(מי ידע שכל כך קשה לצלם פנקייקים? ולמה התעקשתי לצלם ולהעלות את התמונה השמונה פעמים?)
(לאלוהי חמאת הבוטנים הפתרונים)
מצרכים:
1 בננה גדולה, מעוכה
1 כף שמן קנולה
1 כף (גדושה, ברור) חמאת בוטנים
1 ביצה גדולה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1 כף סוכר לבן
2-3 כפות שוקולד צ’יפס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מניחים בננה במעבד מזון. מעבדים למחית.
2. מוסיפים שמן, חמאת בוטנים, ביצה וחלב. מעבדים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. מעבדים שוב, רק עד לקבלת בלילה חלקה.
4. אם רוצים, מערבבים פנימה שוקולד צ’יפס.
5. מחממים מחבת על אש בינונית.
6. יוצקים כפות מהבלילה למחבת. מטגנים חצי דקה-דקה, עד שמתחילות להופיע בועות על פני הפנקייקים.
7. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה על הצד השני. מעבירים לצלחת וממשיכים עם שאר הבלילה.
8. אוכלים את הכל בבת אחת. סתם, מחלקים לכמה ארוחות שונות. או מזמינים חברים/משפחה לאכול אתכם, אם אתם בקטע של אנשים ולא אנטי סוציאליים כמו אממ.. מישהי שאני מכירה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- לא, לא חייבים מעבד מזון. אפשר לערבב הכל ידנית, אבל זה מהיר והבלילה יוצאת חלקה ויופי טופי. אני השתמשתי, אגב, ב”מעבד המזון” של הבלנדר מוט שלי. לא רוצים? קערה כף עובדות יופי.
- אני לא שימנתי את המחבת שלי. לא היה צורך. אם אתם לא סומכים על המחבת שלכם, שמנו טיפה לפני הטיגון.
- אז בתמונות הראיתי לכם פנקייקים מצוירים, אבל באופן ההכנה לא כתבתי כלום על זה. למה? כי הנחתי שלא לכולם יש סבלנות לזה. אם אתם בכל זאת רוצים פנקייקים מצוירים, זה מה שעושים: העבירו חלק מהבלילה לבקבוק לחיץ. ודאו שהבלילה ממש חלקה, אחרת יהיה לכם קשה לצייר. ציירו בעזרת הבקבוק מה שבא לכם, היישר לתוך המחבת. שימו לב – אתם צריכים לצייר את מה שזה לא יהיה שתרצו בתמונת ראי, כי זה יהיה החלק העליון של הפנקייק אחרי שנטגן ונהפוך. סבבה? סבבה. קיצור. מטגנים קצת, משהו כמו דקה, ואז יוצקים בערך כף בלילה מעל הציור (או כמה שתרצו, תלוי בגודל הפנקייקים שלכם). ממשיכים לטגן כרגיל. אולי בהתחלה זה לא יצא לכם כל כך טוב – הציור יצא מבולגן או לא כהה מספיק לעומת הפנקייק עצמו, אבל אם תתאמנו מספיק, בסוף יהיה מגניב.
- מה עוד אפשר לעשות? לסדר כמה שוקולד צ’יפס על המחבת, בכל צורה שתרצו, להמתין מספר שניות ואז לכסות את השוקולד בבלילה. תקבלו פנקייקים מצוירים.. עם שוקולד צ’יפס. מה?! כן. מצד שני, אם אתם לא פסיכופתים ואין לכם סבלנות לעמוד ולסדר שוקולד צ’יפס בתוך מחבת, אני גם אבין.
- הפנקייקים לא סופר דופר מתוקים (כן, אמרתי סופר דופר), אז.. או שתמתיקו קצת, או שתעשו את הדבר ההגיוני (שאני לא עשיתי) ותפגישו ביניהם לבין סירופ מייפל. או שוקולד. או גם וגם. אני לא שופטת. להיפך. אני עשויה למחוא לכם כפיים.
- בואו נסכם שאתם לא שואלים אותי אם אפשר להכין את הפנקייקים בלי חמאת בוטנים, טוב? התשובה היא כן, אבל התשובה האמיתית היא לא.
- ודבר אחרון – אני לא לגמרי בטוחה שזה נכון מבחינה בריאותית ותברואתית וזה, אבל אני שמרתי את הפנקייקים המוכנים במקרר ואכלתי אותם גם אחרי יומיים. אז.. כן. תעשו עם זה מה שאתם רוצים.


















13 תגובות
מזלללללל טוב!!! אחד הפוסטים הקורעים, כהרגלך 🙂 והפנקייקים מהממים ומגניבים לאללה!
לחיי עוד הרבה שנים ארוכות של כתיבה, צילום ואפייה!
נטלי
מור, מזל טוב וריספקט! בזכות הפוסט הזה בלבד למדתי שתי (2) מילים חדשות. אז אל תשאלי למה אני ואנשים אחרים אוהבים לקרוא אותך.. הפוסט תוסס, הבלוג תוסס, הכותבת תוססת במובן החיובי ביותר של המילה 🙂 ובקיצור – תמשיכי!
היום קמתי במצב רוח אפרורי, והפוסט שלך הכי עשה לי את הבוקר (כמה עשה לי את הבוקר? אני שמחה ששאלת. אחת התמונות מהפוסט הזה מככבת כרגע כשומר המסך שלי בעבודה, כדי שאוכל לזכור שכל עוד יש שוקולד, בננות וחמאת בוטנים בעולם, יש סיכוי שאולי, רק אולי, הכול עוד יהיה בסדר).
בלוגולדת שמייח ותודה!
לחיי שנים נוספות ורבות של שוקולד, חמאת בוטנים ובננות. את הורסת ותוססת כהרגלך 🙂 מזל טוב
בלוגולדת שמח! פוסט תוסס [כולן כבר השתמשו בזה לפני, אבל היי, הצלחת להחזיר את המילה!!] ונהדר!
ושיהיו עוד הרבה חגיגות בלוגיות!
[וכל הכבוד על השימוש בכלללל הצלחות בתמונות.. רק המחשבה על לשטוף אותן אח"כ…. 😛 ]
לייק על האולסטארז הסגולות, הלינק ל-humblebrag לא עובד, גם אני רוצה ספר בישול לילדחפ, ועכשיו שעת בוקר מורעבת במיוחד במשרד ובא לי את כל הפנקייקס שבצלחת. פוסט כיפי כמו תמיד, תודה ומזל טוב 🙂
הורסת, כרגיל!!! מזל טוב לבלוג המדהים, מזל טוב לכותבת המדהימה! מזל טוב לנועה החוגגת יום הולדת!
אהבתי את כל הצלחות הצבעוניות שלך! אהבתי את השילוב הקדוש שלך של בננות-חמאת בוטנים, ואהבתי את הבקבוק הלחיץ (אגב, יש בקבוקים לחיצים בכמה שקלים גם בחנויות בארץ, לא צריך להמתין חודש עש שיגיע מאיביי…).
את כותבת נהדר ומצלמת נהדר, ושלא תעזי לחשוב אחרת.
כל הכבוד! ועוד המון פוסטים מושלמים כאלה!
מזל טוב!! פוסט מהמם כרגיל! ולמרות שהיה לי ספוילר ולמרות שיש בזה בננות, אני עדיין קצת רוצה לאכול אותם 🙂
היי מור!
חשבתי שיום הולדת 4 שנים לבלוג זו סיבה מספיק טובה לומר לך שאני קוראת כאן קבוע כבר כמה חודשים. ולמה אני קוראת כאן?
גם כי אני אוהבת food porn (ופחות לבשל אותו בעצמי), אבל בעיקר כי אני חושבת שאת חכמה, מצחיקה נורא ולקרוא את הפוסטים שלך תמיד משפר לי את המצברוח!
אז הידד לבלוג ואל תפסיקי לכתוב 🙂
מזל טוב, ליידי קייק. שנים רבות של חסה, נבטוטים, עגבניות, כוסברה וקציצות טבעוניות משעועית לפנייך. אני הכי רואה את זה נהיה הקטע שלך, מתישהו בעתיד. כאילו, או זה, או חמאת בוטנים.
לא הבאתי מתנה, אז קבלי מחמאה במקום: הידעת? בתור אחד שמכיר את הבלוג שלך רק קצת פחות משנה, בכל פעם שאני נכנס לקרוא פוסט ונתקל בגוף הטקסט בקישור לפוסט קודם שכתבת, אני נוהג להיכנס ולקרוא גם אותו. במילים אחרות: קצת כמו כף חמאת בוטנים גדושה – לא משנה כמה הפוסט שלך ארוך, אחד אף פעם לא מספיק לי.
זהו. בלוגולדת שמח. 🙂
טליה, הכל הכל הכל יהיה בסדר! איך אפשר שלא, כשיש שוקולד, בננות וחמאת בוטנים בסביבה?
עלמה, בא לי עכשיו קציצות טבעוניות משעועית (מפתיע, נכון?) (אוקיי, בא לי גם חמאת בוטנים) — את חושבת שאם תכיני ותשלחי לי בדואר, זה יעבוד? שווה לנסות, לא?
טל, ריגשת!!
וכולם כולם – תודה תודה תודה ומזל טוב גם לכם. או.. משהו כזה.
פנקייק של בננות וחמאת בוטנים? ועם שוקולד צ'יפס?
סופר יאממממ!
רק מהכותרת התחלתי לרייר על המקלדת.
נשמע טעיםםם טעיםםםם
מאחלת מזל טוב ליום ההולדת