לאמריקאים יש מתכון לעוגיות בשם Kitchen Sink Cookies. לא הצלחתי אמנם למצוא הגדרה רשמית שלהן, אבל הכוונה היא בעצם ל-Everything but the kitchen sink, כלומר – מתחילים עם בצק עוגיות בסיסי ומוסיפים לו קוקוס, שוקולד, אגוזים, צימוקים ומה לא.
היום הכנתי גירסא משלי לעוגיות כיור המטבח (כמה מפתיע שבאנגלית זה נשמע יותר טוב..). האמת היא שבכלל לא התכוונתי. כבר הרבה זמן התחשק לי להכין עוגיות שוקולד צ’יפס – מופרעת שכמותי, הולכת על מתכונים קיצוניים – והיום החלטתי שעוגיות כאלה יכולות להתאים כקינוח לארוחת צהריים משפחתית.
אז אתמול בערב סרקתי את כל המתכונים השמורים לי בתיקיית המועדפים בבראוזר וגם חיפשתי מתכוני עוגיות בכמה מהבלוגים המועדפים עלי. ולא לגמרי הצלחתי להתגבש על מתכון אחד, אבל היו כמה שנראו מוצלחים. חלק מהמתכונים היו בעצם לעוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ’יפס, ואני הרי לא יכולה להגיד לא לחמאת בוטנים, אז זרמתי. ואז ראיתי איזו כתבה שהיתה לי במועדפים, משהו על אפיה עם פתי בר. עוגיות שיבולת שועל עם פתי בר? נשמע ונראה טוב. אבל אין לי שיבולת שועל בבית. לא נורא, נשלב את הביסקוויטים עם חמאת הבוטנים והשוקולד.
בקיצור, מפה לשם ליקטתי את המרכיבים והוראות ההכנה משלושה-ארבעה מתכונים והיום בבוקר הכנתי את העוגיות וזרקתי פנימה חצי מטבח, פחות או יותר.
כפי שאמרתי, עוגיות כיור המטבח זה לא שם אטרקטיבי במיוחד, מה גם שבכל המתכונים בהם נתקלתי, העוגיות האלה הן עוגיות שיבולת שועל, ואילו שלי היו חמאת בוטנים. אי לכך ובהתאם לזאת, הפעם לא זרמתי והחלטתי לקרוא לעוגיות שלי “עוגיות הכל כלול”!
אה כן, הן מעולות 🙂
***
עוגיות הכל כלול
מקור המתכון: לקחתי השראה מ-Epicurious, Recipe Girl ו-Joy the Baker, אבל אני מרגישה די בנוח לנכס את המתכון הסופי לעצמי.
כמות: 32 עוגיות די גדולות (בגודל של כף גלידה קפיצית) ועוד 11 עוגיות ביס קטנטנות
מצרכים:
1/2 1 כוס קמח תופח
1/2 כוס קמח מלא תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
100 ג’ חמאה
1 כוס חמאת בוטנים (אני השתמשתי בחלקה, אבל אפשר בהחלט להשתמש בצ’אנקי)
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1/4 כוס סוכר חום כהה (תכננתי להשתמש ב-3/4 כוס דמררה, אבל הוא נגמר לי באמצע, אז אלתרתי)
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף חלב
תוספות כאוות נפשכם: אני השתמשתי ב-140 ג’ שוקולד מריר קצוץ, 60 ג’ שוקולד לבן קצוץ, 1/4 כוס חמאת בוטנים-צ’יפס, 1/4 כוס קרמל צ’יפס, 1/4 כוס קורנפלקס (פיטנס שקדים ודבש, למי שמתעקש), 10 יחידות פתי בר (5 רגילים, 5 בטעם שוקולד)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים לקערה קמח, סודה ומלח.
3. מקציפים במיקסר את החמאה כדקה-שתיים במהירות בינונית-גבוהה.
4. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים להקציף עוד כדקה.
5. מוסיפים את שני (או שלושת) סוגי הסוכר וממשיכים להקציף כשלוש דקות נוספות.
6. מוסיפים תמצית וניל וחלב ומערבבים.
7. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, וממשיכים להקציף.
8. מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים (הקמח ושות’). מערבבים עד שהתערובת אחידה.
9. מקפלים פנימה את התוספות, במקרה שלי שני סוגי שוקולד, שני סוגי צ’יפס, קורנפלקס ופתי בר.
10. בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים עוגיות ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. לחילופין, אפשר גם לגלגל לכדורים, אבל יכול להיות שכדאי לקרר קצת את הבצק לפני כן, על מנת שהוא יהיה יותר נוח לעבודה.
11. אופים 10-12 דקות.
12. מוציאים מהתנור, מצננים כמה דקות ואז מעבירים את העוגיות לרשת להמשך צינון.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- במקור כתבתי לי ברשימת המצרכים להשתמש בשתי כוסות קמח לבן רגיל ובחצי כפית אבקת אפיה, אבל אז גיליתי במקרר קמח תופח. ומיד לאחר מכן גיליתי שיש לי רק כוס וחצי של קמח תופח, אז הוספתי לו חצי כוס קמח תופח מלא. בקיצור, ממש לא חובה להשתמש בקמח מלא (או תופח), ומצד שני – אני חושבת שאפשר אפילו להשתמש בכוס קמח לבן, כוס קמח מלא (לא בטוחה לגבי קמח מלא בלבד, אבל… אולי. למה לא).
- את עוגיות הקטנטנות אפיתי שתים עשרה דקות, וזה היה מעט יותר מדי. הן השחימו קצת מעבר למה שהן אמורות, אז כדאי להוציא אותן כבר אחרי עשר דקות. מצד שני, לעוגיות הגדולות אחת עשרה-שתים עשרה דקות זה בסדר גמור. הגיוני, הן בכל זאת יכולות להיות אמהות של עוגיות הביס.
- כתבתי בהתחלה, אבל אני חוזרת שוב – במקור תכננתי להכין עוגיות שוקולד צ’יפס, ועל הדרך הוספתי עוד מיליון דברים. איכשהו הכל עובד, אז תאלתרו – רוצים אגוזים? בכיף. קוקוס? למה לא. צימוקים או פירות יבשים? עד כאן. למה שתרצו להרוס עוגיה נהדרת? סתם, אני משערת שאם אתם ממש רוצים, אז אפשר (אבל אני באמת לא מבינה אתכם).