מה, שאני אתחיל פה עם הקלישאות הקבועות שלי ושל כולם?
רק התחילה השנה.
איך היא כבר נגמרה?
פייייייי מאמינים שעוד שניה 2014? בראש שלי שנות התשעים היו לפני עשר שנים.
תאמינו לי, זה רק עניין של זמן עד שיעבור הזמן.
אני בעיקר מתחברת למשפט האחרון. זמן זה הכי עניין של זמן.
אז כן, השנה מסתיימת עוד שעתיים וחצי בערך. כן כן, אני יודעת – השנה הלועזית, ולמה אנחנו בכלל חוגגים את זה, וסילבסטר היה אנטישמי. בסדר. שמעתי. אל תצעקו עלי.
ימח שמו.
(של סילבסטר)
בכל אופן. יש קטע כזה של החלטות והבטחות לשנה החדשה.
אבל יודעים מה? לא עושה את זה השנה.
למה? ככה.
זה לא שאין לי כל מיני אממ – מטרות? נאמר מטרות? סבבה – מטרות לשנה הבאה. דווקא יש לי מלא. אבל מצאתי שזה לא באמת נותן שום דבר לכתוב אותן.
כאילו, כל שנה אני מחליטה שזו השנה בה אצליח להתמודד עם בצק פריך, ו…
…
…
…
סליחה, איפה היינו? פשוט צחקתי כל כך חזק שהתעלפתי.
בצק פריך. good one.
אה כן, המרד שלי נגד התחייבויות חגיגיות:
“אני מתכוונת לאכול יותר בריא”
“אני הולך לרוץ מרתון”
(הולך לרוץ – חה חה)
“אני אלמד שפה חדשה”
“אני אממש את עצמי ואמצה את הפוטנציאל שלי”
(מה זה בכלל אומר? זה כמו ללכת עם האמת שלי, המשפט האהוב על משתתפי תכניות הריאליטי באשר הם?)
כל המשפטים האלה יפים מאד בתיאוריה. כל הכבוד למי שאומר אותם. אבל לפעמים אנחנו מצהירים על כל מיני דברים בומבסטיים ובסוף, איך לומר – לא יוצא.
כי אחרי שאכלנו תרד במשך שבוע, רק הגיוני לפצות את עצמנו באיזו עוגת שמרים טובה.
כי גילינו שמרתון זה יותר מארבעים ושניים קילומטר, ובשביל מה קנינו אוטו?
כי סינית זה אולי מגניב, אבל מסתבר שלא סתם אנשים משתמשים בביטוי “זה כמו סינית בשבילי” על כל מיני דברים מסובכים ולא ברורים.
וכי אנחנו לא מתמודדי ריאליטי.
(אבל אנחנו תמיד הולכים עם האמת שלנו)
אז אני אומרת – בואו נזרום. אם יסתדר לי להתאמן על טכניקת הבצק הפריך שלי, מגניב.
אם לא, אני תמיד יכולה להכין עוד עוגת בננות. כי בזה אני טובה.
באמת. ממש טובה.
(אלא אם אתם מאמינים לרושפלד)
אז לפני אי אילו שבועות ראיתי את המתכון הזה.
נכון שיש לי את לחם הבננות הקבוע שלי, אהוב לבי, אחד הדברים היקרים לי בעולם כולו, אבל המתכון הזה — זה לחם בננות. זו עוגת פירורים. זו עוגת לחם בננות עם פירורים.
אני.. אני… לא יודעת אפילו מה לומר. הייתי חייבת לנסות. לא יכולתי פשוט לתת למתכון כזה לחלוף לידי מבלי להתייחס אליו ולתת לו את הטיפול הראוי לו.
הטיפול הראוי לו = להכין אותו וככל הנראה לאכול את כולו לבד, בעשר דקות, בלי להרים את הראש מהתבנית.
“אני מתכוונת לאכול יותר בריא השנה”
סליחה, מה? שוב התעלפתי מצחוק.
אז יצאתי לדרך:
קודם כל, החלטתי להכין חצי כמות. בערך. עם שינויים. עניין ה”לאכול הכל לבד” הטריד אותי קצת, ולאכול חצי כמות זה לא כמו לאכול כמות שלמה (כי 1 > 1/2 –> מי אמר שלימודי מתמטיקה לא משתלמים?!).
חוץ מזה, במתכון המקורי משתמשים בחמאה רכה. אני החלטתי להמס ולהשחים את החמאה. כי, כאילו.. עשיתם את זה פעם? השחמתם חמאה? הרחתם אותה? נאלצתם פיזית להתרחק מהסיר כדי לא למרוח את החמאה כולה על עצמכם ולהשתמש בה כבושם?
(אט אט, הפוסט הזה הופך להיות “דברים שלא ידעתם עלי…. וממש ממש ממש לא רציתם לדעת!!!”)
בנוסף, החלטתי להכין את העוגה כעוגות קטנות. כי רציתי לגוון וכי היו לי תבניות שאחותי קנתה לי לפני שלוש מאות שנה בערך, וזו הרגישה לי כמו הזדמנות נהדרת להשתמש בהן.
אה, והמסתי שוקולד וזרזפתי (איך-אני-אוהבת-את-המילה-הזאת) מלמעלה. כי.. שוקולד. באמת צריך להסביר?
אז ככה.
כולם אהבו.
אמרו שטעים.
אני? אני גם אהבתי.
אבל היה לי קצת מתוק מדי.
קצת מאד מתוק מדי.
אמא’לה!!
ולא הרגשתי שאני מקבלת את אפקט ה”לחם בננות” ו”עוגת פירורים” ביחד מספיק.
אני חושבת שזה באמת יצא לי עוגה יותר מלחם.
ואני כל כך אוהבת לחם בננות.
וציפיתי ללחם בננות.
(אבל עכשיו אני מסתכלת על המתכון, ו.. המרתי חלק מהקמח בקורנפלור. ברור שזה יצא לי עוגתי ואוורירי. מה חשבתי לעצמי, בעצם? ולמה, לעזאזל, אני מתלוננת?)
קיצור.
זה אחלה מתכון. באמת. טעים מאד. למרות כל מה שאמרתי עכשיו.
ותכלס? תמיד טוב שיש עוד מתכון בננתי.
(שונאי הבננות באשר הם – ואני יכולה לחשוב על כמה וכמה שאני מכירה אישית – אל תזרקו עלי דברים!)
אז לסיכום:
אם אתם מחפשים מתכון ללחם בננות — לכו על הקבוע שלי (או שלכם. וואטאבר. שלי מושלם, אבל אם אתם רוצים להכין משהו אחר, פחות מוצלח – לכו על זה).
אם אתם מחפשים עוגה קלה ואוורירית עם ציפוי פירורים (ושוקולד! תמיד שוקולד!) — נסו את המתכון הזה.
הממ.
אולי ההחלטה שלי לשנה החדשה צריכה להיות “להיות קצת פחות סכיזופרנית” – כן טעים, לא טעים, לחם בננות, עוגת בננות, תכינו, אל תכינו, אהההההה.
לא, באמת.
תכינו.
טעים.
בננות.
ווהו.
***
מיני עוגות בננה פירורים
מקור המתכון: Cookies & Cups, עם שפע שינויים שלי. באמת – מלא שינויים.
כמות: שבע-שמונה מיני עוגות. אני משערת שאפשר גם להכין בתבנית אינגליש קייק או כחמישה עשר-עשרים (הערכה) מיני מאפינס. אני הכנתי רק מיני עוגות, אז אני לא לגמרי יודעת לגבי שאר האופציות..
מצרכים:
50 ג’ חמאה
105 ג’ (3/4 כוס) קמח לבן
35 ג’ (1/4 כוס) קורנפלור
5 ג’ (1/2 כף = חצי שקיק) אבקת אפיה
3 ג’ (1/2 כפית) מלח
2 בננות גדולות, בשלות
100 ג’ (1/2 כוס) סוכר לבן
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
120 ג’ (1/2 כוס) חלב/רוויון/שילוב של השניים
לפירורים
50 ג’ חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
60 ג’ (1/4 כוס) סוכר חום דמררה
70 ג’ (1/2 כוס) קמח לבן
50 ג’ שוקולד מריר, מומס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים תבניות אינגליש קייק קטנות על תבנית גדולה.
2. משחימים חמאה בסיר קטן: מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה לגמרי ומבעבעת. ברגע שמתחילים להופיע גרגרים חומים בחמאה, מסירים מהאש ומעבירים לקערה קטנה. מצננים כחמש דקות.
3. מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית.
4. בקערה גדולה מועכים בננות למחית. אם הבננות מספיק בשלות (ואתם רוצים אותן מספיק בשלות), מזלג יעשה את העבודה.
5. מוסיפים חמאה, סוכר, ביצה ותמצית וניל לבננות המעוכות. מערבבים היטב.
6. מוסיפים חלב/רוויון ומערבבים היטב.
7. מוסיפים חומרים יבשים לרטובים ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה, תוך היזהרות מערבוב יתר.
8. להכנת הפירורים: מניחים קוביות חמאה, סוכר חום וקמח במעבד מזון. מעבדים במספר פולסים קצרים עד לקבלת פירורים במרקם של חול.
9. מחלקים את הבלילה בין התבניות: יוצקים בלילה עד כשליש גובה, מפזרים שכבת פירורים, יוצקים עוד בלילה עד לשני שליש גובה ומצפים בשכבה דקה נוספת של פירורים.
10. אופים כחמש עשרה-עשרים דקות (תלוי בתנור ובגודל התבניות), עד שהעוגות מתייצבות וקיסם הננעץ במרכז כל אחת מהן יוצא נקי. שימו לב – העוגות תישארנה בהירות למדי גם בסיום האפיה.
11. אם רוצים, ממיסים מעט שוקולד מריר, מעבירים לשקית קטנה, גוזרים חור קטן בקצה ומזרזרפים כמה פסים מעל כל עוגה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם אין לכם זמן או כח, אפשר פשוט להמס את החמאה ולא להשחים אותה, אבל זה לוקח ממש עוד שתיים-שלוש דקות ו.. למה לא?!
- אם בדיוק נגמר לכם הקורנפלור, אפשר פשוט להמיר בקמח רגיל.
- בשביל לזרז קצת את מלאכת ה”הרכבה” (כי.. נו, באמת – “הרכבה”), אפשר ליצוק בלילה לתבנית, עד לשני שליש גובה, ולפזר פירורים רק מלמעלה. לא קריטי.
- אני מופרעת, אגב, אז אשכרה שקלתי את כמות הבלילה והשטרויזל שהנחתי בכל תבנית, אבל אתם יותר שפויים ממני, אז אין צורך (שבע מיני עוגות של 50 ג’ בלילה, 10 ג’ פירורים, 30 ג’ בלילה, 15 ג’ פירורים ועוד מאפין אחד של 65 ג’ בלילה + 5 ג’ פירורים, למקרה שתהיתם).
- כמובן שכשאני אומרת “מאפין”, אני בעצם מתכוונת לתמנון שעלה על גדותיו וגלש לכל עבר.
- אם בא לכם, אפשר לקחת את השוקולד של הציפוי ופשוט להוסיף אותו לבלילה. למען האמת, התכנון המקורי שלי היה לגרר שוקולד לתוך הבלילה, אבל בסוף דעך לי ועשיתי את מה שעשיתי..
- לגבי הסוכר – אני לא מתחייבת, אבל ממש נראה לי שאתם יכולים להפחית את הכמות, אפילו עד 50 ג’/רבע כוס סוכר. מצד שני, אני היחידה שחשבה שהעוגות מתוקות מדי, אז אולי לא כדאי לסמוך עלי.
- וכפי שציינתי בחלק של ה”כמות”: אפשר להכין גם כעוגה גדולה. או כמאפינס. מה שתרצו. אני פשוט לא יודעת מה לומר לגבי זמן האפיה וכו’. סבבה? סבבה.
שנה (אזרחית אזרחית, בסדר, בלי צעקות!) טובה לכם וזה — מי יתן וכולכם תאכלו סופר בריא, תרוצו מלא מרתונים, תלמדו סינית ועוד עשרים שפות ותממשו את עצמכם עד תום!!!
13 תגובות
העוגות נראות מעולה! כל עוד עוברים בדלת אין סיבה באמת לאכול בריא 😊 שתהיה לך שנה נפלאה!
שובו של הדיקט!
זה נראה טעים!!!!
ינוסה בקרוב 🙂
ומאיפה משיגים כאלו תבניות מגניבות? (נו תשאלי את אחותך… את רואה קראתי הכל…!)
מור, אני חושבת שאחת ההחלטות (המרכזיות) שלך לשנה החדשה צריכה להיות לפגוש את אולגה לסשן אפייה משותף. אבל זו רק דעתי הצנועה כמובן… לא רומזת שום דבר… אני רק בחורה עקבית שהולכת עם הלב 🙂
בכל אופן, העוגה נראית מצוין! אני ממש אוהבת את התמונות. איזה כיף שקנית את המצלמה החדשה כבר ב- 2013 🙂
בננות.. הממ.. את כבר יודעת מה דעתי על בננות. אבל זה בכל מקרה נראה אדיר 🙂
אני מתה על עוגות עם בננות! ואני מתה על עוגות עם שטרויזל! איזה גאוני!
ודרך אגב
את היחידה שאני קוראת אצלה ממש הכל ולא מדפדפת ישר למתכון…
התמונות משתפרות מפוסט לפוסט- נראה לי שזה היה מופיע ברשימת ההחלטות שלך לשנה החדשה אם הייתה כזו, הא…?
שתהיה אחלה שנה ואני חייבת רק לומר שאני מטורפת על בננות אז המתכון הזה משמח אותי במיוחד
רק שיש לי רעיונות לטבען אותו וכמובן להוריד קצת בסוכר. את מרשה?
איזה כיף שיש לך מצלמה!!
חוץ מהעובדה שהעוגות האלה נראות יפיפיות אמיתיות, זה גם אחד הפוסטים המצחיקים – וזה אומר הרבה!
לגמרי איתך בקטע של ההכרזות אגב. איכשהו ככל שמדברים על זה ככה פחות עושים את זה, ואם לא מדברים על זה ולא עושים את זה לפחות אף אחד לא יודע מזה…
האני, טבענתי לך את המתכון…
ויצא סבבה 🙂
2 כפות שמן קוקוס במקום החמאה, 2 כפות טחינה במקום הביצה.
יצאו בדיוק 12 מאפינז בננה בניחוח חלבה.
תודה מור!
מורן, אני כמעט משוכנעת שהיא קנתה את התבניות כשקיקה עוד היו פה (זוכרת אותם??) ועשו מכירת חיסול, אז.. לא בטוחה עד כמה זה עוזר לך כרגע.
עלמה, טבעני away – זה ישמח אותי עד מאד!
ונופר, טבענת! הידד! איזה כיף!!!
מור מה דעתך על שילוב חמאת בוטנים בבלילה? עם השוקולד למעלה זה חייב לעבוד לא? 🙂
ב ר ו ר שיעבוד