הפוסט הזה תוכנן למזמן.
זאת אומרת, לא ממש תכננתי מתי לפרסם אותו, וזה היה אמור להיות חלק מהקטע שלו. תכננתי לומר שזו אולי עוגה מרשימה וסופר שווה, אבל לא צריך תירוץ להכין אותה. לא חג, לא יום הולדת — סתם עוגה שווה שמכינים כשמתחשק.
רציתי לספר לכם שהכנתי את העוגה הזו לארוחת צהריים עם חברים: הנושא היה “אוכל דרומי”, כלומר “דרום ארצות הבריתי”, ואני חיפשתי קינוח בהתאם.
פולק הכין עוף מטוגן מטורף ועוד כל מיני הפתעות (שמתם לב מתי הוא פרסם את הפוסט שלו? לפני כמעט חודשיים. מבינים למה התכוונתי כשכתבתי “מזמן”?), נטלי ואני היינו אמונות על הקינוחים.
אז כאמור, חיפשתי משהו דרומי מתאים. חיפשתי וחיפשתי, ובסוף הגעתי למיסיסיפי מאד פאי.
הכרתי את העוגה בשם, אבל לא ידעתי ממה היא מורכבת בדיוק. ידעתי רק שיש שם הרבה שוקולד. אז שאלתי את ויקיפדיה, והיא.. לא ממש עזרה. לטענתה, מדובר בקינוח המורכב מקלתית שוקולד פירורית עם רוטב שוקולד דביק (כך גוגל טרנסלייט מתרגם את המילה gooey, אז נזרום). אחלה.. נשמע מגרה מאד. ולחלוטין מסביר לי מה אני אמורה להכין.
בקיצור.
שוטטתי קצת ברשת, חיפשתי וחיפשתי, עד שהגעתי למתכון שמצא חן בעיניי. בסיס של פירורי ביסקוויטים, שכבה שניה של עוגת שוקולד ללא קמח, מעליה פודינג שוקולד, ולסיום קצפת וניל רכה וכמה שבבי שוקולד, שלא יחסר. בשביל הרצינות.
יצאתי לדרך, הפקדתי את התינוק אצל אבא שלו כדי שאוכל לעבוד בשקט, ובסופו של דבר יצאה לי אחת העוגות היותר שוקולדיות והיותר מוצלחות שהכנתי בזמן האחרון. לא בדיוק סיום קליל לארוחה מלאת עופות מטוגנים וכל מיני מאק אנד צ’יזים, אבל פרוסה קטנה של הקינוח העשיר הזה לחלוטין עושה את העבודה, ופרוסה קטנה זה כל מה שצריך.
אז רציתי מאד לפרסם את העוגה מתישהו ולשכנע אתכם שלא צריך סיבה אמיתית להכין אותה. “כי בא לי” זה מספיק טוב.
רק ש.. לא יצא לי.
עבר שבוע. עברו שבועיים. עבר חודש. לא מצאתי זמן.
כי תינוק. וכי מיליון דברים אחרים.
אבל בעיקר תינוק.
עד שהבנתי שפסח מגיע עוד דקה, ולא הכנתי שום דבר (כי תינוק, כי תינוק, כי תינוק).
אבל רגע! במיסיסיפי מאד פאי ההוא – המהמם, היפה, הטעים, זה שהכנתי לפני חודשיים – לא היה קמח. היו ביסקוויטים, אבל תמיד אפשר להשתמש בעוגיות לפסח. והוא כל כך חגיגי ונהדר, אולי הוא יהיה הקינוח שלי לפסח?
אז הלכה כל מנטרת הקינוח-ללא-סיבה שלי.
אבל בצד החיובי, יש לי קינוח מהמם לפסח. ועכשיו גם לכם יכול להיות!!
ועוד בצד החיובי, סוף סוף יש פוסט חדש, אחרי כמעט חודש וחצי. רגע, זה חיובי, נכון? נכון?!
אם כן, לסיכום, ווהו?
התרגשויות.
***
מיסיסיפי מאד פאי
מקור המתכון: המתכון הזה, עם שינויים מסוימים שלי.
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ (ככל הנראה יעבוד גם בתבנית 22/26. העוגה תהיה גבוהה או נמוכה יותר, בהתאם לגודל התבנית, כמובן).
מצרכים:
לבסיס
250 ג’ (שרוול אחד) פתי בר שוקולד (אפשר גם וניל)
100 ג’ חמאה מומסת
1/2 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
לעוגה
125 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
75 ג’ חמאה
1/4 כפית מלח
4 ביצים גדולות
150 ג’ (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
60 מ”ל (1/4 כוס) קפה חזק/אספרסו, לא חם מאד
1 כפית תמצית וניל
20 ג’ (2 כפות) אבקת קקאו
לפודינג שוקולד
240 מ”ל (1 כוס) חלב
100 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
20 ג’ (2 כפות) אבקת קקאו
10 ג’ (1 כף) קורנפלור
20 מ”ל (1 כף) סירופ מייפל (אפשר גם דבש)
25 מ”ל (2 כפות) קפה חזק/אספרסו
לקצפת וניל
250 מ”ל (1 כוס) שמנת מתוקה
10 ג’ (1 כף) אבקת סוכר
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
שוקולד מריר מגורר, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מתחילים בבסיס: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון.
2. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים חמאה מומסת ואבקת נס קפה. מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת פירורית-חולית.
3. מעבירים לתחתית התבנית ומהדקים היטב. מניחים בצד.
4. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה לגמרי. מסירים מהאש.
6. מערבבים פנימה מלח ומניחים בצד.
7. מניחים ביצים וסוכר חום בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה למשך כחמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
8. מערבבים שמנת, קפה ווניל בקערה קטנה.
9. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים.
10. מקפלים פנימה גם את תערובת השמנת והקפה ולאחר מכן את הקקאו, עד לקבלת תערובת אחידה.
11. יוצקים מעל בסיס הביסקוויטים. אופים למשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מצננים. שימו לב: העוגה תשקע מעט במרכזה במהלך הצינון.
12. להכנת הפודינג: מניחים את כל מרכיבי הפודינג – חלב, שוקולד מריר, קקאו, קורנפלור מייפל וקפה – בסיר בינוני. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
13. ממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עוד כדקה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים קלות.
14. יוצקים את הפודינג מעל העוגה. מיישרים לשכבה אחידה בעזרת לקקן או פלטה.
15. להכנת הקצפת: מניחים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה, אך עדיין די רכה. עורמים על גבי הפודינג.
16. זורים שוקולד מגורר מלמעלה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- כאמור, אם רוצים להכשיר את העוגה לפסח, אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן, או עוגיות כשרות לפסח אחרות.
- לגבי הפיכה לפרווה: אני לא מדברת פה מניסיון, אבל מאמינה שאפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס, השמנת המתוקה בקרם קוקוס (רק החלק הקר, לאחר צינון במקרר, כמו תמיד כשרוצים להקציף קרם קוקוס) וחלב סויה או חלב לא חלבי אחר במקום החלב. תכלס, כנראה שאפשר להשתמש גם במים.
- ושוב, זו עוגה עשירה לאללה אבל מאד מאד טעימה וכיפית. פרוסה דקה שלה תספק אתכם מבחינת הטעם, השוקולד, וגם מבחינה מרקמית.
תוהים למה התמונות שלי כל כך יפות פתאום? אז ככה: הארוחה הדרומית ההיא היתה אצל נטלי בבית. בגדול, פתחו לנו את הדלת, דחפתי לנטלי את העוגה לידיים, צרחתי עליה “תצלמי לי את זה!!!” והלכתי לאכול. אני מלאך. אז תודה לנטלי על התמונות המהממות.
אני קצת מתגעגעת לעוגה הזו. זה בסדר להגיד את זה, או שאני יוצאת פה עפה על עצמי?
12 תגובות
זו היתה אחת העוגות השוות!!! לגמרי מושלמת לפסח ♥
נראה סוף!
עוגיות יין יעבדו פה? או שהטעם שלהן דומיננטי מידי?
היי מור.
העוגה נראית מושלמת!
אפשר להכין יום קודם? או שהכי טובה ביום האפייה?
יא הורסת, נראה שווה. באמת תהיתי איפה התמונות של ההכנה הפעם.
מזל שאפשר לסנג'ר את נטלי לקצת זמן איכות והתייחדות עם אוכל
פוסט שלך זה תמיד חיובי! חיכינו המון זמן!!
תודות מרובות!
לימור, אני חושבת שיהיה בסדר. מודה שלא אכלתי עוגיות יין מזמן (או.. מעולם לא?!), אז אני לא זוכרת איזה טעם בדיוק יש להן, אבל אני מאמינה שכל השוקולד בעוגה ישתלט עליהן. אגב, אפשר למצוא גם ביסקוויטים ללא גלוטן בסופרים, ומקסימום – את יכולה גם להכין את העוגה בלי הבסיס, אם את חוששת מהטעם של העוגיות.
בר, לגמרי אפשר להכין יום קודם. הייתי רק מחכה עם הקצפת ליום ההכנה, אם מתאפשר לך.
היי מור, העוגה נראית מעולה!
אפשר לוותר על הקפה/האספרסו (ולהחליף במים או חלב)?
היי שחף, בהחלט אפשר להחליף את הקפה במים או חלב. הקפה באמת יחסית דומיננטי פה (לפחות הוא היה בפעם השניה שהכנתי את העוגה והשתמשתי בקפה מ-א-ד חזק), אז אם לא אוהבים, אפשר ורצוי להחליף. בהצלחה!
היי מור, העוגה נראית מעולה! נראה לך שהיא תשרוד נסיעה של שעתיים בתוך צידנית?
היי לירון, תודה רבה! מאמינה שהיא תחזיק מעמד. מחזיקה לך אצבעות.
נראה נהדר!
כמה שאלות לפני שנכנסים למטבח 🙂
בסעיף 8- פשוט מערבבים את השמנת כשהיא נוזלית? אין טעם להקציף?
ובסעיפים 9-10- הקיפול הוא כדי לא להוריד את האוויר מהביצים? אין מטרה להקציף את השמנת המתוקה?
תודה רבה!
התשובה לכל השאלות היא כן 🙂 השמנת פה היא חלק מהתערובת של העוגה – אין צורך להקציף אותה. מטרת הקיפול היא אכן לא לפגוע במרקם של הביצים.