עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ’יפס

על ידי מור
אתם יודעים שלארגן חתונה זה, בגדול, קצת כמו לעבוד במשרה מלאה נוספת למשרה המלאה שאתם כבר עובדים?

 

(עוד לא נמאס לכם לשמוע על החתונה שלי, נכון? יופי. עכשיו אתם תוהים האם אני הבחורה שלקח לה הכי הרבה זמן בהיסטוריה של היקום לתכנן חתונה. התשובה היא כן. סתם, לא)

 

 

בקיצור.

 

 

ככל שמתקרבים לאירוע עצמו, הלחץ עולה (אצל כולם חוץ ממני. “נו, את מתרגשת?” אממ עדיין לא “אל תדאגי, עוד כמה שבועות זה יעבור והכל יירגע” אממ אני רגועה “מצחיק” לא, באמת.. די רגועה כרגע. אבל תמשיכו לנסות לשכנע אותי שאני לא, בואו נראה כמה זמן הרוגע שלי יחזיק מעמד).

 

 

ויש מלא דברים לעשות.
צריך להיפגש עם כל האנשים בעולם (בז’רגון המקצועי קוראים להם “ספקים”. וכן, הרב שלכם נחשב כספק. לא יודעת, לכו תתווכחו עם עולם החתונות. יותר מדי הגיון אין שם).

 

 

צריך להזמין פרחים במשתלה ולקנות סלסלות לשושבינות וכל מיני כלים קישוטיים (בהנחה שהחלטתם להתאפק ולא לשלם מלא כסף על מעצב/ת) ורגע, שמלת גיבוי כבר יש לך? לא כי את דיוה שמתכננת להחליף שמלות באמצע החתונה, פשוט.. מה אם חלילה יקרה משהו לשמלה הראשונה, AKA אהבת חייך? את זוכרת שהיא לבנה, נכון? ואת זוכרת גם שאת את, ומאד מתאים לך לטנף את עצמך ב.. טוב, בכל דבר אפשרי?

 

 

אוקיי. רק בדקתי.

 

אה. וכמובן:

 

צריך לבחור מפות ומפיות לאירוע, כי זה הדבר הכי חשוב בעולם כולו, נכון? אהה. ברור. טיפ למתקדמות: אם חבר שלך לא עומד לידך לרגע בזמן שאתם נפגשים עם מנהל האירוע, נסי לשכנע אותו (את המנהל) לזרום איתך ולשכנע את החבר, כשהוא חוזר, שבחרת מפיות בצבע ורוד פוקסיה. הו, צחקנו וצחקנו וצחק–

 

טוב, רק אני צחקתי.

 

ותירגעו, הלכנו על לבן פרובאנס. לא יודעים מה זה לבן פרובאנס? גם אני לא ידעתי עד לפני פחות משבוע, ורוב הסיכויים שאשכח עוד חודש.

 

אחרי שבחרת את הלבן פרובאנס שלך, צריך לדאוג לדברים כמו אישורי הגעה וכמה בנות יהיו במסיבת הרווקות שלך ואיזו מתנה סופר שווה תכינו להן (ספוילר: לא תצליחי לחשוב על שום דבר מספיק שווה).

 

ויש מדידה אחרונה של השמלה השבוע, ואח שלך בכלל מגיע מחו”ל עוד יומיים, ובעבודה מצפים ממך לעבוד (ממתי זה לא לגיטימי לשבת תשע שעות ולבהות בפינטרסט בזרי פרחים ובכל מיני צבעי לק?!), ואת בכלל רק רוצה לאפות לעצמך עוגת חתונה ומנסה לשכנע את עצמך שיש לך את הזמן והיכולת לבצע את הרעיון המטופש הזה (אבל החתן הטיל וטו, כי הוא מפחד שתשתגעי ברגע האמת. לא ברור מה גורם לו לחשוב כך).

 

אה!

 

ויש פרק חדש של “משחקי הכס” כל שבוע. כל. שבוע. ספוילר: את שונאת ספוילרים, אז את חייבת לצפות בפרק כמה שיותר קרוב לזמן אמת.

 

טיפ נוסף למתקדמות: אל תתחתנו בין אפריל ליוני. לא כי זה יקר. פשוט נורא קשה להכניס חתונה ללו”ז כשמשודרת עונה של משחקי הכס. על החתום, אחת שמופרעת. סליחה סליחה, התכוונתי אחת שיודעת.

 

המזל הגדול הוא שבין כל הפגישות עם הספקים (גם אתם מדמיינים עכשיו את הרב שלי מעמיס סחורה על המדפים של.. לא יודעת, משהו? לא? שוב, רק אני? אוף. אמרתי לכם שאני רגועה, למען השם, למה אתם לא מאמינים לי?), יש גם פגישה עם הדיג’יי הסופר מגניב שלך, ואת זוכרת שבפגישה הראשונה שלכם הוא אמר שהוא אוהב חמאת בוטנים, וזה היה השלב בו שקלת לעזוב את החבר-שונא-הבוטנים שלך לטובת הדיג’יי, אבל אז הבנת שהוא מגניב מדי בשבילך, ועדיף שתישארי עם הבחור הגבוה שעושה מלא כלים ומכין יופי של שניצלים ותכלס, נראה לא רע בכלל בחליפה.

 

בכל אופן, במסגרת הקמפיין שלך לפטם ולהשמין את כל הסובבים אותך, בפרט את כל מי שקשור לחתונה שלך (אתן יודעות מה מגיע עכשיו…. טיפ למתקדמות: זה יגרום לך להיראות כל כך הרבה יותר רזה אם כולם סביבך יהיו שמנים!), את מכינה עוגיות עם חמאת בוטנים ושוקולד צ’יפס לדיג’יי שלך, וגונבת לעצמך עוגיה אחת לטעימה.

 

כי את זקוקה לאנרגיה. וכי שינה זה לחלשים. וכי את כלה — מגיע לך.

 

 

עכשיו ברצינות: מי רוצה לעזור לי להכין בין שמונה מאות לאלף מאתיים לבבות סוכר? הגעתי לתשעים וקצת לפני שאסף עצר אותי ואמר לי שאנשים נורמטיביים לא מתנהגים ככה. אבל בינינו, מה הוא מבין? הוא גם חשב שמפיות בצבע ורוד פוקסיה זה מוגזם…

 

***
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ’יפס

מקור המתכון: התבססתי על העוגיות של ג’סיקה הנהדרת, אותן הכנתי כבר במספר וריאציות, אבל שיניתי קצת דברים, כמויות וזה.כמות: 10-11 עוגיות גדולות, בקוטר של כ-6 ס”מ (פלוס מינוס). אפשר להכין עוגיות קטנות יותר ולקבל כמות גדולה יותר (דא). אפשר – ורצוי – להכפיל כמויות (למעשה, הכמויות אצלי הן חצי מתכון של המתכון המקורי).

מצרכים:
75 ג’ חמאה
90 ג’ (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
75 ג’ (6 כפות) סוכר לבן
1 ביצה גדולה
50 ג’ (כ-2 כפות) חמאת בוטנים, מחוממת כעשרים שניות במיקרוגל על מנת שתהפוך לנוזלית
150 ג’ (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
100 ג’ שוקולד צ’יפס/שוקולד מריר קצוץ גס (ראו הערה בהמשך)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. משחימים חמאה: מניחים חמאה בסיר. מחממים על אש בינונית עד להמסה. ממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד לרגע שמתחילים להופיע גרגרים חומים. מיד מסירים מהאש ומעבירים לקערה גדולה, על מנת לעצור את הבישול שלה. מצננים מספר דקות.
3. מוסיפים שני סוגי סוכר לחמאה וטורפים היטב.
4. מוסיפים ביצה וחמאת בוטנים. מערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח, סודה ומלח לקערה. מערבבים עד לקבלת בצק – רצוי לעבור ללקקן, המטרפה כנראה תתקשה עם הבצק בשלב הזה.
6. מערבבים פנימה שוקולד, עד לפיזור אחיד.
7. בעזרת כף גלידה, לוקחים גושים שווי גודל מהבצק ומניחים בתבנית. מגלגלים כל גוש לכדור ואז “קורעים” לשני חלקים. מניחים את שני החלקים בתבנית, אחד על השני, כך שהחלק הלא-חלק (זה שהיה חלקו הפנימי של הכדור) מופנה כלפי מעלה. מועכים טיפה כל עוגיה עם האצבעות. רצוי לשמור על מרחק של 4-5 ס”מ בין עוגיה לעוגיה (תלוי בגודל העוגיות), כיוון שהן מתפשטות במהלך האפיה.
8. אופים למשך 8-12 דקות (תלוי בגודל העוגיות), עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין רכות במרכז. מצננים 10-15 דקות בתבנית ומעבירים לרשת, לטובת צינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • הממהרים ו/או העצלנים יכולים פשוט להמס את החמאה במקום להשחים אותה, אבל אתם יודעים.. חבל. תהיו חברים. תשחימו אותה.
  • אותה הקבוצה מקודם יכולה גם להשתמש במיקסר במקום קערה + מטרפה + לקקן. אבל למי שאין מיקסר – ווהו, לא צריך אחד למתכון הזה!
  • בעקרון, כתבתי במתכון “שוקולד צ’יפס/שוקולד מריר קצוץ”. אני השתמשתי בשילוב של שוקולד צ’יפס רגילים, חמאת בוטנים צ’יפס ושוקולד צ’יפס ממולאים חמאת בוטנים. ואז מצאתי ריסז קאפ אחד בודד, מסכן, גלמוד, אז קצצתי והוספתי גם אותו לקערה. היה כיף ומגניב וטעים. אבל אתם יכולים פשוט להשתמש בשוקולד צ’יפס.
  • אם רוצים, כדי לייפות מעט את העוגיות, אפשר לפזר קצת שוקולד צ’יפס מעל כל עוגיה לפני האפיה.

לפחות אין לי אובססיה לתמונות של היד המקומטת שלי מחזיקה עוגיה.

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

8 תגובות

נטלי מאי 31, 2016 - 04:38

מהממוש!

הגב
ענבל אלעד מאי 31, 2016 - 10:20

בא לי להכין עכשיו!
אממ,עצות להרגע מאירוע יש…השאלה האם תיישמי 😉

הגב
שחף פפו יוני 3, 2016 - 18:51

העוגיות מהממות כרגיל אבל – הלבבות סוכר – גאוני!!! ופשוט אדיר =)

הגב
Yotam Dahan יוני 5, 2016 - 18:57

אדירה כהרגלך!

הגב
אנונימי יוני 24, 2016 - 04:50

האם אפשר שמן במקום??

הגב
Morcake אוגוסט 18, 2016 - 05:32

סליחה על הדיליי, התפספסה לי השאלה — אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום החמאה, לא הייתי משתמשת בשמן רגיל, כי המרקם ישתנה.

הגב
נעמה יולי 1, 2020 - 13:14

היי מור 🙂 זה משנה אם משתמשים בחמאת בוטנים רגילה (נגיד, סקיפי) או טבעית?

הגב
מור
מור יולי 6, 2020 - 08:37

היי נעמה! אין בעיה להשתמש בחמאת בוטנים טבעית במקרה הזה 🙂

הגב