עוגת ונילימון טבעונית עם קרם קוקוס ופטל

על ידי מור
כמה עוד אפשר לאחל האחד לשני שנה מתוקה כתפוח בדבש?

או שנהיה לראש ולא לזנב?

שירבו זכויותינו כרימון…

בסדר.

יאללה.

שמענו.

לא הגיע הזמן לחדש קצת?

בכל זאת — שנה חדשה.

נגיד.

שרגעי האושר בחיינו יהיו רבים כמספר גרגרי מקל הווניל.

שהכל ילך לנו חלק בשנה הקרובה, ממש כמו קרם קוקוס (סמיך כזה, עם מלא אחוזי שומן).

שנהיה כמו לימון והנוכחות שלנו תוסיף המון לכל מקום בו נהיה.

שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה מושלמת כמו התכשיט הטבעי היפה מכולם, הלא הוא פטל.

שנחווה רק הפתעות טובות, כמו עוגה טבעונית שבאופן בלתי צפוי יוצאת מהתנור די מושלמת וסוגרת ברגע את הפינה של הקינוח לארוחת החג עבור בת הדוד הטבעונית ובן הדוד דל הלקטוז.

בקיצור.

 

שנה טובה ומתוקה!

 

אבל מתוקה בקטע טוב. מתוקה. במידה הנכונה. לא מתוקה מדי. לא מתוקה כמו קרם חמאה. מתוקה כמו.. עוגת ונילימון עם קרם קוקוס ופטל? או כל דבר מתוק אחר שאתם אוהבים.

(לא מקרונים)

(אני מסרבת לאחל לכם דברים שקשורים במקרונים – הם סתם סנובים מתנשאים שעפים על עצמם ללא סיבה הגיונית, והם לא יכולים להיות חלק ממאגר הברכות האלטרנטיביות שלנו)

(רגע, שתהיו פחות סנובים מתנשאים שעפים על עצמם ממקרונים? זו יכולה להיות ברכה?)

***

עוגת ונילימון טבעונית עם קרם קוקוס ופטל
מקור המתכון: התבססתי על שני מתכונים (כמעט זהים) של ה-Food Network, ושיניתי מעט.

כמות: עוגת אינגליש קייק קטנה אחת (12X25 ס”מ).

מצרכים:
150 ג’ (3/4 כוס) סוכר לבן
זסט מחצי לימון
140 ג’ (1 כוס) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב קוקוס (ראו הערה בהמשך)
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קנולה
1/2 כף מיץ לימון (חצי לימון אמור להספיק, פלוס שאריות מיץ לימון)
1 כפית תמצית וניל

לקרם
200 מ”ל (1/2 פחית) קרם קוקוס קר (רק החלק המוצק), לאחר צינון של לילה במקרר
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
25 ג’ (1/2 2 כפות) אבקת סוכר

לקישוט
פטל
קוקוס קלוי

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה, כך שהנייר בולט החוצה (כמו בתמונות).
2. מערבבים סוכר וזסט לימון בקערה קטנה – מערבבים את הזסט לתוך הסוכר בעזרת האצבעות, כך שמתקבל סוכר לימוני ריחני נהדר.
3. מניחים סוכר לימוני, קמח, אבקת אפיה, סודה ומלח בקערה גדולה. מערבבים היטב.
4. בקערה נפרדת, מערבבים חלב קוקוס, שמן, מיץ לימון ווניל.
5. יוצרים שקע במרכז קערת היבשים ויוצקים פנימה את החומרים הרטובים. מערבבים היטב, עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה למדי.
6. יוצקים לתבנית. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי, או עם מעט פירורים עליו. מצננים מעט בתבנית, מחלצים (מרימים בעזרת שולי נייר האפיה), ומצננים לגמרי.
7. כאשר העוגה קרה לגמרי, חוצים לשתי שכבות ועוברים להכנת הקרם.
8. להכנת הקרם: מניחים קרם קוקוס, וניל ואבקת סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקרם יציב מאד (אם רוצים לזלף), או יציב למדי (אם רוצים למרוח את הקרם, כפי שאני עשיתי).
9. להרכבה: מניחים פרוסת עוגה אחת על צלחת הגשה. מזלפים/מורחים חצי מהקרם, מניחים את פרוסת העוגה השניה, ומצפים בשאר הקרם (אפשר לצפות גם את שולי העוגה. אני בחרתי להשאיר אותה “עירומה”). מקשטים בפטל, קוקוס קלוי, מה שמרגיש לכם נכון.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • קודם כל, לגבי חלב/קרם הקוקוס. במקור מציעים להשתמש בחלב סויה או חלב שקדים. אני בחרתי להשתמש בחלק הנוזלי של קרם הקוקוס שגם ככה קיררתי עבור הציפוי. אם אתם מעדיפים, אפשר להשתמש בחלב אחר, לפי הטעם.
  • נקודה נוספת לגבי חלב/קרם הקוקוס, הוא שהסוג שיצא לי להשתמש בו לאחרונה, סו שף, הוא סוג קסום למדי, כי אחרי קירור של כמה שעות במקרר (אולי גם לפני, לא ניסיתי), כמעט כולו קרמי. יש אולי כף-שתיים של נוזל בתחתית הפחית, כל השאר קרם. כך יוצא שבפועל השתמשתי גם עבור העוגה עצמה בקרם קוקוס. העוגה יצאה נהדרת ככה, אבל אני משערת שאפשר להשתמש גם בחלב/נוזל קוקוס רגיל (או, כאמור, חלב אחר).
  • העוגה עצמה די קטנה. אם רוצים להכין עוגה גדולה יותר, באינגליש קייק סטנדרטית, או בתבנית עגולה, אפשר פשוט להכפיל כמויות.
  • כשהכנתי את העוגה שלי, הוספתי גם כף מיץ לימון לקרם. באופן אישי, לא ממש התחברתי. משהו בקרם היה חומצתי למדי. מצד שני, כולם בעבודה שלי אהבו – העוגה נגמרה ממש מהר, וכל מי ששאלתי לגבי הקרם, אמר שהיה אחלה, ולא לשנות כלום. אני עדיין הולכת להכין את העוגה בחג בלי מיץ לימון בקרם (העוגה עצמה מספיק לימונית לדעתי, מעדיפה לתת לקרם להיות ונילי), אבל לשיקולכם – אפשר להוסיף חצי כף-כף מיץ לימון.
  • אולי שמתם לב שיש עוד משהו שמקשט את העוגה שלי, בנוסף לפטל ולקוקוס הקלוי – פולן דבורים, הדבר הזה שמצד אחד אומרים שהוא סופר בריא, מצד שני אין לכך הוכחות אמיתיות. אבל אני די בטוחה שהפולן הוא לא טבעוני, כך שהייתי מוותרת עליו אם אתם אופים לקהל טבעוני.
  • קוקוס קלוי – איך מכינים? מפזרים מעט קוקוס טחון בתבנית, וקולים בתנור (אני חיממתי למאה מעלות) למשך חמש-שמונה דקות (שימו עין, הוא הופך מקלוי לשרוף בשניות). לחילופין, אפשר לקלות גם במחבת.
  • ואיך עוד אפשר לקשט? הממ. פטל שחור? אוכמניות? שטרויזל טבעוני כזה או אחר? התרגשויות?
  • אה אה אה אה, ראיתם בתמונות כמה עקום חתכתי? ראיתם כמה לא רואים את זה אחרי שמפוצצים את העוגה בקרם? ווהו!
חג שמח ורך כמו עוגה טבעונית בחוש– רגע, לא. די. לקחנו רחוק מדי את עניין הברכות האלטרנטיביות.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

5 תגובות

Hagar ספטמבר 8, 2015 - 20:20

נראה לי שסגרת לי את הפינה גם לחג… האם לדעתך העוגה תסבול בכיף נסיעה של שעה וחצי??

הגב
אולגה ספטמבר 9, 2015 - 04:40

מהמם! שנה טובה ♥

הגב
מור ספטמבר 9, 2015 - 08:41

מהמם!

הגב
לירוני ספטמבר 9, 2015 - 12:44

ואוו זה נראה מושלם!!, לבנתיים אמי הכינה מתכון אחד שלך והוא יצא אלוהי!, אני בהחלט הולכת להביא לה את המתכון הזה. יש לך את הבלוג הכי יפה שראיתי!, תודה נסיכה.

הגב
Morcake ספטמבר 12, 2015 - 17:40

תודות!!

הגר, לדעתי היא בהחלט תתמודד בהצלחה עם הנסיעה. בהצלחה 🙂

הגב