לחם בננות

על ידי מור
כשהייתי בכיתה ב’ או ג’, הייתי במסיבת יום הולדת של חברה לכיתה. בסופה, כנהוג בימי הולדת של ילדים, קיבלו כל המשתתפים מתנות קטנות. אני קיבלתי את alpha bakery, ספרון בישול לילדים המכיל מתכון לכל אות באלפבית, החל מ-apple crisp ועד zebra stripe cookies.
למרות העובדה שהספר מלווה אותי כבר חמש עשרה שנים לפחות, ניסיתי עד כה רק שניים ממנו, אך שניהם מוצלחים ביותר. הראשון הוא fudge brownies, עליו אספר בהזדמנות. השני הוא ה-banana bread, הו banana bread.
הלחם הזה, שהוא בעצם עוגה לכל דבר, הוא אחד המתכונים הראשונים שהצלחתי להכין לבד מבלי שהתוצר המוגמר ייזרק לפח. מדובר במתכון קל ומהיר להכנה בצורה קיצונית (בכל זאת, ספר בישול לילדים) וטעים ומהיר לאכילה באותה מידה.
באופן כללי, אני מאד אוהבת לנסות מתכונים חדשים. גם אם כבר מצאתי עוגת גזר מצוינת או עוגיות שוקולד צ’יפס מעולות, יש סיכוי טוב שאם אתקל במתכון אחר, אבדוק גם אותו. עם לחם הבננות הזה – אין סיכוי. הוא פשוט עד כדי כך טוב.
***
לחם בננות
כמות: תבנית אינגליש קייק אחת

 

מצרכים:
3/4 כוס סוכר
1/2 1 כוסות בננות מעוכות (3 גדולות)
3/4 כוס שמן
2 ביצים
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160-165 מעלות.
2. משמנים תבנית אינגליש קייק (הערה: אם משתמשים בתבנית סיליקון, אין צורך לשמן)
3. מערבבים סוכר, בננות, שמן וביצים בקערה גדולה עם כף עץ.
4. מוסיפים את שאר החומרים.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים עד שקיסם עץ המוכנס למרכז הלחם יוצא נקי, 60-70 דקות.
6. מצננים 10 דקות ומוציאים מהתבנית. מקררים לגמרי לפני שחותכים.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • המתכון המקורי כולל 1/2 כוס אגוזים קצוצים, אם רוצים. אני, אישית, פחות אוהבת את השילוב של אגוזים בעוגות.
  • ניתן, ואף רצוי, לזרוק פנימה שוקולד באיזושהי צורה (שוקולד צ’יפס, שוקולד קצוץ, לי היו הפעם פצפוצי שוקולד הולנדיים בבית).
  • אני אוהבת להוסיף לבלילה שבבי חמאת בוטנים (peanut butter chips). גם כף או שתיים של חמאת בוטנים אמור לעבוד טוב.
  • אם אתם רציניים ויודעים מה טוב בשבילכם, תוסיפו גם שוקולד וגם חמאת בוטנים לבלילה. ותזמינו אותי לחתיכת עוגה. זאת אומרת לחם…
  • לא ניסיתי מעולם, אבל אני מתארת לעצמי שאפשר לאפות את הלחם בתבנית של מאפינס. מה שכן, הכמות המקורית מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת, אז אני לא בטוחה שייצאו כל כך הרבה מאפינס. נסו, מה כבר יכול להיות. מקסימום מכפילים כמויות.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

24 תגובות

הגר ינואר 16, 2010 - 19:23

נראה דלישם ביותר. מחכה לנסות בעצמי…. 🙂

הגב
אנונימי נובמבר 12, 2010 - 18:08

הכנתי את העוגה השבוע והיא ממש מעולה וטעימה. פשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה… אז תיזהרו 🙂
בנוסף היא כל כך פשוטה להכנה! ממש 5 דקות הכנה.

הגב
MoranSha נובמבר 20, 2011 - 17:41

הידעת שיש שתי מידות של אינגליש קייק? כןכן. אינגליש קייק לבדה כבר אינה מידה מספקת.
כלומר, לרוב זה בסדר אם מכוונים לקטנה, זה יוצא יותר נמוך בגדולה, אבל אם הכוונה היא הפוכה זו בעיה.

צר לי אבל הכנסתי לעוגה קצת חמוציות. אני יודעת. זה בריא. אבל כפיצוי הכנסי גם חמאת בוטנים עם שבבים וגם שבבי שוקולד תוצרת חוץ. אז נראה לי שאיזנתי את כל עניין הבריאות שם.

עוד ידע כללי נהדר – לא צריך לשמן תבניות כשאופים עוגה עם שמן. השימון הוא אינהרנטי לעוגה (אח, כמה כיף לדבר בשפה אקדמית ומתנשאת).

הגב
Morcake נובמבר 22, 2011 - 21:49

מורן – שפה מתנשאת או לא, החכמתי בזכותך. תודה 🙂
אבל לא אמרת את השורה התחתונה! איך יצאה העוגה ומה דעתך?

הגב
MoranSha מרץ 10, 2012 - 20:47

כעבור חצי שנה – אחלה עוגה, אני אופה אותה שוב וראיתי שלא עניתי לך…

תנסי גם את זו – היא מהממת. מיותר לציין ששמתי פי 4 חמאת בוטנים ממה שהיא כותבת D:
http://mablogeria.blogspot.com/2008/03/blog-post_08.html

הגב
keskim מרץ 17, 2012 - 21:23

יאללה , נחכה שהבננות יבשילו ויקבלו עוד טעם ונכין ! 🙂

הגב
אנונימי אפריל 30, 2013 - 18:41

נראה כמו הקומפורט פוד המושלם!

הגב
אנונימי יוני 21, 2013 - 06:34

פעם רביעית שלי עם העוגה… אה סליחה! לחם!
תמיד מצליח.

הגב
lital terkel נובמבר 18, 2013 - 18:53

בפעם הקודמת שהחלטתי להכין לחם בננות התחלתי ממתכון אחר ופתאום אמרתי לעצמי "רגע, למה אני לא מחפשת מתכון אצל מלכת לחם הבננות?!" וברחתי לכאן. הוא יצא מעולה.
שכחתי ממנו קצת והייתי צריכה להכין עוגה להיום. לא הייתי בטוחה שזה היה המתכון הזה בפעם הקודמת, ואז נזכרתי בסיפור הזה. אז כן, זה היה זה, וכולם התלהבו והוא נגמר ממש מהר.
אגב, לדעתי ממש חובה להוסיף משהו כמו 100 גרם שוקולד קצוץ די קטן. ממש משדרג.

הגב
Doreen Hakak ינואר 11, 2014 - 21:57

נשמע מעולה! אבל… אני אלרגית לבננות… אז מה אפשר לשים במקום שיהיה דומה במרקם? או, אפילו יותר טוב, איזה מרקם אני צריכה לחפש בתחליפים? תודה 🙂

הגב
Morcake ינואר 18, 2014 - 14:55

דורין, נראה לי שהייתי פשוט מכינה משהו אחר 🙁
כי.. כי לחם בננות בלי בננות זה סתם לחם…..

הגב
שירניליי אוגוסט 18, 2014 - 20:48

הלחם בננות יצא מעולה!!

האם אפשר להקפיא אותו לאחר האפייה? יש לי 3 בננות ממש בשלות וחברים שמגיעים בסופ״ש 🙂

הגב
Morcake אוגוסט 28, 2014 - 07:02

התגובה הזו ממש מאוחר, סליחה!! אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה להקפיא..

הגב
Dana Broder נובמבר 14, 2014 - 14:21

יש מצב לצמצם קצת את כמויות השמן? זה המון בשביל עוגה אחת… או לחם 🙂

הגב
Morcake דצמבר 7, 2014 - 08:05

כן, נראה לי שאפשר לרדת לחצי כוס 🙂 ואפשר גם להמיר חלק מהשמן (אפילו הכל) ברסק תפוחים.

הגב
ציפי פברואר 9, 2015 - 07:05

קראתי כמה מהפוסטים שלך, נשביתי בקסמם (קסמך, יש להגיד) והחלטתי לקרוא את כל הבלוג מההתחלה. בעבודה. לעתים זה היה מביך כי אנשים רצו לדעת מה פשר פרצי הצחוק שבקעו מהקוביה שלי. אחרי שבוע, שבו בקושי עבדתי, החליטו כנראה באבטחת מידע שהאתרשלך הוא פולש מסוכן וחסמו אותו. אז עכשיו אני נאלצת להמשיך לקרוא בנייד. בבית אין לי זמן לצערי. רשמתי לי כבר כמה מתכונים לניסוי, ובראש ובראשונה לחם הבננות הזה. אני תמיד מוכנה לנסות מתכון חדש עם בננות. ישר כח!

הגב
michal aviv יוני 7, 2015 - 17:50

שלום,
אחלה מתכון! הכנתי אותו כבר פעמיים ורוצה להכין פעם שלישית ליום ההולדת של בתי. רציתי רעיון להפיכת הלחם-עוגה ליותר מתאים ליום הולדת. לצפות בשוקולד? ונטלה? יש רעיון יצירתי? תודה.

הגב
Morcake יוני 20, 2015 - 19:32

היי מיכל, גנאש שוקולד יכול לחלוטין לעבוד כציפוי לעוגה, אולי קצפת שוקולד – או נוטלה באמת. אפשר גם להכין כמות כפולה, לאפות בשתי תבניות עגולות ולהכין עוגת שכבות (שוב, עם מילוי שוקולדי כלשהו, או אפילו "סתם" קרם וניל). בהצלחה!

הגב
assaf אוגוסט 20, 2015 - 18:34

אהלן וסחתיין על הבלוג היפה.
ידוע לך אם ואיך אפשר לטבען את המתכון?

הגב
Morcake ספטמבר 12, 2015 - 17:31

תנקס 🙂
הייתי מנסה להחליף את הביצים ב-120 גרם רסק תפוחים לטובת הטבעון.

הגב
אורי נובמבר 2, 2017 - 20:49

יש דרישה בבית לדברים יותר בריאים, אז למרות שזה משנה לחלוטין את המתכון עשיתי התאמות למה שאנו משתמשים בבית-
את הקמח החלפתי בכוס וחצי קמח כוסמין וחצי כוס קמח קוואקר (היה בבית וחשבתי שיצא פחות דחוס עם השילוב)
את הסוכר הפחתתי לרבע כוס דמררה,
את השמן המרתי לשליש כוס שמן קוקוס.
בשביל הנוחות טחנתי את כל המצרכים הרטובים בבלנדר והוספתי את היבשים ידנית.
יצא נפלא!
מתכונים ממש ממש טובים נמדדים בעיני
ברגעים קשים- כשמתעללים בהם (כמו שעשיתי..)
תודה מור!

הגב
Morcake נובמבר 5, 2017 - 19:10

איזה כיף, אורי! שמחה שאהבת ושיצא טוב למרות כל השינויים. מודה שגם לי כבר יצא להתעלל במתכון לא מעט, להבריא אותו קצת וכו', וכן – הוא מאד זורם ומקבל שינויים והתאמות בהבנה 🙂

הגב
ני מרץ 26, 2020 - 15:25

אולי עכשיו זה זמן טוב למתכון של ה-fudge brownies?

הגב
מור
מור מרץ 26, 2020 - 16:24

פרסמתי ממש לא מזמן את הגירסא הנוכחית שלי לבראוניז, שמבוססת במקור על הבראוניז מהפוסט. חפש/י “הבראוניז הפאדג’יים המושלמים שלי” 🙂

הגב