ריסז קאפס קפואים

על ידי מור

עם כל הכבוד לגיוון, לפעמים צריך לחזור הביתה.

לבסיס.

 

או במילים אחרות, ידעתם שהפעם האחרונה שהתפרסם פה משהו עם חמאת בוטנים היתה בתחילת אפריל?

אני יודעת, קחו רגע לעכל את זה. גם לי לא היה קל.

פשוט.. הייתי חייבת לנוח קצת. זאת אומרת, אני לא הייתי זקוקה לזה, אבל חשבתי שאולי אתם כן.

בכל אופן, אני מרגישה שההפסקה הזו היתה מעט ארוכה מדי והגיע הזמן לחזור לסיבה האמיתית לשמה התכנסנו כאן, בדבר הירוק והמנוקד הזה שבניתי לי פה:

(לא, לא כדי לשמוע אותי מתמרמרת על פציעות משונות ובתים שלא מנקים את עצמם ועל החיים בכלל)

(אל תתחכמו איתי!)

חמאת בוטנים.

ושוקולד.

אז החודש ב”כחומר ביד הבלוגר” החלטנו שגלידה היא הכוכבת. כי קיץ. וחם. וגלידה זה תמיד תמיד תמיד כיף.

לא, ברצינות – אם יום אחד תיעלם הגלידה מעל פני כדור הארץ, זה יהיה יום טראגי עבורי. אני לא רוצה שתחשבו עלי כמישהי עם נטיות אובדניות, אבל… אם לא תהיה גלידה — אני באמת לא בטוחה שיישאר לי בשביל מה לחיות.

בכל אופן, לכבוד האתגר החודשי החלטנו לערוך מפגש קטן וחביב של משתתפי הפרויקט.

אפילו חילקנו שי צנוע למשתתפים!

מישהי שלקחה קצת יותר מדי ברצינות את הנושא הכינה מדבקות-תגי שם לכולם. וישבה באוטו לפני המפגש כדי לגזור את כל המדבקות. אהמ.

 

מה? מי בכלל שמר את המדבקה עם השם והדביק אותה על המקרר? אתם לגמרי חיים באילוז’. לגמרי. מביך.

טוב, אני מרגישה שקצת הלכנו לאיבוד. איפה היינו?

נכון. חמאת בוטנים, שוקולד וגלידה. הולך לקרות פה משהו טוב, אתם מרגישים את זה?

זוכרים שהכנתי פעם ריסז קאפס ביתיים?

אז לפני מספר שבועות פתאום עלתה לי לראש מחשבה: מה אם אכין שוב את הממתק הזה, אבל במקום למלא את גביעי השוקולד ב”סתם” חמאת בוטנים… אכין גלידת חמאת בוטנים ואשתמש בה?

לאחר הקפאה והפשרה קצרה בחוץ. רואים את המרקם הגלידתי?

mind. blown.

זיקוקים.

התרגשויות.

פרפרים בבטן. ניצוצות באוויר.

גבירותיי ורבותיי, יש לנו את זה!

היי מור! לא יכולת להשקיע קצת לכבוד התמונה? לפחות לפזר את השיער או משהו?

טוב, פנו לי את המסלול בבקשה – אני צריכה לנחות לאחר שסיימתי עם התעופה העצמית הזו; אני בטוחה שאני לא באמת הראשונה שחשבה על הרעיון הזה. תכלס, לריסז האמיתיים יש מוצר כזה.

אבל לא אכפת לי – חשבתי על זה, הכנתי את זה והו וואו, כמה שזה טוב.

אז מה יש לי לספר לכם על הממתקים הקפואים האלה?

קודם כל, הם הכי קלים להכנה. כן, צריך לחכות קצת בין שלב לשלב, אבל לא ברמת השעות (רק אם מכינים את הגלידה לבד), אלא עשרים דקות-חצי שעה בכל פעם.

לגבי הגלידה – אם אין לכם כח, אפשר לקנות גלידת חמאת בוטנים או לקנות גלידת וניל, להמס אותה קצת ולערבב פנימה חמאת בוטנים… אבל זה יקח בערך אותה כמות זמן כמו להכין את הגלידה לבד:

בלי מכונה, בלי לעשות בייביסיטר לגלידה ולהוציא אותה כל חצי שעה מהפריזר כדי לערבב – שלושה מצרכים (ארבעה, אם אתם רוצים להוסיף מלח, כמוני), עשר דקות הכנה (בהגזמה), ויאללה לפריזר. זהו.

טעים, מרקם גלידתי, מעולה.

רק שתי הערות לגבי הקאפס הקפואים האלה:

1. במשפחה שלי היו מספר טענות על כך שציפוי השוקולד קשה ועבה מדי, אז קצת בעייתי לקחת ביס כמו שצריך. קיצור, אם אתם מכינים – השתדלו להקפיד על שכבת שוקולד דקה, בעיקר בחלק העליון. ובכל מקרה, אולי כדאי לתת לממתקים לעמוד בחוץ כמה דקות לפני ההגשה, כך השוקולד יימס מעט ויתרכך.

2. גיסתי אמרה שהיא היתה שמחה אם בנוסף לגלידה, היתה גם שכבה של חמאת בוטנים נטו בתוך הממתק; גם אחותי אמרה שהיא היתה מוסיפה שכבה נוספת, אבל דווקא משהו פריך וקראנצ’י, בשביל המרקם — אני חושבת שהגלידוניות האלה (כן, עכשיו עברתי לקרוא לזה גלידוניות) מושלמות כמו שהן, אבל לחלוטין אפשר לשחק איתן ו”לסבך” אותן. נדבר על זה קצת בהערות בהמשך, טוב?

אז לסיכום – קל, טעים, שוקולדי, חמאת בוטנימי, גלידתי, קר ונהדר.

סבבה, הבנו.. ריסז קפואים. יופי. אבל מה קורה בפנים?

אני כל כך גאה בקאפס הקפואים האלה שזה כבר מתחיל להיות לא נעים.

קוקו! הפתעה! שלום לך, גלידת חמאת בוטנים שהסתתרה בתוך גביע השוקולד!
ותודה לגיסתי על אממ הסיוע בחשיפת הגלידה…
ואל תשכחו ללכת לראות מה הכינו כל הבלוגרים האחרים, כן?
***

ריסז קאפס קפואים
מקור המתכון: הגלידה מבוססת על גלידת שני המרכיבים האדירה של Kevin & Amanda. על כל השאר אני לוקחת קרדיט, לטוב ולרע 😉

כמות: עשרים ושישה מנזט’ים בקוטר של 6 ס”מ פלוס המון שאריות של הגלידה.

מצרכים:
לגלידה
500 ג’ שמנת מתוקה
1 פחית (379 ג’) חלב מרוכז
200 ג’ (3-4 כפות) חמאת בוטנים חלקה או עם שבבים (אני שילבתי בין שני הסוגים)
1/2 כפית מלח (לא חובה)

לגביעי השוקולד
500 ג’ שוקולד מריר
50 ג’ חמאת קקאו/5 כפות שמן (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. להכנת הגלידה: מניחים שמנת בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה.
2. בינתיים טורפים חלב מרוכז, חמאת בוטנים ומלח בקערה נפרדת.
3. מקפלים קצפת לתוך החלב המרוכז.
4. מעבירים לקופסא אטומה ומקפיאים למשך שש שעות לפחות.
5. להכנת הגביעים: ממיסים שוקולד וחמאת קקאו על בן מארי. לחילופין – ממיסים רק שוקולד ולאחר המסתו והסרתו מהאש מערבבים פנימה שמן.
6. מניחים כפית-שתיים של שוקולד מומס בתוך כל מנז’ט. מורחים את השוקולד על בסיס המנז’ט ומסביבו, עד שכולו מצופה שוקולד בשכבה אחידה ולא מאד עבה (אך לא דקה מדי, כדי שהגביע לא יתפרק). מצננים במקרר למשך כעשרים דקות-חצי שעה, או עד שהשוקולד מתקשה.
7. בינתיים מוציאים את הגלידה ונותנים לה להפשיר ולהתרכך מעט.
8. מוציאים את מנז’טי השוקולד מהמקרר וממלאים כל אחד בגלידה כמעט עד הקצה העליון; משאירים רווח קטן, אותו נמלא בשוקולד. לי היה נוח ליישר את הגלידה בתוך הגביע עם פלטה מדורגת קטנה, אבל אפשר גם עם כפית.
9. מעבירים את הגביעים הממולאים למקפיא למשך כחצי שעה נוספת, או עד שהגלידה מתייצבת בחזרה.
10. מוציאים את הגביעים החוצה ומניחים מעט שוקולד מומס בתוך כל גביע (אם השוקולד התקשה בינתיים, מחזירים אותו לבן מארי לדקה-שתיים, עד להפיכתו לנוזלי ונוח לעבודה). מורחים אותו בשכבה אחידה ודקה עד שכל הגביע מכוסה ולא ניתן לראות את הגלידה. מחזירים למקפיא ושומרים שם עד להגשה.
11. מוציאים מהמקפיא, מקלפים את הנייר מהגביעים ואוכלים בהנאה קרירה 🙂

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אני הכנתי את הגלידה כמה ימים לפני הגביעים, כי רציתי לוודא שהיא יוצאת לי טוב. אם אתם מכינים אותה במיוחד עבור הגביעים, אפשר להכין יחד: קודם מכינים את הגביעים, אחר כך את הגלידה ואז יוצקים ישר לגביעים, בלי לחכות שהיא תפשיר וכו’. את מה שנשאר מהגלידה מעבירים לקופסא כמו במקור ועם הגביעים גם ממשיכים כרגיל.
  • אני הוספתי מלח לגלידה, כי היא הרגישה לי מתוקה מאד ורציתי שתהיה לה מליחות מודגשת, כמו לחמאת בוטנים, אבל זה לא בגדר חובה.
  • אם רוצים, אפשר גם לקפל בוטנים קצוצים לתוך הגלידה לפני ההקפאה שלה; זה יכול רק להוסיף.
  • כמובן שעל הבסיס הזה של שמנת מוקצפת וחלב מרוכז אפשר ליצור פחות או יותר כל גלידה שרוצים, בכל טעם שאתם חושבים עליו, וזה אדיר – תקשיבו, המרקם הוא ממש גלידתי.. במינימום עבודה.
  • אבל אם גם המינימום הזה הוא יותר מדי עבודה — פשוט השתמשו בגלידה קנויה. אני לא אגלה לאף אחד, מבטיחה.
  • לגבי השוקולד – לרוב כשאני רוצה ציפוי שוקולד קראנצ’י, אני מוסיפה מעט שמן לשוקולד (תודה לך, קרין גורן, על הטריק הזה), אבל הפעם היתה לי חמאת קקאו בבית, אז השתמשתי בה כי היא אמורה להיות.. יותר טובה. תכלס? לא הרגשתי כזה הבדל, כך שאפשר להשתמש גם בשמן אם אין לכם חמאת קקאו. ואפשר פשוט להמיס שוקולד בלי כלום, גם ככה שומרים את הקאפס במקפיא.
  • כפי שציינתי קודם, אפשר לשכלל את הגלידוניות המגניבות האלה: אפשר להניח מעט פחות גלידה בכל גביע ולאחר ההקפאה למרוח שכבה דקה של חמאת בוטנים, להקפיא שוב למספר דקות ואותה לכסות בשוקולד מומס.
  • אפשר גם לאפות עיגולים קטנים (4-5 ס”מ.. יותר קטנים מקוטר הגביעים) של בצק פריך, או אפילו עיגולי קראנץ’ דקים (פייטה/קורנפלקס עם חמאת קקאו.. וכמובן שכדאי להוסיף חמאת בוטנים), ולטמון אותם בתוך הגלידה.
  • יש לכם עוד רעיונות לשיפור? לשדרוג? לכו על זה! וספרו לי, כמובן.
  • וכן, כמובן שאפשר להכין את הגביעים גם במנז’טים קטנים יותר. או גדולים יותר, אבל זה עלול להיות.. גדול. מדי.
  • ואם אתם רוצים ריסז לבנים? המירו את השוקולד המריר בלבן. או בחלב, אם זה מה שעושה לכם שמח בלב.
  • שוב – קל, טעים, שוקולדי, חמאת בוטנימי, גלידתי, קר ונהדר. וגם ורסטילי.
יש בפוסט הזה כמות סבירה של תמונות של התוצר המוגמר, נכון? לא נסחפתי או משהו. יופי, הנה עוד אחת.

ובונוס – מאחורי הקלעים:

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

29 תגובות

טליה יולי 2, 2013 - 03:25

עוד לא 6:30 בבוקר וכבר בא לי אחד כזה!
נראה מצוין.

הגב
פנפן יולי 2, 2013 - 03:33

אני מאוהבת בך, כבר אמרתי לך את זה? גרמת לי לאושר רב על הבוקר.

הגב
אנונימי יולי 2, 2013 - 04:47

אופציה שנייה: ללכת לסופר הקרוב לביתי, לאגף מקררי הגלידות, לשלוף כזה בדיוק , 6 יחידות ב 4 דולר. לשלם . לחזור הביתה ולאכול. אה, איזה כיף שיש לי בדיוק כזה במקפיא.
החיים באמריקה (-:
ע.ג.

הגב
אנונימי יולי 2, 2013 - 05:39

בא לי ! פשוט בא לי בדיוק כזה!
ואני מעדיפה לעשות בייביסיטר על גלידה
ולא להתעסק עם כל הקעריות שוקולד המפחידות הללו….

הגב
אולגה יולי 2, 2013 - 07:12

מור, הצליח לך big time! נראה פגז ואפשר רק לקנא במשפחה שלך שמקבלת את הפינוקים האלה ועוד מעירה הערות 🙂

הגב
נטלי יולי 2, 2013 - 07:20

יו, אלוהים אדירים זה נראה מושלם!!!!!!!!!!

נטלי

הגב
טל יולי 2, 2013 - 07:26

אדירה! זה נראה כלך כך מעולה
ואני בכלל לא מדברת איתך כי לא שמרת לי אחד
ביי

הגב
אנונימי יולי 2, 2013 - 08:07

רוצה כזה! יופי, מה עושים מעכשיו ועד שמגיעים למקום בו יש חמאת בוטנים???

הגב
רויטל - המערוך המקפץ יולי 2, 2013 - 08:10

יאמי..נראה כל כך טובבבבב ומפנק.

הגב
אנונימי יולי 2, 2013 - 09:05

את החלב המרוכז אפשר להחליף במשהו אחר??

הגב
אנונימי יולי 2, 2013 - 09:15

מצטרפת לאנונימית: יש משהו במקום חלב מרוכז?

הגב
קרייזי-אמא של יולי 2, 2013 - 10:45

הפטנט הזה של החלב המרוכז מניב אחלה גלידות במרקם מענג. חשבתי על גלידוניות אבל היה נראה לי מסובך עם השוקולד. איך הוא נדבק למנג'טים?

הגב
ליאת נקר יולי 2, 2013 - 18:03

וואוו, כמה יופי, בכמה פשטות, ממש עושה חשק להכין ולהפתיע…
בחיי שכשראיתי את התמונה, חשבתי שזה הרבה יותר מורכב!
קיצור, כיף!

הגב
טושטוש יולי 2, 2013 - 18:20

נראה כל כך טעים!!!
ואת צריכה לחשוב לקנות לך סט רקעים של יעל יניב, זה יעשה לך רת החיים הרבה יותר קלים 🙂

הגב
Morcake יולי 2, 2013 - 19:28

תודה תודה על הפרגון, בא לי לחלק ריסז קפואים לכולם!

כמה תשובות לשאלות:

שרון ואמא-של, הקעריות ממש בקטנה. פשוט ממיסים את השוקולד ומורחים אותו בתוך המנז'טים עם כפית. או מברשת, אם רוצים. איך הוא נדבק? לא יודעת, הוא מתייבש ומתקשה ואחר כך אפשר פשוט לקלף את הנייר. אם מחזיקים את הגביעים ביד למשך יותר מדי זמן, השוקולד יימס קצת, לכן אין ברירה – חייבים לאכול את הכל מהר מהר 🙂

אנונימיים, אני לא בטוחה במה אפשר להחליף את החלב המרוכז. אבל זה דווקא מצרך די סטנדרטי, לדעתי אפשר למצוא אותו בכל סופר. אגב, יש גם אפשרות להכין לבד בבית (לא שניסית, אבל.. אפשר). יש כל מיני מתכונים ברחבי האינטרנט – בגדול, מרתיחים חלב וסוכר, אם כי כמובן שיש מספר וריאציות.
אבל בלי קשר, אפשר לקחת כל מתכון לגלידת וניל (או גלידה קנויה) ולהוסיף לו חמאת בוטנים.

טושטוש, צודקת. חשבתי על זה ואפילו ראיתי את הרקעים שלה ביריד לא מזמן. לא יודעת למה לא קניתי..

הגב
שני יולי 2, 2013 - 20:23

נראה מושלם, טעים ומגרה! אם היה לי חלב מרוכז בבית עכשיו הייתי רצה להכין. ריזס זה הממתק הכי אהוב עליי, שילוב של חמאת בוטנים ושוקולד.
(שאלה קטנה, אפשר פשוט להשמיט את הגלידה ולהכין את הריזס המקורי? לשים פשוט שכבה של חמאת בוטנים?

תודה,
שני

הגב
טעמים שרואים מכאן יולי 2, 2013 - 20:49

אוי, זה נראה טעים!!!!
איך בא לי ביס..

הגב
בישול בזול יולי 3, 2013 - 07:32

(מריירת לי פה בשקט)

הגב
אנונימי יולי 3, 2013 - 14:09

נשמע ממש טעים, אך רוב משפחתי לא חובבת חמאת בוטנים.. (איך?!)
יש לך אולי מתכון לקינוח עם ליקר שוקולד? אני די מחשיבה אותך לכזו שמכירה כמעט את כל הקינוחים הקיימים בעולם…

הגב
מור יולי 4, 2013 - 15:05

שלום מור, אני בד"כ לא מגיבה, אבל הפעם הייתי חייבת…
הכנתי! יצא משגע!
אני הכנתי עם שוקולד חלב ובעזרת חמאת הקקאו הצלחתי ליצור שכבת שוקולד ממש ממש דקה (השתמשתי בעטרות מסיליקון…)
הוספתי בבסיס רבע כפית ריבת חלב לכל אחד, שמתי מלח בגלידה (כמוך…) ופיזרתי מעל הגלידה קצת קורנפלקס בציפוי באטרסקווץ קרנצ'י (תוצרת בית…)
תודה על הרעיון המעולה!
(שינוי נוסף שעשיתי, הכנתי קודם גביעים ואת הגלידה הכנסתי לתוכם לפני ההקפאה, זה נראה הרבה יותר פשוט)

תבורכי, את מוזמנת לטעום…
שוב תודה,
מור.

הגב
איריס יולי 5, 2013 - 17:46

אחד המתקונים שחובה לגזור ולשמור!!!
אני האמת, קצת השתגעתי והחלפתי את חמאת בוטנים בנוטלה – שווה כל ביס.
אצלי בבית כולם במצב עילפון מוחלט!!!

תודה תודה תודה על המתקון הנהדר!!!

הגב
דגנית יולי 5, 2013 - 20:59

אני מכורה לחמאת בוטנים (כמו עוד מישהי…) והכנתי רק את הגלידה, היא יצא מעולה!!!
אחד הדברים הטעימים והפשוטים ביותר שיש. תודה!

הגב
אנונימי יולי 8, 2013 - 20:53

הוכן עם ממרח לוטוס, בהיעדר חמאת בוטנים (מצב חמור לכל הדעות).
השמנת לא הוקצפה (אופס, קנינו 15% שומן?), השוקולד לא התיישר, היה נראה שאסון מטבח קולוסאלי עומד בפתח. ואז… יצא מעולה ברמות קשות.
לא, באמת. טעים בטירוף.
תכינו גם.

הגב
אנונימי יולי 9, 2013 - 20:49

נראה מעולה בטירוף, הולכת לנסות ממש בקרוב- אבל חייבת להציע הצעת ייעול..
למה לא לשים את התמונות משולבות עם טקסט ההכנה<? זה פשוט נראה לי נח יותר להכין כשרואים איך זה אמור להיות בכל שלב ולא לעלות ולהוריד שוב כל פעם..
גם אני חושבת שעדיף קודם להכין את הגביעים ובזמן שהם מתקשים להם להכין את הגלידה ופשוט לשים, אבל זה רק כי אני תמיד חושבת על איך לקצר.. דבר אחרון- היה מישהו שניסה עם שכבת חמאת הבוטנים? מתלבטת א ם זה לא יהיה יותר מידי מתוק/חמאת בוטנימי כזה (אם יש דבר כזה..)
בכל אופן ובלי שום קשר מבטיחה לנסות ולעדכן!! תודה רבה על הםוסט המשגע!!

הגב
Morcake יולי 12, 2013 - 06:28

שני – בטח שאפשר. יש לי אפילו "מתכון" לזה. חפשי בפברואר 2012, אם אני לא טועה.

אנונימית #19 – הממ יש איזה קינוח או שניים בעולם שעדיין לא יצא לי להכיר, וכנראה ששניהם מכילים ליקר שוקולד 😉 אין לי משהו בשלוף סורי, אבל אנסה לחשוב..

מור, נשמע מעולה מעולה עם כל התוספות, כבוד על האלתורים! וכן, להכין את הגביעים קודם באמת מפשט ומקצר את ההכנה, מסכימה איתך.

איריס, שמחה לשמוע! אבל זה לא היה מתוק מדי עם הנוטלה? נשמע לי כאילו צריך כוס גדולה גדולה של מים לפני שטועמים ממתק אחד כזה 🙂

דגנית, נכון? חמאת בוטנים 4EVER!

אנונימי/ת #23, כבר חשבתי שזה הולך לכיוון רע עם תיאור כל הפאשלות, אבל אז היה סוף טוב. מזל!! מסתבר שהקינוח הזה הוא כמו חתול, מה? תמיד נוחת על הרגליים.

אנונימית #24, מבחינת התמונות – פעם הייתי עושה את זה, אבל מצאתי (וגם יצא לי לשמוע מאנשים שהם לא אני) שזה דווקא מקשה קצת על מי שרוצה לראות את כל המתכון במרוכז, או להדפיס אותו. אולי אם וכאשר אוסיף פונקציית הדפסה נוחה לבלוג מתישהו, אחזיר את התמונות לתוך המתכון.
לגבי הכנת הגביעים קודם – צודקת לגמרי. הסברתי בפוסט למה הכנתי קודם את הגלידה.. פחדתי שיצא לא טוב ולא רציתי לבזבז 🙂
ואם את לא בטוחה לגבי הוספת שכבה נוספת של חמאת בוטנים – נסי לעשות חצי עם, חצי בלי.. תראי מה עדיף, וכך תדעי לפעם הבאה. חוץ מזה, אני דווקא חושבת שחמאת הבוטנים ממתנת את המתיקות, כי היא קצת מלוחה. ולא, אין אין אין דבר כזה "חמאת בוטנימי מדי"!

ושוב – כולם, תודה. אני כל כך שמחה לראות שהכנתם (וגיוונתם!) או שאתם מתכוונים להכין. אושר גדול.

הגב
אלון יולי 17, 2013 - 21:33

היי, תודה על המתכון המצוין וגם על הקישור לגלידת 2 רכיבים – זה גאוני! ^_^

אנסה לתרום את 2 האגורות שלי:
הכנתי את הקינוחים עם אחת משתי תוספות קראנצ'יות – הקורנפלקס כפי שהוצע, שקליתי עם קצת סוכר כדי להוסיף לקריספיות שלו (~2 כוסות עם 2 כפות סוכר, בהשראת מתכון אחר); ועם בוטנים מקורמלים (200 גרם בוטנים עם ~חצי כוס סוכר).
ניסיתי גם לשים את התוספות מתחת או מעל לגלידה.

ראשית, עליי לציין שהכנתי מנות יחסית גדולות, והגשתי אותן הפוכות – א-לה קינוח פאנסי-שמאנסי שאוכלים עם כפית כמו בני-תרבות (וככה השוקולד פחות נמס) – והן יותר יציבות הפוכות. בנוסף, אני מתרשם ששכבת השוקולד של הסגירה (למעלה במקור, בתחתית בהגשה שלי) היא יותר עבה (כי יותר קשה ליצור שכבה דקה וסגורה בזמן שהגלידה נמסה מהשוקולד החם), ולכן עדיף שהיא תשב למטה.

המסקנות שלי:
– עדיף לשים את התוספת בתחתית (המקורית), היכן שהשוקולד ממש דק, כי אחרת עשוי להיות קשה לשבור גם את שכבת השוקולד העבה וגם את התוספת עם כפית.
– שתי התוספות הלכו סבבה, אבל אני חושב שהתוספת של בוטנים מקורמלים היא יותר מעניינת (ונותנת יותר קרנץ'), הגם (או אולי "בגלל"?) שהיא מקרבת את הקינוח יותר למחוזות של חטיף "סניקרס" קפוא… D:

המשיכי את העבודה הטובה,
אלון

הגב
Morcake אוגוסט 3, 2013 - 06:43

אלון, יא אדיר אחד, תודה על כל המסקנות והטיפים והשדרוגים!

הגב
אגם ברנר דצמבר 28, 2013 - 14:10

הכנתי עם שוקולד מריר ויצא מדהים, הכנתי חצי עם גלידה חמאת בוטנים וחצי עם גלידה שריסקתי לתוכה פירורי אוראו וכפית תמצית וניל… תהיתי אם הציפוי יעבוד גם עם שוקולד לבן, ואם כן האם כדאי להוסיף גם לו שמן (כי הוא יותר שומני)?

הגב
Morcake ינואר 18, 2014 - 14:45

וואו, סליחה על זמן התגובה הזוועתי, אגם!
נשמע מעולה לגמרי מה שעשית. אני ממש מאמינה שהציפוי יעבוד גם עם שוקולד לבן. תוספת השמן לא קריטית – תכלס, גם לא עבור שוקולד מריר.

הגב