קובי, אני לא יודעת מי אתה, אבל העוגה הנקראת על שמך מככבת בכל ימי ההולדת במשפחה שלי. מדובר בעוגת שוקולד קלה בטירוף, אתם אולי מכירים אותה כעוגת שוקולית או עוגת כוֹס:
אין צורך להפריד ביצים, אפילו מיקסר הוא בגדר אופציה בלבד – ערבוב ידני עושה את העבודה. התוצאה היא עוגת שוקולד מצוינת שפשוט תמיד מצליחה.

מצרכים
4 ביצים גדולות
200 ג' (1 כוס) סוכר לבן
240 מ"ל (1 כוס) שמן נייטרלי, למשל קנולה
1 כוס שוקולית
140 ג' (1 כוס) קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
2 שקיות סוכר וניל
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
לציפוי
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
100 ג' שקוולד מריר, קצוץ גס
2 כפות ממרח שוקולד
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מערבבים ביצים, סוכר, שמן, שוקולית, קמח תופח, סוכר וניל ושמנת מתוקה בקערה או במיקסר. עדיף לטרוף קודם את הביצים ואז להוסיף את שאר המצרכים, אבל לא חובה.
- יוצקים את הבלילה (שאמורה לצאת מאד נוזלית, אל דאגה) לתבנית (אין צורך לשמן) ואופים 40 דקות.
- לאחר הוצאת העוגה מהתנור, או אפילו לקראת סיום האפיה, כשהעוגה עוד בתנור, מכינים את הציפוי: מבשלים על אש קטנה שמנת מתוקה, שוקולד מריר וממרח שוקולד עד לקבלת קרם חלק.
- מחוררים את העוגה בעזרת קיסם ויוצקים את הציפוי על העוגה. כך הקרם מחלחל פנימה. אם הציפוי לא מתרכז באמצע העוגה ולא מתפזר על שאר העוגה, פשוט מרימים את התבנית ומטים אותה קצת לכל הכיוונים ה"עירומים"; הקרם נוזלי מאד ויחליק לשם בשמחה.
- מקשטים בסוכריות צבעוניות, כמובן. אם יש ילדים/אחים קטנים/אחיינים, מגייסים אותם למשימה.
מקור המתכון: פורום “בישול לילדים” של תפוז
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אני ממליצה מאד להשתמש בנוטלה בשביל הציפוי. זה פשוט כל כך טעים.
- ניתן להוסיף לציפוי כפית ליקר כלשהו, למשל קלואה (קפה) או פרנג’ליקו (אגוזים).
- אמנם זמן האפיה הרשמי הוא 40 דקות, אך כדאי להתחיל לבדוק את העוגה עוד קודם. כדאי להוציא את העוגה מהתנור אם קיסם המוכנס אליה יוצא יבש או אפילו כמעט יבש. רטוב לגמרי זה לא טוב, אבל קצת לח זה בסדר, כדי שהעוגה לא תתייבש מדי. אם אחרי 40 דקות היא עדיין לא נראית מוכנה, תנו לה עוד כמה דקות.
- אפשר לאפות בתבנית מאפינס ולקצר את זמן האפיה בהתאם. אני תמיד אופה כעוגה, אז אני לא ממש יודעת לומר כמה מאפינס יוצאים או כמה זמן צריך לאפות אותם.
21 תגובות
יאמי
עוגה נהדרת
מעולה! פשוט וכ"כ טעים 🙂
נראה מעולה אבל תנור רק 150 מעלות?
אכן. 150 מעלות 🙂
תודה על מתכון נפלא שמככב בביתנו כבר שנים!
אפילו בתי בת ה- 8 וחצי הכינה אותה היום לראשונה בעצמה (השוני היחיד היה על 160 מעלות) ויצא לה מעולה!
כולם ליקקו אצבעות… 🙂
האם אפשר להכין בתבנית 28 או שכדאי להגדיל כמויות? – אם כן – בכמה?
היי, אני חושבת שהעוגה אולי תצא קצת נמוכה בתבנית 28. נסי להכין כמות ו.. רבע, אולי?
זאת אחת העוגות המוצלחות! עכשיו בתנור בשתי תבניות עגולות נפרדות ומחר אמלא ואצפה בקרם חמאה ואוכמניות.
כל פעם שאני מאופה אותה היא יוצאת בול ויוצרת מחמאות.
תודה על השיתוף!
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה 🙂
אני מעוניינת להכין אותה לארוחת שישי – איך אני הופכת אותה לפרווה?
היי אביטל, מחה לשמוע 🙂
את יכולה להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת המתוקה (משערת שגם בשמנת צמחית, אבל יש לי פחות ניסיון עם זה).
היי.. האם העוגה מתאימה כעוגה לזילוף?
מאמינה שכן 🙂
חלב רגיל יכול להחליף את השמנת המתוקה בעוגה ובציפוי?…אין לי שמנת מתוקה
לא בטוחה שחלב יעבוד, זה משהו קצת שונה. אולי קרם קוקוס, אם יש לך.
יש לי כמה עוגות שוקולד בבלוג שאין בהן שמנת מתוקה, אולי זה יותר יתאים 🙂
קובי היה הדיאטן של הבן שלי. הוא דיאטן מעולה. ואכן זה המתכון שלו….
וואו, מכל הדברים הוא דווקא דיאטן? נפתרה התעלומה, תודה!
היי
האם העוגה יוצאת לחה?
מחפשת מתכון לעוגת שוקולד לחה ועסיסית
היי טליה, בהחלט לחה ועסיסית 🙂 כמובן שאם מצפים ושומרים אותה במקרר היא הופכת להיות קצת יותר דחוסה, אבל בבסיס שלה נשמע לי שהיא ממש תתאים לך.
היי 🙂
שאלה.. אני קצת מבולבלת אחרי מה לעקוב כי כוס לפי כוסות מדידה אוניברסליות זה 200 מל ורשמת 240 גם בחצי כוסות שמנת מתוקה רשמת 125 מ״ל וחצי כוסות זה 100 אחרי מה לעקוב?
היי הדס,
זה משתנה 🙂 כוס קמח זה 140 גרם, כוס סוכר זה 200 גרם.
בכל מקרה, את יכולה ללכת לפי המשקלים.