עבדתם כל כך קשה על ארוחת החג.
בישלתם. אפיתם. קיפלתם מפיות לצורת ברבורים.
(תלמדו אותי איך?)
כולם כבר אכלו והתפוצצו ומלמלו משהו על יותר מדי קניידלעך במרק* וכמויות לא הגיונית של בשר** ועל זה שהם הולכים לצום כבר מעכשיו, במקום לחכות ליום כיפור, ושנה הבאה חייבים חייבים חייבים להכין פחות אוכל.
*אה, אצלכם במשפחה אוכלים מרק עם קניידלעך רק בפסח, לא בראש השנה?
**טבעוניים, החליפו ב.. אממ טופו? קינואה? נקניקיית גזר? לא יודעת, תעזרו לי פה!
עד שמגיע האדם האמיץ שמעז לומר “אז.. קינוח?”.
בשניות הראשונות, כולם מסתכלים בפליאה, מזועזעים מעצם המחשבה, אבל תוך רגע – גג שניים – כבר מתחילה המערכה של הערב:
הכלים מפונים. שאריות האוכל מועברות לכלי פלסטיק שונים ומשונים. מישהו עובר בין האורחים ועורך סקר של “תה או קפה? כמה סוכר?”.
ואז.. אז מתחילה תצוגת האופנה של הקינוחים.
קערה ענקית עם סלט הפירות של סבתא. קופסת קלקר עם גלידה משובחת (או קופסת פלסטיק עם גלידה מהסופר, לפחות משקיעים). ועוגות, עוגות, עוגות.
עכשיו, תראו. כבר עבדתם כל כך קשה.
בישלתם ואפיתם וקיפלתם ברבורים.
(בשיא הרצינות, איך?!)
לא בא לכם לנוח רגע? במקום לעמוד ולפרוס עוד עוגה בזמן שכולם כבר בולסים ונהנים וממלמלים משהו על זה ששנה הבאה חייבים חייבים חייבים להכין פחות קינוחים, ואתם עוד לא לקחתם אפילו שלוק מהתה-או-קפה-כמה-סוכר שלכם…
לא לא לא. זה לא צריך להיות ככה.
אתם צריכים להיות כמו כולם. עבדתם כל כך קשה. מגיע גם לכם להנות עם כולם, כמו כולם, מהקינוחים.
הפתרון?
מאפינס.
כמו עוגה, רק מחולק מראש למנות.
במקום שתצטרו להתחיל לחתוך ולחלק, לחתוך ולחלק — העבירו צלחת מלאה במאפינס בין האורחים, וצפו בהם מתמוגגים.
(אל תשכחו לקחת אחד לעצמכם, כן?)
ואם כבר בראש השנה עסקינן —
מאפינס דבש. מתובלים. עם זיגוג קפה עדין.
הדבר הכי טוב שהולך לקרות לכם בחג הקרוב.
על החתום,
אחת שהכינה את המאפינס האלה פעמיים תוך שלושה ימים, כי הם עד כדי כך טעימים
***
מאפינס דבש מתובלים בזיגוג קפה
מקור המתכון: התבססתי על המתכון הזה.
כמות: 15-16 מאפינס בינוניים (כל אחד במשקל של כ-70 גרם).
מצרכים:
120 מ”ל (1/2 כוס) קפה, ראו הערה בהמשך
180 מ”ל (3/4 כוס) שמן קנולה
75 ג’ (6 כפות) וסכר לבן
30 ג’ (2 כפות) סוכר חום כהה
255 ג’ (3/4 כוס) דבש (אפשר להשתמש גם בסילאן, או לשלב בין השניים)
3 ביצים גדולות
350 ג’ (1/2 2 כוסות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
לזיגוג קפה
30 מ”ל (2 כפות) קפה/אספרסו, ראו הערה בהמשך
70-80 ג’ (7-8 כפות) אבקת סוכר
1 כף קלואה או ליקר קפה (לא חובה)
בי פולן (אבקת פרחים), לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מניחים קפה, שמן, שני סוגי סוכר, דבש וביצים בקערה גדולה. טורפים היטב.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ותבלינים. מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מחלקים את הבלילה לתבנית שקעים מרופדת במנז’טים (או למנז’טים קשיחים, ללא תבנית).
5. אופים 30-35 דקות, עד שהמאפינס משחימים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט נקי, עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים.
6. להכנת הזיגוג: מערבבים קפה ואקת סוכר בקערה קטנה. אם רוצים, מוסיפים קלואה ומערבבים.
7. מחלצים את המאפינס מהמנז’טים. יוצקים מעט ציפוי מעל כל אחד (שתיים=שלוש כפיות).
8. זורים מעט בי פולן מעל כל מאפין.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- לקבלת זיגוג יותר אטום ודומיננטי מבחינה ויזואלית (אבל גם הרבה יותר מתוק), אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר (או להשתמש בפחות קפה), על מנת שהזיגוג יהיה פחות נוזלי. קחו בחשבון שכן, זה יותר יפה, אבל גם הרבה הרבה יותר מתוק.
- כפי שציינתי במתכון עצמו, ניתן להשתמש בדבש, סילאן, או בשילוב. את המאפינס שאתם רואים בתמונות הכנתי מדבש וסילאן ביחד (תוך כדי ההכנה גיליתי שנגמר לי הדבש..). בפעם השניה, השתמשתי רק בדבש, והמאפינס יצאו בהירים יותר.
- לגבי הקפה במתכון: אני הכנתי בערך כוס קפה מכפית גדושה מאד של קפה מגורען (אפשר גם שתיים) ואז השתמשתי בחצי כוס לעוגה, ובשתי כפות נוספות לזיגוג.
- אפשר, כמובן, להכין את המאפינס כעוגה אחת גדולה — זמן האפיה יתארך בכעשר-חמש עשרה דקות.
קיצור, מה סגרנו לגבי מפיות הברבורים? מתי אנחנו קובעים לאיזה סשן לימודי קצר?
5 תגובות
קרעת אותי מצחוק,
ות'כלס גם שיכנעת אותי ממש
החמודים האלה היו מתקבלים אצלי באהבה אחרי ארוחת חג כבדה עד להתפקע יותר מכל עוגת קרם מפונפנת
שיהיה חג שמח ומרק קניידלעך מעולה
https://www.youtube.com/watch?v=EFKlibhed9E
לגבי הזיגוז: 2 כפות קפה נוזלי? כמה קפה (יש לי רק מגורען) וכמה מים?
ענבל, אני לא יודעת אם לעודד אותך להכין את המאפינס או לא. חצי סקרנית, חצי מפחדת לראות כמה מהמם יצא לך (הכי מפרגנת, כן? לא מקנאה או משהו. טוב, אולי רק מאה אחוז מקנאה, לא יותר).
אנונימי/ת, תודה! ניסיתי! יצא לי ברבור דינוזאורי למדי..
אנונימי/ת שני/ה, שאלה טובה, אני באמת אתקן תכף במתכון — התכוונתי לקפה נוזלי. בעקרון, הכנתי בערך כוס קפה מכפית גדושה מאד של קפה מגורען (אפשר גם שתיים) ואז השתמשתי בחצי כוס לעוגה, ובשתי כפות נוספות לזיגוג.
פשוט להכנה וטעים להפליא!
שילבתי כאמור עם דבש וסילאן, שמתי קצת יותר מכל תבלין שיהיה ספייסי…
ויצא נפלא, אוורירי ורך.
גם נשלף היטב מהתבניות סיליקון שושנים! 🙂
תודה על המתכון
וגמר חתימה טובה