צ’אבי? האבי? פאי? מה? איפה לונדון? מה נסגר?
אני יודעת שהשארתי אתכם בשיא המתח, אני יודעת. בדיוק סיימנו לדבר על היומיים הראשונים בטיול שלי (תיקון: אני דיברתי, אתם הטחתם את הראש בקיר), והבטחתי להמשיך בפוסט הבא. אבל כמו בכל סדרה טובה, עטורת פרסים (פרס קרציית השנה, פרס הבלוג המתוסבך), בעלת רייטינג גבוה (בעיקר בקרב חרגולים בני חמש עשרה עד עשרים ושש) – גם אצלי יש קליף האנגר (לא קליף ריצ’רד, זה מישהו אחר לגמרי. ואם לחצתם על הלינק, בטח גם אתם תוהים מה לעזאזל הוא לובש והאם הדבר הלבן הזה זה מכנסיים או ציור גוף. אני לא יודעת. ואני לא רוצה להמשיך לדון בנושא הזה, הוא גורם לי תחושת אי נוחות קלה). לכן נעשה הפוגה קצרה ונדון בנושא אחר. אבל כיוון שיש גבול לאכזריות שלי, אפרגן לכם בספוילר קטן: שלושת הימים הבאים בלונדון כללו המון אוכל. זהו. אל תנסו להוציא ממני עוד משהו. I’ve already said too much.
עתה, כאמור, לעניין אחר. זוכרים שהכנתי פאי בייגלה ובראוניז לפני מספר חודשים? אז הכנתי אותו שוב. אבל הפעם שיניתי קצת כמויות והוספתי חמאת בוטנים. על כן, אם בפעם הקודמת אמרתי שהפאי הוא הומאז’ לגלידה של בן אנד ג’ריז, עכשיו אני כבר מרגישה מספיק בנוח לקרוא לו חגיגית בשם פאי צ’אבי האבי.
עכשיו, העניין הוא כזה. אתר הקונדיטוריה הישראלי, מנטקה, עורך תחרות של עוגות. אני משערת שחלק גדול מכם שמע עליה ו/או משתתף בה. גם אני! בשלב הראשון הועלו לפייסבוק תמונות של העוגות המשתתפות, והעשר אשר יזכו למספר הגדול ביותר של לייקים יעלו לשלב הבא (מי אמר שאחרי התיכון העולם כבר לא מתחלק למקובלים ולא מקובלים? כן, השלב הראשון הוא בעצם סוג של תחרות פופולריות, אבל זה מה יש). אז… אני לא חשה כל כך בנוח לעשות את זה, אבל בשביל מה יש לי בלוג אם לא בשביל להכריח אנשים לחבב אותי (נחשו באיזה חלק של הסולם החברתי אני הייתי ממוקמת בתיכון)? בקיצור, אם בא לכם, ואם אתם מסמפטים אותי ו/או את העוגות שלי במידה כזו או אחרת, אני ממש אשמח אם תוכלו להצביע עבורי בתחרות, ואם תוכלו לעשות את זה בהקדם, כי ההצבעה מסתיימת בשבת הקרובה.
זה מה שצריך לעשות: קודם כל, לייק לדף של מנטקה בפייסבוק – הדף הזה. אחרי שתעשו את זה (ורק אז!! אחרת לא תצליחו, ביליב יו מי), תוכלו לעשות לייק לעוגה שלי. אתם יכולים להגיע אליה (או אליו, כי בעצם זה פאי) דרך אלבום התחרות, תמונה #27.
שמעו, אני באמת לא רוצה להציק או לשחק לכם על המצפון או הרגשות או לא יודעת מה, אבל יש לי יום הולדת עוד שבוע.. הו, איזו מתנה נהדרת תוכל להיות העליה שלי לגמר התחרות. אבל זה בסדר. אם לא אעלה, אני מאמינה שאפסיק לבכות עד סוף אוגוסט. אתם לא צריכים להתרגש. אני אחיה. לבי יהיה שבור והפצע ככל הנראה לא יתאחה לעולם – איזו צלקת נוראית תישאר לי!!!, אבל זה עניין שלי, לא שלכם.
סתם נו, אל תתייחסו אלי. אבל ברצינות עכשיו – אני אשמח מאד ואודה לכם ממש אם תצביעו עבורי. תודה 🙂
ועכשיו למתכון. הוא מופיע גם בדף הפייסבוק של התחרות, אז מה.
***
פאי צ’אבי האבי
מקור המתכון: כפי שכבר ציינתי בעבר, הרעיון לקלתית בייגלה לקוח מ-Cake Duchess. הבראוניז מבוססים על מתכון מספר בישול לילדים בשם alpha bakery, אבל הם עברו המון שינויים ותוספות אצלי. אז מקור המתכון הוא בעצם אני. הא!
אה, הרעיון לצ’אנקס לקוח מ-Cookie Madness. רק שאצלה הם יצאו ממש צ’אנקס.. אצלי פחות. עדכון: בפעם השניה והשלישית שהכנתי את העוגה הם יצאו לי צ’אנקס, כמו שצריך.
כמות: תבנית פאי (רצוי מתפרקת, אבל לא חובה) בקוטר 24/26 ס”מ (אני הכנתי ב-24, אבל הכמות די גדולה, אז לקלתית פחות עבה משתמשים ב-26)
מצרכים:
לקלתית
250 ג’ מקלות בייגלה מלוחים (אפשר גם קצת פחות, נגיד 200 ג’)
3 כפות סוכר חום דמררה
150 ג’ חמאה מומסת, צוננת (אם נשארים עם כל כמות הבייגלה, הייתי משתמשת אפילו ב-200 ג’ חמאה)
עדכון: 230-250 ג’ בייגלה + 200 ג’ חמאה (ושלוש כפות סוכר חום, כמובן) מניבים קלתית עבה, טעימה, אם כי קצת מתפוררת בעת החיתוך. לא נורא, זה חלק מהצ’ארם הקז’ואלי של העוגה. ואני אומרת את זה רק כי לא הצלחתי לגרום לקלתית לא להתפורר עדיין.
למלית הבראוניז
100 ג’ חמאה
250 ג’ שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום כהה (אפשר גם להשתמש בדמררה או להשתמש בכוס וחצי של סוכר לבן)
1/3 1 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 1/2 כפית אבקת אפיה)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1/2-1 כף חלב, במידת הצורך
לסווירל (שיוש) חמאת בוטנים
2 כפות חמאת בוטנים חלקה/עם שברי בוטנים עדכון: חמאת בוטנים חלקה אפשר לזלף מעל העוגה יותר בקלות עם שקית ניילון או משהו כזה. אם משתמשים בכזו עם שברי בוטנים, כנראה תצטרכו להשתמש בכף, או לגזור חור גדול יותר בשקית.
1/2 כף שמן זית
לצ’אנקס חמאת בוטנים
4-5 כפות חמאת בוטנים חלקה/עם שברי בוטנים
1/4 כוס קרמל-/חמאת בוטנים-/שוקולד צ’יפס (אני השתמשתי בשילוב של קרמל ושוקולד) עדכון: 1/4 כוס + 2 כפות של צ’יפס. אני ממליצה לא להשתמש בשוקולד צ’יפס, כי הטעם השוקולדי מאד משתלט על חמאת הבוטנים. עם קרמל זה סבבה, אני משערת שהאידאל זה חמאת בוטנים, אבל לא היה לי בבית ובחנות הקבועה שלי היה חסר להם.
20 ג’ חמאה
אופן ההכנה:
1. להכנת הצ’אנקס: מניחים חמאת בוטנים, צ’יפס וחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל למשך 30 שניות.
2. מוציאים ומערבבים עד שהתערובת חלקה. במידת הצורך מחממים 30 שניות נוספות או כמה שנדרש, אבל בזהירות, כדי לא לשרוף את התערובת.
3. מכינים “תבנית” קטנה מנייר כסף, מלבן בגודל של כ-15X18 ס”מ (אפשר להכין מלבן קטן יותר, אם רוצים צ’אנקס יותר עבים – עדכון: אתם רוצים להשתמש במלבן קטן יותר, אחרת שכבת חמאת הבוטנים תצא לכם דקה מדי וממש תתקשו לחתוך צ’אנקס. אני לא יודעת לומר מידות מדויקות, כי לא ממש מדדתי. אז לא מלבן קטנטן, אבל מספיק קטן כדי שהשכבה תצא די עבה ותאפשר חיתוך צ’אנקים. אוף, אני מעצבנת. אשתדל למדוד ולעדכן שוב בפעם הבאה שאכין את הפאי). יוצקים את התערובת לתוך התבנית.
4. מצננים במקרר למשך חצי שעה, או עד שהתערובת מתייצבת.
6. להכנת הקלתית: ראשית מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
10. אופים עד שהבייגלה משחים-מזהיב בקצוות, למשך כ-15-18 דקות. מצננים.
11. להכנת הבראוניז (אפשר להתחיל להכין בזמן שהקלתית בתנור): בסיר בינוני-גדול מחממים חמאה ושוקולד על אש נמוכה-בינונית עד להמסה מוחלטת ולקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש.
13. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים מהר והיטב לאחר כל הוספה, על מנת שהביצים לא ייקרשו וכדי שלא נקבל בראוניז עם צ’אנקס של חביתה.
14. אם הבלילה קשה מדי בשלב זה ומרגישה יותר כמו כמו בצק עוגיות מאשר בלילת בראוניז, אפשר להוסיף מעט חלב לדילול. ולערבב, כמובן.
15. מקפלים פנימה את צ’אנקס חמאת הבוטנים.
17. ליצירת שיוש חמאת בוטנים: ממיסים חמאת בוטנים במיקרוגל למשך כעשרים-שלושים שניות.
18. מוסיפים שמן זית ומערבבים.
20. אופים למשך כ-30 דקות (רצוי לסובב את התבנית במהלך האפיה על מנת להבטיח אפיה אחידה) או עד שמלית הבראוניז מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי, אבל לא נקי לגמרי – הבראוניז האלה אמורים להיות פאדג’יים מאד, כמעט לא אפויים. עדכון: כמובן שזה תלוי בתנור ובכמה פאדג’יים אתם אוהבים את הבראוניז שלכם, אבל בפעם האחרונה אפיתי אותם 34 דקות ולדעתי הם יצאו יותר טובים. עדיין מאד פאדג’יים, אבל מעט יותר אפויים.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- הכנתי את הבראוניז האלה מלא פעמים ואף פעם לא היתה לי בעיה, תמיד יצאה לי בלילה נוזלית לחלוטין. משום מה, כשהכנתי את הבראוניז הפעם קרה משהו (ברור, כי הכנתי אותם במיוחד לתחרות, איך לא תהיה בעיה?) והבלילה שלי הפכה, כפי שציינתי במתכון, למשהו שדומה במרקמו לבצק עוגיות. כמובן שבצק עוגיות זה לא דבר רע, אבל זה היה מאד שונה מהבלילה הרגילה שלי. לכן הוספתי מעט חלב וערבבתי. לשמחתי האלתור עבד, והבלילה הידללה. אם המקרה המשונה שלי לא קורה לכם, אין צורך בחלב, אבל אם בא לכם להוסיף קצת (לא יותר מדי, כדי שהבלילה לא תהיה נוזלית מדי!), למה לא.
- משהו קרה גם לצ’אנקס שלי. כנראה שהכנתי “תבנית” גדולה מדי ושכבת חמאת הבוטנים היה דקה מדי. גם לאחר הרבה זמן במקרר, כשניסיתי לחתוך את המלבן שלי לחתיכות, הכל נדבק לסכין ונותרתי עם חמאת בוטנים מעט יותר קשה מהרגיל, אך בטח לא צ’אנקס. היה לי חבל לבזבז את ה(נון-)צ’אנקס שלי, מה גם שהבעיה היתה רק במרקם, בטח לא בטעם, אז בעזרת כפית “גירדתי” אותם מנייר הכסף והנחתי תלוליות על הקלתית האפויה, ולאחר מכן יצקתי את בלילת הבראוניז. בסופו של דבר לא ראו את ה”צ’אנקס” בתוצאה הסופית אבל הם כן תרמו לטעם של הפאי, גם אם לא בצורה דומיננטית.
- עוד משהו לגבי הצ’אנקס: בעת ההכנה גיליתי כי נגמרו לי החמאת בוטנים-צ’יפס ונשארו לי מעט מאד קרמל-צ’יפס, לכן אלתרתי והוספתי קצת שוקולד צ’יפס. אני לא רוצה לומר שזו ממש טעות, אבל אין ספק שהשוקולד השתלט, הן מבחינת הטעם והן מבחינת הצבע. אני מאד קיוויתי שצ’אנקס חמאת הבוטנים יבלטו בתוך הבראוניז, אבל בסוף להכל היה צבע זהה, אז זה קצת התפספס לי.
- ציינתי במתכון, אבל אני חוזרת שנית – כמות הבייגלה בה השתמשתי היא גדולה, וכמות החמאה המצוינת במתכון לא הספיקה לי כדי להחזיק את הקלתית יחד, אז היא די התפוררה לי במהלך חיתוך העוגה. אני ממליצה להגדיל את כמות החמאה או אפילו יותר טוב – להקטין את כמות הבייגלה, משום שעם הכמות הנוכחית, הקלתית יוצאת עבה מדי. לחילופין, אפשר להשתמש בתבנית יותר גדולה, ואז יהיה יותר מקום לקלתית. בלבלתי אתכם? כן, גם את עצמי קצת.
- באיזה קטע הוספתי שמן זית לחמאת הבוטנים של הסווירל, אתם שואלים? קראתי אצל אנה, גברת Cookie Madness, שזה מונע מחמאת הבוטנים להיסדק ולהתייבש. טוב לדעת, אה?
- אם רוצים, אפשר להגיש את הפאי עם כדור גלידה ו/או שוקולד מומס. אבל לא חובה, כי הוא עשיר מאד גם ככה. אגב, למקרה שתהיתם, הגלידה בתמונה שלי היא צ’אבי האבי, כמובן 😉
- אני יודעת שזה נראה, בעיקר מכל ההערות שלי בסוף, שכל מיני דברים מוזרים קרו לי במהלך ההכנה ושלא הכל יצא כמו שתכננתי. נכון. ובכל זאת, חרף כל הפקשושים והבעיות, העוגה הזו קלה להכנה (הבראוניז – שטויות, הבייגלה – פשוט כמה דקות במעבד המזון, שיוש חמאת הבוטנים הוא בדיחה, וגם הצ’אנקס. בכל מקרה, על שניהם אפשר תיאורטית לוותר. ואז חזרתם לפאי הבייגלה-בראוניז המקורי שלי, בעצם…) וטעימה מאד. המליחות של הבייגלה ושל חמאת הבוטנים (במידה ואתם מחליטים לא לוותר עליה) יחד עם השוקולדיות של השוקולד (כן. השוקולדיות של השוקולד).. אוי, זה משהו!
כאן ניסיתי להתחפש למישהי שיודעת לעשות סטיילינג. זה לא הלך
זו התמונה שהגשתי לתחרות בסוף.. לא משהו? כן. נכון. צודקים.
ותמונה זו היא פרי אהבתן של השתיים הקודמות.
הממממ יש אהבות שעדיף להשאיר לא ממומשות…
עדכון: קבלו שתי תמונות מהפעם השניה שהכנתי את הפאי. השתמשתי בחמאת בוטנים חלקה, אז יכולתי לזלף את החלק העליון והוא יצא יותר יפה (לדעתי). גם הצ’אנקס יצאו צ’אנקיים. אה, לא רואים את זה בתמונות, אבל דחפתי פנימה גם כמה חתיכות טראפלס שהיו לי במקפיא. תמונות מהפעם השלישית שהכנתי את הפאי תוכלו למצוא כאן.
9 תגובות
כפרה עלייך, עשית לי את הבוקר 🙂
בדקות הקרובות הבוקר שעשית יוקרב ויחורבש ע"י לימוד למבחן אכזרי ברדיולוגיה.
רדיולוגיה זה לא כיף.
בן אנד ג'ריס זה כיף, לכן החלטתי שקנקן fish-food צנוע יתפקד כארוחת בוקר היום.
מתה על הבלוג שלך (מוכרחה לציין שאני כן בת 15-26, ואולי גם חרגול-לא סגורה על עצמי).
וזהו 🙂
ואת עשית לי את הבוקר בחזרה, עם התגובה הזו!!
רדיולוגיה? זה נשמע לא נעים. רוצה להחליף תמורת פונקציות מרוכבות?
אח, בן אנד ג'ריז לארוחת בוקר. את הגיבורה שלי. בואי נהיה חברות.
הו צ'אבי האבי זה דבר קדוש נשגב ונעלה!
בחיים שלי לא טעמתי שילוב כה מדויק של טעמים
הו..בעל שמנמן
את פשוט הקדמת אותי בכמה צעדים כי אחרי שבלסתי כמויות של צ'אבי האבי בזמן האחרון היה לי תכנון לדחוף את השילוש הקדוש של בייגלה שוקולד וחמאת בוטנים לאיזה מתכון בבלוג.
אז את פשוט גאון
וזה נראה דבר טעים ומופלא מה שהכנת שם, ואני מקווה בשבילך שתנצחי בתחרות!
טל(טול), עשית לי את היום!! אוי, כבר אחרי חצות, אז בעצם עשית לי את יום ההולדת 🙂
כבר הרבה זמן לא קראו לי גאון. לדעתי הפעם האחרונה היתה כשדיברתי אל עצמי מול המראה. זה נחשב, נכון?
לגבי הצ'אבי האבי – אין גלידה יותר טעימה. באמת שאין. אני מסכימה עם כל מילה שכתבת.
ודבר אחרון, אפרופו התחרות – ראשית, תודה! דבר שני, אין ספק שכמות הלייקים שכל עוגה קיבלה לא ממש משקפת שום דבר. העוגות שלך, בעיקר השתיים הפירותיות, לוקחות בהליכה – לדעתי – חלק גדול מהעוגות האחרות. לא חשוב שמות וזה…
כן כן את גאון! ותגידי את זה לעצמך! מול המראה ושכולם ישמעו!
וכן, צ'אבי הא…רגע! יום הולדת! יש לך יומולדת?? מזל טוב קולולולו וכאלה!
בכל מקרה, התחרות…אני לא יודעת למה נרשמתי…אולי כי חשבתי שיש חבר שופטים חמור פנים שאשכרה מחליט איזה עוגה הכי מגניבה, אבל מדובר בלייקים ואני לא דוחפת לאנשים לינקים שיצביעו לי..
אבל לא משנה! מספיקות לי מחמאות כאלה כדי לדעת מה אני שווה 🙂
בכל מקרה אני רוצה לשאול אותך שאלה טכנית אז צפי למייל!
☻
כל כך הרבה זמן חיפשתי מאורע שיצדיק את כמויות השחיתות האלה, והנה! יומולדת לשותף האהוב שלי!
אך מתוקף היותי סטודנטית מרוששת, נאלצתי להשתמש ברכיבים הקיימים בבית, ולכן…..
החלפתי את חמאת הבוטנים בחלבה!!!!
ובעצם, במקום הצ'אנקס, פיזרתי קוביות שוקולד חלב וגושי חלבה, ומעל הבלילה יצרתי עוד קצת חלבה, ואת הסווירל החליפה- טחינה גולמית!
התגובות היו נלהבות ביותר!
אבל המסקנה היא, שאם מחליפים בחלבה, חייבים להוריד בכמות הסוכר בבלילה! משמעותית….
וזהו.
מתכון מדהים!
אז אז.. בעצם הכנת פאי צ'אבי חלבי!!
(מאד מרוצה מעצמי עכשיו על השם הזה..)
אני מודה שאני לא מתה על חלבה, אבל אני בטוחה שלחובבי הז'אנר זה להיט. איזה כיף!
מצטערת להשבית שמחות, אבל הכנתי את העוגה, ולא ממש רוצים לאכול אותה אצלי בבית 🙁
אוי לא 🙁
כאילו.. טעמו ולא היה טעים? או שסרבו לטעום מלכתחילה?