אני אוהבת חמאת בוטנים. אמרתי את זה כבר פעם? כן, כנראה שאין לי יותר מדי מעוף כשזה מגיע לאוכל. תנו לי שוקולד, תנו לי חמאת בוטנים – קניתם אותי. ומסתבר שאני לא לבד בקטע הזה. ביומיים האחרונים, בשלושה מבלוגי המתכונים שאני עוקבת אחריהם (שלושה מתוך ארבע מאות, בערך.. זה מביך, על כל מייל רגיל שאני מקבלת, יש שישה מיילי עדכון מבלוגים שונים) עלו מתכונים עם חמאת בוטנים, ליתר דיוק עם “גביעי” חמאת בוטנים (reese’s peanut butter cups).
אוקיי, בראוניז או עוגיות עם pb cups זה מגניב, אבל למיטב ידיעתי לא ניתן למצוא את המוצרים של ריסז בארץ, וגם אם כן – לא בקלות. אז מה עושים?
שאלה מעולה! ממש במקרה, ובלי קשר למתכונים שציינתי, הכנתי לפני כמה ימים ריסז קאפס ביתיים. אין לי ברירה אלא להסיק שאני נביאה – איך עוד אפשר להסביר את התזמון הגאוני שלי? וזכרו, ילדים: צניעות היא לא מילה גסה.
בכל אופן, הקאפס האלה קלים להכנה (יש מעט פצקריי, אבל בקטנה) וטעימים בטירוף (בהנחה שאתם אוהבים שוקולד וחמאת בוטנים, אבל רוב הסיכויים שמי שלא כבר התייאש מהבלוג שלי, לכן אני מניחה שאתם מיטיבי לכת בנושא הזה). כיף לאכול אותם אותם סתם ככה, כממתק, כפי שהם יועדו להיות במקור (לא מנסיון, או משהו כזה. ממש ממש לא אכלתי שניים מתוך הארבעה עשר שהכנתי), או לשלב אותם במתכונים אחרים.
שיא הרצינות, זה כל כך טעים, וגם נראה ממש יפה, כמעט כמו המקור.
פצקריי זו מילה מוכרת, נכון? פתאום התעורר בי חשש שאולי רק במשפחה שלי משתמשים בה…..
***
גביעי חמאת בוטנים (ריסז קאפס ביתיים)
מקור המתכון: נעזרתי במתכונים של פשוט טעים ו-Have cake, Will travel, אבל בסוף הלכתי לפי כמויות שאני קבעתי.
כמות: המצרכים הספיקו לי ל-14 גביעים שהכנתי בתוך מנז’טים בגודל 2 (קטנים, אבל יותר גדולים מהמיני קאפס, למי שמכיר). אם אתם מוצאים מנז’טים יותר קטנים (נגיד גודל 1..), אפשר להשתמש בהם, אני חושבת שהייתי מעדיפה אפילו. עקרונית אפשר להכין גם גביעים גדולים יותר (כמו ריסז המקוריים), אבל בעיניי זה קצת גדול וכבד מדי (וכאמור, אני מוכנה בכל יום נתון לאכול חמאת בוטנים מתוך הצנצנת).
מצרכים:
200 ג’ שוקולד מריר
5-5.5 כפות + 1 כפית חמאת בוטנים (צ’אנקי או חלקה, אני השתמשתי בצ’אנקי)
2.5 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל (אפשר גם בסיר).
2. מוסיפים לשוקולד המומס כפית אחת של חמאת בוטנים ומערבבים (לא חובה, אפשר להשתמש רק בשוקולד).
3. ממלאים כל מנז’ט בכפית אחת בערך של השוקולד המומס ומצפים את החלק הפנימי שלו עד הסוף, בעזרת הכפית עצמה/מכחול/מברשת סיליקון.
4. מכניסים את המנז’טים המצופים למקרר להתקשות, למשך כעשרים דקות (אני הסתפקתי בקצת יותר מעשר דקות).
5. בינתיים מערבבים חמאת בוטנים, אבקת סוכר ומלח לקבלת משחה חלקה.
6. מוציאים את הקאפס מהמקרר וממלאים כל אחד במשחת חמאת הבוטנים, כמעט עד הסוף.
7. מחזירים למקרר לכעשרים דקות נוספות.
8. מוציאים את הקאפס ומצפים כל אחד בשוקולד המומס, כך שלא ניתן לראות את חמאת הבוטנים. אם השוקולד התקשה בינתיים (ורוב הסיכויים שהוא התקשה), חממו אותו קצת במיקרוגל על מנת שיהיה שוב נוזלי.
9. מכניסים למקרר להתקשות סופית.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- מה שכתבתי זה הרעיון הכללי של המתכון – אפשר לשחק עם הכמויות וכו’. בהתחלה, למשל, השתמשתי רק ב-100 ג’ שוקולד מריר, קצת יותר משתי כפות חמאת בוטנים וכף אחת של אבקת סוכר. אבל הכמות הזו הספיקה לי רק לחלק מהגביעים, וחוץ מזה המלית לא היתה מספיק מתוקה לדעתי. אז המסתי עוד שוקולד וערבבתי עוד חמאת בוטנים עם אבקת סוכר, רק שהפעם הגדלתי את כמות הסוכר. מה שכתבתי במתכון זו הכמות הכוללת שהשתמשתי בה לכל הקאפס, אבל אפשר בהחלט לעשות את זה בחלקים, או לשחק עם יחס החמאת בוטנים-סוכר, למשל. המתכון הזה מאד מאד סלחני.
- יכול להיות שאפשר לשמור את הגביעים המוכנים בקופסא בטמפרטורת החדר, אבל אני העדפתי להשאיר אותם במקרר, ליתר בטחון – אין לדעת, אולי פתאום השוקולד יימס, לכו תדעו. תכלס, הם גם טעימים לאללה קרים.
- אחרי שהקאפס מתקשים, אפשר – וצריך, אם תשאלו אותי, אלא אם כן אתם אוהבים את שילוב הטעמים שוקולד-חמאת בוטנים-נייר – לקלף את המנז’טים די בקלות.
- כמובן שאפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן במקום המריר (או בנוסף… אוווווו ריסז קאפס משוישים!).
- לגבי מילוי המנזט’ים בשוקולד: אני קצת הסתבכתי עם זה בהתחלה, משום מה, לכן נעזרתי במברשת סיליקון, אבל תכלס באמת שאפשר לעשות את זה די בקלות עם כפית. פשוט צריך להתאמן על אחד-שניים עד שתופסים את העניין (או שאולי רק אני הייתי צריכה את השניים האלה לאימון…).
- ברור שאפשר להגדיל כמויות, אם רוצים יותר גביעים.. אני נזקקתי להם למשהו מסוים, לכן הלכתי על כמות קטנה יחסית (והמשהו המסוים הזה יופיע בפוסט הבא).
16 תגובות
מה זה פצקריי?
גאוני. נראה ממש קל להכנה.
חביב מאוד, ניסיתי אבל תוך אילתור – וניל, וזה יצא מעולה (כואבת לי הבטן, אכלתי ששה קאפס לבד…)
איזה מתכון גאוני!!!!!!!!
נשמע טוב מכינה ברגעים אלו ממש
אצלנו נוהגים לומר פצ'קריי
הי מור
חבל על הזמן על האתר שלך.
שאלה לי אלייך האם ניתן להשתמש בתבנית סיליקון . יש לי תבנית שקעים 24 קטנטנים?
תודה 🙂
לגבי הסיליקון, אני לא לגמרי בטוחה שזה יעבוד. כשמכינים במנזט'ים מנייר, אפשר פשוט לקלף אותם די בקלות. אני חוששת שאולי בתבנית סיליקון, יהיה יותר קשה לחלץ את הגביעים כך שהם יישארו שלמים.
מקסימום, תוכל/י לנסות עם אחד-שניים ואם זה לא עובד, לעבור למנזט'ים מנייר. בהצלחה!
נשמע ונראה מדהים 🙂 …
הכנתי לא מזמן עוגיות עם שוקולד וחמאת בוטנים.. פשוט שילוב מנצח!
מעלף!!!
רק הצעת יעול: אני המסתי את השוקולד במיקרוגל, והוא יצא ממש משחתי ולא נוזלי מה שהקשה על המריחה בגביעים (לך זה יצא נוזלי? או שהמסת בסיר ואז התוצאה שונה?). אז בנגלה השניה הוספתי קצת שמן קנולה בזמן ההמסה, וזה יצא נוזלי והיה ממש קל למרוח (בלי שהגביעים יתעוותו וישתטחו).
תודה!
נענע, גם אני המסתי במיקרו. השוקולד אמנם יצא לי נוזלי, אבל המריחה היתה בסדר – בהתחלה זה קצת מעצבן, אבל אחרי שניים-שלושה גביעים לומדים להסתדר.
למען האמת, אני משתמשת הרבה בשמן עם שוקולד, לרוב לציפויים של דברים, אבל לא ניסיתי עם הגביעים האלה (ותכלס, זה באמת מתאים פה). אם זה באמת מקל על העבודה, אנסה את זה בשמחה בפעם הבאה שאכין ריסז. תודה 🙂
היי, אפשר כמובן בגביעי סיליקון קטנטנים. יש לי ערמה של ריסס במקפיא, ואני לא מצליחה להעלות תמונה…. לא הוספתי שמן לשוקולד, מרחתי מעט בכפית, הנחתי את מילוי חמאת הבוטנים ומעל את השוקולד. הנחתי את כל עטרות הסיליקון בתבנית וכשהכל היה מוכן "דפקתי" את התבנית על השיש ליישור. כיסיתי את כל התבנית בניילון נצמד, הכנסתי למקפיא לחצי שעה בערך, ואח"כ אפשר היה בקלות לחלץ את הריסס מעטרות הסיליקון. אני שומרת את הריסס בקופסא סגורה במקפיא.
זה נראה מהמם!
מה האלטרנטיבה שלי אם אין לי גישה לאבקת סוכר?…
הממ.
אם אין לך אבקת סוכר, הייתי 1) מוותרת עליה לגמרי (אבל אני אוהבת מליחות מסוימת במתוקים שלי) או 2) טוחנת סוכר במעבד מזון, אם כי אני לא בטוחה שהוא יגיע למרקם ממש אבקתי. ברוב המקרים זה לא קריטי, אבל כאן הסוכר לא נאפה, אז אם הוא יהיה גבישי מלכתחילה (כמו סוכר, בניגוד לאבקת סוכר), הוא יישאר גבישי, וזה נראה לי קצת פחות כיף בטעם.
בקיצור, הייתי מוותרת על הסוכר לגמרי. אם בכל זאת מרגיש לך שחסרה מתיקות, אפשר להוסיף קצת דבש/מייפל, משהו כזה. זה דווקא יכול להיות מגניב 🙂
אחלה, תודה רבה 🙂
די, זה הדבר שבזכותו אני סוגדת לשילוב חמאת בוטנים ושוקולד.
אחותי הייתה מכינה לנו את זה כשהיינו קטנים, משהו כמו לפני 12-14 שנים.
ובזכות הבלוג הזה אני מכינה ואכלת כל וריאציה אפשרית של השילוב המקודש הזה