עוגיות הנקה

על ידי מור
מה אם הייתי אומרת לכם – טוב, לכן – שיש לי תירוץ עבורכם – טוב טוב, עבורכן – לאכול מלא עוגיות שוקולד צ’יפס? מה אם הייתי אומרת שאתן חייבות לאכול עוגיות?
טוב, לא חייבות, אבל.. רצוי. זה יעשה לכן טוב. זה יעשה לתינוק שלכן ט–
אה כן, אני מדברת כרגע רק לאמהות מניקות.

 

כן, העוגיות של היום הן עוגיות – פם פם פם – הנקה.

 

לא סתם עוגיות שוקולד צ’יפס.. עוגיות הנקה.

 

עם שמרי בירה וזרעי פשתן טחונים ושיבולת שועל וכל מיני דברים שאמורים לעזור הנקה ו/או סתם לעשות לכן טוב, אמהות חדשות ומניקות.

 

רגע, אבל זה יוצא קצת לא הוגן כלפי האמהות הלא מניקות, ואני לא פה בשביל לשפוט.

 

אוקיי, אז אמהות לא מניקות, אני מדברת גם אליכן. בעצם.. מה עם בנות שיש להן חברות מניקות? גם הן יכולות להיות קהל פוטנציאלי למתכון הזה, כדי להכין לחברות ואולי לגנוב איזו עוגיה אחת לעצמן.

 

שניה, גברים! גם גברים אופים. גם גברים מכירים אמהות. ג–
אההההההה!!

 

הרשו לי להתחיל מחדש.

 

יש לי תירוץ לכווווולכם לאכול מלא עוגיות שוקולד צ’יפס.

 

איפשהו בעולם, מישהי מניקה כרגע. וכפי שהרגע הבנו יחדיו, זה אומר שאתם צריכים לאכול עוגיית שוקולד צ’יפס לכבודה.

 

או סתם כי עוגיות שוקולד צ’יפס זה טעים.

 

 

 

אם במקרה יש לכם חברה שהרגע ילדה (היי ל-Mrs. שביתה איטלקית!), הכינו לה את העוגיות האלה, ואל תשכחו להשמיט את הקינמון שהופיע במתכון המקורי, כדי שגם האב הטרי יוכל לנשנש אותן ולא יצטרך לצעוק “אבל למה קינמווווון?”.

 

 

 

ואם במקרה במקרה גם את ילדת לפני שני רגעים (היי לעצמי!), יצא לך לגנוב עוגיה אחת מהקופסא ששלחת לחברה, ועפת עליה, ומלמלת “אבל למה לא הכנתי נגלה גם לעצמי?” — אל תתבאסי. הכיני נגלה גם לעצמך (הרגישי חופשי לשנות את העוגיות לגמרי בפעם השניה).

 

הסיבה הרשמית: העוגיות האלה אמורות לסייע בהנקה, להגביר את ייצור החלב, לשפר את האיכות שלו, לגרום לתינוק שלך להפסיק לבכות. טוב, האחרון היה שקר.

 

 

הסיבה הלא רשמית: הן כל כך טעימות!!

 

ואף מילה על כמות החמאה במתכון. אנחנו מניקות, אנחנו גיבורות, אנחנו לא מסתכלות על כמה חמאה יש בעוגיות שלנו כרגע.

 

(חוץ מזה, הנקה זה מרזה, לא?)

 

***
עוגיות הנקה, או עוגיות שוקולד צ’יפס ממש טובות
מקור המתכון: התבססתי על המתכון של ג’סיקה, בלי יותר מדי שינויים, לפחות בפעם הראשונה: קצת פחות סוכר, קצת יותר קמח מלא, בלי קינמון.
כמות: כשלושים עוגיות די מסיביות (קוטר 5 ס”מ, והן יוצאות עבות למדי), או הרבה יותר עוגיות קטנות יותר
מצרכים:
300 ג’ (3 כוסות) שיבולת שועל שלמה
140 ג’ (1 כוס) קמח לבן
60 ג’ (1/2 כוס) קמח מלא
15 ג’ (כ-5 כפות) שמרי בירה
15 ג’ (כ-3 כפות) זרעי פשתן טחונים
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
170 ג’ חמאה רכה
40 ג’ (4 כפות) שמן קוקוס מומס
150 ג’ (3/4 כוס) סוכר לבן
120 ג’ (1/2 כוס) סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
1 חלמון גדול
1 כפית תמצית וניל
250 ג’ שוקולד צ’יפס/שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה (או שתיים) בנייר אפיה.
2. מניחים שיבולת שועל, שני סוגי קמח, שמרי בירה, זרעי פשתן, אבקת אפיה, סודה ומלח בקערה בינונית. מערבבים היטב.
3. מניחים חמאה ושמן קוקוס בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים על מהירות בינונית, עד להתאחדות.
4. מוסיפים שני סוגי סוכר ומקרימים על מהירות בינונית-גבוהה למשך ארבע-חמש דקות.
5. מוסיפים ביצה, חלמון ווניל. מערבבים היטב.
6. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים על מהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד.
7. מקפלים פנימה שוקולד צ’יפס, עד לפיזור אחיד שלהם בבצק.
8. יוצרים עוגיות מהבצק בעזרת הידיים/כפית/כף גלידה קפיצית. מניחים במרווח של מספר סנטימטרים זו מזו בתבנית ומשטחים קלות עם האצבעות.
9. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב (עוגיות קטנות יותר יזדקקו לאפיה קצרה יותר, כמובן). מצננים מספר דקות בתבנית ומעבירים לרשת, לטובת צינון מלא.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • איפה קונים שמרי בירה, אתם שואלים? בחנויות טבע (אני קניתי באניס טבע). יש מצב שאפשר למצוא אותם גם בחנויות בישול/אפיה (אני חושבת שראיתי אותם גם בספייסס פעם). בעקרון, שמרי בירה יכולים להגיע כפתיתים (ואז יקראו להם פתיתי בירה) או כאבקה; אני קניתי את הפתיתים. אני יודעת שמשתמשים בהם לפעמים כסוג של תחליף לטעם גבינתי בבישול טבעוני, אבל אני מודה שבתוך העוגיות עצמן, קשה ממש להרגיש אותם. וזה דבר די טוב מבחינתי, כי ממש לא רציתי טעם של גבינה בעוגיות שלי..
  • לגבי זרעי פשתן — עדיף לקנות אותם שלמים ולטחון במקום, כל פעם קצת, רק כשצריך אותם, אבל אם כמוני, גם לכם אין מטחנת תבלינים או משהו בסגנון בבית, אפשר לקנות אותם כבר טחונים (גם אותם מצאתי באניס) ולשמור את השקית במקפיא.
  • אם תרצו להכין את העוגיות רק מקמח לבן, אפשר להשתמש ב-210 גרם (כוס וחצי).
  • ברמת העקרון, אמורים להכין את העוגיות משיבולת שועל שלמה, אבל רק כשהתחלתי להכין את העוגיות, גיליתי שאין לי מספיק, אז שילבתי 230 גרם שיבולת שועל שלמה עם 70 גרם אינסטנט.
  • ואז הכנתי את העוגיות בפעם השניה: השתמשתי במאתיים גרם שיבולת שועל אינסטנט (בלי שלמה בכלל), הפחתתי קצת את כמות הסוכר, הוספתי לבצק כף גדושה של חמאת בוטנים, השתמשתי רק בחופן שוקולד צ’יפס, וזרקתי פנימה גם פקאנים קצוצים, פיסטוקים וזרעי צ’יה. אה וקצת קינמון וג’ינג’ר. אז, בגדול, עוגיות אחרות לגמרי. תשמחו לשמוע שגם בפעם השניה הן יצאו טוב.
  • אז בגדול, אפשר להשתמש במתכון הבסיס ולשחק איתו איך שבא לכם – הוסיפו אגוזים, תבלינים, כל מיני סוגי שוקולד, מה שזורם לכם.

 

ושתהיה לכן או למישהו שאתם מכירים הנקה נעימה!

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

17 תגובות

Unknown ספטמבר 7, 2017 - 14:02

את באמת אדירה!!!

הגב
גילוש ספטמבר 8, 2017 - 07:55

גם אני בדיוק מניקה.. גם ברגע זה ודואגת תמיד שמישהו ימלא את
קוספת העוגיות

הגב
אנונימי ספטמבר 8, 2017 - 12:57

אשה אחרי לידה ממש לא צריכה לאכול דברים רויים חמאה וסוכר. אשה אחרי לידה ומניקה זקוקה לאוכל מזין להנקה והכי יעשה לה טוב זה לרדת הא המשקל העודף המכביד ולחזור לעצמה. הכמות המזערית של של שמרי בירה לא משפיעה עלי ובטח לא זרעי פשתו שבחימום מאבדים את כל ערכם ומוסיפים עוד שומן רווי. אולי הן טעימות. הן לא להנקה בוודאות

הגב
גילוש ספטמבר 8, 2017 - 22:37

טוב אבל למה את כבדה. כולה עוגיות בבלוג של מתוקים.
ולא כולנו חושבות איך לרדת במשקל אחרי הלידה. חלקינו חושבות איך לשמר את המשקל אחרי תשעה חודשים של בעעע

הגב
The Cookie Fairy ספטמבר 11, 2017 - 15:02

בחיי שהבלוג והאינסטוש שלך רק השתבחו מאז שאת אמא 🙂
והעוגיות נראות אדירות

הגב
Morcake ספטמבר 19, 2017 - 13:53

תודות לכמעט כולם!

אנונימי(ת, אני משערת) — גם כעס לא טוב להנקה 😉 אבל אני מעריכה את זה שמצאת את הזמן והכח להגיב. והעוגיות באמת מאד טעימות, ממליצה עליהן בחום.

הגב
Tamar odeya Applebaum נובמבר 21, 2017 - 11:01

טוב, רגע, שמן קוקוס. אין לי בבית ואין לי רצון לקנות במיוחד. במה אני מחליפה?

הגב
נטע ליבנה נובמבר 21, 2017 - 14:53

לא מור, הנקה זה לא מרזה……
אבל העוגיות נראות סוף, מעניין אם גם הריוניות יאהבו אותן 😉
אני מייד אבדוק ואעדכן <3

הגב
אנונימי נובמבר 22, 2017 - 08:32

היי! אני מכינה מלא מתכונים שלך, אבל בד"כ לא מגיבה.. (אבל הם תמיד יוצאים נהדר) .
למניקה שרגישה לחלב,במה אפשר להמיר את החמאה? שמן קוקוס?

הגב
Morcake נובמבר 23, 2017 - 05:19

נטע, זה כן מרזה! אל תהרסי לי, מה אכפת לך? 😉

תמר ואנונימית, אפשר להשתמש רק בחמאה במקום שמן הקוקוס, כלומר 210 גרם חמאה (מאמינה שגם מאתיים גרם יהיו בסדר). לחילופין, אפשר להשתמש רק בשמן קוקוס במקום החמאה, אבל העוגיות כנראה יתפשטו הרבה יותר ויהיו פחות עבות. לא בטוחה, כי אני לא מדברת מניסיון, אבל יכול להיות שבמקרה הזה יעזור להקפיא אותן לפני האפיה, אבל לדעתי הן עדיין יתפשטו די הרבה. בהצלחה!

הגב
צביה גלנץ דצמבר 16, 2018 - 16:18

אפשר ללא שמרי בירה?

הגב
צביה גלנץ דצמבר 16, 2018 - 16:18

יש תחליף לשמרי בירה? או שאפשר בלי?

הגב
ענת דצמבר 19, 2018 - 09:07

את כותבת מקסים, נראה מעולה😊 מצטרפת לשאלה למעלה…האם שמרי בירה הכרחיים או ניתנים להשמטה או החלפה? תודה

הגב
Morcake דצמבר 19, 2018 - 10:36

היי צביה וענת, בעקרון שמרי הבירה אמורים לסייע לייצור החלב אצל האם המניקה, וזו הסיבה שהם נמצאים במתכון. קשה לומר שהם באמת משפיעים על הטעם או המרקם. אני לא יודעת גם לומר בוודאות שהם תורמים לחלב, אבל מבחינתי אם זה לא מזיק, אז למה לא? 🙂 אבל אם אין לכן, לדעתי אפשר פשוט להשמיט. בהצלחה!

הגב
הפוסט בלונדיני יולי 8, 2020 - 16:06

עוגיות מעולות ויעילות מאוד (גם פינוק שווה בבית, גם תירוץ של ‘זה בריא כי שיבולת שועל וזה טוב לחלב’ כשאין לך זמן לאכול שודבר חוץ מעוגיה או שתיים 🙂 אני בחרתי בגרסת חמאת הבטנים מההערות שלך ואני מודה שהשמטתי את החלמון הנוסף בגלל זה – החלטתי שחמאת הבוטנים תהווה תחליף הולם. אז העוגיות יוצאות קצת מתפוררות (אפילו לפני האפיה – צריך להדק אותן קצת בכף גלידה ועוד קצת על התבנית), אבל מבחינתנו זה חלק מהכיף כי הן מאוד קריספיות וכיפיות. מרגיש כמו גושי שיבולת שועל פריכה משובצים סשוקולד ומוחזקים ע”י חמאת בוטנים (וחמאה..). עוד הערה – הכפלתי את כמות שמרי הבירה כדי לבדוק אם מורגש (וכי לפי ההמלצות צריך לצרוך לא מעט ממנו ואין הרבה דברים בהם הטעם שלו מסתדר…) – ויצא ממש אחלה! הטעם לא מורגש בכלל! הריח היה קצת מורגש לפני האפיה, אבל זה הסתדר אחרי, אז יי!

הגב
מור
מור יולי 9, 2020 - 10:55

איך איך איך אני שמחה שהכנת! ושחזרת לדווח, כולל השינויים!
תכלס, עזבי את היעילות — אני ממש זוכרת את העוגיות האלה ככל כך טעימות 🙂

הגב
תהל מרץ 12, 2023 - 08:25

היי מור
כבר שנים אני שומעת על העוגיות האלה ואף פעם לא היה לי כח להכין לעצמי, על אף 3 הנקות… 2 חברות שלי ילדו עכשיו אז הרמתי את הכפפה. הכנתי רק עם קמח לבן ויצא מושלם, לדעתי יום למחרת הן אפילו יותר טעימות.. לא יודעת לגבי יומיים אחרי כי כבר הכל חוסל עד אז 😉 קיצר מומלץ בחום. תודה רבה

הגב