אולי כבר שמעתם על המאורע המיוחד, יוצא הדופן, החד פעמי, זה שיקרה בפעם הבאה בשנת 79,811* – ת’נקסגיבוכה (או חנוכיבינג, או כל שילוב אחר שתצליחו לחשוב עליו. לי, באופן אישי, חנוכיבינג זורם הכי טוב, אבל ויקיפדיה חולקת עלי), רוצה לומר: חג ההודיה האמריקאי (Thanksgiving) והיום הראשון של חנוכה היהודי מתאחדים.
*בהנחה שלא יהיה שינוי בלוח השנה העברי ו/או הגרגוריאני בשבעים ושבעה אלף השנים הבאות. הנחה סבירה.

אז השנה זה קורה, ביום חמישי הקרוב. חג ההודיה חל ביום חמישי הרביעי של נובמבר, חנוכה חל בכ”ה בכסלו. השנה –> זה קורה יחד.
התרגשויות.
זיקוקים.
נרות בניחוח דלעת קופצים לתוך החנוכיה ומדליקים את עצמם.
תרנגולי הודו מתמלאים בסופגניות וצולים את עצמם בתנור.
ויאללה בלאגן. בלאגיבינג.
בלאגנוכה?
לא יודעת.
לפני קרוב לחודשיים החליטה הדר שאי אפשר להתעלם מהאירוע הזה של פעם בחיים (אשכרה פעם בחיים!) וצריך לציין אותו איכשהו.
ואיך מציינים בלוגרי אוכל משהו, כל דבר?
בעזרת אוכל.
התשובה היא תמיד אוכל.
המשימה: לחשוב על מאכל המתאים גם לחנוכה וגם לת’נקסגיבינג.
המשימה – לא כל כך פשוטה.
היה לי ברור מההתחלה שאכין קינוח, כי… טוב, אתם יודעים שאני לא יודעת להכין (ולאכול) אוכל אמיתי.
אז תרנגול הודו ירד מהפרק.
גם בטטה, כי.. קשה לי עם בטטות בקינוחים. לא זורם לי.
חשבתי על חמוציות לרגע, אבל לבסוף – הודות לסיוע בריינסטורמינגי מבלוגרים אחרים – הגעתי למאכל ההודייתי המתאים לי: פאי פקאן.
וחנוכה? טוב, חנוכה זה קל. סופגניות. תמיד סופגניות.
אבל לא התחשק לי לטגן וגם ככה תכננתי לקנות תבנית דונאטס כבר.. שנה בערך?
אז ניצלתי את ההזדמנות, פניתי לידידי הטוב איביי, והחזקתי אצבעות שהתבנית הגיעה בזמן ואוכל להכין את מתכון החנוכיבינג שלי: סופגניות פאי פקאן אפויות.
ספוילר: אם קראתם את הפוסט הקודם, אתם כבר יודעים שהתבנית הגיעה בזמן.
חנוכיבינג, חנוכיבינג, חג יפה כל כך!
מיני סופגניות פאי פקאן אפויות, גם אתן יפות כל כך!
(אפרופו הפוסט הקודם, גם הפעם לא באמת מדובר בסופגניות, אלא במעין עוגות קטנות אפויות שנראות כמו דונאטס, אבל עבורי זה מספיק טוב. אני מקווה שתסכימו איתי. אם לא תהיו מרוצים, מבטיחה מבטיחה מבטיחה לנסות להכין משהו יותר מתאים לחנוכיבינג של 79,811 – stay tuned)
חג(ים) שמח(ים)!!!
***
מיני סופגניות פאי פקאן אפויות
מקור המתכון: התבססתי על מתכון של ג’וי דה בייקר, אך עשיתי כמה וכמה שינויים.
כמות: כ-30 מיני דונאטס (לי יצאו 29). ג’וי טוענת שיוצאות שש יחידות בתבנית רגילה.
מצרכים:
40 ג’ חמאה
140 ג’ (1 כוס) קמח לבן
3 ג’ (1 כפית) אבקת אפיה
3 ג’ (1/2 כפית) מלח
45 ג’ (3 כפות) סוכר חום כהה
15 (1 כף) סירופ תירס
1 ביצה גדולה
120 ג’ (1/2 כוס) חלב
25 ג’ פקאנים שבורים גס
לציפוי פאי פקאן
25 ג’ חמאה
30 ג’ (2 כפות) סירופ תירס
60 ג’ (1/4 כוס) סוכר חום כהה
2 ג’ (1/4 כפית) מלח
25-50 מ”ל שמנת מתוקה
50 ג’ פקאנים קצוצים
אופן ההכנה:
1. משחימים חמאה: מבשלים חמאה בסיר קטן על אש בינונית נמוכה-בינונית עד שהיא מתחילה להשחים. בהתחלה החמאה נמסה ולאחר מכן היא תתחיל לבעבע קלות. מבשלים עד שמתחיל ריח אגוזי-סוג-של-טופי ומופיעים חלקיקים חומים ראשונים בסיר. מסירים מיד מהאש ומעבירים את החמאה לקערה קטנה. מצננים מספר דקות, עד שהחמאה כבר לא חמה למגע.
2. מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר בקערה בינונית.
3. מוסיפים לחמאה הנמצאת בקערה הקטנה סירופ תירס, ביצה וחלב. מערבבים היטב.
4. מוסיפים חומרים רטובים ליבשים. מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
5. מקפלים פנימה פקאנים.
6. מחלקים את הבלילה בין שקעי התבנית – ממלאים כל שקע עד החצי.
7. אופים 6-8 דקות. מצננים כחמש דקות בתבנית, מחלצים (אפשר להיעזר בסכין או פלטה קטנה) ומעבירים לרשת לטובת צינון מלא.
8. להכנת הציפוי: מבשלים חמאה, סירופ תירס, סוכר, מלח ו-25 מ”ל שמנת בסיר קטן, עד להמסה מלאה וקבלת סירופ קרמלי חלק.
9. מניחים פקאנים קצוצים בקערה קטנה. טובלים את חלקה העליון של כל סופגניה בקרמל, מחזיקים הפוך באוויר לשתיים-שלוש שניות כדי ששאריות הציפוי יטפטפו חזרה ולאחר מכן טובלים את הסופגניה בפקאנים הקצוצים.
10. ממשיכים כך עם שאר הסופגניות. אם ציפוי הקרמל מתקשה ומתגבש, מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים את שאר השמנת ומבשלים עד להפיכתו שוב לנוזלי.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אני השתמשתי בקמח תופח, כי במקרה היה לי כזה בבית, אבל במתכון כתבתי את הקמח ואבקת האפיה בנפרד. שתדעו.
- אפשר להעביר את הבלילה לתבנית בעזרת כפית או כף, אבל הרבה יותר מהיר להשתמש בשק זילוף קטן ללא צנתר; פשוט גוזרים את הקצה. שימו לב שצריך פתח די גדול, אחרת האגוזים ייתקעו והבלילה לא תעבור.
- השתדלו לא למלא את השקעים יותר מדי, אחרת הסופגניות לא ממש ייראו כמו סופגניות (דונאטס, ליתר דיוק) והחור במרכז עלול להיסתם. כפי שאפשר לראות בתמונות, זה די מה שקרה לי ברוב הסופגניות.. למדו מהטעות שלי, טוב?
- לגבי הציפוי: ניסיתי לפזר את האגוזים מעל הסופגניות אחרי שטבלתי אותן בקרם, אבל זה לא היה מוצלח במיוחד. מצאתי שהכי קל – והכי יפה, זה חשוב! – לקצוץ את הפקנים די דק (אבל לא מאד.. אנחנו לא רוצים אבקה) במעבד מזון (או ידנית, אם ממש ממש בא לכם), להניח בקערה ולטבול את הסופגניה ההפוכה.
- למקרה שתהיתם: לא חייבים להשחים את החמאה, אפשר פשוט להשתמש בחמאה מומסת, אבל ההשחמה משפרת את הטעם כמובן.
- למה אין בכלל תמונות של ההכנה, אתם שואלים? בגלל שעון החורף הארור. עד שהתחלתי להכין את הסופגניות, כבר לא היה מספיק אור כדי לצלם. בדיוק סיימתי לצלם את ההכנה של סופגניות הבננה, וכל התהליך די דומה, אז.. כן. סולחים? אפצה אתכם בחנוכיבינג של 79,811?
עכשיו רוצו מהר לראות את שאר מתכוני הפרויקט המגניבים:
בובעל’ה – לביבות תפוח עץ ובטטה עם חמוציות
בלוזוגי – כיסנים מטוגנים מבצק דלעת במילוי גבינה
לילות שימורים – באו הודו קינמון מתקתק
משו טעים – לביבות בטטה במילוי מרשמלו
ניחוח לישה – צ’ורוס דלעת ערמונים
על עיצוב ושאר ירקות – סופגניות אשל עם ריבת דלעת-ג’ינג’ר
Ex Cocina – סיגרים במילוי דלעת וערמונים ברוטב חמוציות
בלוזוגי – כיסנים מטוגנים מבצק דלעת במילוי גבינה
לילות שימורים – באו הודו קינמון מתקתק
משו טעים – לביבות בטטה במילוי מרשמלו
ניחוח לישה – צ’ורוס דלעת ערמונים
על עיצוב ושאר ירקות – סופגניות אשל עם ריבת דלעת-ג’ינג’ר
Ex Cocina – סיגרים במילוי דלעת וערמונים ברוטב חמוציות
15 תגובות
היי מור,
קודם כל זה נראה מדהים.
שנית, יש מצב שאת שולחת את הקישור לתבנית סיליקון שקנית באיביי?
אני תמיד הולכת לאיבוד שם מרוב מבחר ובסוף גם חוששת מהאיכות..
זה כל כך יפה שגרמת לי חשק לקנות תבנית כזו בעצמי (כבר בפוסט הקודם כמובן כן?)
את באמת מזמינה תבנית מאיביי? לא מפחיד אותך שהסיליקון ימס בתנור וכאלה? איך את יודעת שזה מאיכות טובה?
אוי זה מקסים! והתבנית בהחלט מתוקה
ואני אשכרה נוסעת השבוע לאירוע שמשלב את טנקסגיבינג וחנוכה. יא בא באיי
היי מור, ניסית לתת לבצק לשכשך ולהאפות בציפוי, סטיקי באן סטייל? תרנגול ההודו שלי כבר מפשיר במקרר, 15 פאונד http://wp.me/pvC5q-bt
פעם ראשונה שצחקתי בקול רם לקריאת בלוג.אלופה !!!
לגבי התבנית, אני קניתי את זאת:
http://www.ebay.com/itm/Wilton-Nonstick-12-Cavity-Mini-Cake-Donut-Baking-Pan-New-/281202867931?pt=Cake_Decorating_Supplies&hash=item4178ff3edb
היא ממש אחלה. זה לא סיליקון, אז אין לי חשש שהתבנית תימס. והיא של ווילטון, חברה מוכרת וטובה.
מעין, חייבת לציין שאת סוג של גאון. סטיקי באן! קצת כועסת על עצמי שלא חשבתי על זה…
סגרת לי את הפינה של מה אני אכין השבוע!
לצערי אין לי תבנית דונאטס וחשבתי להכין אותם כקאפקייקס קטנים, יש לך אולי הערכה של כמה יצאו לי?
אלכס, אני נוטה להאמין שבערך אותה כמות – באזור השלושים מיני קאפקייקס. אבל זה בגדר הערכה שזרקתי לאוויר ותו לא, אני לא מתחייבת על כלום. אם את מכינה, דווחי חזרה 😉
מעולה! תודה רבה
מור, במה אפשר להמיר את סירופ התירס? אין לי ואני ממש רוצה להכין מחר…. תודה ולילה טוב
לדעתי סירופ מייפל או דבש יעבדו מעולה במקום סירופ התירס.
מעולה, תודה רבה!!
עוד שאלה, וסליחה מראש על הניג'וס… איפה שומרים? במקרר? מספיק בקופסא אטומה בארון? תודה
הסופגניות לחלוטין יכולות לעמוד בחוץ מספר שעות. יותר מזה? נראה לי שהייתי הולכת על מקרר, במיוחד בקיץ.