את עוגת יום ההולדת הראשונה שהכנתי לאסף הכנתי קצת פחות מארבעה חודשים אחרי שהתחלנו לצאת.
זה עוד היה השלב הזה של “ההתחלה”, יחסית, אז רציתי לעשות רושם טוב.
השקעתי.
ואני חושבת שהצלחתי במשימה — הוא מדבר על העוגה הזו עד היום.
הבעיה היא שהצלחתי קצת יותר מדי.
אתם מבינים, בזמנו לא חשבתי לטווח הארוך. יש לו יום הולדת, אני רוצה להרשים, אז אני אכין לו עוגה סופר עשירה, מושקעת, מפוצצת בשוקולד. עוגה שהוא לא ישכח.
לא חשבתי על זה שיום הולדת יש אולי רק פעם בשנה, אבל מצד שני יש יום הולדת יש כל שנה*.
*חוץ מכם, ילידי ה-29 בפברואר. באסה + איזה מגניבים אתם, לפחות לדעתי!
לא חשבתי על זה שאולי הקשר הזה דווקא יחזיק מעמד (אני בחורה אופטימית לאללה), לפחות עד ליום ההולדת הבא שלו. ומה יקרה אז?
בניתי כאלה ציפיות ביום ההולדת הראשון, לא היתה דרך לעמוד בהן בפעם הבאה. וגם לא בשנה אחר כך. אפילו שניסיתי. פעמיים.
אל תבינו לא נכון, אסף היה מבסוט מכל העוגות. פשוט.. פשוט אף פעם לא הצלחתי להוציא ממנו את אותה התגובה שהעוגה ההיא הוציאה ממנו, הראשונה.
עד היום. כלומר אתמול.
השנה החלטתי שדי. צחקנו. נהנינו. הגיע הזמן להפציץ שוב.
הגיע הזמן לעוגת מוס שוקולד, עם שוקולד ושוקולד ועוד שוקולד.
בהתחלה עוד ניסיתי ליצור קשר עם אחת המסעדות האהובות עלינו ולראות אם יש סיכוי שאולי, במקרה, אם לא אכפת להם, אוכל לקבל את המתכון לקינוח השוקולד שלהם שאסף כל כך אוהב.
הם לא ענו לי 🙁
ואז הבנתי שאם אין אני לי, מי לי — אמרתי לעצמי מילים כמו “מוס” ו”שוקולד” ו”טראפלס” ו”כבד” ו”עשיר” ושוב “שוקולד”, עד שהתקבעתי על רעיון.
זה לקח זמן, יומיים לפני ההכנה עדיין לא הייתי מגובשת על עצמי במאה אחוז, אבל בסוף זה קרה —
חשבתי על עוגה שוקולדית שתצליח לעמוד ברף של עוגת הקילו שוקולד ההיא, הידועה לשמצה (לפחות מבחינתי).. כזו שתשמח את אסף מחד, ותהיה כשרה לפסח מאידך, מה שישמח אותי ואולי, בתקווה, גם את מי מכם שעדיין לא נסגר על קינוח לערב החג.
ההכנה, באורח פלא, עברה כמעט ללא תקלות (אם מתעלמים מכתמי השוקולד על חולצת הפיג’מה הלבנה שלי) (אה, ומזה שאני צריכה להתאמן קצת על יציקת גלסאז’ מעל עוגות):
המוס יצא עשיר ואוורירי וטעים.
שתי שכבות רולדת הקקאו — מצוינות (לא שאכלתי את כל-כל-כל השאריות, מה פתאום, פייק ניוז!!).
ועיגול הטראפלס-שוקולד-חלב? טוב, השוליים שלו היו קצת מחוספסים, אבל גם ככה הוא הסתתר עמוק עמוק בתוך המוס, אז הכל יצא לטובה.
כמובן שהעוגה לא יצאה פוטוגנית במיוחד, זאת אומרת היא כן יפה.. אבל היא בשום צורה לא הסכימה להצטלם לי כמו שצריך.
אבל אתם יודעים, אף אחד לא מושלם, נכון?
השורה התחתונה היא זו: אחרי שש-שבע שעות של צילומים כושלים, סוף סוף הגשתי לאסף פרוסת עוגה (ענקית) והבטתי בו בהתרגשות.
המתנתי.
חיכיתי.
ציפיתי.
השניות בין הביס הראשון למילה הראשונה שיצאה ממנו הרגישו כמו נצח.
ואז —
“וואו.”
מיד אחר כך, עוד “וואו”. ועוד אחד.
אסף, אפשר להכניס לפוסט את התמונה שרואים אותך ברקע? “לא יודע, זה לא נהוג.”
אז לא לשים? “לא, זה בסדר, את יכולה.”
הוא היה מאושר. הוא סיים את הפרוסה (הענקית) לגמרי לבד (אוקיי, עזרתי לו בשני ביסים, אבל באמת שרק שניים). הוא טען שהעוגה עונה על הציפיות, ושהיא כנראה העוגה הטעימה ביותר שהכנתי מאז עוגת הקילו שוקולד.
יכול להיות שהוא אמר עוד דברים אחר כך, אבל אני כבר לא הקשבתי.
זה כל מה שהייתי צריכה לדעת.
אני עשיתי את שלי.
עכשיו תגידו.. מה אני מכינה לו ביום ההולדת הבא? בלי לחץ – עליכם, עלי, על כולנו – אבל זה הולך להיות יום הולדת עגול. שיהיה לי בהצלחה.
***
עוגת טריפל וואו (כי “עוגת שלושת הוואו-ים” זה לא ממש קריא)
כמות: עוגה עגולה אחת בקוטר 22 ס”מ.
מצרכים:
לטראפלס שוקולד חלב
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 ג’ שוקולד חלב, קצוץ גס
לרולדה
4 ביצים גדולות, מופרדות
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר לבן
30 ג’ (3 כפות) קורנפלור
10 ג’ (1 כף) אבקת קקאו
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קנולה
למוס שוקולד מריר
2 ג’ (1/2 כפית) ג’לטין
10 מ”ל (1 כף) מים
350 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
160 מ”ל (2/3 כוס) חלב
קורט מלח
2 חלמונים גדולים
15 ג’ (כ-1 כף) סוכר לבן
375 מ”ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה
לגלסאז’ קקאו
14 ג’ (1/2 3 כפיות) ג’לטין
230 מ”ל (1 כוס פחות 2 כפיות) מים, מחולק
105 ג’ (3/4 כוס) אבקת קקאו
250 ג’ (1/4 1 כוסות) סוכר לבן
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת שכבת הטראפלס: מניחים שוקולד חלב ושמנת בסיר קטן. ממיסים יחד על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה.
2. יוצקים לרינג בקוטר 16 ס”מ, מרופד בנייר כסף/נייר אפיה. מצננים במקרר – רצוי בפריזר – למשך ארבע שעות לפחות, עדיף לילה.
3. להכנת הרולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור גדולות בנייר אפיה ומשמנים קלות.
4. מניחים חלבונים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצף יציב — מתחילים במהירות נמוכה, ומגבירים בהדרגה עד להגעה למהירות מקסימלית. בסך הכל, מקציפים כעשר דקות.
5. מוסיפים חלמונים, קורנפלור, קקאו ושמן. מקפלים פנימה בעזרת לקקן, עד לקבלת בלילה אחידה.
6. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות — בתבנית אחת צריכה להיות מספיק בלילה כדי שאפשר יהיה ניתן לקרוץ ממנה בהמשך עוגה עגולה בקוטר 20 ס”מ, בשניה 16 ס”מ.
7. אופים את שתי העוגות 10-15 דקות, עד שהעוגות מתייצבות והופכות קפיציות למגע. מצננים.
8. להכנת המוס: מניחים ג’לטין ומים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד עד להיקרשות.
9. ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומעבירים לקערה גדולה.
10. מניחים חלב ומלח בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית עד לסף רתיחה.
11. בינתיים טורפים יחד חלמונים וסוכר בקערה קטנה.
12. כאשר החלב מתחיל לרתוח, מבצעים השוואת טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב לקערת החלמונים, מערבבים היטב, ומחזירים הכל לסיר. ממשיכים לבשל על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב עם לקקן או כף עץ, עד שהתערובת מסמיכה ומצפה את גב הכף (אם יש מדחום, הקרם אמור להגיע ל-82-84 מעלות).
13. ממיסים את הג’לטין למשך כחמש עשרה שניות במיקרוגל, ומערבבים לתוך הקרם.
14. מסננים את הקרם לתוך קערה השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה ומבריקה.
15. מניחים שמנת מתוקה בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה אך רכה, במרקם יוגורט.
16. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד — מתחילים בכחצי מהכמות, מקפלים חלקית, ולאחר מכן מוסיפים את שאר הקצפת ומקפלים עד הסוף, עד לקבלת מוס שוקולד חלק ואחיד.
17. להרכבת העוגה: מניחים שקף ברינג עגול בקוטר 22 ס”מ. מניחים את פרוסת הרולדה הגדולה יותר בתחתית.
18. ממלאים את הרווח בין הרולדה לרינג במוס שוקולד, ומצפים את העוגה גם בחלק העליון במעט מוס.
19. מניחים את עיגול הטראפלס במרכז המוס. שוב, מצפים את הרווח מסביבו ואת חלקו העליון במוס.
20. מניחים את שכבת הרולדה השניה, ויוצקים את שאר המוס לתוך הרינג. מיישרים בעזרת פלטה או לקקן קטן.
21. מעבירים את העוגה למקרר לטובת התייצבות, משהו כמו שעה, ולאחר מכן למקפיא לשעתיים לפחות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.
22. להכנת הגלסאז’: מניחים ג’לטין ושבעים מ”ל (רבע כוס + שתי כפיות) בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד, עד להיקרשות.
23. מניחים את שאר המים (160 מ”ל/שני שליש כוס), אבקת קקאו וסוכר בסיר בינוני. מבשלים עד לרתיחה, תוך כדי ערבוב..
24. מוסיפים שמנס מתוקה ומביאים לרתיחה שוב. מסירים מהאש.
25. ממיסים את הג’לטין למשך כחמש עשרה שניות במיקרוגל, ומערבבים לתוך הגלסאז’.
26. מצננים לטמפרטורה של כארבעים מעלות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
27. מחלצים את העוגה מהרינג ומסירים את השקף. מניחים מעל תבנית, על מנת לאפשר לציפוי לזלוג. מוזגים את הגלסאז’ מעל העוגה, כך שהוא יצפה את כולה, כולל הצדדים.
28. מקשטים איך שרוצים ומצננים במקרר למשך כשעה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אני יודעת שאורך ההכנה מרגיש קצת מאיים, אבל כל שלב די פשוט, ואפשר להכין את העוגה בחלקים — אני, למשל, הכנתי את הטראפלס והרולדה בשישי בערב. בשבת הכנתי את המוס, הגלסאז’ והרכבתי את העוגה.
- אפשר גם להכין את העוגה מראש ולשמור אותה במקפיא עד להגשה (או קצת לפני, רצוי להעביר אותה למקרר קודם).
- כפי שאפשר לראות בתמונות, אני פיזרתי קצת פצפוצי שוקולד (של דה רויטרס) על אחת משכבות הרולדה שלי. ממש לא חובה, אבל זה אשכרה מורגש וכיפי בתוצאה הסופית, אז למה לא, בעצם?
- כפי שאפשר לראות בתמונות #2, אני העברתי חלק מהמוס לשק זילוף וזילפתי אותו מסביב לשכבות הרולדה והטראפלס, על מנת לוודא שלא יישארו שם חורים. אבל זה לא קריטי, אפשר גם “לדחוף” אותו פנימה בעזרת לקקן.
- אני קישטתי את העוגה שלי עם אבקת זהב, שבבי שוקולד, פולי קקאו גרוסים וטראפלס שבמקרה היו לי בפריזר. אתם, הרגישו חופשי לקשט איך שבא לכם.
אז יאללה, יום הולדת שמח לאסף + פסח שמח לכווווולם!!!
2 תגובות
וואו וואו וואו, היא באמת נראת מושלמת ומושחתת! ומזל טוב לאסף
מזל טוב אסף-קייק!! העוגה נראית הכי (טריפל) וואו שיש ושוקולדית בטירוף. איזה כיף 🙂