אבל הבראוניז האלה? הם לא מתנצלים.
…
הקיץ בפתח וממש תכף צריך ללבוש בגד ים.
הבראוניז האלה הם הדבר האחרון שאתם צריכים טרום עונת הספידו והביקיני.
עדיף לאכול סלט.
אולי לשתות איזה שייק ירוק.
בא לכם משהו מתוק? לכו על תפוח.
מאות גרמים של חמאה זה הכי אנטי-טבעוני שיש.
מאות גרמים של סוכר זה כל כך לא בריא.
ושוקולד? טוב, שוקולד מריר זה בסדר, אבל.. אה שוקולד צ’יפס פשוטים? שוקולד חלב? כן.. לא בריא.
אבל נחשו מה!
נכון מאד, הבראוניז האלה לא מתנצלים.
…
אם אתם מעבירים את חמישי-שישי חולים בבית, עוברים הלוך ושוב בין נמנום במיטה לרביצה מעולפת מול הטלוויזיה בסלון (ותודה לרופאות הפרטיות שלי, ד”ר מרדית’ גריי וד”ר מינדי להירי), בין המדחום (37.4 זה לא חום, לפחות זה מה שהרופא בקופת החולים אמר. אני בטוחה שד”ר גריי היתה חולקת עליו) לסטרפסילס, בין המשאף לדקסמול..
אם כך נראה חלקו הראשון של סוף השבוע שלכם, יכול להיות שלקום ביום שבת בבוקר ולהכריז “אני מכינה בראוניז!” זה לא הרעיון הכי חכם.
לא בראוניז עם בצק עוגיות. וציפוי שוקולד מומס מתקשה.
אולי היה עדיף לא להכין בראוניז.
או להכין בראוניז יותר קלים.
הבראוניז האלה.
הם לא מתנצלים.
…
הם בראוניז. פאדג’יים. עם שוקולד מריר וחמאה וקצת קפה, רק כדי להדגיש את השוקולד.
אבל מתוקים מספיק.
מצופים בבצק עוגיות שוקולד צ’יפס.
בצק עוגיות עם סוכר לבן. וסוכר חום.
וחמאה. כן, עוד חמאה.
והוא לא פשוט מפוזר או מזולף או משוטח מעל הבראוניז.
מנוקדות בשוקולד צ’יפס. כמובן.
הכיפות האלה מונחות בגאון מעל הבראוניז. בסדר מדויק. בדיוק מסודר.
ארבע שורות. ארבעה טורים.
והמון שוקולד צ’יפס.
מעל בצק העוגיות, כדי שלא יחסר שוקולד, יש שכבה של שוקולד חלב מומס. עם קצת שמן, שיעזור לו להתקשות.
הוא לא חלק, ציפוי השוקולד. הוא לא מכסה את כל הבצק.
אבל יש מעט (לא באמת מעט) ממנו מעל כל כיפה. וכשמוזגים אותו, הוא נוזל בין הכיפות, אז גם ביניהן יש מלא שוקולד חלב מומס שהתקשה והפך לגוש שוקולד מתקתק וטעים.
הוא שם כדי להוסיף עוד גוון של חום. ועוד טעם של שוקולד.
וממש למעלה, מעל הכל, כדי שלא ישעמם מרקמית, ברס. אגוזים מסוכרים קטנטנים, אם תרצו.
כדי שלא ישעמם.
אבל עזבו, למה אני מאריכה ומבזבזת לכם את הזמן? והכח? והסבלנות?
בעצם – מה אני מתנצלת? זה הכי לא המוטיב היום!
כי הם —
(אמרו את זה יחד איתי)
— הם לא מתנצלים.
מצרכים
הוראות הכנה
- כפי שניתן לראות בתמונות, אני השתמשתי באבקת וניל במקום תמצית וניל בבצק העוגיות, והוספתי אותה יחד עם הקמח. פשוט אבקת וניל זה מוצר קצת פחות נפוץ בארץ, אז כתבתי במתכון תמצית. סבבה? יופי.
- אם אתם מרגישים שזה יקל עליכם, אפשר – כמוני – להניח את כיפות בצק העוגיות קודם על מגש או צלחת, ורק אז להניח אותן מעל הבראוניז. אבל זה לא חובה, מה שמרגיש לכם…
- אני רציתי לגוון קצת את השוקולד המריר, אז השתמשתי בשוקולד חלב בציפוי המתקשה, אבל כמובן שאפשר להישאר עם המריר.
- אם אתם רוצים להפוך את העוגה לפרווה, אפשר להמיר את החמאה בבראוניז בכמות זהה (או אפילו תשעים גרם) של שמן קוקוס ולהשתמש במתכון הזה עבור בצק העוגיות (רק בלי לאפות, כן? 😉 ).
- וכדי להפוך את כל העסק לטבעוני (התרגשויות!), ממירים את שלוש הביצים בבראוניז ב-180 גרם רסק תפוחים.
- הערה קטנה: אם חותכים את הבראוניז לחתיכות קטנות, בצק העוגיות עלול להיפרד קצת מהבראוניז. אפשרות אחת היא לא לחתוך קטן מדי (מה אתם משחקים אותה, גם ככה אתם הולכים לקחת קוביה נוספת.. אז למה לא לחתוך גדול יותר מראש?). אפשרות שניה היא ממש להדק את הבצק מעל הבראוניז, מאמינה שלמרוח אותו בשכבה אחידה אמור לעזור בזה. אפשרות שלישית היא פשוט לקבל את זה כמו שזה ולאכול חתיכת בראוניז ואז חתיכת בצק. ו/או להיפך. בלי התנצלויות, כן?
לא יודעת.. אם אני צריכה לשכנע אתכם שבראוניז עם בצק עוגיות זה רעיון טוב, או אם אני צריכה להסביר לכם עד כמה זה טעים, אז כנראה שהקשר שלנו הוא לא מה שחשבתי שהוא.
אם זה המצב, אז אני… אני צריכה לחשוב קצת על דברים. אולי נקח הפסקה או משהו, הקשר הזה קצת חונק אותי.
16 תגובות
מתאים לי לאכול תבנית שלמה כזו עכשיו
ציפור קטנה לחשה לי שהבראוניז האלה הם משו-משו. ואלה, נראה לי שהיא צודקת 🙂
ואני רציתי לשאול, כמה תמונות בממוצע יש בפוסט שלך? והאם יש לך שיא שאת שואפת לשבור? 🙂
מה זה הדבר ההורס הזה?
מטורףףף
מדהים.. לא הייתי חושבת על השילוב הזה בחיים! נראה מושלם.
מזכיר לי את היום שבו הכנתי עוגה מבסיס של בצק עוגיות שוקולד צ'יפס, על זה סידרתי אוריאו'ז, מעל בלילת בראוניז, אופים את הכל ומגישים עם גלידה (שוקולד?). מממ… sugar coma
היי זה נראה טעים ומזמין,
אבל יש לי שאלה לא אופים את העוגיות כי יש בהם קמח ?
תודה 🙂
איזה רעיון מדהים ותמונות יפהפיות..
וגם אני שואלת לגבי אפיית העוגיות, לא רשום בשום שלב שהן נאפות
היי 🙂 מלבד העובדה שעפתי על המתכון ולגמרי מתכוונת להכין ואני אוהבת כל תמונה ותמונה…. אני פה בעלפון מהכוסות בצורת גביעי גלידה בצבעי פסטל ! מאיפה גם אני משיגה???? תודה מראש 🙂
תקשיבי, זה נראה הורסססססס! מושחת וטעים וטוב מאוד שהן לא מתנצלות, לפעמים צריך משהו מושחת לחלוטין כדי להפוך את היום שלנו לקצת יותר מוצלח.
אני מעדיף לאכול 3 מגשים של הבראוניז האלה מאשר חתיכה בגודל ס''מ של כל המאכלים הידידותיים לציבור וכל זה. נראה נהדר.
תודות 🙂
לגבי הבצק – הוא אכן לא אפוי. זה די הקטע שלו 😉
ואורן, אם אני זוכרת נכון, בפוסט הזה היו 99 תמונות (שפוי, לא?). זה מעל הממוצע, אבל אני בדרך כלל עומדת על כמה עשרות. כולן גרועות באותה המידה, אז אני לא מצליחה לבחור..
אה עידית, לדעתי כבר עניתי לגבי הכוסות במדיום אחר, אבל פוקס הום.
היי מור,
נאלמתי מול התמונות האלו… אני הייתי מוסיפה חמאת בוטנים לשוקולד חלב שלמעלה כי אם כבר הם לא מתנצלים אז ללכת עד הסוף 🙂
שאלה: האם לדעתך אפשר להחליף את הקמח בבראוניז או בבצק עוגיות בקמח שקדים או קוקוס? תודה!
שאלה מצוינת. לא יודעת לומר בוודאות, אבל יש לי מתכון אחר לבראוניז ללא גלוטן, עם קקאו וקורנפלור, אם זה עוזר 🙂
היי, אפשר לאפות בלי קשר את הבצק עוגיות בתנור? אני סקרנית!
לא בטוחה מה יקרה לבצק הזה באפיה, היות שאין בו ביצים, אבל אפשר לנסות. מצד שני, אם את כבר רוצה לקחת בצק עוגיות ולאפות אותו, הייתי פשוט מכינה מתכון שמיועד לאפיה מלכתחילה 😉