מכירים את זה שאתם מכינים פרלינים
ונשאר לכם גנאש
אז אתם מכינים עוגות קטנות
רק כדי שתוכלו לצפות אותן בגנאש המיותר?
אה. לא מכירים?
אממ.
כן.
כן, גם אני לא.
אבל יש לי חברה. קוראים לה מורן. זאת אומרת, אור. לא! פרנצ’סקה. כן, פרנצ’סקה.
אז חברה שלי, פרנצ’סקה. היו לה שאריות של גנאש שוקולד לבן, פטל ואניס, והיא לא ידעה מה לעשות. לכן היא פתחה ספר, לקחה משם מתכונים, חצתה את הכמויות, שינתה קצת דברים ואפתה עוגות קטנות, מלבניות, פשוטות אך טעימות. ואז היא ציפתה אותן בגנאש.
כי לפעמים, כך אמרה לי פרנצ’סקה, העוגה היא רק תירוץ.
ואני מוסיפה על דבריה – מדובר בעוגה די פשוטה. אפשר לקרוא לה עוגת וניל, אבל אני לא בטוחה שזה נכון. יש בה אמנם רסק תפוחים, אבל זה רק הופך אותה ללחה ועסיסית, זה לא שהיא עוגת תפוחים. ישבנו וחשבנו – פרנקי* ואני – והחלטנו שהשם הכי הגיוני לעוגה הזו הוא “עוגה פשוטה”. ואנחנו מתכוונות לזה בקטע טוב. לוקח דקה וחצי להכין אותה, אפשר להוסיף לה דברים, אפשר לצפות אותה בדברים, אפשר לעשות לה מה שבא לכם. בגבולות הסביר, כן? אל תושיבו אותה מול הטלוויזיה ותכריחו אותה לצפות ב”האח הגדול”, כי גם לה יש גבולות.
*זה שם החיבה של פרנצ’סקה. מה, אין לכם שמות חיבה לחברים טובים?
***
אצבעות עוגה פשוטה
מקור המתכון: התבססתי על מתכון מהספר “אפיה בריאה” של אביגיל מייזליק, הכנתי רק חצי כמות ושיניתי קצת דברים.
כמות: אני הכנתי בתבנית שקעים בצורת מלבנים וקיבלתי שתים עשרה אצבעות, אך מילאתי אותן ממש עד הסוף. לדעתי אפשר למלא קצת פחות ולקבל שש עשרה אצבעות. לחילופין, אפשר להכין כעוגה אחת גדולה ולאפות בתבנית ריבועית עם צלע של 20 ס”מ, פחות או יותר, או בתבנית עגולה, אבל קטנה יחסית.. 22, אולי אולי 24 ס”מ. אם מכפילים כמויות, אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ או מלבנית, 20X30 ס”מ.
מצרכים:
3 ביצים
1.5 כוסות קמח לבן תופח (אפשר, כמובן, להשתמש בקמח רגיל וחצי כפית אבקת אפיה)
3/4 כוס סוכר חום דמררה
1 גביע (113 ג’) רסק תפוחים לא ממותק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים ביצים בקערה וטורפים.
3. מוסיפים את שאר החומרים – קמח, סוכר, רסק תפוחים, מלח, סודה ווניל – ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 15-20 דקות, לתבנית שקעים (אני אפיתי 19 דקות, ואולי יכולתי להסתפק אפילו בדקה-שתיים פחות), או 35-40 דקות, לתבנית גדולה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, והיא זהובה ויפה 🙂
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אפשר, ובמקור זה אפילו ככה, להשתמש בקמח מלא ולא בלבן, אם בא לכם להרגיש ממש בריאים.
- העוגה הזו מאד בסיסית והיא אחלה גם ככה (בטח אם מתחשבים בזה שהיא גם לא מאד מאד מזיקה מבחינה בריאותית), אבל אתם יכולים לשחק איתה – הוסיפו לה שוקולד צ’יפס או אגוזים. או תבלינים כאלו או אחרים. המירו חלק מהקמח בקקאו והפכו אותה לעוגת שוקולד. הוסיפו לה קפה או ליקר כלשהו. צפו אותה בקרם, גנאש, קצפת, מה שתרצו. זו עוגה די זורמת.
- אני, למשל, ציפיתי את האצבעות שלי בגנאש שוקולד לבן, פטל ואניס (אצבעות העוגה. לא האצבעות שלי. אם כי באמת יש לי לק בצבע דומה לצבע של הגנאש..). סתם בשביל הקטע, הוספתי לבלילה כפית אחת של ערק (עראק? איי וונדר.. אפילו גוגל לא עזר לי להחליט) רימונים. רציתי לנסות, אבל פחדתי שהטעם יהרוס את העוגה, לכן השתמשתי רק בכפית אחת. זה מסביר למה לא הרגישו את הערק (נו באמת, ערק או עראק?!) בעוגה..
- אפרופו במקור – אפשר להכפיל כמויות ובעצם להשתמש בכמויות המקוריות של המתכון.
9 תגובות
חחח כבר ציינתי שאת מלכה? הפרלינים, אגב, נראים מד-הים. וגם העוגות. עכשיו בא לי.
לא. אני לא מכירה את זה שאני מכינה פרלינים.
אוף מור תעשי לי פרלין!!
וגנאש פטל נשמע כמו משהו קסום. שיש לאכול עם כל דבר.
אחחח
נראה מעולה! איך בא לי… התמונה הראשונה קנתה אותי
הגנאש נראה ונשמע מעולה גם! מה דעתך על מתכון גם בשבילו?
התמונות קסומות!
ולפגוש את הפרלינים האלה על הבוקר….
::))
היום (ה24.1) הוא יום חמאת הבוטנים הבין לאומי. ציפיתי ממך לפוסט מתאים 🙂
פשוט או לא פשוט
עוגת וניל עם גנאש פטל בצבע מהמם שכזה(!!) כבשו אותי לגמרי
אנונימי – הולי באטמן, זה נכון!! אני מאד מאוכזבת מעצמי. מצד שני, כל יום יום חמאת הבוטנים עבורי 😉
ביזול – אני חשה לא בנוח לתת את הכמויות המדויקות, כי קיבלנו את המתכון בקורס וזה.. אבל בגדול ממיסים שוקולד לבן, בנפרד מחממים מעט מחית פטל עם כוכב אניס או שניים (או יותר, תלוי עד כמה את בקטע של אניס), מערבבים עם השוקולד הלבן ואוכלים את הכל בכפית. זאת אומרת, מזלפים על עוגה או מכינים פרלינים או משהו. כן. לזה התכוונתי.
מתכון מעולה, התאים לי בדיוק לפינת עוגת שוקולד פשוטה שרציתי להכין. לא השתמשתי בשוקולד לבן כי הוא מתוק מדי לטעמי.