עוגת יום הולדת אלוהית מהגיהנום

על ידי מור
יש לי יום הולדת
והשמחה רבה.
יש לי, יש לי יום הולדת
,
אז בואו למסיבה!
(אתם יכולים להיות בטוחים שיש מספיק עוגה לכולם)
***
עוגת יום הולדת אלוהית מהגיהנום
מקור המתכון: העוגה עצמה מבוססת על עוגת ה-Devil’s Food של נייג’לה, עם שינויים. בשביל הקישוט לקחתי השראה מכל מיני אלילי עוגות שאני מעריצה באינסטגרם, נגיד זו או זו. ליתר דיוק, ניסיתי לקחת השראה. הדרך עוד רחוקה רחוקה, אבל העיקר הכוונה, לא?
כמות: עוגת ארבע שכבות גבוהה מאד בקוטר 20 ס”מ שתספיק למלא אנשים.
מצרכים:
לעוגה
140 ג’ (1 כוס) אבקת קקאו
180 ג’ (3/4 כוס) סוכר חום כהה
500 מ”ל (2 כוסות) מים רותחים
250 ג’ חמאה רכה
300 ג’ (1/2 1 כוסות) סוכר לבן
420 ג’ (3 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים גדולות
לגנאש שוקולד לבן וקפה מוקצף
100 ג’ שוקולד לבן, קצוץ גס
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
1/2 כפית אבקת נס קפה
לגנאש שוקולד חלב ונוגט מוקצף
125 ג’ שוקולד חלב, קצוץ גס
1 כפית גדושה אבקת נוגט
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד מריר ומלח מוקצף
125 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
קורט מלח ים אטלנטי
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד מריר
125 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
לקישוט
ממתקים! סוכריות! אבקת פיות צבעונית! התרגשויות! התרגשויות?
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס”מ בתבנית אפיה.
2. מנפים קקאו לקערה בינונית. מוסיפים סוכר חום ומים רותחים. מערבבים היטב (רצוי עם מטרפה) ומניחים בצד.
3. מניחים חמאה וסוכר לבן בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים למשך שתיים-שלוש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. בינתיים מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפיה, סודה ומלח.
5. עוצרים את המיקסר. מוסיפים ביצה אחת ואת הווניל לקערת המיקסר. מתחילים להפעיל שוב ומיד מוסיפים שתיים-שלוש כפות מתערובת היבשים.
6. מוסיפים את שאר הביצים, אחת אחת, עד להיטמעות מלאה.
7. עוצרים את המיקסר ומנקים דפנות. מוסיפים את שאר החומרים היבשים, ומערבבים היטב, עד להיטמעות וקבלת בלילה בצקית מאד.
8. מוסיפים את תערובת הקקאו ומערבבים עד לקבלת בלילה שוקולדית חלקה ואחידה לגמרי. שמים לב לערבב גם את כל מה שנמצא בדפנות ובתחתית הקערה, לחלקים שבורחים לשם יש נטיה לא להתערבב טוב.
9. אם הצלחתם להתאפק לא לשתות את כל הבלילה בשלב הזה (גיבורים!), מחלקים בין שתי התבניות. אופים 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא נקי (אם יש לכם קצת פירורים עליו ויוצא לכם לטעום אותם, הם על גבול הפאדג’יים וזה בסדר). מצננים מספר דקות על רשת, מחלצים מהתבניות (אפשר להפוך אותן על הרשת – העוגה אמורה להחליק החוצה די בקלות) ומצננים לגמרי.
10. כאשר העוגות התקררו ממש (אפשר להקפיא קצת על מנת לזרז את התהליך), מיישרים את חלקן העליון וחוצים כל עוגה לשתי פרוסות, כך שבסך הכל מתקבלות ארבע פרוסות.
11. להכנת הגנאשים המוקצפים: מניחים בשלוש קערות נפרדות שוקולד לבן קצוץ, שוקולד חלב קצוץ עם אבקת נוגט, ושוקולד מריר קצוץ עם מלח.
12. מבשלים 250 מ”ל שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
13. יוצקים חצי על השוקולד החלב, וחצי על המריר. ממתינים שתיים-שלוש דקות , וטורפים לשני גנאשים אחידים וחלקים.
14. מניחים עוד 125 מ”ל שמנת מתוקה וקפה בסיר ומביאים לסף רתיחה.
15. יוצקים מעל השוקולד הלבן, ממתינים שתיים-שלוש דקות וטורפים לגנאש אחיד. וחלק, כן.
16. מניחים ניילון נצמד על פני שלושת הגנאשים ומצננים למשך כארבע-שמונה שעות, עד שהגנאשים קרים מאד.
17. מתחילים בהרכבת העוגה: מניחים פרוסת עוגה על צלחת הגשה (אפשר להדביק אותה עם מעט גנאש או סתם שוקולד מומס).
18. מניחים את הגנאש הלבן בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לגנאש מוקצף. מורחים על פני שכבת העוגה הראשונה (אפשר גם להעביר לשק זילוף ולזלף על העוגה, על מנת להגיע לשכבת גנאש אחידה יחסית).
19. מניחים את פרוסת העוגה השניה על העוגה.
20. חוזרים על הפעולה עם גנאש שוקולד החלב וגנאש שוקולד המריר – אין צורך ממש לשטוף את קערת המיקסר בין לבין, מספיק ניקוי קל עם נייר מגבת (לכן התחלנו עם הגנאש הלבן). בכל הקצפת גנאש, רצוי להעביר את העוגה למקרר, על מנת שתתייצב קצת.
21. מסיימים בשכבת העוגה הרביעית ומעבירים למקרר, או אפילו למקפיא, אם יש לכם מקום. חשוב! אם הגנאשים נוזליים מעט, או בכלל נראה לכם שהעוגה שלכם קצת כבדה ועלולה לקרוס (אחת שיודעת..), תקעו בפנים כמה קשים או קיסמים ארוכים, על מנת לתמוך בה.
22. להכנת הגנאש לציפוי: לא תאמינו, מניחים שוקולד מריר קצוץ בקערה, מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים מעל השוקולד, ממתינים שתיים-שלוש דקות ומערבבים לגנאש אחיד! נותנים לגנאש להגיע לטמפרטורתה חדר ולהסמיך מעט, על מנת שהוא עדיין יהיה במרקם כזה שמאפשר ליצוק אותו מעל העוגה, אבל הוא לא ינזל לכל עבר.
23. כאשר הגנאש מוכן, יוצקים אותו מעל פני העוגה. עוזרים לו להגיע לקצוות העוגה, ואולי אפילו לטפטף קצת לאורכה, בעזרת לקקן.
24. מקשטים במה שרוצים – אצלי זה היה אוראו, מקלות כיף כיף, קליק בייגלה, ריסז פיסז, קיט קאט חמאת בוטנים, מלא סוכריות צבעונית, ומוס וניל קטן בצורת מתנה שבמקרה היה לי בפריזר (נשבעת לכם שבמקרה).
25. מעבירים למקרר ומנסים לחשוב על מי תפילו את מלאכת החיתוך…
הערות/תוספות/שדרוגים:

 

  • זאת עוגה די מטורפת, אני יודעת. למעשה, כשכתבתי את ההוראות, הכפלתי מראש את כמויות העוגה מהמתכון המקורי – והאבל כשאני הכנתי אותה, עשיתי את זה בשני שלבים. הכנתי יום אחד עוגה אחת וחציתי, ולמחרת הכנתי עוד עוגה. אפשר לעשות את זה, אפשר גם להסתפק בחצי כמות ממה שרשמתי פה, ופשוט לקבל עוגה בגובה נורמלי.
  • אני גם הוספתי עוד 125 מ”ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה לכל גנאש מוקצף, כלומר הכנתי את הגנאש והקצפתי עם עוד שמנת מתוקה. הכמות יצאה גדולה מאד, והעוגה שלי אפילו קרסה קצת בשלב מסוים מהעומס (מה חשבתם, שההכנה עברה חלק?). זה מיותר לדעתי, אז השמטתי את הכמות הנוספת מהמתכון.
  • כמובן שאפשר לשחק עם העוגה והגנאשים והטעמים והכמויות כ-מ-ה  ש-ב-א  ל-כ-ם, אבל זה מה שעשיתי, ויצא טעים! העוגה הזאת – העוגה עצמה, בלי קשר לגנאשים – כל כך טעימה.
  • אוי, אבל גם הגנאשים ממש טובים.
  • כשהעוגה שלי התחילה לקרוס, הקרמים קצת (הרבה) נשפכו החוצה, אז פשוט מרחתי אותם מסביב לעוגה בעזרת קלף, וכך נוצר מראה של עוגה חצי מצופה (בסגנון עירום כזה). אני לא בטוחה שזה יקרה אצלכם, אבל אני כן בטוחה שיהיה מהמם בכל מקרה.
  • אה אה, ולא תאמינו – העוגה אשכרה נפרסת יחסית טוב. זה כמו קסם. היינו בטוחים שהיא תקרוס לתוך עצמה, אבל היא לגמרי נפרסה. קסם? נס יום הולדת? אין לדעת. התרגשויות.
וכן, ביום רגיל הייתי מספרת לכם על כל התלאות – איך העוגה נפלה במקרר ודי נמרחה שם, איך עשיתי הררים של כלים במשך שלושה ימים כדי להכין את העוגה, איך הכנתי עוגה נוספת שהתפרקה לי כשניסיתי לחתוך אותה מוקדם מדי, איך נפל לי הסיר הצהוב האהוב עלי וסוג-של-נשבר (יותר נסדק לו הצבע ונתן לו מראה אפילו יותר וינטאג’י ממה שכבר יש לו, אבל על הדרך גם הלב שלי סוג-של-נשבר), איך ואיך ואיך. אבל זה יום ההולדת שלי, וכל מה שאני רוצה שכולנו נזכור זה שהכנתי עוגת שוקולד סופר שווה, סופר עשירה, צבעונית וטעימה. עוגה (אם תרשו לי — וזה יום ההולדת שלי, אז תרשו לי –) אלוהית… מהגיהנום.
בום.

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

8 תגובות

Ilana Gal Waizer יולי 18, 2015 - 09:23

מזל טוב!

הגב
Zoe יולי 18, 2015 - 10:21

מלא מזל טוב (:
נראה טירוף

הגב
Zoe יולי 18, 2015 - 10:22

מלא מזל טוב (:
נראה טירוף

הגב
עלמה יולי 18, 2015 - 22:14

מזל טוב! וכן, דווקא חיכיתי לקרוא איך קרס מה קרה ואיך נשבר הסיר אבל נחכה לפוסט הבא כנראה

הגב
אולגה יולי 19, 2015 - 04:42

מור, אני חושבת שזה הפוסט הקצר ביותר בהיסטוריה של הבלוג שלך.. קוראת לך לסדר!
העוגה מהממת, כמו כל הדברים שאלוהים שולח לנו מהגיהנום :))

הגב
לינדוש - כי עוגות זה לא רק טעם יולי 19, 2015 - 04:45

או איזה עוגה יפיפיה ..
מזל טוב .

הגב
The Cookie Fairy יולי 22, 2015 - 08:38

יומולדת שמחחחחחח!
מאחלת שנה מלאה באושר וקינוחים מופרעים
עוגת מורקייק קלאסית 🙂

הגב
Best job יולי 20, 2018 - 04:45 הגב