אני מרגישה כאילו אני עדיין מתאוששת מראש השנ– טוב, אולי הלכתי רחוק מדי, אבל נגיד.. חנוכה? כן, חנוכה.
*פראג. עוד פוסט, או טרילוגיית פוסטים, אם אנחנו כנים עם עצמנו, שאני חייבת לכם. ולי. ובעיקר לאסף, שמאד לא מרוצה מזה שלא כתבתי עדיין. הוא כנראה שכח שבכלל אסור לו לקרוא את הבלוג, המצחיק הזה.
יום פאי, יא גנוב אחד, איך אתה מצפה ממני להספיק להכין פאי כשאני צריכה לאפות משלוחי מנות רוב הסופ”ש, ולהיות נחמדה וסוציאלית לכל מיני משפחה וחברים בשאר הזמן?
ואז, ממש כשיום הפאי התחיל להזיל מלא דמעות אי רציונליות, נזכרתי שחברה שלי התחתנה לפני שבועיים וחצי.
“קשור”, אתם חושבים לעצמכם. “מאד רלוונטי, מור. תודה על הסיפור המעולה”.
2. ממתקי שוקולד תלת קומתיים אף הם (היי, זו היתה מסיבת רווקות!) שהכנתי בתבנית השקעים התלת קומתית שלי. בעצם, “ממתקי שוקולד” זה קצת האדרה של הדברים האלה. בגדול – המסתי שוקולד לבן. זילפתי לשכבה אחת של התבנית. קיררתי. המסתי שוקולד חלב. זילפתי לשכבה נוספת. קיררתי. המסתי שוקולד מרי. זילפתי. קיררתי. חילצתי. שמחתי. הו, כמה שמחתי. אבל, כאילו, ממתקי שוקולד? גושי שוקולד שהומסו והתייצבו מחדש.
3. קאפקייקס קינמון וקלואה עם גנאש שוקולד לבן וקפה מוקצף. זה נשמע הרבה יותר טוב מאיך שזה יצא. אבל לפחות הם היו חמודים. זאת אומרת, אלה מהם ששרדו את זה שניסיתי לשים אותם במקרר על צלחת מסתובבת, ואז הצלחת סובבה חלק מהקאפקייקס לרצפה, ואחרים סובבה לתוך עצמם. כמובן שכל התקרית הזו קרתה ממש כמה דקות אחרי שחשבתי לעצמי על כמה יוצא דופן ולא הגיוני זה שהכנתי ארבעה קינוחים, וכולם יצאו לי פחות או יותר כמו שרציתי, ומעניין איך קארמה תנקום. קארמה, כפרה עליה, הפגינה נוכחות מהר מאד. אבל לפחות הם היו חמודים…
יש בראוניז במילוי חמאת בוטנים, עם שוקולד צ’יפס במילוי חמאת בוטנים (כן! יש כזה! תראו!) שכתבתי איתו את המילה “כלה”, אבל אף אחד לא באמת ראה את זה, חוץ ממני, כי שאר הבלילה של הבראוניז כיסתה את זה, אבל העיקר שאני ידעתי שזה שם. בתבנית של פאי.
במילים אחרות, אם אתם רוצים ללכת עם ולהרגיש בלי, או במילים אחרות אחרות, אם אתם רוצים להכין פאי בלי באמת להכין פאי —
מכינים בלילה של בראוניז. יוצקים לתבנית פאי, אבל לא שוכחים לדחוף פנימה שכבת חמאת בוטנים. אולי גם כמה שוקולד צ’יפס. אופים. מחלצים מהתבנית. מצפים בגנאש שוקולד. וחמאת בוטנים. ומקשטים בשלל קישוטים שוקולדיים. וחמאת בוטנימים.
אה, ובבקשה אל תשאלו אותי על מסיבת הרווקות של חברה שלי. היה כיף גדול, אבל היו שם כל מיני אלמנטים קישוטיים ש.. עזבו, אני נבוכה בקלות. עזבו. רוצים לשאול אותי אולי על החתונה שלה במקום?
- אפשר, אולי אף רצוי, להמס חלקית את השוקולד החלב של הגנאש לפני הוספת השמנת. בגלל היחס בין השמנת לשוקולד, יש מצב שהוא לא ימס לגמרי רק מהחום של השמנת.
- אפשרות נוספת לשילוב חמאת הבוטנים היא פשוט להעביר את כל בלילת הבראוניז לתבנית ואז לשייש פנימה את חמאת הבוטנים, כך שהיא לא תסתתר בתוך הבראוניז, אלא תבצבץ גם מלמעלה.
- קיצור, מה עוד אפשר להעיר על בראוניז עם חמאת בוטנים? מה נשאר להוסיף? איך תשדרגו?!

























































4 תגובות
יואו, זה מהמם והרעיון מדליק! עשית לי חשק לבראוני במילוי חמאת בוטנים – כה טעים ♥
אדירררר! דרך אגב, התמונה של הפאי עם הציפוי ושהכל נוזל תמונה מדהימה!
הכל נראה מהמם… אני רציתי לשאול אם את יכולה להעלות את המתכון של העוגת וניל? אני מכינה גם עוגת קומות ומחפשת מתכון לעוגה יציבה שתעמוד בזה.
המממממ אני כמעט בטוחה שהכנתי את העוגה הזו:
http://morcake.blogspot.co.il/2015/11/pisa-cake-or-vanilla-cake-with-whipped-chocolate-ganache.html
ויש גם את זו, שאני מכינה המון:
http://morcake.blogspot.co.il/2012/11/vanilla-bean-cake-or-mini-cupcakes.html