מקור המתכון: התבססתי על העוגיות של ג’סיקה הנהדרת, אותן הכנתי כבר במספר וריאציות, אבל שיניתי קצת דברים, כמויות וזה.כמות: 10-11 עוגיות גדולות, בקוטר של כ-6 ס”מ (פלוס מינוס). אפשר להכין עוגיות קטנות יותר ולקבל כמות גדולה יותר (דא). אפשר – ורצוי – להכפיל כמויות (למעשה, הכמויות אצלי הן חצי מתכון של המתכון המקורי).
מצרכים:
75 ג’ חמאה
90 ג’ (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
75 ג’ (6 כפות) סוכר לבן
1 ביצה גדולה
50 ג’ (כ-2 כפות) חמאת בוטנים, מחוממת כעשרים שניות במיקרוגל על מנת שתהפוך לנוזלית
150 ג’ (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
100 ג’ שוקולד צ’יפס/שוקולד מריר קצוץ גס (ראו הערה בהמשך)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. משחימים חמאה: מניחים חמאה בסיר. מחממים על אש בינונית עד להמסה. ממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד לרגע שמתחילים להופיע גרגרים חומים. מיד מסירים מהאש ומעבירים לקערה גדולה, על מנת לעצור את הבישול שלה. מצננים מספר דקות.
3. מוסיפים שני סוגי סוכר לחמאה וטורפים היטב.
4. מוסיפים ביצה וחמאת בוטנים. מערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח, סודה ומלח לקערה. מערבבים עד לקבלת בצק – רצוי לעבור ללקקן, המטרפה כנראה תתקשה עם הבצק בשלב הזה.
6. מערבבים פנימה שוקולד, עד לפיזור אחיד.
7. בעזרת כף גלידה, לוקחים גושים שווי גודל מהבצק ומניחים בתבנית. מגלגלים כל גוש לכדור ואז “קורעים” לשני חלקים. מניחים את שני החלקים בתבנית, אחד על השני, כך שהחלק הלא-חלק (זה שהיה חלקו הפנימי של הכדור) מופנה כלפי מעלה. מועכים טיפה כל עוגיה עם האצבעות. רצוי לשמור על מרחק של 4-5 ס”מ בין עוגיה לעוגיה (תלוי בגודל העוגיות), כיוון שהן מתפשטות במהלך האפיה.
8. אופים למשך 8-12 דקות (תלוי בגודל העוגיות), עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין רכות במרכז. מצננים 10-15 דקות בתבנית ומעבירים לרשת, לטובת צינון מלא.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- הממהרים ו/או העצלנים יכולים פשוט להמס את החמאה במקום להשחים אותה, אבל אתם יודעים.. חבל. תהיו חברים. תשחימו אותה.
- אותה הקבוצה מקודם יכולה גם להשתמש במיקסר במקום קערה + מטרפה + לקקן. אבל למי שאין מיקסר – ווהו, לא צריך אחד למתכון הזה!
- בעקרון, כתבתי במתכון “שוקולד צ’יפס/שוקולד מריר קצוץ”. אני השתמשתי בשילוב של שוקולד צ’יפס רגילים, חמאת בוטנים צ’יפס ושוקולד צ’יפס ממולאים חמאת בוטנים. ואז מצאתי ריסז קאפ אחד בודד, מסכן, גלמוד, אז קצצתי והוספתי גם אותו לקערה. היה כיף ומגניב וטעים. אבל אתם יכולים פשוט להשתמש בשוקולד צ’יפס.
- אם רוצים, כדי לייפות מעט את העוגיות, אפשר לפזר קצת שוקולד צ’יפס מעל כל עוגיה לפני האפיה.
8 תגובות
מהממוש!
בא לי להכין עכשיו!
אממ,עצות להרגע מאירוע יש…השאלה האם תיישמי 😉
העוגיות מהממות כרגיל אבל – הלבבות סוכר – גאוני!!! ופשוט אדיר =)
אדירה כהרגלך!
האם אפשר שמן במקום??
סליחה על הדיליי, התפספסה לי השאלה — אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום החמאה, לא הייתי משתמשת בשמן רגיל, כי המרקם ישתנה.
היי מור 🙂 זה משנה אם משתמשים בחמאת בוטנים רגילה (נגיד, סקיפי) או טבעית?
היי נעמה! אין בעיה להשתמש בחמאת בוטנים טבעית במקרה הזה 🙂