מגדל עוגיות וניל-ג’ינג’ר עם גנאש שוקולדבש מוקצף

על ידי מור
טוב, זה קצת מביך.
אתם מבינים.. הייתי בטוחה שזהו. כבר נפרדתי מכם לשנה הזאת, איחלתי שנה טובה ושלא תהיו מקרונים והכל.
ופתאום — פתאום הספקתי להכין עוד מתכון לפני החג.
(אפילו שניים, אבל את העוגה השניה לא הספקתי לצלם ו/או לטעום)
(טוב, גם את זאת לא, אבל אני די בטוחה שרע זה לא יכול להיות. הלו, וניל + ג’ינג’ר + שוקולד + דבש)
אז הנה אני פה. שוב. מאחלת לכם חג שמח ושנה טובה וכל זה.
אז מביך.
אבל מביך בקטע טוב?
כן…
קיצור.
איזה מדהים זה ערב חג ביום ראשון! יש לכם את כל שישי וכל שבת וחלק מראשון (כי אתם עובדים. אה, אתם לא עובדים? רק אני מתקמצנת על חצי יום חופש? אוקיי. הבנתי) כדי להכין דברים.
ואז אפשר לעבוד ברגוע, ולהספיק מלא דברים!!
ביום שישי אתם יכולים להכין להורים של חבר שלכם עוגת דבש, לייבש אותה מדי – על גבול הלשרוף אותה – ואז להכין עוד אחת, פחות שרופה. בשבת אתם יכולים להכין עוגת תפוחים (ובתקווה לכתוב עליה פוסט בקרוב, אתם עדיין מקווים שהיא יצאה טוב. ובינינו, אתם בכלל מקווים שהיא תצא מהתבנית..)
בשישי אתם יכולים גם להכין מיני עוגות דבש למשפחה שלכם (כמו העוגה שהכנתם להורים של חבר שלכם ושרפתם, רק בקטן ולא שרוף) ובשבת את העוגה הטבעונית. את הקרמבל הטבעוני של עלמה שאתם מתכננים להכין עם אגסים ואולי-תפוחים אתם יכולים להשאיר לראשון.
(וואו, מלא קינוחים טבעוניים. כנראה שיש לכם כמה טבעונים במשפחה, מה?)
אה אה אה, אתם יכולים גם לנצל את השבת כדי להכין מגדל עוגיות וניל-ג’ינג’ר עם גנאש שוקולדבש מוקצף.
נכון, הדבש לא באמת מורגש, אבל תמיד אפשר להוסיף עוד. חוץ מזה, צריך לשבור קצת את כל התפוח ודבש ותפוח ודבש הזה שיש בכל מקום בזמן האחרון, לא? אז שוקולד.
ונכון, העוגה במקרר כרגע, מתרככת ומאפשרת לטעמים להתגבש עד מחר (או שטות מאסטר שפית פלצנית אחרת), אז בעצם לא טעמתם אותה עדיין, כך שאתם לא יכולים להיות בטוחים שהיא טעימה, אבל אני לא שוכחת לכם את המשוואה מקודם. ההיא עם החיבור של הווניל והג’ינג’ר והשוקולד. אני מאמינה לכם שטעים.
חוץ מזה, למעשה מדובר בעוגה שכבר הכנתם בעבר, ואתם מאד גאים בה… רק עם טעמים אחרים לגמרי.
בשורה התחתונה, אתם יודעים שהכנתם אחלה קינוח לראש השנה, אז כל הכבוד לכם.
וואו, כל זה רק כי ערב ראש השנה יוצא ביום ראשון? כל הכבוד לכם. אתם באמת סוג של גיבורים.
יאללה, נראה לי שהתשתם קצת את עצמכם. בואו תאחלו לי שנה טובה ונסגור את הפינה הזו לעת עתה.
אוקיי? אוקיי. עכשיו אתם מבטיחים לי שנתראה רק בשנה הבאה?
יופי.
חג שמח, חמודים. לכו תנוח.
זאת אומרת, לא! לכו תכינו גנאש שוקולדבש — אם תתחילו עכשיו, תוכלו עוד להספיק את הקינוח השווה הזה לארוחת החג.
***
מגדל עוגיות וניל-ג’ינג’ר עם גנאש שוקולדבש מוקצף
מקור המתכוןהמגדל הזה, עם שינויי טעמים, כמובן.
כמות: עוגת ארבע שכבות בקוטר 20 ס”מ (התכוונתי להכין קוטר 18, ובטעות השתמשתי ברינג בקוטר 20.. קיצור, גם 18 יעבוד). לחילופין, אפשר להכין עוגה תלת שכבתית בקוטר גדול יותר, נניח 24 ס”מ.
מצרכים:
לעוגיות
200 ג’ חמאה רכה
100 ג’ (1/2 כוס) סוכר לבן
30 ג’ (2 כפות) סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
255 ג’ (3/4 1 כוסות + 1 כף) קמח לבן
25 ג’ (1/4 כוס) שקדים טחונים
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
1/2 כפית מלח
לקרם
500 מ”ל (2 כוסות) שמנת מתוקה
200 ג’ שוקולד מריר
25 ג’ (1 כף גדושה) דבש
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הקרם: קוצצים גס שוקולד מריר לתוך קערה בינונית. מוסיפים דבש.
2. מניחים 250 מ”ל שמנת מתוקה בסיר קטן. מביאים לסף רתיחה.
3. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים שתיים-שלוש דקות, ומערבבים לגנאש חלק ומבריק. מניחים ניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר למשך ארבע שעות לפחות, עם עדיפות ללילה (שמונה שעות).
4. להכנת העוגיות: מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים על מהירות בינונית-גבוהה למשך שתיים-שלוש דקות. מנקים את דפנות ותחתית הקערה בעזרת לקקן.
5. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים למשך מספר שניות.
6. מוסיפים קמח, שקדים טחונים, ג’ינג’ר ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
7. מעבדים קלות את הפירורים, ידנית, לגוש אחד גדול. מחלקים לארבעה חלקים שווים (כל אחד אמור לשקול כ-150 גרם), משטחים כל אחד לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
9. מניחים דיסקית בצק אחד על נייר אפיה. מרדדים דק (רצוי לקמח מעט את המערוך ואת פני הבצק), עד שניתן לקרוץ עיגול בקוטר 20 ס”מ. קורצים עיגול ומסירים את שאריות הבצק.
10. אופים 9-10, עד שהעוגיה מזהיבה אך לא הופכת חומה ממש. מצננים כחמש דקות בתבנית, ומעבירים לרשת לטובת צינון מלא.
11. ממשיכים כך עם שאר דיסקיות הבצק, עד לקבלת ארבע עוגיות גדולות, זהובות, יפות.
12. מסיימים להכין את הקרם: מניחים את הגנאש הקר בקערת המיקסר יחד עם 250 מ”ל נוספים של שמנת מתוקה. מחברים וו בלון ומקציפים עד לקבלת גנאש מוקצף יציב מאד.
13. מעבירים את הקרם לשק זילוף, אליו מחברים צנתר משונן/חלק/מה שתרצו (אני השתמשתי הפעם בצנתר המוציא פרחים קטנים של קרם).
14. להרכבה: מניחים עוגיה אחת על צלחת הגשה (אפשר להדביק את העוגיה לצלחת בעזרת מעט קרם). מזלפים שכבת גנאש מעל העוגיה. מניחים עוגיה נוספת, מזלפים עוד קרם, וממשיכים כך עד לקבלת מגדל מהמם.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • קודם כל, לגבי הדבש — אני שמתי בערך כף. הדבש לא מאד מורגש בגנאש, שזה – מצד אחד – מבאס, כי אם את קוראת לזה “גנאש שוקולדבש”, את מצפה שיהיה שם דבש מורגש, וראש השנה, וזה וזה. אך מצד שני – אני לא מתה על הטעם של דבש סתם ככה, להלן לא כחלק מעוגת דבש (איך אני אוהבת עוגות דבש!!), ודווקא רציתי משהו יותר שוקולדי, אז.. ווהו? בקיצור, אפשר להשמיט את הדבש לגמרי, אפשר להוסיף עוד כף בכיף, אפשר לזרום עם הכף האחת שלי. לכו על זה.
  • במקום שקדים טחונים, אגב, אפשר פשוט להשתמש ב-280 גרם קמח.
  • אני קישטתי את העוגה במעט בי פולן (דיברתי על זה קצת פה) ובעוגיות “שנה טובה” שהכנתי משאריות הבצק. אבל בינינו? אם מזלפים יפה – ואתם תזלפו יפה! – את הקרם, אין באמת צורך בקישוטים נוספים.
  • לגבי הבצק והשאריות: אני מעדיפה, בעוגה הזאת, לחלק את הבצק לשלושה חלקים, ומהשאריות של שלושתם להרכיב עוגיה נוספת (תמיד יש מספיק שאריות). במקרה הזה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים של כמאתיים גרם, כל אחד. ומהשאריות של העוגיה האחרונה אפשר להכין עוגיות קטנות ולכתוב “שנה טובה או “תשע”ו” או “מור, די לדבר”. מה שמרגיש לכם נכון.
  • לגבי  גנאש שעלול להישאר לכם ומה לעשות איתו — אתם באמת מצפים לתשובה אחרת פרט ל”זלפו אותו לתוך הפה שלכם”?
  • דבר אחרון ומשמח – אפשר לטבען את המתכון! את החמאה בבצק ממירים ב-180 ג’ שמן קוקוס (מוצק אך רך, אז אם הוא נוזלי, קררו אותו קצת במקרר, אבל לא ברמה שהוא יתגבש כמו החיים שלכם), ואת השמנת בגנאש בקרם קוקוס (כמו תמיד, מקררים את הקרם מראש, ומשתמשים רק בחלק הקרמי, לא בנוזל!). אה, ואל תשתמשו בדבש. ותרו עליו לגמרי או החליפו במייפל או סילאן. ווהו! ואם אתם טבעוניים שלא אוהבים קוקוס? אז באסה 🙂
שנהיה לראש ולא לזנב, ושמור תהיה לדג ולא לכל-דבר-אחר-שהוא-לא-דג-ומדבר-הרבה. אמן?

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

The Cookie Fairy ספטמבר 12, 2015 - 17:29

את גאון 🙂
שנה טובהההההההה

הגב
graff keren ספטמבר 13, 2015 - 12:05

פשוט אלופה. אני מאחלת לך שנה של חוויות חדשות במטבח ומחוצה לו, שנה פוריה רווית רעיונות טובים למתכונים מעולים. אני ממש אוהבת לקרוא אותך גם אם אני לא ממש מכינה הכל. אז שנה טובה ומצחיקה לך ממש כמו שאת מצחיקה אותי כל פעם מחדש.

הגב