מקור המתכון: הבצק מבוסס על חיתוכיות האגוזים ומייפל שלי. שכבת הלימון מבוססת על מתכון של הבלוג המגניב Take a Megabite (וכן, גם הבסיס של האצבעות שלה מכיל רוזמרין).כמות: אני השתמשתי ברינג ריבועי עם צלע של 20 ס”מ – כל תבנית פחות או יותר באותו הגודל תעבוד (אפשר גם מלבנית מעט יותר קטנה/גדולה). את המאפה שלי חתכתי ל-32 אצבעות של 2.5X5 ס”מ; אפשר לחתוך גם ל-16 קוביות של 5X5 ס”מ או ל-64 קוביות קטנטנות של 2.5X2.5.
מצרכים:
לבסיס
100 ג’ חמאה רכה
100 ג’ אבקת סוכר
250 ג’ (2 כוסות) קמח מלא
3-4 ג’ (1/2-2/3 כפית) מלח
רוזמרין קצוץ גס – אני השתמשתי בענף (ענף? מה המילה שחסרה לי פה?) אחד ארוך ושניים קטנים יותר
זסט מלימון אחד (לא חובה)
לשכבת הלימון
200 ג’ (1 כוס) סוכר לבן
3 ביצים גדולות
1/2 כוס מיץ לימון (אני סחטתי שני לימונים וקיבלתי חצי כוס פחות כף בערך.. זה גם מספיק)
זסט מלימון אחד
15 (כ-2 כפות) קמח מלא
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בה משתמשים בנייר אפיה (אם משתמשים ברינג, עוטפים אותו היטב. היטב!!).
2. להכנת הבסיס: מניחים חמאה ואבקת סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים לתערובת בהירה תפוחה, משהו כמו שתיים-שלוש דקות.
3. מוסיפים קמח, מלח, רוזמרין וגרידת לימון. מערבבים עד לקבלת פירורים קטנטנים, ממש במרקם של חול.
4. מעבירים את גרגרי הבצק החוליים לתבנית. משטחים לשכבה אחידה והדוקה מאד.
5. אופים כעשר דקות, עד לתחילת השחמה. מצננים מספר דקות.
6. בינתיים מכינים את שכבת הלימון: טורפים סוכר, ביצים, מיץ, גרידת לימון וקמח בקערה.
7. יוצקים את תערובת הלימון מעל הבצק האפוי. אופים כ-10-15 דקות נוספות, עד להתייצבות שכבת הלימון.
8. מצננים לגמרי על רשת. מעבירים למקרר למספר שעות נוספות, רצוי ללילה. מחלצים מהתבנית וחותכים לאצבעות/ריבועים.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם לא רוצים להוסיף גרידה לבסיס, לא חייבים. אני פשוט חילקתי את הזסט משני הלימונים בין הבסיס לשכבת הלימון, אבל אפשר להשתמש בו רק בשכבה העליונה אם מעדיפים.
- הרוזמרין הכי הכי הכי תורם לטעם של האצבעות האלה ומשתלב מעולה עם הלימון, אבל אם זה בכל זאת לא עובד לכם – השמיטו אותו.
- אם אתם זורמים איתי ומשתמשים ברוזמרין (ווהו!), אין צורך ממש לקצוץ אותו. אני פשוט הסרתי את העלים מהענף (כן? החלטנו שענף זו המילה?) והשתמשתי בהם שלמים. לא צריך להתאמץ יותר מדי.
- רוצים להשתמש בקמח לבן במקום מלא? לכו על זה, אני האחרונה שתעצור בעדכם.
- מה עושה מי שאין לו מיקסר, אתם שואלים? פשוט מוודא שהחמאה שלו ממש ממש רכה ומכין את הבסיס בקערה. עם מטרפה.
- בא לכם לפזר מעט מלח גס מעל האצבעות לפני האפיה? זה רעיון מצוין, אני כל כך שמחה שהצעתם את זה.
- ו.. כן, אני יודעת שהאצבעות האלה הן לא שיא האסתטיקה. הן לא צהובות כמו שהייתי רוצה, אבל זה מה יש. אם זה מפריע לכם, לא יודעת.. אתם יכולים להוסיף צבע מאכל צהוב. או כורכום. אבל אם אתם כבר משתמשים בלימון, רוזמרין וכורכום, אולי פשוט עדיף שתכינו איזה תבשיל וזהו.
14 תגובות
את מהממת כרגיל… ואם רק היה לי לימון בבית הייתי רצה להכין את אצבעות הלימון שלך. 😜
אפשר עם רוזמרין יבש?
יעבוד עם תפוז? (אני מניחה שהטעם יהיה ממש שונה אבל אולי?)
כמה צחקתי!
נראה מעולה
תביאי לנסות את הלק 🙂
אווווף הבלוג שלך שוב פעם מחק לי תגובות! והן היו דווקא שנונות!
מדהים! ומרק גזר עם חמאת בוטנים זה גאוני! מורידה את הסינר בפנייך…
זה נשמע להיט הסטרי! רציתי לשאול – אפשר להכין את הבסיס עם ביצה כמו בצק פריך רגיל? אני קצת חוששת שבלי ביצה זה יתפרק או יצא "חולי" מדי… מה את אומרת?
נראה מעולה!
מתה על שילוב הטעמים הזה
מיכל, אני לא לגמרי בטוחה מה זה רוזמרין יבש לעומת רוזמרין.. רגיל? אבל נראה לי שכן, למה לא.
אפרת, נשמע לי מעולה לנסות את זה עם תפוז, איזה רעיון טוב!
גבריאלה, הבסיס אמנם מאד מאד פירורי – ממש כמו חול – לפני האפיה, אבל בסוף הוא ממש יציב. אם מקררים את האצבעות כמה שעות, הן נחתכות מעולה וממש לא מתפרקות. אבל אם את בכל זאת חוששת, נראה לי שלא יזיק להוסיף לבצק ביצה 🙂
עלמה, אני כועסת על הבלוג שלי עכשיו — בא לי לשמוע את התגובות השנונות שלך!
חחחחחח גדול "הוא כמו אבא בשבילי"! התגלגלתי לי מצחוק. 🙂
והמתכון נראה הורסססס תודה!
נראה מעולה, נראה מעולה …שמישו כבר יכין ויספר איך זה…….:-)))
מור, שאלה חשובה: באצבעות לימון ורוזמרין, במתכון כתוב 250 גר' קמח מלא (2 כוסות). אם אני ממירה לקמח לבן רגיל, מה הכמות? כוס קמח לבן = 240 גר'. אז לעשות 2 כוסות קמח, או יש טעות בכמות? אני בדיוק התחלתי להכין את החומרים על השיש, אודה לתשובתך המהירה. תודה מראש ויום נעים, חפצי
חפצי, עניתי לך בפייסבוק, אבל כדי שזה יהיה מתועד גם פה 🙂
אם משתמשים בקמח לבן, אפשר להשתמש בשתי כוסות פחות שלוש כפות, היות שכוס קמח לבן = 140 ג', כף קמח לבן = 10 ג'.
מקווה שיצא לך טוב…
מור היקרה, ראיתי שעניתי לי גם בפייסבוק. את אלופה! ויצא מצויין!!!
אגב, הכנתי לשבת (שוב) את עוגת הקוקוס בציפוי פאדג' שוקולד- קוקוס. וכרגיל, יצא מצוין!!!
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך, ועל הבלוג הנפלא הזה!
חפצי