק ומרפדים את התבנית. דוקרים את הבצק קלות עם מזלג, מכסים בנייר אפייה ובמשקולת (כלומר קטניות שיש לכם בארון ואתם לא מתכוונים לעשות בהן שימוש אחר) על כל שטח הבצק, שיהיה לו כבד. ושולחים אותו לתנור. לאחר כ-10 דקות מוציאים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות עד שמזהיב.
4. עוברים לגבינה- טורפים את הגבינה והשמנת החמוצה עם החלמונים, תמצית הוניל וכוס סוכר. מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים היטב עד שנפטרים מהגושים. מוסיפים את החלב וחמאה מומסת וטורפים למסה אחידה.
5. מקציפים חלבונים עד שנוצרות בועות גדולות ולבנות ומוסיפים את מחצית כוס הסוכר הנותרת. מקציפים עד לקבלת קצף יציב ורך. מקריבים 1/3 מהקצף וטורפים למסת הגבינה. את הקצף הנותר מקפלים פנימה.
6. כשהבצק מוכן, מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים ומעלים טמפרטורה ל-200 מעלות. שופכים את מסת הגבינה על הבצק ומחזירים לתנור. אופים כ-15 דקות עד שהעוגה מקבלת קרום זהבהב. מנמיכים טמפרטורה ל-160 מעלות, מוציאים את העוגה ומשחררים את שולי העוגה מהתבנית, מחזירים לתנור לאפייה בת כשעה. העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע ועומדת במבחן הקיסם.
7. מוציאים את העוגה מהתנור, מערבבים 2 גביעים שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר לתערובת חלקה ומורחים במהירות על העוגה החמה, מניחים לעוגה להתקרר.
8. קציפת לימון- בקערה קטנה נפתח את הקורנפלור והחלמונים עם 25 מיל’ מים. בסיר קטן נשים את הנוזלים עם גרידת הלימון והסוכר ונבשל רק עד סף רתיחה. מעבירים מעט מהנוזל החם אל בלילת הביצים ומערבבים, נעביר אל הסיר דרך מסננת. ממשיכים לבשל כ-5 דקות מייאשות (זה מתפרק, זה לא עובד, זה גוגל מוגל, לא יצא מזה כלום, זה הולך לפח, היי זה מסמיך, אוי נהיה לזה ריח טוב, נראה לי שזה עובד, תחזיר את הפח למקום) תוך כדי ערבוב תמידי במטרפה עד לקבלת בועות והסמכה. מעבירים את מלית הלימון לקערה ומניחים ניילון נצמד ישירות על הקרם (כמו בפטיסייר) ומקררים.
9. כשהעוגה והקרם הצטננו, מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר. פותחים את מלית הלימון עם מטרפה וטורפים פנימה 1/3 מכמות הקצפת. מקפלים את היתרה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים כאוות נפשכם משאירים מעט קצפת בצד.
10. קוטפים עלים עם נימים בולטים וצורה שנאה בעינכם (הנאה בעיניך? נאה.), שוטפים ומייבשים. ממיסים במיקרוגל שוקולד בפולסים קצרים, מערבבים פנימה חמאה ומברישים שוקולד לבן בעזרת מברשת על כל עלה, על הצד של הנימים. כשהשוקולד מתייבש על העלים מורחים שכבה נוספת שתיווצר שכבה שוקולד עבה יחסית על העלה. מעבירים למקפיא. כשהשוקולד מתקשה, מקלפים את העלים מבסיס העלה לקצה. מצפים את גוף העוגה בקצפת הנותרת ומצמידים את העלים, מעבירים למקרר.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- את העוגה יש להכין יום לפני ההגשה.
- מלית הלימון, אל תוותרו עליה. היא מקסימה וטעימה ואתם יכולים לעשות את זה. If Candy can do it, so can U
- את קציפת הלימון לא חייבים לזלף, ניתן למרוח מעל השמנת החמוצה לאחר שהאחרונה התייצבה.
- מור הסבירה לי בעדינות שהאורחות בבלוג מתאבזרות במניקור, לא הספקתי. המעט שאני יכולה לעשות כעת הוא לעדכן שהייתי בוחרת בצבע סגול. או ירוק בקבוק, או שניהם.
מור, תודה רבה על האירוח בבלוג המדליק שלך, אין כמור. כלומר, אין כמוך.
רציתי להודות לבעלי, לא ידעתי בדיוק איך, אך הוא היה לי לעזר. אז תודה.
חג שבועות שמח,
מיכל.
***
טוב, אז כמה יפה העוגה של מיכל? אני קצת מתחרטת שהזמנתי אותה להתארח, היא גורמת לי להיראות ממש רע!! אפילו יותר ממה שאני גורמת לעצמי להיראות בדרך כלל.
קיצור, מיכל – תודה לך על שקפצת לביקור, ותודה על העוגה ההורסת. לרגע אפילו שכחתי שיש בה – נשימה עמוקה – גבינה.
ויאללה, הצטרפו אלי בקריאות היסטריות: מיכל, תפתחי כבר בלוג!!!!
ואם אנחנו כבר צועקים, אז עד הסוף — אבא, תעשה לי פיצה!
13 תגובות
מהמם 🙂
נטלי
תפתחי כבר בלוגגגג!!! עוגה מדהימה, כמו האחרות שלך. ומניסיון טעימות בטירוף, אני זוקפת לזכותך את ה-3-4 קילו שהתווספו אליי.. אגב הפיצות של מיכל גם שוות, אז במעמד מכובד זה אבקש לשבועות פיצה! 🙂 פיצות, קישים, לחמניות, רביולי ואיזו דוגמית או שתיים מהעוגה-ככה בקטנה…
מהממת! גם את וגם העוגה! ואני בטוחה שהיא מעולה!
אז גם אני אצטרף לקריאה: "מיכל, תפתחי כבר בלוג! " יש לך הרבה מה להציע
מיכל תפתחי כבר בלוג!! העלים השאירו אותי עם פה פעור. הם כל כך יפים
וואוו..מהמם!!
קודם כל מור- נפעמת ממך כל פעם מחדש, שמחה מאוד שמצאתי אותך !
מיכל- העוגה נראית מדהימה!!! מצטרפת לקריאות העידוד מהיצע.
האמת שמעבר לזה שהיא מהממת והעיצוב שלה מעלף
אני גם זכיתי לטעום אותה…
הטעם פשוט לא ניתן להגדרה- טעימה ברמות קשות!!!!!!!!!!!
מיכל את תותחיתתת!
עם הייתי מסוגלת להכין עוגה שתיראה ככה וגם תהיה טעימה הייתי מתחילה למכור אותן,.. העוגה מעלפת אני מדמיינת טעמים בפה עכשיו !!!! אני מקווה מאד שאת מוכרת עוגות כאלה זאת יכולה להיות הצלחה עם כישרון כמו שלך !!! תשאירי מס' פלא להזמנות.
מיכלי העוגה יפה, מקסימה וקלסית לחג השבועות.
כמי שנהנית לטעום ולהתענג מיצרות אפייתך אנא פתחי כבר בלוג יש לך רפרטואר גדול יפה וטעים במיוחד, אז
י א ל ה צאי לעצמאות. אוהבת אמאמא
מיכל המוכשרת..העוגה נראית להפליא אך כדי להשלים את התמונה צריך לטעום…יופי לך תמשיכי לאפות …וחג שבועות שמח.תשלחי לי לפייסבוק תמונות של דברי האפייה…
נחמה אומרת – "ימותו הקנאים"!!! מקסים ומגרה. מתי פותחת קונדיטוריה? איפה מזמינים?
היי מיכל, אמרת גבינה ולימון קנית אותי, רק שאלה קטנה, אני פחות אוהבת קציפות מחלבונים, אם אעשה קצפת משמנת מתוקה ואוסיף לימון, לא יהרוס מטעמה של העוגה נכון?
בנוסף, האם זה בסגנון גבינה אפויה?
תודה רבה!
שני
נפלא!