(חצי) עוגת חצי חגיגה

על ידי מור
מכירים את האנשים האלה שחוגגים כל מאורע עם אוכל?
הכלב בן שנה? בואו נכין לו חטיף בצורת עצמות.
יש פרק סוף עונה של הסדרה האהובה עלינו? גמר של תכנית הריאליטי השנואה על כולנו? זה מצדיק ארוחת שחיתות, לא?
הכי גרועים אלה שמחפשים תירוצים להכין עוגות. לא משנה מה קורה, הם מוכנים עם עוגה.
ימי הולדת זה מובן מאליו, כי אין אין אין חגיגה בלי בלי בלי עוגה.
מכירים את האנשים האלה?
מעולה. קראו להם שניה, אני צריכה לדבר איתם.
אנשים שתמיד מחפשים תירוץ להכין עוגה, אתם פה?
אתם בודקים באובססיה לאיזה בן דוד רחוק יש יום הולדת בקרוב, כדי שתוכלו לאפות לו משהו?
עזבו שניה, תניחו את היומן. צאו מעמוד הבירת’דייז בפייסבוק, יש לי משהו לספר לכם.
מוכנים?
בטוחים שאתם מוכנים?
מוכ–
אוקיי, די לצעוק, הבנתי. אתם מוכנים.
אז ככה.
חצי יום הולדת.
או חצי חגיגה.
עם חצי עוגה.
נניח..
נניח שאתם חוגגים חצי שנת נישואין.
יודעים מה, למה אתם? קחו אותי כדוגמא.
אני. אסף ואני חוגגיום היום חצי שנת נישואין. התרגשויות בשבילנו.
איך זה מרגיש, אתם שואלים? אממ סבבה, תודה. די אותו הדבר כמו קודם, אני משערת. חוץ מזה שאני אומרת הרבה “בעלי” עכשיו, וזה מרגיש קצת מוזר. ומבוגר. חוץ מזה, הכל טוב. באמת תודה ששאלתם!
בקיצור.
לא התחשק לי לחכות עד יוני כדי להכין לנו עוגה, לכן החלטתי שהדבר הנכון ביותר יהיה להכין לנו חצי עוגה לכבוד חצי השנה. רק הגיוני.
נכון, יכולתי לנצל את העובדה שגם שלנטע המהממת, האחיינית היפה שלי, יש יום הולדת היום, ולהכין לה עוגה. אבל אני סומכת על אחותי שתאפה לה עוגה שווה יותר ממה שיכולתי אפילו לחלום.
כן, גם לאמא של אסף יש יום הולדת היום, והיא ממש אוהבת שאני מכינה לה עוגות.. אבל היא בחו”ל כרגע, אז זה ירד מהפרק.
כמובן שיכולתי להכין עוגה שתחגוג את זה שהיום, בנוסף לכל, הוא גם התאריך בו התגייסתי, אבל לצערי שתים עשרה שנים הן לא מספיק זמן כדי להשכיח את טראומת הטירונות שלי בניצנים-שירו-איתי, אז.. לא. לא, לא בא לי לעשות שום דבר שיזכיר לי את השלושה-שבועות-וחצי האלה בדצמבר 2004-ינואר 2005, עם האוהל והגשם והקור והגשם והשעות ביציאה. זה עדיין טרי מדי…
אז חצי עוגה לחצי שנת נישואין!
כי עוגה שלמה זה לא הגיוני. מי חוגג חצי אירוע עם עוגה שלמה? זה לא הגיוני!
אז חצי עוגה.
תירגעו לפני שאתם עפים עלי ומכתירים אותי כמלכת העולם, זה לא רעיון מקורי שלי. זה משהו שאנשים עושים. חוגגים חצאי דברים עם חצאי עוגות. אני לא הראשונה, ובתקווה גם לא האחרונה.
אוקיי, עכשיו אחרי שסיימתי עם הגילוי הנאות, אם אתם עדיין חשים צורך לעוף עלי ולהכתיר אותי כמלכת העולם, זה הזמן.
סיימנו?
יופי.
אם כן, המעשה הראשון שלי כמלכת העולם יהיה להעניק לכם מתכון מצוין לחצי עוגה בת ארבע שכבות, שתיים וניל, שתיים שוקולד, עם קרם אוראו אפור ומכוער אך טעים מאד, ונזילות של גנאש שוקולד סמיך מלמעלה. מקובל?
יופי.

 

אסף, אגב, היה מאד מרוצה מהעוגה שהכנתי לנו (על מי אני עובדת — לו): “איך חשבת על העוגה הזו?”
מה זאת אומרת, חשבתי מה יהיה לך טעים.

 

הוא היה מאד מרוצה מהתשובה שלי, יש לציין.

 

בקיצור, אם יש לכם חצי אירוע שאתם רוצים לחגוג מתישהו בקרוב, הכינו חצי עוגה. זה הדיבור.

 

הפיצו את השמועה.
או לפחות חצי שמועה.

 

***
(חצי) עוגת חצי חגיגה, או עוגת שוקו-וניל עם קרם אוראו
מקור המתכון: העוגה עצמה מבוססת על עוגת המקל וניל שלי.
כמות: חצי עוגה אחת (במקור בקוטר 24 ס”מ) בת ארבע שכבות. אפשר גם להכין כעוגה מלאה בת שתי שכבות, אבל היא תהיה הרבה יותר נמוכה.
מצרכים:
לעוגה
50 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
100 ג’ חמאה רכה
150 ג’ (3/4 כוס) סוכר לבן
2 ביצים גדולות
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
175 ג’ (1/4 1 כוסות) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
לקרם אוראו
12 עוגיות (132 ג’) אוראו, או עוגיות דומות
250 מ”ל (1 כוס) שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד
60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
75 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס”מ בנייר אפיה.
2. ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי. מניחים בצד.
3. מניחים חמאה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות.
4. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין הוספה להוספה.
5. בינתיים מערבבים חלב ווניל בקערה קטנה.
6. בקערה נפרדת, בינונית, מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח.
7. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חומרים יבשים וחלב לסירוגין: מתחילים בשליש מהיבשים, לאחר מכן חצי מהחלב, שליש נוסף מהיבשים, שאר החלב, ולבסוף שאר היבשים. מערבבים קלות בין הוספה להוספה.
8. יוצקים כחצי מהבלילה לתבנית אחת. מיישרים בעזרת פלטה מדורגת או לקקן.
9. מערבבים את השוקולד המומס לתוך שאר הבלילה, עד לקבלת בלילה שוקולדית חלקה.
10. יוצקים את הבלילה השוקולדית לתבנית השניה, ומיישרים.
11. מעבירים את שתי העוגות לתנור. אופים כעשר דקות בלבד (השכבות מאד דקות, אז הן נאפות מהר).
12. מצננים כעשר דקות בתבנית, לאחר מכן מחלצים והופכים על רשת. מצננים לגמרי.
13. להכנת קרם אוראו: מעבדים עוגיות אוראו במעבד מזון לפירורים.
14. מניחים שמנת מתוקה בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים היטב, לקצפת יציבה.
15. אם רוצים, מניחים כחצי כוס קצפת לבנה בצד, לקישוט.
16. מקפלים את פירורי האוראו לתוך שאר הקצפת, עד לקבלת קרם אוראו אחיד.
17. להרכבה: חוצים כל פרוסת עוגה, כך שמתקבלים ארבעה חצי עיגולים.
18. מניחים חצי עיגול אחד על צלחת הגשה (אני בחרתי להתחיל בווניל, זה לא באמת משנה). אם רוצים, אפשר להדביק את העוגה לצלחת בעזרת מעט קצפת.
19. מורחים שכבת קרם אוראו מעל העוגה.
20. מניחים חצי עיגול מהצבע השני (במקרה שלי, שוקולד). מורחים שכבה נוספת של קרם אוראו.
21. ממשיכים כך עם שאר העוגה. לבסוף מצפים את כל חצי העוגה בת ארבע הקומות בקרם אוראו. מעבירים למקרר להתייצבות.
22. להכנת הגנאש: מניחים שוקולד ושמנת בקערה קטנה. מחממים במיקרוגל, בפולסים של כעשרים-שלושים שניות (מערבבים לאחר כל שלב), עד לקבלת גנאש אחיד. אם אתם בשוק מהדרך הרמאית שלי להכין גנאש, תמיד אפשר להניח שוקולד קצוץ בקערה, להביא שמנת לסף רתיחה בסיר, למזוג מעל השוקולד, להמתיין שתיים-שלוש דקות, ולערבב עד לקבלת גנאש. אבל זה מלכלך יותר כלים, אז… כן.
23. נותנים לגנאש להסמיך מעט בטמפרטורת החדר, עד שהוא מגיע למרקם נוח למזיגה, לא סופר סופר נוזלי.
24. יוצקים את הגנאש מעל העוגה. אם צריך, עוזרים לו לטפטף מעט בצדדים, לקבלת נזילות שוקולד שוות וכיפיות.
25. אם שמרתם קצפת נקיה בצד, זה השלב בו מעבירים אותה לשק זילוף עם צנתר (משונן, במקרה שלי) ומזלפים פרחים מעל הגנאש.
26. מקשטים בצורה ילדותית ומטופשת. או שמוותרים על זה, כי חבל להרוס.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם תרצו להכין עוגה שלמה, אפשר פשוט לא לחצות את השכבות מלכתחילה, ולקבל עוגה נמוכה. אפשרות נוספת היא להכין כמות כפולה וכך לקבל עוגה שלמה, גדולה יותר.
  • אם בא לכם רק עוגת וניל, אל תוסיפו שוקולד. אם בא לכם רק שוקולד, הוסיפו שוקולד לכל העוגה. אתם יכולים אפילו להתפרע עם מאה גרם שוקולד.
  • אגב, אם כמוני, אתם חותכים את העוגה שלכם לשני חצאי עיגול ומגלים שאתם עקומים, וחצי עיגול אחד יותר גודל מהשני, פשוט הניחו את הקטן מעל הגדול והשתמשו בו כשבלונה, כלומר הקטינו את העיגול הגדול כדי שיתאים לקטן.
  • בדיעבד, אולי זה לא היה נכון לקשט גם את החלק החיצוני של העוגה בקרם האוראו. הקצפת הלבנה עם פירורי העוגיות השחורים הפכו יחד לקרם אפרפר – טעים, אך לא מאד אסתטי. אפשרות אחת היא לא לצפות בכלל את העוגה מבחוץ. אפשרות נוספת היא להשאיר מראש יותר קצפת נקיה (בערך חצי כמות), בלי אוראו, ולהשתמש בה כדי לצפות את העוגה.
  • וואו, חפרתי.
ניפגש פה בארבעה עשר במרץ, כשאכין לנו שלושת רבעי עוגה לשלושת רבעי יום נישואין? בעצם, זה יום הפאי. אז שלושת רבעי פאי? וואו, מיינד בלואן.

 

אתם הולכים לעשות אנסבסקרייב/אנפולואו/אנפרנד/אנוואטאבר עכשיו, נכון?

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

5 תגובות

אנונימי דצמבר 14, 2016 - 05:59

משהו חצי לא בסדר איתך 🙂

הגב
נטלי דצמבר 14, 2016 - 06:11

אם כבר הזכרת את ה-14 במרץ, אני רק ארמוז שמישהי מסוימת חוגגת בדיוק אז יום הולדת. שלם. וחוץ מזה מזל טוב ועשית לי חשק לחגוג 3/4 יום הולדת עכשיו עם 3/4 עוגה. איט א ת'ינג, נכון? 🙂

הגב
גילי דצמבר 14, 2016 - 06:27

בשבילי את מלכת העולם- חצי (מלכת חצי מהעולם?)

הגב
The Cookie Fairy דצמבר 19, 2016 - 17:28

טוב את גאון
חצי שנת נישואין שמחה 🙂

הגב
נירית ינואר 8, 2017 - 18:29

תסתכלי במראה לעצמך בעיניים ותגידי (לאט): "אני שווה"
( :-* )

הגב