עוגת קון קון

על ידי מור
זאת שיר.
היא דבר.
לא סתם דבר, דבר חמוד.
דבר חמוד ושובב.
ולדבר הזה, שאתם יכולים לראות פה עם האחים הגדולים שלה, יש היום יום הולדת.
היא בת שנתיים.
איזה דבר.
שי-שי (או סי-סי, כפי שהיא קוראת לעצמה) עברה לגור בארה”ב בקיץ האחרון, כך שלא ראיתי אותה מלא זמן..

 

עד פברואר האחרון.

 

 

זוכרים שנסעתי לחו”ל?

 

זוכרים שהבטחתי – בעיקר לעצמי, קצת לעצמכם – לכתוב על הנסיעה שלי?

 

זוכרים שעבר חודש וחצי מאז שחזרתי ועדיין לא כתבתי?

 

וכן, זוכרים שגם בפעם הקודמת שנסעתי לארה”ב, לפני שנתיים, הבטחתי והבטחתי ולא עשיתי כלום?

 

לא מביך.

 

בכל אופן, לא מדברים עלי עכשיו. זאת אומרת, כן מדברים. אבל בעקיפין.

 

מדברים בעיקר על שיר. ועל זה שבפברואר הייתי בארה”ב וזכיתי לבלות איתה ועם אוריקי וזיו ונומי שבוע וחצי כיפיים בטירוף.

 

כל כך כיפיים שכמעט התחלתי לחפש שם דירה ו/או התבצרתי בחדר האורחים אצל אחי.

 

בכל אופן.

 

כשראיתי את שי-שי בארץ בפעם האחרונה, היא עדיין היתה תינוקת. בחודשים האחרונים היא כבר התחילה להפוך לילדה.

 

ילדה מהממת.

 

עוד מהתמונות והסרטונים (לזכותם של אחי וגיסתי ייאמר שהם מקפידים לשלוח לא מעט) ושיחות הווידאו איתה, כבר הבנתי ששיר גדלה והופכת להיות מהממת ובעיקר מצחיקה.

 

ואז הגעתי ללוס אנג’לס וחוויתי את הכל בלייב.

 

את הנפילות המכוונות על הרצפה, כדי להצחיק.

 

את חיקויי הרובוט (אובוט!!!) והזומבי (אומבי!!!) ואבא וקיקי ומימה וסיסי (בכל המקרים זה אותו החיקוי – הזזת הידיים קדימה-אחורה מהר-מהר וצעקת השם של מה-או-מי-שזה-לא-יהיה-שהיא-מחקה-כרגע).

 

את הדקלומים מתוך “איה פלוטו” (פוטו!) וספרים נוספים.

 

 

את הביצוע המרגש ללט איט גו, הלהיט הגדול מ”פרוזן” של דיסני (goooooooo. כי לפי שיר, שאר המילים די מיותרות).

 

את ה(חי)בוק וה(נשי)קה שהיא לא הפסיקה לתת לי ולאסף ושוב לי.

 

ואת זה שהיא קוראת לפופקורן בשם הגאוני “קון קון”.

 

כי ברור שקון קון.

 

אוי, אני מתגעגעת!!

 

טוב, לפני שאני מתחילה לבכות פה והולכת להזמין כרטיס טיסה לאל איי, בואו נחזור לסיבה לשמה התכנסנו —

 

שיר בת שנתיים.

 

שיר קוראת לפופקורן “קון קון”.

 

אני הפכתי את זה לסוג של מסורת, או הרגל, או סתם תירוץ לאפיה, להכין עוגות וירטואליות לאחיינים שלי בימי ההולדת שלהם.

 

אז הכנתי עוגת קון קון:

 

מתחילים בעוגת שוקולד מעולה, רכה רכה רכה, עם רוויון (או חלב מעורבב עם קצת מיץ לימון, למקרה שגם אתם לא נוהגים להחזיק את החלב החמוץ הזה במקרר שלכם דרך קבע) וקפה. בלי מיקסר, שתי קערות, כמה ערבובים, הופ! בלילה! אופים! מקררים! ממתינים!

 

מיישרים את העוגה. מנשנשים את החלק העליון שהרגע ניסרנו. מחלקים לשתי שכבות. מנסים שהן יהיו שוות. לא מתבאסים יותר מדי אם הן לא.

 

מכינים ספק קרמל, ספק טופי. טופי קרמל? נדהמים מזה שהצלחתם להכין קרמל ולא להרוס אותו.

 

לא? רק אני?

 

לא משנה.

 

מקציפים את הקרמל הזה יחד עם שמנת עד שמקבלים קצפת טופי, ממש עם חתיכות קטנות של טופי בפנים.

 

מורחים מעט קצפת בין שתי שכבות העוגה. בעצם לא, לא מעט! הרבה! לא מתקמצנים. אין צורך לדאוג לזה שאולי הקרם לא יספיק לציפוי העוגה. הוא יספיק גם לזה וגם יהיה מספיק כדי שתוכלו לאכול תוך כדי עבודה ולחטוף כאב בטן.

 

זאת אומרת.. על פי שמועות. ופרסומים זרים.

 

 

(וואו, כמה קצפת אכלתי תוך כדי ציפוי העוגה)

 

מצפים את העוגה בקרם. מלא מלא מלא קרם. כי יש המון, אז לא חבל לבזבז? אחרת מה תעשו עם כל השאר, תאכלו אותו ישירות מתוך הקערה?

 

(כן)

 

מצננים קצת. הקצפת צריכה להתייצב, ובגדול יש סיכוי קטן שאולי שברתם אותה כי הקצפתם יותר מדי, אז היא בכלל לא תצליח להתייצב עד הסוף, אבל שששש לא מדברים על זה. מניחים את העוגה במקרר ולוקחים רגע כדי להסדיר את הנשימה.

 

בינתיים מכינים גנאש. דליל יחסית, כדי שהוא יזרום בקלילות ובכיף על העוגה.

 

אוי רגע, הוא זורם קצת יותר מדי. אוף, הקצפת לא התייצבה מספיק, היא מתערבבת לתוך הגנאש. ארג.

 

והגנאש? הוא נוזל.
ונוזל.
ונוזל.

 

ומטנף את כל צלחת ההגשה שלכם בשוקולד. זה לא מה שהיה אמור לקרות.

 

אוקיי, עכשיו מחזירים את העוגה למקרר שוב. כדי שהשוקולד יתייצב קצת ותוכלו לנקות אותו אחר כך. בזהירות, טוב?

 

הנה הגענו לשלב הקון קון. בכל זאת, לעוגה קוראים עוגת קון קון, אז צריך לקשט אותה בקון קון, לא?

 

יופי. אז לוקחים את הפופקורן המתוק שהכנו מבעוד מועד (משתדלים לברור החוצה את כל הפופקורנים שנשרפו לנו במהלך האפיה, הם לא טעימים) ועורמים אותו מעל הגנאש, במרכז העוגה.

 

אוי רגע. בעצם..

 

בעצם לא דיברנו על הפופקורן המתוק שהכנו מבעוד מועד, נכון?

 

אוף. עכשיו צריך להתחיל מההתחלה.

 

שניה, לאן אתם הולכים?

 

נו, אני לא אתחיל מההתחלה. מבטיחה. נקבל את זה כנתון שפשוט היה לנו פופקורן מתוק מוכן, בסדר?

 

בחייכם, תהיו נחמדים.

 

תאמרו מזל טוב לשי-שי. היא בכל את הדבר הכי חמוד שראיתם בחיים שלכם.

 

(אל תתווכחו איתי, זו האמת)

 

טוב, אל תכעסו.

 

אפשר לכבד אתכם בקצת עוגת קון קון?

 

***
עוגת קון קון, או עוגת שוקולד עם קצפת טופי ופופקורן מתוק
מקור המתכון: העוגה מבוססת על עוגת האוריאוריקי, הפופקורן המתוק הוכן בעזרתה של מרת’ה.
כמות: עוגה עגולה אחת בקוטר 20 ס”מ.
מצרכים:
לפופקורן המתוק
50 ג’ (כ-5 כוסות) פופקורן
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר חום דמררה
25 ג’ חמאה
15 מ”ל (1 כף) מים
1/4-1/2 כפית מלח
לעוגה
280 ג’ (2 כוסות) קמח לבן
200 ג’ (1 כוס) סוכר לבן
6 ג’ (2 כפיות) אבקת סודה לשתיה
3 ג’ (1 כפית) אבקת אפיה
6 ג’ (1 כפית) מלח
70 ג’ (2 כוסות) אבקת קקאו (אני השתמשתי בקקאו הולנדי)
120 מ”ל (1/2 כוס) רוויון
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
2 ביצים גדולות
240 מ”ל (1 כוס) קפה חם (1 כף אבקת נס קפה מומסת בכוס מים חמים)
לקצפת טופי
100 ג’ (1/2 כוס) סוכר לבן
קורט מלח ים אטלנטי (לא חובה)
500 מ”ל (2 כוסות) שמנת מתוקה, מחולקת
לגנאש
160 מ”ל (כ-2/3 כוס) שמנת מתוקה
150 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. מתחילים בפופקורן: מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. מניחים סוכר חום, חמאה, מים ומלח בסיר קטן. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.
3. מניחים פופקורן בקערה גדולה. יוצקים את סירופ הסוכר פנימה ומערבבים היטב, כך שכל הגרגרים מצופים.
4. מניחים את הפופקורן בתבנית בשכבה אחידה. אופים כ-15-20 דקות, עד שהפופקורן מזהיב. מדי פעם פותחים את דלת התנור ומערבבים קלות את הפופקורן בתבנית, על מנת שהוא לא יישרף. מצננים לגמרי. מנשנשים קצת (הרבה).
5. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפיה.
6. מניחים קמח, סוכר, סודה, אבקת אפיה ומלח בקערה גדולה. מנפים פנימה קקאו. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
7. בקערה נפרדת מערבבים רוויון, שמן וביצים.
8. יוצרים שקע במרכז קערת היבשים. יוצקים פנימה את הרטובים ומערבבים היטב.
9. מוסיפים קפה וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה ונוזלית למדי.
10. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופיים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
11. מצננים לגמרי, רצוי שעה-שעתיים במקפיא. כאשר העוגה קרה, מחלצים מהתבנית. מיישרים את חלקה העליון וחוצים לקבלת שתי שכבות שוות עובי (פלוס מינוס).
12. להכנת קצפת קרמל: מניחים סוכר ומלח ים אטלנטי בסיר קטן. ממיסים על אש בינונית עד לקבלת קרמל – לא מערבבים בכלל, אבל אפשר ורצוי להטות קצת את הסיר לצדדים תוך כדי.
13. כאשר הסוכר הופך לקרמל, מנמיכים מעט את האש לנמוכה-בינוניות ומוסיפים 60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה, תוך כדי ערבוב. מבשלים עוד דקה-שתיים, עד לקבלת טופי קרמל. מסירים מהאש ומעבירים לקערה קטנה. מצננים כחמש דקות.
14. מניחים טופי ואת שאר השמנת בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת טופי – מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ו”מגרדים” את שכבת הטופי מתחתית הקערה, אליה הוא כנראה נדבק, אבל לא נורא אם בסופו של דבר הטופי לא מתערבב כולו לתוך הקצפת אלא נשאר כחתיכות קטנות בתוך הקרם.
15. להרכבה: מניחים פרוסת עוגה על צלחת הגשה. מכסים בשכבה נאה של קצפת (יש מספיק גם בשביל הציפוי, אל תדאגו – תעמיסו קרם).
16. מניחים את פרוסת העוגה השניה. מצפים את פני וקוטר העוגה בשאר הקרם. מעבירים למקרר עד להתייצבות הקרם.
17. להכנת הגנאש: מניחים שמנת בסיר קטן ומבשלים עד לסף רתיחה.
18. קוצצים שוקולד לתוך קערה. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים דקה-שתיים ומערבבים לגנאש חלק ואחיד. ממתינים מספר דקות, לטובת הסמכה קלה.
19. יוצקים את הגנאש מעל העוגה באיטיות, כך שהוא יכסה את כל חלקה העליון ויטפטף מעט גם על הצדדים. אם צריך, עוזרים לו להתפשט בעזרת לקקן. מעבירים את העוגה למקרר למשך כעשר דקות, על מנת שהגנאש יתייצב.
20. לפני ההגשה, עורמים פופקורן מתוק מעל הגנאש, במרכז העוגה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • היות שלא היה לי רוויון בבית, הלכתי על התחליף הקל והמהיר: במקום חצי כוס רוויון, משתמשים בכף-שתיים מיץ לימון ומשלימים את כל שאר חצי הכוס בעזרת חלב. מערבבים וממתינים מספר דקות, כך שהתערובת תהפוך לרוויונית יותר. תכלס? נראה לי שגם “סתם” חלב יכול לעבוד בסדר גמור.
  • לגבי הפופורן: אני הכנתי רבע כוס (חמישים גרם, כפי שמופיע במתכון) גרעיני פופקורן בסיר יחד עם כף או שתיים של שמן, אבל לחלוטין אפשר להכין פופקורן במיקרו. אגב, תרגישו חופשי להכין כמות גדולה יותר של פופקורן ושל קרמל – יש סיכוי טוב שתרצו לאכול את כל הפופקורן המתוק לפני שתגיעו לשלב של להניח אותו על העוגה.
  • עדיין בנושא הפופקורן: אני הוצאתי את התבנית שלי מהתנור אחרי עשרים דקות, כשהפופקורן כבר ממש התחיל להישרף. חשוב מאד לשים לב ולא להוציא אותו מאוחר מדי, וגם להקפיד ולערבב כל כמה דקות.
  • כתבתי את זה כשלב אחרון במתכון, אבל רק לשם ההדגשה: אל תניחו את הפופקורן על העוגה מראש, טוב? הוא סופח לחות ומתעייף ומתרכך, וזה לא כיף. חבל, עבדנו כל כך קשה (סוג של..) כדי שהוא יהיה קראנצ’י ונהדר, ואז המקרר בא והורס הכל. קיצור, השתדלו לעשות את זה רק לפני ההגשה.
  • אבל בגדול, כמובן ששומרים את העוגה במקרר.
עכשיו אם תסלחו לי, אני הולכת לבהות קצת בסרטוני וואטסאפ של הדבר.

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

9 תגובות

נטלי אפריל 14, 2015 - 04:25

טוב, היא פשוט מתוקה בטירוף, אבל העוגההההה, הו העוגהההההה!!! נראית מושלם! מזל טוב, דרך מעולה לחגוג יום הולדת וירטואלי 🙂

הגב
אנונימי אפריל 14, 2015 - 05:10

איזה מתוקית הקטנה הזאת….יומולדת שמח
שאלה קטנה, אם אני רוצה להכין העוגה בתבנית 24 כי אין לי 20 מה השינוי שצריך להיות בכמויות של העוגה?
תודה ומזל טוב
מלי

הגב
אנונימי אפריל 14, 2015 - 05:33

5 כוסות פופקורן? פלא שחטפת כאב בטן?

הגב
The Cookie Fairy אפריל 14, 2015 - 09:36

קצפת קרמל זה אחד הדברים הכי טעימים אבר
ועוגת הקון קון נראית מעלפת!
יומולדת שמח לקטנה

הגב
graff keren אפריל 15, 2015 - 14:40

זה נראה מעולה ונתת לי אחלה רעיון. הבן שלי חוגג יום הולדת ביום שישי. אני אכין את העוגה. תודה ומזל טוב למתוקה.

הגב
יותם:) אפריל 15, 2015 - 18:50

וואווווווווו את גאונההההההההההההה, ומזל טוב לדבר 🙂

הגב
לימור אפריל 15, 2015 - 19:58

העוגה נראית רכה ונימוחה, מחכה להזדמנות חגיגית להכין אותה. המון מזל טוב לבובה הקטנה שבתמונות☺

הגב
עלמה אפריל 18, 2015 - 18:46

אין ספק שלילדה הזו צפוי עתיד הוליוודי

הגב
Morcake אפריל 23, 2015 - 14:22

היי, תודות!

צופית, חמש כוסות פופקורן זה לא כזה הרבה!! לא נכנס הרבה בכל כוס.

ומלי, אפשר להכין את העוגה כמו שהיא בתבנית 24, אבל היא תצא מאד נמוכה. לחילופין, אפשר להכין כמות וחצי, אפילו כמות כפולה, ואז כנראה תצא עוגה גבוהה למדי. בהצלחה 🙂

הגב