אזני המן של ברי סייג

על ידי מור
אני אנסה לקצר. אני ככל הנראה אכשל.

 

לפני שנה, בקורס הקונדיטוריה, היה לנו שיעור (עוגות בחושות, תודה ששאלתם. השיעור הזה עדיין זכור לי בתור השיעור בו אכלתי הרבה בקורס ואולי בחיים. טוב, לא בחיים. אבל בקורס. בטוח) עם שף קונדיטור ברי סייג (להלן ברי-כפרה-עליו). זה היה שבוע-שבועיים לפני פורים, ואיכשהו נוצר מצב בו מישהו ביקש מברי מתכון לאזני המן. או שברי הציע. אני לא ממש זוכרת.

 

בכל אופן. ברי-כפרה-עליו שלף פלאפון, סימס משהו למישהו, ולאחר מספר דקות הכתיב לנו את המתכון לאזני ההמן של קפה טאטי.

 

הכמויות היו הגיוניות: קילו ומשהו חמאה, שניים ומשהו קילו קמח.. בקטנה.
טוב בסדר, הכמויות האלה היו מיועדות לכמה מאות אזניים.

 

קיצור. שנה שעברה באזור פורים בדיוק עברתי דירה, כך שעניין אזני ההמן לא ממש יצא לפועל. אבל השנה? הו, השנה זה כבר עניין אחר.

במשך שנה שלמה זכרתי את המתכון של ברי. נכון, לא טעמתי את אזני ההמן של קפה טאטי מעולם, אבל כששף קונדיטור ברי-כפרה-עליו סייג נותן לך מתכון לאזני המן – את מכינה אותו.

 

מצד שני, זה בצק. פריך. כזה הדורש רידוד. לא מה”בצקים” שאני אוהבת, שכל מה שצריך לעשות להם זה לגרוף אותם מהקערה לתוך התבנית. צריך להכין אותו כמו שצריך ולרדד כמו שצריך ו.. ו.. ו…

ואני לא יודעת לעשות את כל הדברים האלה. או כמו שאמרתי לברי כשהטרדתי אותו בפייסבוק באותו היום (“היי ברי, אתה בטח לא זוכר אותי אבל למדתי אצלך…” –> יופי של דרך לפתוח שיחה), יש לי כשרון: לגרום לכל בצק לא להתרדד, ואם הייתי גיבורת על, זה ככל הנראה היה הכח שלי.

 

היי, זוכרים שרציתי לנסות לקצר בפוסט הזה? גוד טיימז, אה?

 

אז הכנתי בצק, קיררתי, רידדתי וקרעתי אותו, קרצתי עיגולים ושברתי אותם בזמן המילוי. אתם יודעים, כל הצעדים ההגיוניים בעת הכנת אזני המן.

 

 

קיצור, חלק מהאזנייים התפרקו באפיה, חלקן נראו כאילו המן סבל מדלקת אזניים חמורה, אבל חלק יצאו סבבה.

בגלל שכל כך הסתבכתי עם הכנת הבצק, תכננתי לוותר על הפרסום שלו ולהמשיך הלאה עם חיי ועם האזניים הכמעט טבעוניות שלי. אבל כשפרסמתי תמונה של אזני ההמן של ברי בפייסבוק, היו דווקא פרגונים מסוימים. ובעבודה אהבו. ואתם כבר יודעים שבעבודה שלי תמיד מתלוננים.

 

אז החלטתי לפרסם. לאחר אישור מברי-כפרה-עליו, כמובן. מסתבר שהוא דווקא זכר אותי והוא אישר לי בשמחה לפרסם את המתכון. הוא הכי חמוד שיש, אגב, כבר אמרתי את זה? וכן, הפוסט הזה הוא למעשה שיר הלל לברי סייג. אתם יכולים לקרוא לי חנפנית. אני פשוט אדחוף אצבעות לאזניים (או לאזני המן) ואצעק לה-לה-לה-לה-לה-לא-שומעת-לה-לה-לה עד שתפסיקו. סבבה?

 

 

רגע, מה אמרתם? נו, לא שמעתי.. הייתי עם אצבעות באזניים.
אה, אתם רוצים לדעת במה מילאתי את האזניים שלי?

 

אוקיי. אז חלק מילאתי בחמאת בוטנים. כאילו דא. אחרות בממרח לוטוס. כאילו דאבל דא. היו כמה עם נוטלה וקוקוס. ועוד כמה שמילאתי במלית המבוססת (מאד) על מלית הטופי של בצק אלים.

 

אגב, זה הזמן להתוודות: מאיה ממליצה להוסיף ביסקוויטים או פירורי לחם למליות נוזליות של אזני המן.. אז הוספתי מעט פירורי לחם למילוי הטופי שלי. פירורי לחם שהכנתי לבד מתישהו מבגט יבש יבש יבש.
מה הווידוי? אה כן. העניין הוא שאני כמעט בטוחה (וכשאני אומרת כמעט בטוחה, אני מתכוונת בטוחה) שבזמנו הוספתי לפירורי הלחם שלי אבקת שום. אז בפועל הכנתי אזני המן במילוי טופי ושום.

 

כן.

 

הדבר היפה? אף אחד בעבודה לא שם לב ולא אמר כלום. הייתי בטוחה שאנשים יטעמו, יעשו פרצוף חושב ויאמרו משהו בסגנון של “טעים, הבצק ממש פריך וטוב, אבל אממ.. מה נסגר עם המילוי?”. אבל לא. כלום. נאדה. מסתבר שטופי ושום זה להיט. לידיעתכם.
זהו, סוף וידוי.

 

וסוף ניסיון שלי לקצר פוסט.

אגב, אם אתם תוהים למה אני מפרסמת מתכון של בצק שלטענתי כל כך הסתבכתי איתו – זה פשוט כי אני מאמינה בכם. למעשה, אני מאמינה בכם הרבה יותר ממה שאני מאמינה בעצמי. ובעצמי אני לא מאמינה בכלל, אז זה אמור להגיד לכם משהו. בעצם לא, זה לא אמור להגיד לכם כלום. שכחו מזה.

 

לכו להכין בצק במקום.
***
אזני המן של ברי סייג
מקור המתכון: ברי-כפרה-עליו סייג
כמות: הבצק אמור להספיק ל-50-60 אזני המן. לי יצאו ארבעים אזניים שיצרתי מעיגולים בקוטר 5.5 ס”מ, אבל לא השתמשתי בכל הבצק.
מצרכים:
75 ג’ אבקת סוכר
135 ג’ חמאה, קרה מאד וחתוכה לקוביות קטנות (אפשר אפילו לחתוך ולהכניס למקפיא ל-10-15 דקות לפני השימוש)
225 ג’ קמח לבן
2 ג’ אבקת אפיה
3 ג’ מלח
מעט תמצית וניל
30 ג’ שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מניחים אבקת סוכר, חמאה, קמח, אבקת אפיה, מלח ווניל בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים על מהירות בינונית-גבוהה למשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי פעולת המיקסר ומעבדים עוד מספר דקות, עד לקבלת בצק יציב ואחיד.
3. מעבדים בצק לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר. אני קיררתי למשך כארבע שעות, אבל אני חושבת שזה אפילו יותר מדי. לדעתי שעה זה סבבה.
4. מפזרים מעט קמח על משטח אפיה, מניחים את דיסק הבצק ומרדדים דק מאד (או לא מאד דק ומאד לא אחיד, אם אתם אני).
5. קורצים אזניים בגודל הרצוי, בעזרת חותכן או כוס, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים עודפי קמח, אם יש.
6. ממלאים כל עיגול במילוי הרצוי, בערך כפית של מילוי, ומקפלים לאזניים.
7. מעבירים למקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-210 מעלות.
8. מוציאים את האזניים מהמקפיא ומכניסים היישר לתנור. מורידים מיד את החום ל-170 מעלות (מכת החום בהתחלה אמורה לשמור על שולי האזניים). אופים כ-12 דקות, עד לתחילת הזהבה של האזניים, לא יותר.
9. מאבקים במלא אבקת סוכר, כי זה כמו שלג וזה יפה.
10. אם מתכננים לצלם את אזני ההמן, בוחרים רק את הפוטוגניות. את האחרות מעלימים בדרך יצירתית כזו או אחרת…
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • בניגוד לרוב הבצקים הפריכים, אותם יש לעבד רק עד לקבלת גושי בצק, אין בעיה לקבל כאן בצק אחיד לפני העיבוד הידני. ברי טוען שזה בצק מאד נוח.
  • ציינתי במתכון רק את החומרים ואופן ההכנה של הבצק, כיוון שרוב המליות שלי היו ממרחים מוכנים ואת המלית היחידה שהכנתי תוכלו למצוא אצל מאיה.
  • עם כל הבעיות שהיו לי עם הבצק.. הוא מוצלח. מאד טעים, פריך, שווה.
  • אם יש לכם שאריות בצק, או אם אתם מתעצלים להכין עוד אזני המן, אפשר להכין “סתם” עוגיות פריכות משאריות הבצק. זה מה שאני מתכננת לעשות עם הבצק שהקפאתי.
  • פורים שמח ומבדח ושכולכם תמצאו ליצן קטן שיבוא לרקוד אתכם!!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

11 תגובות

בר פברואר 20, 2013 - 02:46

אוזני המן עם מילוי ממרח לוטוס. וואו. אז אני יודע מה יקרה הערב בבית שלי..

הגב
מריה קבנוב פברואר 20, 2013 - 06:10

יש אפשרות לקצץ את הבצק בחצי?

הגב
mekoopelet פברואר 20, 2013 - 07:35

אוף, את טובה…כמה נהניתי לראות את התמונה עם אוזני ההמן (בסדר, במילוי שום) שקצת נמעכו/התחרבשו/התפרקו…כי באמת, כל כך נמאס לי מצילומי האוכל המושלמים בכל הבלוגים…בעעע…

הגב
נטלי פברואר 20, 2013 - 08:29

יאמ יאמ גיב מי סאם!

נטלי

הגב
Dina Levant פברואר 20, 2013 - 08:31

המשפט "להמן הייתה דלקת אוזניים חמורה" יש סיכוי שיקל עליי מאד השנה, במסגרת הדיאטה, להמנע מהן כמעט לחלוטין. תודה על העזרה:)

הגב
Morcake פברואר 20, 2013 - 20:31

מריה, בטח. אפשר להכין חצי כמות או להכין את הכל וישר לשים חצי בפריזר ולשמור שם פור א רייני דיי.

מקופלת, בכל פעם שאת מחפשת צילומי אוכל פחות-ממושלמים (בלשון המעטה) – את מוזמנת לכאן!

דינה, שמחתי לעזור. נראה לי. אממ.. כן.

הגב
אפרת פברואר 20, 2013 - 20:52

אחד הפוסטים הטו-אוב-בים!!
הכי צחקתי D:
ומצטרפת למקופלת – הכי נמאס מצילומי אוכל מושלמים!

הגב
גבריאלה פברואר 21, 2013 - 22:59

אין דברים כאלה, את פשוט הורסת!!! נקרעתי מצחוק כאן עם עצמי באמצע הלילה. אני מתה על זה שצילמת את התבניות ככה איך שיצאו לך והעלת את זה למרות שאזניים לא יצאו מושלמות!

הגב
עלמה פברואר 23, 2013 - 14:42

טופי ושום. זה נשמע לי טעים, האמת.

הגב
אנונימי פברואר 25, 2013 - 08:17

טופי עם שום
טופי עם בזיליקום
טופי עם בקר
טופי עם שרימפסלך
טופי עם פפריקה
בקיצור טופי עם כל דבר
והכי הכי טופי עם מלח ים
כן הטופי אצלי זה כמו החמאת בוטנים אצלך
להלן אוזני ההמן של ברי הם פורצי גבולות המשולש
בעלות מילוי מהפכני
כלומר אוזני המן פוסט מודרניות הברקה בעידן השעתוק (נכון שאת אוהבת אותן יותר עכשיו ?)

הגב
מריה קבנוב פברואר 26, 2013 - 12:35

הכנתי כבר פעמיים והיה ממש טעים (: הבצק באמת היה נוח לעבודה אפילו אחרי שעה במקרר בלבד…ויצאו לי רק 20 כל פעם משום מה…

הגב