כשהייתי בת.. ארבע עשרה? חמש עשרה? נגיד, חמש עשרה. אז כשהייתי בת חמש עשרה, הזמר האהוב עלי הגיע להופיע בווינה, העיר בה גרתי באותו הזמן.
כמובן שלקחתי את אמא, AKA החברה היחידה שהיתה לי בזמנו (awwwww נכון?) (לא נורא, מאז צברתי מלא חברים (חלק מהם אפילו לא דמיוניים!), והלכנו לראות אותו.
היה מעולה.
טוב, חכו שניה — אני הולכת לבדוק משהו.
אוקיי, בדקתי: זה היה במרץ 2001. אז הייתי בת ארבע עשרה וחצי.
ועכשיו, ארבע עשרה וקצת שנים אחרי (כמה אתם שמחים שדייקתי בזמנים?) —
הוא הגיע להופיע גם בארץ.
רובי בארץ, רובי בארץ!
כל כך.
הרבה.
התרגשויות.
אז נכון שהוא מעבר לשיאו, לכאורה, אבל אבל. עדיין. הזמר האהוב עלי בעולם (אל תתרגש, גידי, אתה עדיין הזמר האהוב עלי בארץ) מופיע פה מחר, ו..
אתם יודעים.
התרגשויות.
קיצור, הדרך היחידה שלי לציין אירועים ולחגוג דברים היא על ידי אפיה, אז הכנתי עוגה.
עוגת רובי וויליאמס.
איך מכינים עוגת רובי, אתם שואלים?
שאלה מצוינת.
אם כך, זה היה רק הגיוני ללכת על עוגת angel food, או מזון מלאכים בעברית. היות שעוגת מזון מלאכים זה שם מאד משונה, קיצרתי את זה לעוגת מלאכים.
מהי בעצם עוגת איינג’ל פוד? עוגה עם מיליון חלבונים (באמת. מיליון), קמח, סוכר ו.. זהו, בגדול. תכלס, עוגה די בריאה. אם מתעלמים מהקמח והסוכר. והחלבונים? לא יודעת, חלבונים זה לא בריא?
קיצור, הכנתי עוגת מלאכים. משהו בא יצא.. לא מספיק אוורירי ופלאפי כמו שציפיתי מעוגה כזו לצאת, וכמו שהייתי רוצה, אבל היא עדיין היתה ממש ממש טעימה.
רגע, אני יוצאת מופרעת? אני בחורה בת עוד-מעט-שלושים (אני בכלל נחשבת עדיין “בחורה” בשלב הזה, או שאני כבר אמורה להציג את עצמי בעזרת המילה הנוראית “אשה”?) שמדברת בכמעט-הערצה על זמר פופ מצליח (לשעבר?) משנות התשעים וקוראת לו “שלנו” וכאלה?
טוב, עזבו אותי. זה הבלוג שלי, ומותר לי.
אז כמו שאמרתי, רובי הוא לא ממש מלאך. לכן גם העוגה הסופר-בריאה וסופר-דיאטתית שלנו (כן, שלנו. אנחנו באווירת קומונה היום, יאללה?) היתה צריכה לקבל טוויסט מסוים.
וכשאני אומרת טוויסט, אני מתכוונת למלא קצפת וגנאש שוקולד.
לסיבוב ההופעות הנוכחי של רובי (כפרה עליו וזה) קוראים Let me entertain you, על שם השיר הכיפי בעולם, ובכל הפרסומים לסיבוב הוא מאופר בדיוק כמו בקליפ, כלומר בסגנון של להקת קיס.
לכן היה לי רעיון לקשט את העוגה באותו האופן.
אל תראו אותי ככה, השקעתי – לקחתי תמונה של רובי מאופר, העתקתי את הצורה מסביב לעין שלו בפאואר פוינט, הדפסתי, גזרתי, ניסיתי לקשט עם גנאש..
ניסיתי. לא כל כך יצא. זה קצת נראה כאילו קישטתי את העוגה שלי בעטלף, ו.. כאילו.. מי מכין עוגת עטלף? ואיך זה קשור לרובי וויליאמס?
העיקר הכוונה, לא?
(פססססט רק שתדעו, אמנם ירדתי על חוסר האווריריות והפלאפיות שלה, אבל העוגה מאד טעימה. והיא כן אוורירית ופלאפית, פשוט לא כפי שציפיתי. זה חוקי בכלל לומר כל כך הרבה פעמים את המילה “פלאפי” אפילו שהיא לא בעברית?)
פלאפי.
כי זה הבלוג שלי. ומותר לי.
***
עוגת מלאכים
כמות: עוגה לא מאד גבוהה בקוטר 22 ס”מ. אפשר להכין בתבנית קטנה יותר לטובת קבלת עוגה גבוהה יותר. כמו כן, אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף או תבנית אחרת עם חור באמצע, כדי לקבל את הצורה המסורתית של עוגת (מזון) מלאכים.
מצרכים:
5 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר (חשוב!)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
175 ג’ (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
60 ג’ (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח לבן
10 ג’ (1 כף) קורנפלור
לקצפת
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
15 ג’ (קצת יותר מ-1 כף) סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל
לגנאש
60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
80 ג’ שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית עגולה אבל לא משמנים.
2. מניחים חלבונים, תמצית וניל ומלח בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומתחילים להקציף על מהירות נמוכה-בינונית. כאשר מתחיל להיווצר סוג של קצף שקוף, מוסיפים בהדרגה 100 גרם (1/2 כוס) סוכר, תוך כדי ערבוב והעלה הדרגתית של המהירות, עד להגעה למהירות גבוהה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב מאד.
3. בינתיים מנפים קמח וקורנפלור עם שאר הסוכר.
4. מקפלים את תערובת הקמח והסוכר לתוך קצף החלבונים בשתיים-שלוש הוספות.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים 20-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה קלות וחלקה העליון נראה יבש. הופכים את התבנית מיד מעל רשת ומצננים למשך כשעה.
6. לאחר צינון, הופכים בחזרה את התבנית. מחלצים את העוגה ומעבירים לצלחת הגשה.
7. להכנת הקצפת: מניחים שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה.
8. מצפים את העוגה בקצפת. מיישרים בעזרת פלטה או לקקן. מעבירים למקרר לטובת התייצבות הקרם.
9. בינתיים מכינים את הגנאש: מניחים שמנת מתוקה בסיר קטן. מביאים לסף רתיחה.
10. קוצצים גס שוקולד ומניחים בקערה קטנה.
11. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים דקה-שתיים ומערבבים לגנאש חלק ואחיד.
12. נותנים לגנאש להתקרר קצת ולהסמיך. מעבירים לשק זילוף ומזלפים כל דבר שרוצים מעל העוגה. לחילופין, אפשר גם לשפוך את הגנאש כך שיצפה את כל פני העוגה ויזלוג קצת לצדדים.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- מה שאני עשיתי כדי לזלף את הדוגמא העטלפית (סיכמנו שזה מה שזה, לא?) זה להניח את הצורה מעל העוגה ולזלף את המסגרת מסביב. אחר כך הסרתי את הדפים (אל תשכחו לוודא שהצד עם הדיו לא נוגע בעוגה!) ומלאתי את המסגרת בגנאש.
- אגב, אם רוצים לזלף דוגמא, כדאי לגזור או לחתוך חור מאד קטן בשק הזילוף. אני גזרתי חור גדול מדי, והזילוף יצא לי עבה נורא ולא מדויק.
- תגידו, שמתם לב שאם מוותרים על הקצפת והגנאש, או משתמשים בשניהם בקרם קוקוס במקום השמנת, העוגה הזאת פרווה? ווהו.
- ומה עושים עם החלמונים שנשארו מהעוגה? קרם ברולה!
תקשיבו. צחקו עלי כמה שאתם רוצים, אבל זה אירוע של פעמיים בחיים.
6 תגובות
מור, את כזאת מתוקה ומלאכית בעצמך שזה לא יאומן.
רק שתדעי, יש לי מידע פנימי אמין שאומר שמלאכיות לעולם לא הופכות ל"נשים" 🙂
יהיה כיף בהופעה הערב!
עוגת angel food cake יוצאת פלאפי ואוורירית כאשר משתמשים בתבנית הנכונה! חשוב להשתמש בתבנית עם חור באמצע, לא משומנת.
עוגת רובי ויליאמס זה אחד הדברים שאי אפשר היה לדמיין בעולם ללא מורקיק
והשאלה הגדולה, איך היתה ההופעה?
היי. הגעתי לעוגה שלך ממש במקרה. גם אני מעריצה של רובי ואני גם הכנתי עוגה שלו כשהגיע לארץ. לצערי אני לא יכולה לשלוח לך אותה כאן אבל אשמח אם תראי אותה. שולחת לך קישור לדף פייסבוק שלי "העוגות של ענבל" שם העוגה נמצאת. ערב טוב 😊 https://www.facebook.com/Inbals.cakes/photos/pcb.1619045844974290/1619045598307648/?type=1&theater
העוגה שלך מהממת, ענבל, תודה ששיתפת!!