חמאצ’ה קאפס

על ידי מור
חמאצ’ה קאפס? מה? מה זה בכלל? מור, מה את רוצה מאיתנו?
חמאצ’ה זו מילה שהמצאתי, חברים. שילוב של חמאה ומאצ’ה.
וואו. כאילו, באמת, וואו.
אני יודעת. די מביך. אתם כבר מכירים אותי מספיק טוב כדי לדעת שמביך הוא שמי האמצעי.
לגמרי. רגע, מאצ’ה?
הגענו לאתר של נעמה גאון בטעות?
לא לא, תירגעו. הכל בסדר. אתם אצלי, לא אצל נעמה. זאת אומרת, לא יודעת אם “הכל בסדר” זו התשובה המדויקת. כנראה הייתם מעדיפים להיות אצלה. בינינו, גם אני. אבל זה לא העניין.
אז מה העניין?!
תירגעו, נו. בדיוק הייתי בדרך לזה. אלוהים, תנו לי לנשום שניה.
סליחה.
סלחתי. ואני גם מתנצלת. לא התכוונתי לצעוק.
בכל אופן.
מה שקורה זה שחומר הגלם החודשי של “כחומר” הוא תה. כן, פשוט תה. כל סוג של תה. ארל גריי או נענע או יסמין או מאצ’ה או–
רגע, מאצ’ה? היי, זה חומר גלם ממש טרנדי שעדיין לא יצא לי להשתמש בו אף פעם, אבל הוא ה-דבר בעולם בזמן האחרון (למעשה, יש מצב שעד שנזכרתי, הוא כבר אפילו הספיק להפוך לפאסה. אז.. רטרו?), והוא מגניב כזה, וירוק, ו…
טוב, תכלס, פשוט לא היה לי רעיון לשום דבר אחר עם תה.
לא ארל גריי. לא נענע. לא יסמין.
חשבתי לצלם את עצמי מניחה תיון של לימונית-לואיזה בתוך כוס מים חמים ולקרוא לזה מתכון, אבל.. לא. פחות זרם לי.
בקיצור.
החלטתי שמאצ’ה זה הדבר הנכון עבורי.
אבל לא ידעתי איפה לקנות מאצ’ה, אז סנג’רתי חברה שלי לקנות לי מאצ’ה (באותה החנות בדיוק בה המחבל המוזר בעולם קנה/לא קנה פקאנים/קשיו/וואטאבר ביום שישי האחרון, לפני שהוא הלך להיות זבל של בנאדם ולשבור את הלב של כולם) —
אז כדי להקדים תרופה למכה, או ליתר דיוק להקדים תשובה לשאלה, אפשר לקנות מאצ’ה ברשת חנויות הטבע אניס, או בהרבה הרבה יותר יקר ב-Palais des Thes. אני משערת שיש עוד מקומות בארץ, אבל אני יודעת על שני אלה.
בכל אופן, מאצ’ה. מתכון עם מאצ’ה.
מה מכינים בעצם?
כאילו.. סבבה שהחלטתי חגיגית על מאצ’ה, אבל אממ מה בדיוק עושים עם מאצ’ה?
אז חשבתי וחשבתי, והחלטתי שבא לי להכין עוגת שמרים. אבל נוצר מצב שהחודש הזה היה בדיוק החודש בו לא נגעתי בגלוטן, ועם כל הכבוד — אני יכולה להכין עוגיות שוקולד צ’יפס ולא לטעום. זה לא קל, אבל אפשרי. אני יכולה להכין בראוניז ולא לטעום. שוב – לא קל, אבל אפשרי.
אני לא יכולה להכין עוגת שמרים ולא לטעום. זו כבר התעללות בבני אדם.
זו התעללות בעצמי!
אני לא רוצה להתעלל בעצמי. אני מחבבת את עצמי.
אז ויתרתי על הרעיון שלי להכין שושני שמרים עם פטיסייר שוקולד לבן ומאצ’ה. זאת אומרת, ויתרתי זמנית. זה נשמע טוב מדי כדי לוותר על זה סופית. תודו שזה נשמע טוב מדי כדי לוותר על זה סופית.
היי, למה אתם לא מודים?
אהההה כבר הלכתם מזמן? העדפתם ללכת לקרוא ולהכין מתכונים של נעמה?
מבינה אתכם.
אז אני פה לבד? יאללה בלאגן! מסיבה, וויייייייייייייייי!
אה אמא, את עדיין פה. היי. מה קורה? ד”ש לאבא.
רגע, איפה הייתי?
נכון, שמרים ומאצ’ה. תודה, אמא.
אז ויתרתי על השמרים, והחלטתי לחפש מתכון נטול גלוטן.
גיגלתי גיגלתי, קראתי קראתי, והגעתי לחמאצ’ה קאפס!
זאת אומרת, הגעתי לצ’וקלט מאצ’ה באטר קאפס. אבל פה מדברים עברית, אז עברתתי את המתכון לחמאצ’ה קאפס.
(אני ממש טובה בעברות של דברים)
בגדול, זה כמו הריסז קאפס שלי —
אומייגאאאאאאד, זוכרים את הריסז קאפס הקפואים? הווווו גוד, פרוזן טיימז.
— רק עם חמאת קוקוס. ומאצ’ה.
אז, אתם יודעים, אחר לגמרי.
קיצור, ההכנה ממש פשוטה. בהנחה שיש לכם מעבד מזון:
טוחנים שבבי קוקוס במעבד מזון. טוחנים טוחנים טוחנים, עד שמתקבלת סוג של חמאת קוקוס.
מוסיפים אבקת מאצ’ה ואבקת סוכר. מקבלים משהו שנראה כמו פסטו, אבל נטעם כמו דשא קוקוסי מתוק.
סתם נו, הטעם של המאצ’ה הוא טעם נרכש. אני מחבבת אותו, אבל עדיין חושבת שהוא קצת.. דשאי.
אוקיי, ממשיכים.
עכשיו ממיסים שוקולד מריר. אפשר להוסיף לו קצת שמן. ממלאים גביעי נייר קטנים, AKA מנז’טים, ומצננים.
ממלאים בפסטו, ארררר חמאת קוקוס ומאצ’ה, מצננים עוד קצת, ואז מצפים בשוקולד מריר.
אלא אם אתם לא מתחברים לקטע של המאצ’ה (היי אסף!!), ואז אתם כנראה פחות שמחים ונהנים. לכו לאכול עוגיות שוקולד צ’יפס או בראוניז או משהו.
אבל לאנשים שאין להם בעיה לאכול גביעי שוקולד ממולאים במשהו ירוק —
מקררים שוב, מקלפים את הנייר, אוכלים, חפ חפ חפ, שמחים ונהנים.
נסו את החמאצ’ה קאפס האלה. יש להם קטע. תקשיבו לי. אני בחורה מוזרה. אני לא אוכלת כלום. אם אני אומרת לכם שזה טעים, זה כנראה טעים.
ותהיו רגועים — נשארה לי מספיק מאצ’ה. אני כן אוכלת גלוטן כרגע. שושני שמרים עם פטיסייר שוקולד לבן ומאצ’ה, היר איי קאם!
***
חמאצ’ה קאפס
מקור המתכון: ההשראה למתכון מכאן, אבל את התכלס אלתרתי תוך כדי עבודה.
כמות: שישה קאפס בקוטר 5 ס”מ – הרגישו חופשי להכפיל/לשלש כמויות, או להכין קאפס קטנים/גדולים יותר.
מצרכים:
100 ג’ (1 כוס) שבבי קוקוס
20 ג’ (2 כפות) אבקת סוכר
5 ג’ (1 כפית) אבקת מאצ’ה
75 ג’ שוקולד מריר
1 כפית שמן קוקוס
מלח ים אטלנטי, לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מעבדים שבבי קוקוס במעבד מזון למשך כחצי שעה – יכול להיות פחות או יותר, תלוי במכשיר – עד לקבלת חמאת קוקוס, אולי מעט “בצקית”. כל כמה שניות/דקות, תלוי באיזה שלב בתהליך נמצאים, עוצרים את מעבד המזון ומנקים דפנות בעזרת לקקן.
2. מוסיפים מאצ’ה ואבקת סוכר לחמאת הקוקוס (אפשר לעשות זאת במעבד המזון, או להעביר לקערה נפרדת). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
3. ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים פנימה שמן קוקוס.
4. מניחים כפית-כפית וחצי של שוקולד מומס בתוך כל מנז’ט. בעזרת הכפית, עוזרים לשוקולד להגיע לתחתית ולצדי המנז’ט. מעבירים למקרר למשך כעשר דקות, עד להתייצבות.
5. דוחסים כשתי כפיות חמאת מאצ’ה (חמאצ’ה!) לתוך כל גביע שוקולד, ומיישרים עם כפית. מניחים במקרר למשך כחמש דקות.
6. מצפים את חלקו העליון של כל קאפ במעט שוקולד מריר מומס (כחצי כפית) ומיישרים. אם רוצים, זורים מעט מלח ים אטלנטי מלמעלה. מעבירים למקרר להתייצבות מלאה, משהו כמו עשר דקות-רבע שעה. מקלפים ואוכלים בהנאה רבה. YAY!
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • ייתכן שהשוקולד המריר יתגבש בזמן שהקאפס מתייצבים במקרר – מקסימום ממיסים אותו בשנית לפני הציפוי העליון.
  • הקאפס מעט קשים לאכילה ישירות מתוך המקרר. תנו להם לעמוד כמה דקות בטמפרטורת החדר, והם יתרככו טיפה.
  • אם במקרה יש לכם חמאת קוקוס מוכנה (ואתם לא מכינים לבד), השתמשו ב-75 גרם — זו הכמות שיצאה לי מטחינת שבבי הקוקוס שלי (ייתכן שטעמתי קצת במהלך ההכנה..).
  • זה קצת מאבד את הקטע של חמאצ’ה קאפס, אבל אם לא באה לכם מאצ’ה, אפשר לוותר ולהסתפק בגביעי שוקולד במילוי חמאת קוקוס.
  • ואם בכלל בא לכם סתם להכין חמאת קוקוס, או חמאצ’ה קוקוס, לכו על זה. אתם יכולים פשוט למרוח אותו על פרוסת לחם או לאכול בכפית או מה שבא לכם. ווהו!!
  • אה, ולא הייתי מוותרת על אבקת הסוכר. לטעמי המאצ’ה דשאי ומריר מדי ללא תוספת המתיקות. אבל אולי זו רק אני..
יאללה, אני הולכת לקחת לי חמאצ’ה קאפ אחד מהמקרר. אל תשכחו ללכת להסתכל על שאר מתכוני התה של “כחומר”!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

12 תגובות

נטלי ינואר 4, 2016 - 06:15

יואו, איך בא לי אחד כזה!!!

הגב
טליה ינואר 4, 2016 - 07:51

יגידו מה שיגידו על מאצ'ה – אני מתה על הירוק המשגע הזה!

הגב
Rénana Spiegel ינואר 4, 2016 - 08:22

אם אין לי שמן קוקוס אפשר להחליף את זה בחמאה פשוט?

הגב
The Cookie Fairy ינואר 4, 2016 - 09:18

מהמם 🙂 מתה על מאצ'ה ומתה לביס!

הגב
Morcake ינואר 4, 2016 - 16:33

תודות!

רננה, אפשר חמאה, אבל עדיף שמן קנולה פשוט (או שמן נייטרלי אחר).

הגב
Yotam Dahan ינואר 5, 2016 - 18:14

לא זה אדיר, סוף סוף יהיה לי שימוש בשמונה קילו מאצה שיש לי (הזמנה מאמאזון שטיפה השתבשה) ועוד משהו, העיצוב החדש של האתר יפה ברמות!

הגב
Reut Ahdut ינואר 7, 2016 - 23:28

אני רק רוצה להחמיא על הפורמט!! המשפטים בין התמונות ממש זורמים, מעולם לא קראתי בכזאת השתוקקות מתכון! ממש סטייל מגניב

הגב
Naama Gaon ינואר 11, 2016 - 22:28

היי היי, איך פספסתי את זה?
זה מהמם. וחמאצ'ה זו המילה הכי חמודה בעולם. ואני לחלוטין לחלוטין מתעלמת מהשימוש במילה "דשא" ומאצ'ה" באותו המשפט.

הגב
נילי יוני 15, 2016 - 16:12

הי מור! זה נראה כה מעולה! אני הולכת לנסות את הקאפס האלה ממש בקרוב, ורציתי לשאול איך לדעתך זה ייצא עם סוכר רגיל ולא אבקת סוכר? או להמתיק אולי עם משהו אחר? תודה!

הגב
Morcake יוני 23, 2016 - 13:16

היי נילי, לא הייתי משתמשת בסוכר רגיל. הקאפס לא אפויים, לכן הסוכר ישמור על המרקם שלו ויהיה גרגרי. מרגיש לי שיהיה פחות נעים לאכול את זה ככה.

הגב
הגר יולי 3, 2016 - 08:22

שלום מור!אשמח לקבל המלצות או דגשים לקראת קניית מעבד מזון…תודה!

הגב
Morcake אוגוסט 18, 2016 - 05:33

וואו, אני באמת לא יודעת.. אני קיבלתי את מעבד המזון שלי "בירושה" מאחי וגיסתי, ואני די מרוצה ממנו. לא עשיתי סקר שוק לפני זה או משהו בסגנון 🙂

הגב