עוגת שוקולד שוודית ללא קמח עם קרם קוקוס-וניל

על ידי מור

בשנה הקרובה אני הולכת להיות בת שלושים (!). קצת לפני זה אני הולכת ללבוש לבן (סתם, שמנת) ולהחליף שם משפחה (סתם, הוא נשאר. סיפרתי לכם פעם שלאסף ולי יש שם משפחה זהה? כן כן, לחבר שלי קוראים אסף קייק). חוץ מזה, אני מקווה שיהיה מעניין ונחמד – בעבודה, בחיים, בהכל.

אני אשתדל להמשיך לאכול יחסית בריא, כפי שנאלצתי לעשות בחודשים האחרונים, אבל לא הולכת לוותר יותר על גלוטן, עכשיו שהוא חזר לחיי.. בטח לא לחודש שלם, זו היתה פרידה קשה מנשוא! אני הולכת לנסות לשכנע את עצמי שהעוגות שלי לא צריכות להיות מושלמות והתמונות שלי לא חייבות להיות הכי יפות, כדי שאמשיך לעשות את מה שאני אוהבת ונהנית ממנו. אני מקווה לזכור שלא הכל סובב סביב לייקים ותגובות, ושאם כיף לי, אז זה מספיק טוב.

ולבסוף – עם כל הכבוד לבריאות ולשמלת כלה, לפעמים צריך גם לדעת להנות. לכן גם בשנה הזאת שהתחילה ממש היום אני הולכת להמשיך להתעקש על זה שלפעמים אין ברירה אלא להכין עוגה עם מלא שוקולד וחמאה וסוכר. כי יש כמה סוגים של בריאות, ולפעמים הסוג הנכון הוא זה שאולי לא יגרום לג’ינס להיסגר יותר בקלות, אבל כן יעלה לכם חיוך על השפתיים.

אז קדימה, 2016. בואי נראה אותך.

עוגת שוקולד שוודית ללא קמח עם קרם קוקוס-וניל

בשנה הקרובה אני הולכת להיות בת שלושים (!). קצת לפני זה אני הולכת ללבוש לבן (סתם, שמנת) ולהחליף שם משפחה (סתם, הוא נשאר. סיפרתי לכם פעם… עוגות שוקולד עוגת שוקולד שוודית ללא קמח עם קרם קוקוס-וניל European הדפס
כמות: עוגה עגולה אחת בקוטר 22 ס"מ (אפשר להכין גם בתבנית 24, אבל העוגה מראש די נמוכה, וככל שהתבנית תהיה גדולה יותר, היא תהיה עוד יותר נמוכה).
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

250 ג' חמאה

250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

100 מ"ל (1/3 כוס + 4 כפיות) קפה (אני המסתי שתיים וחצי כפיות של טייסטרז צ'ויס במים חמים)

4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן

1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

 

לקרם

200 מ"ל (1/2 פחית) קרם קוקוס קר, שהונח במקרר למשך מספר שעות קודם לכן - משתמשים רק בחלק הקרמי

20 ג' (2 כפות) אבקת סוכר

1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים היטב תבנית עגולה בגודל הרצוי ומרפדים בנייר אפיה.
  2. מניחים חמאה ושוקולד מריר בסיר בינוני. מחממים על אש בינונית, עד להמסה מלאה.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים קפה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  4. מניחים ביצים, סוכר, וניל ומלח בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים היטב, על מהירות גבוהה, למשך חמש-שמונה דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (זה בסדר גם אם היא יוצאת מעט נוזלית ולא מאד תפוחה).
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בזהירות עם לקקן, עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. יוצקים לתבנית ואופים למשך כארבעים דקות, עד שהעוגה עולה ומתייצבת. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי - כן, העוגה תיפול מאד ממש תוך כמה שניות, כטבען של עוגות ללא קמח. זה בסדר.
  7. להכנת הקרם: מניחים קרם קוקוס, אבקת סוכר ווניל בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקרם יציב אך עדיין קרמי (כזה שאפשר למרוח מעל העוגה, לאו דווקא לזלף).
  8. מחלצים את העוגה מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים את הקרם מעליה. אם רוצים, אפשר לקשט בסוכריות/אבקת פיות/מה שבא לכם.

מקור המתכון: התבססתי על העוגה של Call me Cupcake. השינוי היחיד שעשיתי הוא להפחית במעט את כמות הסוכר.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם רוצים קרם פחות מתוק, אפשר להשתמש ב-10 גרם (כף אחת) בלבד של אבקת סוכר.
  • אגב, אפשר – כמובן – להשתמש בשמנת מתוקה במקום קרם הקוקוס. גם ככה העוגה עצמה חלבית..
  • כמה חמאה! כמה שוקולד! מה זה, למה העוגה הזאת כל כך מושחתת??? ככה. כי ככה אמרתי. תכינו אותה פעם ב-, לא כל שבוע. תאכלו חתיכות קטנות. ותדחפו לעצמכם מלא תרד בכל הזדמנות, כמו שאני עושה, והכל יהיה בסדר.
  • וואו, יכול להיות שכרגע הפכתי את עצמי לגורו הבריאות שלכם? 2016, את מסתמנת כשנה מאד מאד משונה.

טוב, אני ממש צריכה לנסות לשכנע את עצמי שהעוגות שלי לא צריכות להיות מושלמות והתמונות לא חייבות להיות הכי יפות.

התמונות בפוסט, אגב, צולמו מחדש ועודכנו בינואר 2020. הן עדיין לא מושלמות, אבל וואו.. אין לכם מושג מה היה פה קודם.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

11 תגובות

טליה ינואר 1, 2016 - 12:13

איזה עוגה הורסת! דרך מצוינת להתחיל את השנה 🙂

הגב
נטלי ינואר 1, 2016 - 13:12

טעימה בטירוף, בדיוק מסוג העוגות שאני הכי אוהבת. שנה טובה ♥

הגב
Lihi ינואר 1, 2016 - 16:35

שנה טובה מור! את מהממת. ואלה התמונות הכי מגרות מכל הפוסטים שלך עד כה.

הגב
Liron ינואר 2, 2016 - 08:04

אז עכשיו תשימו שלט "משפחת קייק" על הדלת P:
העוגה נראת שוקולדית בטירוף 🙂 שתיהיה שנה אדירה !!

הגב
אולגה ינואר 2, 2016 - 08:16

עוגה מאוד טעימה (טעמתי!) וחיננית 🙂

הגב
Sharon Peled ינואר 5, 2016 - 14:02

מה פתאום לירון2 הם פשוט ידביקו עוגה חדשה כל שבוע. זאת נראית מתאימה במיוחד

הגב
Sharon Peled ינואר 5, 2016 - 14:03

מה פתאום לירון2 הם פשוט ידביקו עוגה חדשה כל שבוע. זאת נראית מתאימה במיוחד

הגב
קורא נאמן ינואר 7, 2016 - 08:29

העוגה נראית טעימה בטירוף וכרגיל הצלחת להעלות חיוך על השפתיים.
אבל למה כל כך קצר? תביאי עוד ממך!

הגב
Uri V ינואר 7, 2016 - 13:49

ניראית עוגה מדהימה!!!

ננסה להכין בסופש

תודה,

אורי

מתנות לחברה הכי טובה

הגב
ליאל בובה ינואר 21, 2016 - 16:12

ואוו נראה הורס!!
מזכיר לי את מה שאכלתי בדוכני מזון המדהימים של קייטרינג משהו מיוחד, אין דברים כאלו.
דוכני מזון

הגב
אוראל יולי 10, 2017 - 12:47

עוגה מדהימה,
דרך אגב, אם אתם מחפשים השכרת דוכני מזון אפשר לפנות אליי

הגב