שבועות שבועות שבועות. גבינה גבינה גבינה.
לא נמאס לכם?
אני יודעת שלי נמאס. טוב, אני לא פונקציה — אתם כבר יודעים שמבחינתי, הדבר הטוב היחיד בחג הזה הוא הפיצות של אבא שלי, כי בגדול.. איך אני אגיד את זה?
איכס גבינה.
מה? בלוגרית אוכל ששונאת גבינה ומתכחשת לשבועות? מה זה? זה חילול הקודש! שמישהו ישלול לה את הרשיון להיות בלוגרית אוכל!
אה, אין רשיון כזה? אה. חבל.
בכל אופן, היות שאתם שומעים על שבועות כבר במשך שבועות (חה!), החלטתי לגוון לכם קצת ולדבר על בננות.
לא סתם בננות, לחם בננות.
לא סתם לחם בננות, לחם הב-ב-בננות של קוליו.
לחם המה של מי?!
מה שקרה זה שלפני כמה שבועות שמעתי פתאום ברדיו את השיר. בעודי צועקת יחד עם הרדיו power and the money, money and the power, תהיתי ביני לבין עצמי (לבין אסף) מה קורה עם קוליו, והאם הוא בכלל בחיים עדיין.
minute after minute, hour after hour!
אז נכנסתי לוויקיפדיה שלו, כי לוויקיפדיה תמיד יש את התשובות להכל, וגיליתי שלא רק שקוליו חי ובקרוב יחגוג יום הולדת 54, הוא אפילו הוציא בשנים האחרונות ספר בישול בשם Cookin’ with Coolio.
בשלב הזה הייתי מאד מבולבלת, כי קוליו בעצמו אמר ש-I don’t know what’s cookin’. אז.. אז פתאום הוא כן יודע?
בקיצור, ברגע שהתחלתי את המחקר שלי, לא יכולתי לעצור. נכנסתי לאמזון. מצאתי את הספר של קוליו. גיליתי שסגנון הבישול שלו מוגדר כ”גטו גורמה” (!) ושהספר מכיל פרקים בשם How to Become a Kitchen Pimp ו-Pasta Like a Rasta.
כבר עכשיו התחלתי לחשוב שאני צריכה את הספר הזה בבית שלי, אבל כשראיתי שיש בו מתכון ל-Banana Ba-ba-ba-bread, ידעתי שאני חייבת למצוא את המתכון באותו הרגע.
אז מצאתי.
מהרגע שפתחתי את המתכון הקורע מצחוק (קטע מההקדמה: Try it out, and if you don’t like it, you probably didn’t do it right. Try it again, bitch!), לקח לי שבועיים, אולי שלושה, עד שהכנתי את לחם הב-ב-בננות של קוליו בפעם הראשונה.
הפעם השניה קרתה פחות מעשרים וארבע שעות לאחר מכן.
מה שקרה זה שהכנתי את העוגה. אסף ואני טעמנו חתיכה כל אחד. אני ממש אהבתי. אסף – שלא כזה מת על לחם בננות בדרך כלל – גם התלהב. את שאר העוגה לקחתי לארוחת צהריים אצל ההורים.
חזרתי הביתה עם תבנית ריקה.
לא היתה ברירה, נאלצתי להכין את לחם הבננות שוב. ולאכול אותו לארוחת בוקר בכל השבוע שלאחר מכן.
כי מה שטוב לקוליו, טוב גם בשבילי.
בקיצור — בפעם הבאה שאתם חושבים לעצמכם “היי, מעניין מה קורה עם הראפר ההוא משנת תשעים וחמש, הוא בכלל חי עדיין?”, אל תתעצלו. גגלו אותו. התעמקו קצת בוויקיפדיה שלו. לכו תדעו, אולי עוד יצא לכם מזה מתכון מפתיע ללחם בננות ממש מוצלח.
אה, וכן.. ברור שהזמנתי את הספר. עכשיו אני רק צריכה לחכות חודשיים עד שאח שלי יביא לי אותו מארה”ב.
או במילים אחרות, תרגיל בדחיית סיפוקים.
***
לחם הב-ב-בננות של קוליו
מקור המתכון: ספר הבישול של קוליו
כמות: תבנית אינגליש קייק אחת (לפי קוליו, באורך 20X10 ס”מ. אני הכנתי בתבנית מעט גדולה יותר).
מצרכים:
50 ג’ חמאה בטמפרטורת החדר
85 ג’ (1/4 כוס) דבש
200 ג’ (1 כוס) סוכר לבן
1 ביצה גדולה
3 בננות גדולות/4 בננות בינוניות, מעוכות
280 ג’ (2 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק. אם רוצים, אפשר גם לרפד בנייר אפיה (זה יקל על חילוץ העוגה בהמשך).
2. מניחים חמאה, דבש וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב למשך שלוש-חמש דקות.
3. מוסיפים ביצה ובננות מעוכות. מערבבים היטב.
4. מוסיפים קמח, סודה ומלח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
5. יוצקים לתבנית. אופים למשך 40-45 דקות, עד שהלחם משחים, וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי. מצננים.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- לפי המתכון המקורי, העוגה אמורה להיאפות למשך כשעה, אבל אצלי היא יצאה טיפה יבשה כבר אחרי 46 דקות, כך שזה מרגיש הרבה יותר מדי. ארבעים וקצת דקות מרגיש לי יותר נכון.
- אם בא לכם, אפשר להוסיף מעט קינמון לבלילה (כפי שאני עשיתי בלחם השני שלי).
- אפרופו הלחם השני שלי, השתמשתי בשלוש בננות בינוניות בלבד, כי זה מה שהיה לי, והפחתי את כמות הסוכר ל-150 גרם (3/4 כוס). הלחם עדיין יצא טוב, אבל טיפה פחות מוצלח. לדעתי אפשר בכל זאת להפחית מעט את כמות הסוכר, אבל הייתי בכל זאת מנסה להשתמש בשלוש בננות גדולות או ארבע בינוניות, לא פחות.
- לא ניסיתי בעצמי, אבל אני מאמינה שאפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח הלבן בקמח מלא.
- וכמובן, אם אתם רוצים לערבב קצת שוקולד צ’יפס לתוך הבלילה, לכו על זה! אני פשוט מרגישה פחות בנוח לאכול שוקולד בארוחת הבוקר, אז ויתרתי.
נו? ת’אמת, לא היה כיף, קצת הפוגה מכל הגבינה הזו?
5 תגובות
אדיר, לגמרי צריך הפוגה. הספר נשמע כמו ספר חובה בכל מטבח 🙂
טוב הספר הזה בהחלט עושה רושם של אחד הדברים הקורעים מצחוק 🙂 ולחם הבננות נראה מעולה ממש!
לחם…עוגה….לא משנה.
עשיתי אותה עכשיו.
היא עמדה רבע שעה בחוץ.
שמתי 150 גרם סוכר וחצי מהכמות קמח מלא.
כמובן שהוספתי שוקולד צ'יפס.
יצא סוף.
תודה.
איזה ספר היסטרי!! לגמרי נמאס מהגבינה, הולכת להכין
עשית לי חשק להזמין את הספר. את הב ב ב בננה ברד בטוח אכין 😋