לא תכננתי לפרסם את המתכון הזה.
(יש משפט יותר קלישאתי להתחיל איתו פוסט?)
בגדול, הוא כבר קיים פה. מאז ינואר 2011.
(וואו, זה ממש מזמן. אני מכירה אנשים שקיימים פחות זמן)
אבל כשפרסמתי את המתכון במקור, אי שם לפני שש שנים, עוד כתבתי מתכונים רק בכוסות ובכפות, לא בגרמים.
(עברתם כבר להשתמש במשקל במטבח, נכון? אתם מודעים לזה שזה יחסוך לכם מלא כלים אם תשקלו הכל – או כמעט הכל – בקערה אחת, במקום להשתמש בכל מיני כוסות וכפות וכפיות?)
שילבתי תמונות במתכון עצמו, בין שלבי ההכנה.
(מה חשבתי לעצמי?!)
אפרופו תמונות, הן היו מזוויעות וחשוכות.
(טוב, זה לא השתנה הרבה. אולי טיפה)
לפני שש שנים, עדיין לא היה ממרח ריסז בעולם.
(זוכרים את התקופה החשוכה הזו? מצמרר, אה?)
ובגדול, נראה לי שלפני שש שנים, רובכם לא באמת הייתם פה. ואם כן, מה הסיכוי שאתם אשכרה זוכרים את העוגיות האלה?
שתיקה כהסכמה, אה?
אז הכנתי אותן שוב. כי היו לי מלא ממתקים בבית, ואסף נזף-נוזף בי כבר תקופה על זה שאני לא משתמשת בהם, והם הולכים לאיבוד, ופגי תוקף, ומה נסגר איתך, מור!
אז הראיתי לו מה זה. קצצתי כמעט חצי קילו (אופס?) של ממתקים שגם-ככה-היו-לי-בבית (וגם כמה M&M’s שקניתי במיוחד, כי יש לי אפס משמעת עצמית), הכנתי בצק, ערבבתי הכל ביחד, ואפיתי.
כאמור.
בכלל לא תכננתי לפרסם את המתכון.
אבל אז הבצק היה כל כך צבעוני ושמח. ונזכרתי בכל מה שאמרתי קודם – בעיקר הקטע עם ממרח הריסז – אז לא היתה ברירה.
שלפתי את המצלמה.
עשיתי כמה קליק-קליק-קליקים.
(כך מתנסחים המקצוענים)
ואחרי שטעמתי עוגיה אחת – ענקית, בגודל של הראש שלי, אחת שתכננתי לקחת רק ביס או שניים ממנה ובסוף אכלתי את כולה בלי למצמץ – הבנתי שעשיתי את הדבר הנכון.
כי העוגיות האלה, אלה שפרסמתי לפני שש שנים, צריכות לקבל את הכבוד הראוי להן. לא מגיע להן פוסט ישן, מסכן, עם תמונות חשוכות וביזאריות.
מגיע להן פוסט חדש, איכותי (בערך), פוסט שזועק “הכינו את העוגיות האלה! הכינו! הכינו! הן בריאות*! הן טעימות! הן צבעוניות וכיפיות ומנצלות את כל הממתקים הסוררים שמסתובבים לכם בבית!”
*בריאות לנפש, כן? בריאות נפשית חשובה לא פחות מהבריאות הפיזית, אנשים.
אז קבלו אותן במחיאות כפיים סוערות. ונראה, אולי עוד שש שנים אפרסם גירסא מחודשת לגירסא המחודשת.
סקרנתי?
***
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד בריאות לנפש
מקור המתכון: התבססתי על המתכון הזה, עם שינויים מסוימים. אבל הרוח הכללית דומה.
כמות: כ-22 עוגיות גדולות, בקוטר של כ-5 ס”מ. אם תכינו אותן קטנות יותר, יצאו לכם הרבה יותר 🙂
מצרכים:
100 ג’ חמאה רכה
100 ג’ (כ-1/3 כוס, מעט פחות) ממרח ריסז/חמאת בוטנים
100 ג’ (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר לבן
60 ג’ (1/4 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גדולות
140 ג’ (1 כוס) קמח לבן
125 ג’ (1 כוס) קמח מלא
25 ג’ (1/4 כוס) שיבולת שועל שלמה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
450-500 ג’ (!!!) תוספות שוקולדיות (ראו הערה בהמשך)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
2. מניחים חמאה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים על מהירות בינונית למשך כדקה.
3. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים עוד כדקה.
4. מוסיפים את כל סוגי הסוכר ומקרימים על מהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין להוספה להוספה.
6. בינתיים מערבבים בקערה בינונית שני סוגי קמח, שיבולת שועל, אבקת אפיה, סודה ומלח.
7. עוצרים את פעילות המיקסר, מנקים את דפנות ותחתית הקערה עם לקקן, ומוסיפים את כל החומרים היבשים בבת אחת. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
8. מוסיפים את כל התוספות השוקולדיות ומערבבים בזהירות עד לפיזור אחיד.
9. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה קפיצית או כפית. מניחים בתבנית ושומרים על רווח של מספר סנטימטרים, כיוון שהעוגיות מתפשטות במהלך האפיה.
10. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, מתייצבות קלות, אך עדיין רכות למגע. מצננים כעשר דקות בתבנית ומעבירים לרשת לטובת צינון מלא.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם רוצים, אפשר לאפות את העוגיות מקמח לבן בלבד (אבל למה? אם תשתמשו גם בקמח מלא, תוכלו לספר לכולם שהן בריאות גם לגוף, לא רק לנפש!). מאמינה שאפשר גם להכין מקמח מלא בלבד, אבל אולי הן יצאו מעט דחוסות יותר.
- אז לגבי התוספות. בגדול, הכל הולך. אני השתמשתי במיקס של מספר סוגי M&M’s, מיני ריסז קאפס, שוקולדים קטנים של הרסי, שוקולד צ’יפס, קליק קצוצים ואולי עוד דברים, שכבר הספקתי לשכוח. באמת שהעוגיות האלה מקבלות באהבה כל מה שתוסיפו להן.
- ואם נראה לכם שכמות התוספות שהשתמשתי בה היא מוגזמת (אצלי היו בערך 470 גרם, למקרה שתהיתם), אתם יכולים להשתמש בקצת פחות. אבל.. אבל למה?
אז קבענו פה לרימייק ב-2023? מעולה. איטס א דייט.
5 תגובות
בריאות הנפש מאוד חשובה.. והעלת לי חיוך גדול!
למרות התמונות הפחות מקצועיות לפני שש שנים,אנחנו התרשמנו. עוגיות-הכל-כלול שלך נאפות אצלנו בגרסתן הקודמת לעיתים קרובות. המתכון המחודש עשה לי חשק לאפות שוב.
וגם:מותר לך למחזר קצת, את בהריון וזה. נצלי את ההריון להתפנק כמה שיותר. שיקומו בשבילך, שיסחבו לך, שיכינו לך בדיוק את הסנדביץ' הזה שנורא בא לך עליו. הריון זה מחלה ואל תתני לאף רופא ו/או גבר לשכנע אותך אחרת
אורי, תודה!
יפעת, שימחת אותי מאד! הייתי בטוחה שכמו רוב המתכונים הישנים שלי, גם זה איכשהו הלך לאיבוד אצל כולם. כיף לשמוע שלא אצל כולם 🙂
הכנתי. מושלם. החיים שלי מתחלקים ללפני ואחרי. תודה רבה לך באמת.
בכיף 😉