עוגת גבינה ושוקולד קרמית

על ידי מור
היי היי, תראו מי מגיע — החג הכי פחות אהוב עלי בשנה!

 

לא כולל יום כיפור.

 

בעצם.. כולל כיפור?

 

לא לא, לא כולל כיפור.

 

שבועות זה חג הגבינות (איכס) וכולם מתרגשים מכל עוגות הגבינה והקישים והמאפים הגבינתיים האיכסיים שלהם.

 

אני? אני יושבת בצד ומחכה שזה יעבור. או לפחות שמישהו (אבא שלי) יוציא לי חתיכת פיצה ביתית.
וזו הסיבה ששבועות מנצח את כיפור. כי חג עם פיצה > חג בלי פיצה.

 

תמיד.

 

מממ פיצה.

 

רגע, איפה הייתי?

 

אה כן, שבועות וגבינות ואיכס ושימו לב, טוויסט בעלילה: הנה מגיע רגע של צביעות.

 

יש לי השנה לפחות שלושה מתכונים גבינתיים עבורכם. לכבוד החג הכי פחות אהוב עלי (והכי אהוב על שאר הבלוגרים הנורמטיביים בארץ), הכנתי שלל מתכונים גבינתיים (אני רוצה לומר דוחים, אבל אני מנסה לשכנע אתכם להכין אותם, ואני לא בטוחה שזו מילת התואר הטובה ביותר להשתמש בה במקרה הזה).

אני? רוצה להתעלף רק מלהסתכל על התמונות. ולא בקטע טוב.

אבל אנשים אחרים, אנשים יותר.. שפויים, אם תרצו — הם דווקא התעלפו בקטע טוב.

 

אסף, לדוגמא. הוא היה מאושר כשהכנתי לו עוגת גבינה ושוקולד קרמית במיוחד (טוב, וידוי קטן: אם לא הייתי יודעת שהיא גבינתית, כנראה שגם לי היא היתה נראית טוב). באחד הערבים השבוע, בעודו פורס לעצמו חתיכה נאה של עוגה, אשכרה שמעתי אותו ממלמל לעצמו “מי צריך את צ’יזקייק פקטורי כשיש את העוגות של מור?”.

 

(אני לא יודעת למה הוא דיבר עלי בגוף שלישי כאילו אני לא שם)

 

(כן, לכאורה הוא “שפוי”, אבל קלירלי משהו לא לגמרי בסדר איתו. בואו, הוא בכל זאת התחתן איתי. מרצונו החופשי)

 

אני, כאמור, לא מתחברת לכל עולם הגבינה באופן כללי, אבל שמעתי שגם בקרב אוהבי עוגות הגבינה, יש את מחנה את ה”גבינה ושוקולד? יאמי יאמי, דחפו לי את זה לתוך הפרצוף תכף ומיד!” ומנגד את מחנה ה”גבינה ושוקולד? אממ לא תודה, אני לא שונא/ת את בלוטות הטעם שלי”.

 

אז חברי המחנה השני, ביי לבינתיים – בואו נדבר עוד כמה ימים, יהיה פה קינוח עם גבינה ווניל ולימון, סבבה?

 

חברי המחנה הראשון, התפקדו! זו העוגה בשבילכם. שימו לב:

 

 

בסיס של ביסקוויטים טחונים עם חמאה (בינינו, מבחינתי אפשר היה לעצור פה, זה כבר הקינוח המושלם פשוט ככה, ללא תוספות).

 

מלית גבינת שמנת, מסקרפונה ושוקולד אפויה אך קרמית עד מאד.

 

ולמעלה, מעל הכל, בשביל הרצינות, כדי שלא יחסר – גנאש שוקולד. כי כל דבר יותר טוב עם גנאש שוקולד למעלה.

 

 

(חוץ מפיצה, אולי? הממ מעניין. מממ פיצה. רגע, מה? איפה אני?)

 

 

בקיצור, קינוח מושלם לשבועות. מארחים? מתארחים? יש לי את העוגה המושלמת בשבילכם.

 

אלא אם אתם לא בעניין של גבינה (היי, חברים שלי!!). במקרה הזה, הרשו לי להמליץ לכם על טירמיסוג של – מאד שבועותי, מאד חגיגי, מאד לא גבינתי.

 

טוב טוב, אני מרגישה שכולנו מתפזרים פה. אז לסיכום — אתם תכינו עוגת גבינה ושוקולד קרמית (מושלמת!) ואני אלך לבדוק עם גנאש שוקולד על פיצה זה דבר טוב או רע?

 

 

מהמם.

 

נתראה עם עוד גבינה (איכס) בקרוב.

 

***
עוגת גבינה ושוקולד קרמית
מקור המתכון: העוגה מבוססת על המתכון הזה, עם שינויים הבסיס, למשל, הוא הקלתית מהמיסיסיפי מאד פאי שהעליתי לא מזמן.
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ (ממליצה על רינג)
מצרכים:
לבסיס
100 ג’ חמאה
250 ג’ (שרוול אחד) פתי בר וניל (אפשר גם טעם אחר)
למלית גבינה ושוקולד
165 ג’ שוקולד מריר
340 ג’ גבינת שמנת של תנובה (נפוליאון), בטמפרטורת החדר
340 ג’ גבינת מסקרפונה של תנובה, בטמפרטורת החדר
225 ג’ (1 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
45 מ”ל (3 כפות) שמנת מתוקה
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
לגנאש
200 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפיה.
2. ממיסים חמאה במיקרוגל או בסיר קטן. מניחים בצד.
3. טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מעבירים לקערה בינונית.
4. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת חולית.
5. מניחים את הפירורים בתחתית התבנית ומהדקים לשכבה אחידה – אפשר עם כוס או לקקן, אפשר גם עם הידיים.
6. אופים 8-10 דקות. מצננים.
7. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ועוברים להכנת המלית.
8. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מניחים בצד.
9. מניחים גבינת שמנת ומסקרפונה בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים למהירות בינונית למשך כשתי דקות. מנקים את דפנות ותחתית הקערה בעזרת לקקן.
10. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
11. מוסיפים שמנת ווניל. מערבבים עד להתאחדות.
12. מערבבים כרבע מתערובת הגבינה לתוך השוקולד המומס (על מנת להשוות מרקמים). מערבבים היטב ומחזירים את התערובת לקערת המיקסר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
13. מוסיפים ביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב. ממתינים להיטמעות מלאה בין הוספה להוספה.
14. יוצקים את התערובת מעל הבסיס. מעבירים אופים למשך כשעה עד 90 דקות (ראו הערה בהמשך), עד שהעוגה תופחת ומתייצבת. אם מנענעים את התבנית, העוגה אמורה לזוז מעט, אבל לא “לרקוד” לגמרי. מכבים את התנור ומצננים למשך 30-60 דקות נוספות בתנור הכבוי.
15. מעבירים את העוגה למקרר ומצננים למשך שעתיים לפחות.
16. להכנת הגנאש: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי.
17. מניחים שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
18. יוצקים את השמנת המבעבעת מעל השוקולד. ממתינים דקה-שתיים ומערבבים לגנאש חלק ואחיד. מצננים מעט, על מנת לקבל גנאש סמיך, עדיין נוזלי, אבל לא במרקם של מרק שיישפך לכל עבר אם יוצקים אותו מעל העוגה.
19. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
20. יוצקים את הגנאש מעל העוגה. אם רוצים, עוזרים לו לטפטף מעט מעבר לצדדים בעזרת לקקן או פלטה קטנה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • טוב, אז וידוי קטן: הכנתי את העוגה פעמיים. בפעם הראשונה ככל הנראה לא אפיתי אותה מספיק זמן (וגם מיקמתי אותה די נמוך בתנור). היא עלתה מאד (מאד!), קרסה קצת והתבקעה, ובסופו של דבר התגלתה כממש לא אפויה. בפעם השניה הפקתי לקחים: הכנתי שלושת רבעי כמות (שימו לב שתמונות ההכנה הן של הפעם הראשונה), הנחתי אותה במרכז התנור ואפיתי כמעט שעה וחצי. יצא הרבה הרבה יותר טוב, לכן אני ממליצה – לתבנית 24 – להכין את הכמויות שציינתי במתכון.
  • אני מנסה להיזכר אם היו לי עוד דברים לומר, אבל היות שיש פה תינוק שמנסה להשתלט לי על הפוסט ולתרום את ההערות שלו – וההערות שלו עד כה היו בעיקר למחוק חצי מהשלבים במתכון – נראה לי שאסיים בזה.
  • בעצם עוד דבר אחד: אסף טען שהקישוט שלי עקום. אני הסברתי לו שזה מכוון, ושזה אמור להיראות כמו שרשרת פנינים. אני צודקת, נכון?

 

פוסט זה נכתב במסגרת שיתוף פעולה עם השף הלבן, ואני אמנם לא מבינה גדולה בעולם הגבינות, אבל איזה צבע סגול יפה יש למסקרפונה החדשה שלהם, נכון?

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

6 תגובות

Tamar odeya Applebaum מאי 3, 2018 - 08:56

רגע רגע. בכל השלבים של ההכנה, הכוונה להמשיך לטרוף עם המיקסר, נכון? לא צריך לעבור לכף/מרית…
(ואיך אפשר לא לאהוב גבינה, אוי ואבוי לי)

הגב
הדר מאי 4, 2018 - 11:32

אולי פשוט תגידי את האמת, שאת מפרסמת את הגבינה של תנובה? זה בסדר, לגיטימי, פרנסה. ולא תצטרכי להיות צבועה.

הגב
Morcake מאי 5, 2018 - 19:44

תמר, אכן אפשר להמשיך עם המיקסר. ולגבי אי אהבת הגבינה – אף אחד לא מושלם 🙂

הדר, ציינתי בסוף הפוסט שהוא נכתב בשיתוף פעולה עם השף הלבן (תנובה). מעריכה את זה שהשקעת את הזמן בלהגיב, תודה!

הגב
קרן מאי 6, 2018 - 07:06

גמני שונאת גבינות (לבנות). סוף סוף מישהו בעולם מבין אותי

הגב
מלכי מאי 7, 2018 - 14:06

מהממת!! העוגה נראית מעולה ואני גם אנצל את התגובה כדי לומר לך שיונתן פשוט הורס!!
לגבי העוגה (שאני כנראה ממש הולכת להכין).. לדעתך היא תוכל לעמוד בלי הבסיס של העוגיות? או שהיא לא תהיה יציבה מספיק?

הגב
Morcake מאי 8, 2018 - 14:58

קרן, תביאי כיף!!

מלכי, תודה על הכל 🙂 אני חושבת שאפשר לוותר על הבבסיס, ברמת העקרון, אבל למה??? 😉

הגב