עוגת פודינג וניל, תפוחים וסילאן טבעונית

על ידי מור
אתמול פרסמתי מתכון לעוגת דבש ושוקולד. קראתי לו מתכון של הדקה התשעים, כי העליתי אותו יומיים לפני ראש השנה.
היום יש לי מתכון נוסף. מה נחשב יותר “רגע אחרון” מהדקה התשעים?
ואל תגידו הדקה התשעים ותשע. בבקשה, יש לי כל כך הרבה הערכה כלפיכם, אל תאכזבו אותי.
בכל אופן.
כנראה שהדבר הנכון, הדבר החכם, היה לחכות עם העוגה הזו לאחרי החג. אולי לסוכות? אולי לראש השנה הבא?
אבל אני לא יכולה לחכות לראש השנה הבא! השתגעתם? העוגה הזו טעימה מדי.
הרעיון נבנה לי בראש במשך כמה ימים, אבל כפי שציינתי בפוסט אתמול, לא. היה לי. זמן.
עד אתמול.
זאת אומרת, שלשום ואתמול.
אפיתי עוגיית וניל ושקדים גדולה (ותודה לפאי הטבעוני מהספר המתוק של אפרת ונטלי, שהקלתית שלו היוותה השראה ובעצם בסיס לעוגיית הענק שלי).
לשאריות הבצק הוספתי קינמון ויצרתי פירורי בצק קינמון.
אכלתי חצי מהפירורים וברחתי מהמטבח, כדי שיישאר לי משהו לעוגה.
הכנתי פודינג וניל.
קרמלתי תפוחים בסילאן.
אכלתי חצי מהתפוחים וברחתי מהמטבח, כדי שיישאר לי משהו לעוגה.
(אחרי החגים אני פותחת סדנא למשמעת עצמית, מי נרשם?)
הרכבתי, קיררתי, חיכיתי לבוקר כדי לצלם, והשתדלתי לא לתת לסקרנות לאכול אותי.
(ואז הייתי ערה עם יונתן חצי לילה, מה שגרם לי להיות רעבה בטירוף, אז בינינו? זה נס שאני לא אכלתי את הסקרנות)
הבוקר צילמתי את העוגה ושלחתי אותה לעבודה של אסף. כמעט הצלחתי להתאפק ולשלוח אותה בשלמותה, עד שפתאום לא התאפקתי וחתכתי לי פרו–
סליחה, עד שסנג’רתי את אסף לחתוך לי פרוסה.
או מאמא, זה טעים!
בעבודה שלו גם אהבו. מאד. היו דרישות למתכון.
ואני החלטתי שהעוגה הזו – חגיגית וטבעונית ופשוט טעימה – לא יכולה לחכות לאחרי החג.
אני חייבת לכם אותה.
אני חייבת לעצמי אותה.
אני חייבת להפסיק לדבר כדי שאולי תספיקו להכין אותה.
***
עוגת פודינג וניל, תפוחים וסילאן טבעונית
מקור המתכון: הקלתית, כאמור, מבוססת על פאי השוקולד ופטל הטבעוני מ”הספר המתוק” של אפרת ליכטנשטט ונטלי לוין (עם שינויים ופישוט של ההכנה, כי אני עצלנית). הפודינג מבוסס על פאי הפודינג שוקולד שלי.
כמות: עוגה אחת בקוטר 22 ס”מ.
מצרכים:
לעוגיה
140 ג’ (1 כוס) קמח לבן
50 ג’ (1/2 כוס) שקדים טחונים
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר לבן
75 ג’ (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
30 מ”ל (2 כפות) מים
לפירורי קינמון
1/2 כפית קינמון טחון
לפודינג וניל
40 ג’ (4 כפות) קורנפלור
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר לבן
קורט מלח
1 כפית מחית וניל/2 כפיות תמצית וניל
480 מ”ל (2 כוסות) חלב סויה
לתפוחים מקורמלים בסילאן
10 מ”ל (1 כף) שמן קוקוס מומס
40 מ”ל (2 כפות) סילאן
15 ג’ (1 כף) סוכר חום כהה
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית מלח (אני השתמשתי במלח ים אטלנטי, אבל לא חובה)
2 תפוחי גרני סמית’, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
לקישוט (לא חובה)
ברס (אגוזי לוז מקורמלים)
מזרה זהב
 
אופן ההכנה:
1. להכנת עוגיית הבסיס: מניחים קמח, שקדים טחונים, סוכר, שמן קוקוס, וניל ומלח בקערה גדולה. מערבבים היטב.
2. מוסיפים מים ומעבדים – אפשר עם לקקן, אבל הכי נוח עם הידיים – לבצק אחיד.
3. משטחים לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
4. מרדדים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה וקורצים עיגול בקוטר 22 ס”מ בעזרת רינג. שומרים בצד את שאריות הבצק.
5. דוקרים קלות את עיגול הבצק עם מזלג ומקפיאים למשך כעשר דקות.
6. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. אופים את עוגיית הענק למשך כעשר דקות, עד להזהבה.
8. מוסיפים קינמון טחון לשאריות הבצק, מערבבים ומפוררים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
9. אופים את פירורי הקינמון למשך 5-8 דקות, תלוי בגודל הפירורים.
10. להכנת הפודינג: מניחים קורנפלור, סוכר, מלח, וניל וחלב סויה בסיר בינוני. מערבבים היטב.
11. מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מתחילה לבעבע ולהסמיך.
12. מנמיכים את האש ומבשלים עוד דקה-שתיים, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, מצפים את פני הפודינג בניילון נצמד (על מנת שלא יווצר קרום) ומעבירים למקרר למשך כשעה.
13. בינתיים מכינים את התפוחים המקורמלים: מניחים שמן קוקוס, סילאן, סוכר חום, קינמון ומלח במחבת (או סיר בינוני). מערבבים.
14. מניחים את המחבת על אש נמוכה-בינונית ומבשלים עד לקבלת סירופ קרמלי אחיד – רצוי לערבב קלות בעזרת לקקן או כף עץ.
15. מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים עד להתרככות, תוך כדי ערבוב מדי פעם (חשוב לשים לב שכל קוביות התפוחים מצופות ברוטב).
16. מסננים את קוביות התפוחים מהקרמל (על מנת שהרוטב לא ירטיב את העוגה בהמשך). שותים את הרוטב בהנאה 😉 סתם, לא. סתם, כן.
17. להרכבת העוגה: מניחים את עוגיית הוניל-שקדים על צלחת הגשה.
18. מרעננים מעט את הפודינג בעזרת מטרפה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק/משונן, ומזלפים טיפות/כוכבים על פני כל העוגיה.
19. מפזרים את קוביות התפוחים ופירורי הקינמון מעל הפודינג. אם רוצים, מקשטים גם בברס ו/או מזרה זהב. שומרים בקירור.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כדי להעצים את הטעם הוונילי של הפודינג, אפשר – כפי שאני עשיתי – להשתמש בחלב סויה בטעם וניל.
  • אם לא חשוב לכם שהעוגה תהיה טבעונית, אפשר להחליף את הסילאן בדבש.
  • ואם לא חשוב לכם שהיא תהיה פרווה, אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחמאה.
  • העוגה נקראת מאד ארוכה ומסובכת, אבל כל החלקים שלה מאד פשוטים, ואת חלקם אפשר למקבל. תכלס, אפשר לסיים אותה תוך שלוש-ארבע שעות, וחלק גדול מהזמן הזה הוא זמן מת, בו פשוט מחכים שהפודינג יתייצב או הבצק יתקרר, כל מיני כאלה. אז, אתם יודעים, תכינו וזה.
שתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה כמו תפוח בסילאן! הידד!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

נטלי ספטמבר 19, 2017 - 16:40

טוב את מדהימה. ביי.

הגב
רבבה ספטמבר 19, 2017 - 23:52

אעע אבל גמרתי את חלב הסויה היום! אבל אני רוצה להכין את זה עכשיו!
🙁
זה נראה מושלם.

הגב