ברמת העקרון, אני לא נרתעת ממתוקים מוגזמים.
אבל כשראיתי בפעם הראשונה את עוגיות השוקולד צ’יפס הממולאות באוראו של Picky Palate, זה הרגיש לי יותר מדי.
“עוגיות. שוקולד צ’יפס. ממולאות אוראו. די – כזה אני לא אכין אף פעם. אפילו לי יש גבולות.”
אז אמרתי.
כשחשבתי על דברים להכין לשתיית הפרידה מהעבודה, ניסיתי להשתמש בדברים שכבר יש לי בבית. אחד הדברים האלה היה ביצי קוקיז אנד קרים שקניתי לפני אי אילו חודשים, כי איך יכולתי לא לקנות?
לקחתי את שקית הביצים לארוח משפחתית. האחיינים שלי אכלו כמה, אבל בסוף היום נשארה שקית כמעט שלמה – אותה אמא התעקשה לשלוח איתי הביתה.
אז עברו מספר חודשים, והשקית נותרה כפי שהיתה. הדבר ההגיוני היחיד היה לשלב את הביצים המתוקות בקינוח כלשהו.
אל תעשו לי פרצוף על כמות הזמן שעברה מאז שקניתי את השקית ועד שהשתמשתי בה, זה שוקולד. שוקולד מחזיק נצח.
(בהנחה שלא אוכלים אותו)
(אבל איכס, מי בכלל אוהב שוקולד?)
(אני!!)
קיצור.
הקונספט של השתיה שלי היה סוכרת. זאת אומרת —
עוגיות. התכוונתי עוגיות.
ועוגות קטנות. בקיצור, דברים שאפשר לאכול בביס או שניים, ואין צורך לחתוך.
יותר עבודה בבית מבחינתי, פחות עבודה ברגע האמת מבחינת הטועמים.
אז:
1. ביצי קוקיז אנד קרים
2. עוגיות
איך משלבים?
זה היה השלב בו נזכרתי בעוגיות ההן, אלה שנשבעתי לא להכין אף פעם.
חשבתי על זה קצת, ומהר מאד נשברתי.
התכנון היה באמת להכין עוגיות שוקולד צ’יפס ולדחוף לתוך כל עוגיה ביצה. אבל ברגע שהתחלתי להכין את הבצק, החלטתי שלא בא לי על שוקולד צ’יפס רגיל:
מצאתי במגרה שקית של שבבי טופי עם שוקולד חלב (כן, זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע) – זרקתי אותה פנימה.
על הדרך גיליתי גם שקית קטנטנה של M&M’s – כמובן שרוקנתי גם אותה לתוך הבצק.
ואז.. אז דחפתי פנימה ביצי קוקיז אנד קרים.
מפה לשם, יצאו לי עוגיות טראש הכי אמריקאיות שיש.
טופי, שוקולד חלב, M&M’s צבעוניים, קוקיז אנד קרים.
וחמאה וסוכר וזה. ברור. זה בגדר נתון.
אתם עשויים לחשוב שזה מתכון מזעזע ונוראי ומחריד ובלה בלה בלה.
מה אני אומר לכם? צודקים. לגמרי.
א ב ל .
אי אפשר להתכחש לעובדה שהעוגיות האלה פשוט טעימות.
כאילו, ממש.
בעבודה עפו עליהן, וגם כששאלתי אתכם איזה מתכון אתם רוצים לראות ראשון מבין כל מה שהכנתי לשתיה ההיא – עוגיות הטראש ניצחו.
אגב, זה נכון שהעוגיות כביכול מכילות כל מיני ממתקים ותוספות שבתכלס – אין בארץ. או לפחות, לא קל למצוא (אם כי את הקוקיז אנד קרים כן קניתי פה..). אבל זה לא כזה משנה —
אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס רגילים. חוץ מזה, אמאנדאמז כן יש.
ולגבי המילוי? אפשר למלא בכל סוג של ממתק: קחו כיף כף, או פסק זמן, או כל ממתק שוקולדי בסגנון הזה, חתכו אותו לחתיכות קטנות, ובום – מילוי!
אין בעד מה.
(אל תדאגו, אתם עוד תודו לי)
ועוד משהו קטן לפני סיום, אם כי אני קצת מספיילרת עכשיו את משלוחי המנות שלי, אבל לא נורא – זה למטרה טובה:
ממש אתמול הכנתי את המתכון הזה שוב. הכנתי את הבצק הבסיסי, וממנו יצרתי ארבעה עשר סוגי עוגיות שונים. מה עשיתי, אתם שואלים?
שקלתי מעט בצק בכל פעם, והוספתי לו משהו: שוקולד צ’יפס. גרידת תפוז. קקאו. פיסטוקים. סוכריות צבעוניות של עוגה. תבלינים. נס קפה. ועוד ועוד.
ערבבתי פנימה את מה-שזה-לא-יהיה שהוספתי, כל גוש בצק כזה חילקתי לארבע עוגיות. בסך הכל יצאו לי חמישים ושש עוגיות, ארבע מכל סוג.
וכן, כמובן שהסוג הראשון היה עוגיות “רגילות” ממולאות בקוקיז אנד קרים. כאילו דא.
אז אם אתם מחפשים להכין מלא דברים למשלוחי המנות שלכם, אבל בא לכם לחסוך זמן (יחסית.. כל העניין הזה של התוספות והחלוקה לעוגיות וזה לוקח קצת זמן), זה יכול להיות פתרון טוב עבורכם.
כאמור – אין בעד מה.
***
עוגיות טראש
מקור המתכון: התבססתי על המתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס מספר מתכוני הילדים האהוב עלי, Alpha-Bakery, אבל שיניתי אותו קצת.
כמות: תלוי מאד בגודל העוגיה. בפעם הראשונה הכנתי 32 עוגיות “כפולות”, כלומר כל עוגיה הורכבה משתי עוגיות שיצרתי בעזרת כף גלידה קפיצית בקוטר 3.5 ס”מ. בפעם השניה יצאו לי 56 עוגיות, ארבע מהן כפולות, וכל השאר “רגילות”. בקיצור – יוצאות בערך שלושים עוגיות בגודל בינוני, ובערך שישים עוגיות קטנות. אם מכינים אותן ממש גדולות, מן הסתם הכמות תהיה קטנה יותר..
מצרכים:
150 ג’ חמאה רכה
200 ג’ (1 כוס) סוכר לבן
120 ג’ (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גדולות
420 ג’ (3 כוסות) קמח לבן
3 ג’ (1 כפית) אבקת אפיה
6 ג’ (1 כפית) מלח
100 ג’ שבבי טופי-שוקולד חלב (אפשר גם שוקולד צ’יפס רגיל)
1 שקית קטנה של M&M’s (לא חובה)
32 ביצי קוקיז אנד קרים/ממתקי שוקולד קטנים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומעבדים לתערובת בהירה ותפוחה.
3. מוסיפים ביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב – ממתינים להיטמעות לאחר כל הוספה.
4. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
5. מערבבים פנימה בעדינות שוקולד צ’יפס, עד לפיזור אחיד בבצק.
6. בעזרת כף גלידה קפיצית, יוצרים שתי עוגיות קטנות. מניחים ביניהן את הממתק המשמש למילוי, מחברים את גושי הבצק מסביב לממתק – צובטים עם האצבעות כדי להסתיר אותו – ומגלגלים את העוגיה לכדור. מניחים בתבנית.
7. ממשיכים כך עם שאר הבצק. שומרים על מרווח של מספר סנטימטרים בין כל עוגיה.
8. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות למגע.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- כמובן שאפשר לוותר על המילוי ופשוט להכין את העוגיות כמו עוגיות שוקולד צ’יפס “רגילות”.
- אם אין לכם כף גלידה קפיצית, אפשר ליצור כדורים עם הידיים. אבל.. אבל עשו לי טובה אישית וקנו לעצמכם כף כאת, טוב? רצוי אחת קטנה. לי יש את שלי מספר חודשים, והאהבה שלי אליה כבר גובלת בהפרעה. זה באמת קשר לא בריא. הו, היא נהדרת.
- נכון המלח? אל אל אל תוותרו עליו! מצטערת, פשוט אני מרגישה שמזמן לא צעקתי עליכם בנושא הזה.
- וכן, כמובן שאפשר להכין חצי כמות (אבל אתם עלולים להצטער, במיוחד כי לחלוטין אפשר להקפיא ולהפשיר את העוגיות האלה. מנסיון).
- אגב, אם לא לגמרי הבנתם איך להכין את העוגיות עם המילוי (לא שיש מה לא להבין, זה באמת פשוט ואני משום מה מתעקשת לא לתת לכם את הקרדיט הראוי לכם, לא יודעת למה) – פשוט הסתכלו בתמונות. טוב? טוב.
15 תגובות
טוב, את אדירה ברמות-על. והכי גאונה!
רעיון נחמד למדי. אגב, אני נאלץ לחלוק עלייך, גלואה לא היה מגניב, אלא צרפתי ממורמר! (גם קושי אגב היה צרפתי ממורמר, אבל הוא הניח יסודות לכל הדברים המגניבים בהכל :P)
ואוו ואווואווו ואווווו
איזה יופי 🙂
חייבת לציין שגם אני רכשתי ביצי קוקיז אנד קרים כאלה אז חסל תירוצים! מגניב ביותר 🙂
את כותבת פשוט נפלא….חייכתי מכל מילה.רעיון אדיר כדי להתפטר מחמץ בארון הממתקים.כבר שנים אני לוקחת בצק של שוקולד צ'פס מחלקת לכמה שבא לי ומוסיפה מה שבא לי….מכל הנסיונות הכי אוהבים עוגיות תבלינים,נס קפה עם אגוזים,.תפוז קינמון, חתיכות תמרים עם טיפת מייפל וקינמון.[להוספת משהו נוזלי אפשר להוסיף קצת קמח.]הולך נהדר גם עם קמח מלא.צריך להוריד קצת מהקמח.פורים שמח!!!
יש לי עוד כמה מילים, מצאתי אותן בקלות , דרך אגב: אלופה, מצחיקה, מגניבה . איזה כיף לקרוא אותך.
נראה סוף הדרך! ואני גם יודעת מניסיון שהעוגיות האלה מעולות!!!
יש סיכוי לקבל גם משלוח מנות?
אלופה!! מדהימה!! כיף לקרוא! איפה קנית את הביצים האלו בארץ? אני יודעת שבאירופה מוכרים אותן לפני חג המולד, אבל חג המולד מאחורינו….
מה שאני לא מצליחה להבין, זה איך נשארים לך כאלה דברים במגירה…
עוגיות טראש? קניתי אותי כבר מהכותרת P:
מחבבת את השטויות של Picky Palate
למרות שאפילו בשבילי היא לעיתים רבות מוגזמת
ואני בעיקר נוטה לתהות אם הילדים שלה מצליחים להתחמק בעולם הזה מאוביסיות היסטרית.
אבל אם נודה באמת, את הקו האדום שלי חציתי כשהכנתי סניקרס מטוגן בבלילה
(היה טעים רצח, לא ברור איך לא חטפתי התקפת לב?)
ולכן הייתי בכיף נוגסת בעוגיות המפתות שלך… נראה טעים טעיםםםם, ויופי של תמונות
בואנה יצאו אחלה תמונות. אני גם אכין את העוגיות רק אחליף את הבצק של השוקולד צ'יפס בקייל ואת המילוי בטחינה.
תודות!
TFP – בוא נסכים לא להסכים 😉
אלן, תודה על הרעיונות!
חפצי, קניתי אותן ב"טסה שוקולדים", סניף רעננה – ואלה ספציפית הן דווקא ביצי פסחא, לא כריסטמס..
פיה, אני ממש מרגישה שלא הייתי צריכה לשמוע על הסניקרס המטוגן, כי זה כנראה הדבר היחיד שאצליח לחשוב עליו עד.. עולם?
עלמה, הצחקת אותי בקול. ממש אבל.
נראה לי מתאים להוסיף חמאת בוטנים לבצק. איך היית עושה את זה?
רגע, אולי תספרי עוד קצת על שאר התוספות? אפשר? פליייז? 🙂
זה נראה לי פתרון מושלם לזה שאין לי יותר מדי זמן להתעסק עם משלוח מנות…
לילך, לגמרי מתאים! הייתי פשוט מוסיפה כף-שתיים גדושות של חמאת בוטנים. אולי אפשר אפילו להוריד קצת מכמות החמאה אם עושים את זה.
ל, הנה רשימה מלאה של העוגיות שהכנתי:
"רגילות" במילוי ביצי קוקיז אנד קרים (כמו בפוסט), שוקולד (הוספתי קקאו לבלילה) מגולגלות בסוכר קינמון, תבלינים (קינמון, אגוז מוסקט וכו'), גרידת תפוז, מנטה ושוקולד צ'יפס מנטה, טופי צ'יפס-שוקולד חלב, קפה, פיסטוקים, שוקולד צ'יפס, שבבי קרמל, חמאת בוטנים צ'יפס, סוכריות עוגה (בתוך העוגיות וגם מבחוץ), פרג, דיסקיות שוקולד חלב (יצרתי כדורים מהעוגיות ודחפתי פנימה דיסקית שוקולד חלב, כמו שעושים עם peanut blossoms למשל).
מקווה שזה עוזר!
תודה, את נהדרת!