פאדג’ בראוניז עם הפתעות

על ידי מור
כבר היללתי פעם את ספר הבישול לילדים alpha bakery, כאן. הבטחתי אז לספר על המתכון לפאדג’ בראוניז, והנה אני מקיימת את הבטחתי.
כשהייתי ילדה, אחותי הגדולה ואני הכנו את הבראוניז האלה לא מעט. אני לא ממש זוכרת, למען האמת, אבל סביר להניח שהיא הכינה ואני פשוט הייתי איתה במטבח, תמכתי נפשית (כלומר, הצקתי) ופיזית (על ידי טעימת עוד ועוד שוקולד).
בכל אופן, בשנים האחרונות יצא לי לחזור אל המתכון הזה כמה פעמים, ולפני כמה חודשים אפילו הכנתי אותו יחד עם האחיינית שלי. הפעם אני הייתי המבוגר האחראי, איזו סגירת מעגל 😉
לפני כמה ימים הוזמנתי לעל האש אצל חברים. עד הרגע האחרון לא הייתי בטוחה אם אכין עוגה או לא, אולי בכלל לא אספיק? פתאום חשבתי על הבראוניז האלה. שלפתי את הספר מהמדף, הכפלתי כמויות (פחות או יותר), זרקתי פנימה כמה הפתעות והופ לתנור. אוקיי, אז לקח חצי שעה עד שהכנסתי את התבנית לאפיה – זה לא נשמע הכי מהיר, אבל זה רק כי היתה לי שיחת טלפון באמצע ואני לא יודעת לעשות שני דברים במקביל.
עקב לחץ זמן (זו גם הסיבה שלא צילמתי כמעט בכלל במהלך ההכנה), ברגע שהבראוניז היו מוכנים, הוצאתי מהתנור, הכנסתי לאוטו ונסעתי (אני לא צוחקת, הייתי צריכה להחזיק את התבנית עם כפפה של התנור מרוב שהיא היתה חמה). כמה קשה היה להתאפק כל הדרך, עם השוקולד הזה שהיה מונח לידי, מפיץ ניחוחות כאילו אין מחר. אני באמת גיבורה, תודה ששמתם לב.
רק עוד משהו – לגבי עניין הכפלת הכמויות וכל זה: הכמות שיוצאת מהמתכון המקורי די קטנה, אז ברשותכם אני מביאה כאן את המתכון שלי. טיפה שונה מהמקור, אבל לחלוטין שואב השראה ממנו. הרבה השראה.

 

***
פאדג’ בראוניז עם הפתעות
כמות: תבנית 20X20 ס”מ, מרופדת בנייר אפיה
מקור המתכון: ברמה הרוחנית (סתם, לא רק), ספר הבישול לילדים alpha bakery
מצרכים:
100 ג’ חמאה
250-260 ג’ שוקולד מריר
1/2 1 כוסות סוכר לבן
1/3 1 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 1/2 כפית אבקת אפיה)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1 כף נוטלה
100 ג’ שוקולד לבן
1 כף חמאת בוטנים
 
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים חמאה ושוקולד. מסירים מהאש.
3. מוסיפים לתערובת סוכר, קמח, וניל ומלח. מערבבים.
4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים מהר והיטב בכל שלב, כדי להימנע מאפקט החביתה (בהנחה שתערובת השוקולד עדיין חמה בשלב זה).
5. מוסיפים נוטלה וחתיכות קטנות של שוקולד לבן (אפשר לקצוץ בעזרת סכין, אבל מסתבר שאפשר לשבור די בקלות גם בעזרת הידיים. אני ממליצה, דווקא, כי יוצאות חתיכות קטנות אך לא קטנות מדי. ממש צ’אנקס, כמו שצריך) ומקפלים לתוך התערובת.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית.
7. מערבבים קלות לתוך הבלילה את חמאת הבוטנים (אפשר גם להוסיף לתערובת לפני שיוצקים אותה לתבנית).

8. אופים 30 דקות (רצוי לסובב את התבנית לאחר כרבע שעה).

 

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • הספר טוען שאם בא לכם אפשר להוסיף חצי כוס אגוזים קצוצים ו/או חצי כוס שוקולד צ’יפס לבלילה. אתם יכולים, מבחינתי. במקום או בנוסף לנוטלה, שוקולד לבן וחמאת בוטנים, שאינם נמצאים במתכון המקורי.
  • אם אתם מגישים ישר מהתבנית, כדאי לשמן אותה קודם. אם לא, כדאי לרפד את התבנית בנייר אפיה, עם הקצוות בולטים החוצה. ככה, כשהבראוניז מוכנים, אפשר בקלות לשלוף מהתבנית את העוגה עם נייר האפיה. יש לזה שני יתרונות: מצד אחד, התבנית כמעט לא מתלכלכת. מצד שני, הרבה יותר נוח לחתוך את העוגה לריבועים מחוץ לתבנית.
  • לטובת הצילומים של הבראוניז, אחד מדיירי הבית בו התארחתי תרם לי כמה קוביות שוקולד לקישוט. היות שישבנו בחוץ, על הגג, והיה חם, השוקולד התרכך אחרי כמה דקות וכבר כמעט נמס. במקרה יצא לי לטעום בראוני עם קוביית שוקולד עליו (לפי מילון מור: במקרה = חיפשתי במיוחד וניגשתי לחתיכה הזו בכוונה תחילה), ואין ספק שזה היה פשוט גאוני! אז בפעם הבאה שיוצא לכם להיות בפיקניק או על האש ביום חם (יש שניים-שלושה ימים כאלה בישראל כל שנה): קוביות שוקולד נמסות על העוגה – לכו על זה.
  • ובהמשך לנקודה הקודמת – אני רוצה להודות לחברים שסייעו בחיתוך הבראוניז, עיצוב וצילום התמונות.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

3 תגובות

הגר מאי 9, 2010 - 05:34

הכנתי כולל כל התוספות שלך. רק במקום נוטלה(לא היה לי) השתמשתי בממרח חרובים ובמקום סוכר לבן השתמשתי בסוכר קנים. יצא טעים לאללה וקיבלתי הרבה מחמאות. כיף. רק הערה אחת – הכמות שיצאה היתה גדולה מידי לתבנית 20*20. השתמשתי ב26 סמ עגולה (כי לא היתה אחרת) והיא היתה גם כן טיפה קטנה. מה עשיתי??

הגב
Morcake מאי 9, 2010 - 08:44

אז הגירסא שלך היתה אפילו חצי בריאה 😉 הילדים אהבו?

לגבי התבנית – לא יודעת מה להגיד לך, התבנית שאני השתמשתי בה היתה די עמוקה, אז יכול להיות שזה מה שעשה את ההבדל.

הגב
אנונימי מרץ 20, 2013 - 20:53

יצא טעים-טעים-טעים, אם כי טיפ-טיפה מתוק מדי לטעמי, אז בפעם הבאה קיצצתי בחצי מכמות הסוכר ואפילו הוספתי פתיתי מלח גס מעלו ויצא דיי משובח.
הרעיון להוסיף נוטלה וחמאת בוטנים – מהמם.

הגב