אם אני אגיד לכם “כדורי שוקולד”, מה ישר יקפוץ לכם לראש?
ילדים.
ילדים.
ילדים.
סוכריות צבעוניות.
ילדים.
נכון?
ידעתי.
ומה אם אני אגיד לכם “כדורי שוקולד לבן וקפה”? מה תחשבו אז?
תחשבו “היא השתגעה”? “לא יכול להיות”? “מה זה השטויות האלה”?
או שפשוט תחשבו “יואו, מגניב, כדורי שוקולד למבוגרים — איך לא חשבנו על זה קודם”?
זאת אומרת, תמיד יש את האפשרות שתחשבו “וואו וואו וואו, מה את עפה על עצמך, פסיכית, כולה המסת שוקולד לבן וקפה, ערבבת אותם עם פירורי ביסקוויטים, וגלגלת. מה את רוצה, מדליה?”.
האמת שאני אשמח למדליה, תודה ששאלתם. או שוקולד. בעצם פיצה.
רגע, אפשר פיצה ואז שוקולד?
בכל אופן.
אני כן צריכה לתת אזהרה קטנה לגבי הכדורים האלה —
הם מעוררי מחלוקת.
או שאוהבים אותם. או שלא אוהבים אותם.
בפעם הראשונה שהכנתי, אני טעמתי כדור אחד וחיבבתי. נתתי לאסף לטעום, והוא אמר שזה ממש לא עושה לו את זה, אפילו שהוא דווקא בעד עוגות בטעם קפה בדרך כלל.
הייתי עצובה ונטולת ציפיות כששלחתי את שאר הכדורים עם אסף לעבודה שלו, והופתעתי מאד לגלות שעפו עליהם שם.
(יש!)
את הנגלה השניה לקחתי לארוחה משפחתית. אחותי וסבתא שלי לא התחברו, ההורים שלי אהבו מאד.
בקיצור, בואו נסתכל על כדורי השוקולד האלה בצורה חיובית:
הם יכולים להוות גם קינוח וגם נושא שיחה מעניין. כל זה בגג חצי שעה עבודה.
התרגשויות?
***
כדורי שוקולד לבן וקפה למבוגרים בלבד
מקור המתכון: התחלתי מזה, והגעתי למשהו אחר לגמרי, תכלס 🙂
כמות: 35-40 כדורים קטנים, בגודל של ביס-שניים (לי יצאו 39 כדורים).
מצרכים:
50 ג’ חמאה
150 ג’ שוקולד לבן
1 כף אבקת נס קפה
2 כפות קלואה/ליקר קפה אחר (לא חובה)
25 ג’ (2 כפות) סוכר לבן
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
250 ג’ (1 שרוול) פתי בר, או ביסקוויטים אחרים
קוקוס טחון/פולי קקאו/סוכריות צבעוניות, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מניחים חמאה, שוקולד לבן, קפה, ליקר (אם משתמשים), סוכר וחלב בסיר בינוני. מבשלים עד לקבלת תערובת חלקה לגמרי, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מניחים בצד.
2. טוחנים ביסקוויטים לפירורים במעבד מזון. מערבבים לתוך תערובת השוקולד והקפה. מניחים בצד לחמש-עשר דקות.
3. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת (אני השתמשתי בכף גלידה קפיצית כדי לקבל כדורים אחידים, אבל זה ממש לא חובה).
4. מקשטים איך שרוצים (קוקוס/פולי קקאו/סוכריות) ומניחים במנז’טים. שומרים במקרר או במקפיא.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- בפעם הראשונה, הוספתי קלואה לתערובת; בפעם השניה לא. תכלס? לא היה הבדל גדול בטעם, אבל אם יש סיכוי שילדים בכל זאת יאכלו את הכדורים שלכם, או נשים בהריון או משהו, אפשר לוותר על האלכוהול.
- אם רוצים, אפשר להשתמש בביסקוויטים בטעם קרמל (כפי שאני עשיתי בפעם השניה) או שוקולד, או מה שתמצאו וירגיש לכם נכון.
- בכנות? נראה לי שסוכריות צבעוניות פחות מתאימות פה, אבל זה כל כך צבעוני ושמח ויפה, אז אתם יודעים.. לא היתה לי ברירה. קוקוס ופולי קקאו עובד הרבה יותר טוב במקרה הזה, לדעתי.
קחו רק דבר אחד בחשבון: אם, נגיד, תכינו את הכדורים האלה לארוחה משפחתית עם ילדים, למשל האחייניות החמודות שלכם, תיאלצו לשבור להם/להן את הלב כשתאמרו את המשפט “יש בכדורים קפה – כן, גם באלה עם הסוכריות”. אז כדאי שתכינו עוד משהו כגיבוי לקטנים, למשל לחם בננות (מתכון בקרוב!). טוב? טוב.
4 תגובות
בא לי מאוד
כנראה שהכדורים האלה באמת ערערו אותך, אפילו לא כתבת כל כך הרבה 🙂
א. ברור שהתרגשויות.
ב מה שעומרי אמר (או עמרי? אי אפשר לדעת איתכם)
טוב, האמת שלא ניסיתי עוד שום מתכון שלך אבל זה לא אומר שזה לא הבלוג הכי ממתיק יום שמכירה.
המון תודה!