כשהייתי בכיתה ב‘ או ג‘, הייתי במסיבת יום הולדת של חברה לכיתה. בסופה, כנהוג בימי הולדת של ילדים, קיבלו כל המשתתפים מתנות קטנות. אני קיבלתי את alpha bakery, ספרון בישול לילדים המכיל מתכון לכל אות באלפבית, החל מ-apple crisp ועד zebra stripe cookies.
למרות העובדה שהספר מלווה אותי כבר חמש עשרה שנים לפחות, ניסיתי עד כה רק שניים ממנו, אך שניהם מוצלחים ביותר. הראשון הוא fudge brownies, עליו אספר בהזדמנות. השני הוא ה-banana bread, הו banana bread.
הלחם הזה, שהוא בעצם עוגה לכל דבר, הוא אחד המתכונים הראשונים שהצלחתי להכין לבד מבלי שהתוצר המוגמר ייזרק לפח. מדובר במתכון קל ומהיר להכנה בצורה קיצונית (בכל זאת, ספר בישול לילדים) וטעים ומהיר לאכילה באותה מידה.
באופן כללי, אני מאד אוהבת לנסות מתכונים חדשים. גם אם כבר מצאתי עוגת גזר מצוינת או עוגיות שוקולד צ‘יפס מעולות, יש סיכוי טוב שאם אתקל במתכון אחר, אבדוק גם אותו. עם לחם הבננות הזה – אין סיכוי. הוא פשוט עד כדי כך טוב.
מצרכים
150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן
3 בננות גדולות, מעוכות
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן ניטרלי, למשל קנולה
2 ביצים גדולות
280 ג' (2 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- משמנים קלות תבנית אינגליש קייק, או - עדיף - מרפדים בנייר אפיה.
- מערבבים סוכר, בננות, שמן וביצים בקערה גדולה.
- מוסיפים קמח, סודה, אבקת אפיה ומלח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים לתבנית ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, או עם פירורים לחים עליו, משהו כמו 60-70 דקות. מצננים עשר דקות ומחלצים מהתבנית.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- המתכון המקורי כולל חצי כוס אגוזים קצוצים, אם רוצים. אני, אישית, פחות אוהבת את השילוב של אגוזים בעוגות.
- ניתן, ואף רצוי, לזרוק פנימה שוקולד באיזושהי צורה (שוקולד צ‘יפס, שוקולד קצוץ, לי היו הפעם פצפוצי שוקולד הולנדיים בבית).
- אני אוהבת להוסיף לבלילה שבבי חמאת בוטנים (peanut butter chips). גם כף או שתיים של חמאת בוטנים אמור לעבוד טוב.
- אם אתם רציניים ויודעים מה טוב בשבילכם, תוסיפו גם שוקולד וגם חמאת בוטנים לבלילה. ותזמינו אותי לחתיכת עוגה. זאת אומרת לחם…
- לא ניסיתי מעולם, אבל אני מתארת לעצמי שאפשר לאפות את הלחם בתבנית של מאפינס. מה שכן, הכמות המקורית מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת, אז אני לא בטוחה שייצאו כל כך הרבה מאפינס. נסו, מה כבר יכול להיות. מקסימום מכפילים כמויות.
26 תגובות
נראה דלישם ביותר. מחכה לנסות בעצמי…. 🙂
הכנתי את העוגה השבוע והיא ממש מעולה וטעימה. פשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה… אז תיזהרו 🙂
בנוסף היא כל כך פשוטה להכנה! ממש 5 דקות הכנה.
הידעת שיש שתי מידות של אינגליש קייק? כןכן. אינגליש קייק לבדה כבר אינה מידה מספקת.
כלומר, לרוב זה בסדר אם מכוונים לקטנה, זה יוצא יותר נמוך בגדולה, אבל אם הכוונה היא הפוכה זו בעיה.
צר לי אבל הכנסתי לעוגה קצת חמוציות. אני יודעת. זה בריא. אבל כפיצוי הכנסי גם חמאת בוטנים עם שבבים וגם שבבי שוקולד תוצרת חוץ. אז נראה לי שאיזנתי את כל עניין הבריאות שם.
עוד ידע כללי נהדר – לא צריך לשמן תבניות כשאופים עוגה עם שמן. השימון הוא אינהרנטי לעוגה (אח, כמה כיף לדבר בשפה אקדמית ומתנשאת).
מורן – שפה מתנשאת או לא, החכמתי בזכותך. תודה 🙂
אבל לא אמרת את השורה התחתונה! איך יצאה העוגה ומה דעתך?
כעבור חצי שנה – אחלה עוגה, אני אופה אותה שוב וראיתי שלא עניתי לך…
תנסי גם את זו – היא מהממת. מיותר לציין ששמתי פי 4 חמאת בוטנים ממה שהיא כותבת D:
http://mablogeria.blogspot.com/2008/03/blog-post_08.html
יאללה , נחכה שהבננות יבשילו ויקבלו עוד טעם ונכין ! 🙂
נראה כמו הקומפורט פוד המושלם!
פעם רביעית שלי עם העוגה… אה סליחה! לחם!
תמיד מצליח.
בפעם הקודמת שהחלטתי להכין לחם בננות התחלתי ממתכון אחר ופתאום אמרתי לעצמי "רגע, למה אני לא מחפשת מתכון אצל מלכת לחם הבננות?!" וברחתי לכאן. הוא יצא מעולה.
שכחתי ממנו קצת והייתי צריכה להכין עוגה להיום. לא הייתי בטוחה שזה היה המתכון הזה בפעם הקודמת, ואז נזכרתי בסיפור הזה. אז כן, זה היה זה, וכולם התלהבו והוא נגמר ממש מהר.
אגב, לדעתי ממש חובה להוסיף משהו כמו 100 גרם שוקולד קצוץ די קטן. ממש משדרג.
נשמע מעולה! אבל… אני אלרגית לבננות… אז מה אפשר לשים במקום שיהיה דומה במרקם? או, אפילו יותר טוב, איזה מרקם אני צריכה לחפש בתחליפים? תודה 🙂
דורין, נראה לי שהייתי פשוט מכינה משהו אחר 🙁
כי.. כי לחם בננות בלי בננות זה סתם לחם…..
הלחם בננות יצא מעולה!!
האם אפשר להקפיא אותו לאחר האפייה? יש לי 3 בננות ממש בשלות וחברים שמגיעים בסופ״ש 🙂
התגובה הזו ממש מאוחר, סליחה!! אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה להקפיא..
יש מצב לצמצם קצת את כמויות השמן? זה המון בשביל עוגה אחת… או לחם 🙂
כן, נראה לי שאפשר לרדת לחצי כוס 🙂 ואפשר גם להמיר חלק מהשמן (אפילו הכל) ברסק תפוחים.
קראתי כמה מהפוסטים שלך, נשביתי בקסמם (קסמך, יש להגיד) והחלטתי לקרוא את כל הבלוג מההתחלה. בעבודה. לעתים זה היה מביך כי אנשים רצו לדעת מה פשר פרצי הצחוק שבקעו מהקוביה שלי. אחרי שבוע, שבו בקושי עבדתי, החליטו כנראה באבטחת מידע שהאתרשלך הוא פולש מסוכן וחסמו אותו. אז עכשיו אני נאלצת להמשיך לקרוא בנייד. בבית אין לי זמן לצערי. רשמתי לי כבר כמה מתכונים לניסוי, ובראש ובראשונה לחם הבננות הזה. אני תמיד מוכנה לנסות מתכון חדש עם בננות. ישר כח!
שלום,
אחלה מתכון! הכנתי אותו כבר פעמיים ורוצה להכין פעם שלישית ליום ההולדת של בתי. רציתי רעיון להפיכת הלחם-עוגה ליותר מתאים ליום הולדת. לצפות בשוקולד? ונטלה? יש רעיון יצירתי? תודה.
היי מיכל, גנאש שוקולד יכול לחלוטין לעבוד כציפוי לעוגה, אולי קצפת שוקולד – או נוטלה באמת. אפשר גם להכין כמות כפולה, לאפות בשתי תבניות עגולות ולהכין עוגת שכבות (שוב, עם מילוי שוקולדי כלשהו, או אפילו "סתם" קרם וניל). בהצלחה!
אהלן וסחתיין על הבלוג היפה.
ידוע לך אם ואיך אפשר לטבען את המתכון?
תנקס 🙂
הייתי מנסה להחליף את הביצים ב-120 גרם רסק תפוחים לטובת הטבעון.
יש דרישה בבית לדברים יותר בריאים, אז למרות שזה משנה לחלוטין את המתכון עשיתי התאמות למה שאנו משתמשים בבית-
את הקמח החלפתי בכוס וחצי קמח כוסמין וחצי כוס קמח קוואקר (היה בבית וחשבתי שיצא פחות דחוס עם השילוב)
את הסוכר הפחתתי לרבע כוס דמררה,
את השמן המרתי לשליש כוס שמן קוקוס.
בשביל הנוחות טחנתי את כל המצרכים הרטובים בבלנדר והוספתי את היבשים ידנית.
יצא נפלא!
מתכונים ממש ממש טובים נמדדים בעיני
ברגעים קשים- כשמתעללים בהם (כמו שעשיתי..)
תודה מור!
איזה כיף, אורי! שמחה שאהבת ושיצא טוב למרות כל השינויים. מודה שגם לי כבר יצא להתעלל במתכון לא מעט, להבריא אותו קצת וכו', וכן – הוא מאד זורם ומקבל שינויים והתאמות בהבנה 🙂
אולי עכשיו זה זמן טוב למתכון של ה-fudge brownies?
פרסמתי ממש לא מזמן את הגירסא הנוכחית שלי לבראוניז, שמבוססת במקור על הבראוניז מהפוסט. חפש/י “הבראוניז הפאדג’יים המושלמים שלי” 🙂
מור, העוגה הזאת היא הראשונה שהכנתי לבעלי אי פעם, כשרק עברנו לגור ביחד. כל חורף אני מכינה אותה ואף פעם לא נמאס לנו ממנה. אז 10 שנים אחרי, נכנסתי שוב למתכון כאן – כי החורף אוטוטו כאן ואולי העוגה תביא אותו מהר יותר – וחשבתי לעצמי שהגיע הזמן לכתוב לך תודה.
וואו, איך התרגשתי. תודה רבה, אני כל כך מעריכה את זה שכתבת!