את הבירה הראשונה שלי שתיתי באזור גיל עשרים ואחת.*

* הייתי ילדה טובה.**
** נשארתי ילדה טובה.
בפעמים הראשונות לקח לי שעה פלוס פלוס לסיים כוס. או לסיים שליש כוס ולתת את מה שנשאר למישהו אחר, שישתה במקומי. אבל די מהר הפכנו לחברות לא רעות, הבירה ואני. אל תבינו לא נכון, זה לא שאני איזו שתיינית גדולה או משהו כזה. אבל כשאני יוצאת, נגיד (בכל שלוש הפעמים בשנה שזה קורה), אני תמיד אזמין בירה.
לא יין. יין זה מטופש. את הקונספט של יין עדיין לא הצלחתי להבין. קאווה כן. למברוסקו גם. יין? יש לזה טעם כל כך.. מה זה? אם לחריקה צורמת (דמיינו ציפורניים שורטות לוח, נגיד כמו כאן. וסליחה מראש אם זה עשה לכם צמרמורת. מה אני מקשקשת, ברור שזה עשה לכם צמרמורת) היה טעם, זה היה הטעם של יין.
אז אם כבר הזכרנו את העניין הזה של בירה, בואו נתעמק בזה לרגע: בבירה יש שמרים. משמרים מכינים לחם. לכן, לוגיקה פשוטה מביאה אותנו לכך שאפשר להכין לחם עם בירה.
עכשיו זה השלב שכולכם נאנחים בייאוש ואומרים לי שלחם בירה קיים בעולם בערך מאז הדינוזאורים. למעשה, אם כבר הזכרנו את העניין הזה, מעטים יודעים כי לחם בירה היה המזון המועדף השני על הטי רקס, אחרי דינוזאורים אחרים.
מצד שני, רבים יודעים כי אני שקרנית.
בכל אופן, תרגיעו את הקרעכצן, טוב? אני יודעת שאני לא מחדשת כלום עם הרעיון שלי ללחם עם בירה. אבל מה לגבי לחם בירה עם דבש? אה? אה?
אה. פתאום אתם שותקים.
תודו שאתם שמחים שהתפנה לי זמן לכתוב הערב, היות שחברות הבריזו לי והשאירו אותי לבד בבית עם המחשב וארוחת ערב המורכבת מבקבוק בירה וקערת קרקרים, קורנפלקס ואגוזים.
ואם תרשו לי רק להתייחס לשתי השאלות המטרידות אתכם ברגעים אלו ממש:
1. לא, אין שום דבר עצוב בלשבת לבד בבית עם בקבוק בירה ומחשב. זה היה יכול להיות יותר גרוע.. הייתי יכולה לשבת עם בירה ו”דייט בחשכה”. אבל גם לי יש גבולות.
2. כן, אני אכן אומרת שהחברות הבריזו לי בנימה מבואסת, כדי שזה יישמע כאילו רציתי לצאת, אבל למעשה הלב שלי עשה ריקוד קטן כשזה קרה כי למי יש כח לצאת אחרי כמעט שלוש עשרה שעות בעבודה? ובחיי שהיום אשכרה עשיתי דברים הקשורים לעבודה בלפחות.. שלוש, שלוש וחצי מתוכן.
אה כן. עוד משהו. מה זה לחם בירה ודבש? תחשבו לחם בירה. רק עם דבש. **אנחת תדהמה קולקטיבית** לא, באמת.. זה מין לחם עוגתי למדי במרקם שלו, עם טעם דווקא די מורגש של בירה, אבל גם הדבש דומיננטי, אז יש מתקתקות מסוימת. וזה נפלא. וזה נהדר. וזה הכי מתאים לארוחת בוקר, במיוחד אם מפוצצים את החלק העליון של הלחם במלא גרעינים וזרעים.
ותגידו לי אתם – יש משהו יותר טוב מלחם דמוי עוגה.. עם בירה… לארוחת בוקר?
בדיוק. איי רסט מיי קייס, מיטינג אדג’ורנד, אובג’קשן אוברולד, קייס דיסמיסד, ת’נק יו יור אונור!!!
(אני חושבת ששתיתי יותר מדי מהבירה לפני שאכלתי מספיק מקערת מזון הציפורים שלי. אז בגלל זה אומרים לא לשתות על בטן ריקה)
***
לחם בירה ודבש
מקור המתכון: בעקרון – Gimme some Oven (שם אדיר לבלוג), אבל המרתי חלק מהקמח הלבן במלא והפכתי את הלחם לפרווה על ידי השמטת החמאה והחלפתה בשמן זית, ווהו!
כמות: ככר אחת, כלומר תבנית אינגליש קייק באורך.. אממ.. לא זוכרת.
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא (אני השתמשתי בכפרי מלא של סוגת)
2 כפות סוכר חום דמררה
1 כף אבקת אפיה
1 כפית מלח
2 כפות דבש
1 בקבוק (330 מ”ל) בירה (אני השתמשתי בגולדסטאר)
4 כפות שמן זית
שומשום/גרעיני חמניה/גרעיני דלעת/הכל/משהו אחר, לפיזור לפני האפיה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים תבנית אינגליש קייק על רשת.
2. טורפים שני סוגי קמח, סוכר, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית. אפשר להשתמש בכף רגילה.
3. מוסיפים דבש, בירה ושמן זית ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. כן, עדיין משתמשים בכף.
4. יוצקים לתבנית, מפזרים למעלה גרעינים/זרעים כאוות נפשכם ואופים 40-60 דקות, עד שהחלק העליון של הלחם שחום-זהוב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי. אני אפיתי 44 דקות (זה ממש הספיק), וסובבתי לאחר כעשרים דקות.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- איזו מצחיקה אני, שכחתי לציין את זה שהלחם פרווה ושכמעט קל מדי להכין אותו. כן, קל מדי.
- אני השתמשתי בגולדסטאר. אתם יכולים להשתמש במשהו אחר, אם בא לכם.. אבל אני חושבת שאולי בירות מרירות מדי עלולות להפוך את הלחם שלכם ל.. ובכן, מריר. מדי.
- אם אתם לא בקטע של לחם מלא, אפשר להשתמש רק בלבן. האם אפשר להשתמש רק במלא? לא יודעת לומר אם הלחם יצא דחוס מדי או לא, אבל אם בא לכם לנסות ולדווח, אני אשמח והלב שלי שוב יבצע ריקוד קטן.
- אני רואה את המבט הכל-יודע שלכם. בסדר, עליתם עלי: הייתי שמחה אם היו מבריזים לי גם אם הייתי עובדת שעתיים היום. או לוקחת יום חופש. או חודש חופש. אז יש לי נשמה של אשה בת מאה וארבע, למה אתם חייבים להזכיר לי את זה?
אוקיי, וידוי: הדלקתי בינתיים טלוויזיה. האנשים שיוצאים לדייטים בחושך מדברים, ואני רואה אותם בשחור לבן (העיניים שלהם, אגב, שחורות בקטע מפחיד. דמוני קצת). וחשה ממש לא בנוח. מישהו מוכן להסביר לי למה שמישהו ירצה להשתתף בדבר הזה? לא, רציני. ל מ ה ?
14 תגובות
טוב, בא לי. את מוכנה לעשות לי משלוח סופסוף???
נטלי
אני אסכם את הנושא של דייט בחשיכה בשורות הבאות.
לאחר עליית התוכנית השנייה לדעתי, כתגובה לסטטוס שמישהו כתב על כמה שהיא מבישה, מישהו אחר הגיב לו:
"צמחו לי 4 גידולים במוח כשראיתי שהדבר הזה קיים."
ובאשר ללחם שלך, מחכה להזדמנות הראשונה להכין אותו. לילה טוב!
גנובה שכמותך, מה יותר טוב מלחם עם בירה לארוחת בוקר? לי זה ברור לחלוטין. בעולם תקני זו הייתה בירה. נקודה. סוף פסוק. זו האלכוהוליסטית הפוטנציאלית הסמויה בתוכי שמדברת עכשיו. חוץ מזה, הנה משהו שאני יכולה להכין לאמא שלי בלי להתלונן שאני עושה ויתורים מרחיקי לכת עבורה ומוותרת על חמאה בשבילה כדי שהמתכון יהיה פרווה. את כבר עשית את זה בשבילי 😉
זה נראה שילוב מעניין בירה ודבש, מעניין איך זה היה יוצא עם בירה דובדבנים.
את מצחיקה. ולחם בירה זה כזה מתכון אדיר וטעים ואני מכירה מישהי שמשטחת אותו בתבנית ואופה כבסיס לפיצה!
לשאלתך: אנשים שמשתתפים בדייט בחשיכה עושים זאת כי הם מקבלים על זה כסף. ולכן לחלקם אפילו יש בני זוג והם לא באמת מחפשים שם משהו מלבד הכסף שמשתלם להם ליום צילום אחד.
דבר נוסף שרציתי לייעץ לך מבחינה בריאותית: לא כדאי להשתמש בתבניות האלומיניום, בטח שבלי נייר אפייה או משהו חוצץ, מפני שבמגע עם המזון משתחרר מעט אלומיניום שמזיק לנו (שוקע במוח וגורם לאלצהיימר למשל), [לכן, אגב, גם ממליצים לא להשתמש בדיאודורנטים שמכילים אלומיניום ונגזרותיו]. הנ"ל מתייחס גם לנייר אלומיניום.
נסי במקום זה להשתמש בתבניות החד פעמיות שעשויות מקרטון. זה יצא אותו הדבר רק יהיה יותר בריא 🙂
מקווה שלא חפרתי יותר מידי ושאת מקבלת את זה באהבה כמו שזה נכתב 🙂
את המצחיק והבלוג מעולה! אם משתמשים בחמאה – כמה צריך לשים?
לחם עם בירה זה דבר אחד. אבל עם דבש? איזה שילוב גאוני. מת לנסות!
ואם כבר, אז אני אכין על קמח מלא נטו ואחזור לעדכן.
קרעת אותי, אני כל כך מזדהה עם כל מה שכתבת..
אה, ובירה וקורנפלקס לארוחת ערב זה סופר לגיטימי.
עוד יותר לגיטימי – בירה ופופקורן…
נטלי, רק תגידי מתי!!
שני, בסיס לפיצה מלחם בירה נשמע לי גאוני!
מדלן, הכי קיבלתי באהבה 🙂 קודם כל, לא ידעתי שהמשתתפים בתכנית מקבלים כסף. זה טיפה יותר הגיוני (אם כי עדיין לא לגמרי מובן לי). לגבי הטיפ הבריאותי – ידעתי שיש צד אחד של נייר כסף שלא טוב להשתמש בו (אף פעם לא זוכרת איזה), לא ידעתי שגם התבניות לא טובות. אני משתמשת בתבנית כמו בפוסט לעתים ממש נדירות, וודוקא יש ליכמה תבניות חד פעמיות מקרטון, אבל במקרה הזה פשוט לא היתה לי תבנית בצורת אינגליש קייק. בכל אופן, קיבלתי את העצה ואשתדל להימנע מאלומיניום, תנקס.
אנונימי #1 – במתכון המקורי משתמשים בארבע כפות חמאה, שזה בערך 50-55 ג'. (56.7, ליתר דיוק, אבל אני הייתי מעגלת למטה לחמישים).
גל, תכין! תעדכן! ממתינה בסבלנות.
אנונימי #2 – אה ברור. פופקורן זה ארוחת ערב. בירה ופופקורן זה ארוחת ערב חגיגית 😉
אני התחלתי לטעום בירה בגילאי 15-16 אבל לקח לי שנים עד שלמדתי לאהוב את הטעם שלה. היום אני שותה ממש מעט אבל אין כמו בירה צוננת ביום קיץ לוהט בתל אביב. במיוחד אם ליד מגישים בישולים מבצק.. זה הולך נהדר.
היי מור!
היום הכנתי את הלחם בפעם השנייה. בפעם הראשונה יצא לו קצת יותר מדי טעם של בירה לטעמי (מודה שויתרתי על הסוכר ונשארתי רק עם דבש) אז חשבתי מה יכול ללכת טוב עם טעם של בירה. ואז עניתי לעצמי – זיתים!
בקיצור הוספתי 50 גרם זיתים שחורים מאיכות טובה (המקומטים האלה שקונים בשוק) ויצא מדהים. אני ממליץ 🙂
וואו, זה ממש מעולה! 🙂 וזה ממישהי שלא מתה על בירה.
אני הוספתי ללחם אגוזי מלך…טעים!
טוב, אז האמת שבדרך כלל אני קוראת פשוט כי את כותבת כל כך מצחיק ויפה ומעורר תאבון ותמיד נעים לקרוא על אוכל אבל הפעם נראה לי שאכין את זה באמת. אבל עם בירה בלגית טעימה.