בואו נשחק משחק. אני אזרק לכם שם של מאפה, ואתם תאמרו לי מה אתם חושבים שהמאפה הזה מכיל.
(הכי משימת מאסטר שף מצדנו)
טוב, מוכנים?
אז יאללה!
המאפה הנבחר הוא… היא… הם…
בראוניז.
מה אמרתם? שוקולד?
נכו.. אה רגע, אמרתם מלא שוקולד? מצטערת, תשובה לא מדויקת. אבל לאלה מכם שפשוט אמרו שוקולד – מצוין. אתם עוברים לשלב הבא.
הלאה.
קקאו?
כן – יש בבראוניז שלנו קקאו.
חמאה אמרתם?
המממממ פחות.
שמן? גם לא בדיוק.
היי, את שם שאמרה רסק תפוחים בצחוק, את צודקת!
יש בבראוניז שלנו רסק תפוחים. אין חמאה. אין שמן. רק רסק.
קמח? נו ברור, איך לא יהיה קמח. אבל אם אנחנו מחפשים לדייק, מדובר בקמח מלא.
בסדר, בחור שצועק סוכר כל הזמן, שמעתי אותך! יש חצי כוס סוכר בבראוניז. וקצת סירופ מייפל, כי למה לא.
ועכשיו כל אלה שלא מפסיקים לצרוח ביצים ועוד רגע זורקים עלי ביצה או שתיים (בבקשה אל, כי.. איכס) — אל תדאגו, לא התעלמתי מכם. זאת אומרת, כן.. קצת.. אבל רק זמנית. פשוט רציתי לחכות ולהתייחס לזה בסוף.
אז לא, אין בבראוניז שלנו ביצים.
זה אולי הזמן להציג את הטוויסט במשחק שלנו —
(מי דואג למוזיקה דרמטית?)
— הבראוניז האלה, הכהים, המרירים, קוביות הפאדג’ הקטנות, הם למעשה….
פם פם פם
טבעוניים.
ו.. מזל טוב, החיים שלכם נחלקים ללפני ואחרי.
אם כך, מהו המרכיב הנוסף בבראוניז, זה שלא הזכרנו עדיין (לא כולל קפה ומלח)?
מוכנים?
רגע, הפסקת פרסומות, כמו בכל רגע דרמטי ומותח בכל תכנית ריאליטי (הגם שהיא דמיונית ומתרחשת בראש שלי):
חדש!!! בבלוגרים הקרובים לביתכם*!!! לכבוד האחד באפריל, חודש ירקות השורש בפרויקט “כחומר ביד הבלוגר” של מנטקה!!!
עוגת שוקולד וסלק, בריוש סלק במילוי שוקולד לבן, באבא או רום סלק** —> כל אלה ועוד ממתינים לכם ממש כאן!!!
פספסתם את הלינק? הנה הוא – כ א ן ! רק עד גמר המלאי, מהרו!!!
* הנהלת הפרויקט מסירה אחריות בכל הקשור לבלוגים המשתתפים, המתכונים אשר הוכנו, התמונות אשר צולמו, הפוסטים שהועלו והמרחק הגיאוגרפי בין הבלוגרים לבתים שלכם. ט.ל.ח.
** נשבעת לכם שיש שם עוד דברים חוץ מסלק, אבל… כאילו — זה בריוש עם סלק, למען השם. וואט?!
בכל אופן.
הסתיימה הפסקת הפרסומות.
בלי שום קשר לתוכן השיווקי שהרגע התפרסם פה בצורה עדינה, סמויה, בלתי חשודה לעליל, ובאופן כללי חיננית —
המרכיב הסודי בבראוניז הטבעוניים שלי/שלנו/של העולם הוא……….
בטטות!!
(לא הבנתם זה עד עכשיו, נכון? שם הפוסט ועשרות התמונות של הבטטות שהשתמשתי בהן לא הסגירו כלום, יס?)
אז כן.
בראוניז. טבעוניים. עם קמח מלא, חצי כוס סוכר, רסק תפוחים ובטטות. עם חצי כוס קקאו ושלושים גרם שוקולד. בלי ביצים. בלי חמאה. בלי שמן. בלי קמח לבן.
אני רוצה לומר שהם בריאים, אבל אני מרגישה קצת חצופה, כאילו זה משהו שעלול להרגיז אתכם ולגרום לכם לסטור לי.
אני לא רוצה שתסטרו לי. אני גם ככה פוצעת את עצמי מספיק לבד..
ובכל זאת —
בואו נסכם שיחסית לבראוניז, מדובר במאפה בריא?
יופי.
ומה לגבי הטעם?
טעים!!
לא מרגישים בטטה. בכלל. ואצלי עוד היו קצת חתיכות, כי אני טיפה פח, אז אני מועכת את הבטטות שלי עם מזלג, וזה לא יוצא לגמרי חלק.
לומר לכם שזה לגמרי זהה בטעם לבראוניז רגילים? לא. זה שקר. אני לא שקרנית. בדרך כלל. לפעמים.
קיצור.
לקחתי את המאפה לעבודה.
מישהו אחד אמר שזה טעים… בהינתן שזה טבעוני. כאילו – זה לא בראוניז, כי איפה השוקולד, איפה החמאה? אבל אם זה טבעוני? מגניב, טעים.
אחר פשוט אמר שזה טעים.
השלישי לא אמר כלום. הוא רק אכל.
ובשורה התחתונה, בין ארבעה אנשים, כולל אותי, תבנית שלמה חוסלה ביומיים.
קחו בחשבון ש-1) החבר’ה שעובדים איתי אוכלים סופר בריא בדרך כלל ו-2) ביום השני אני אכלתי רק קוביה, אז למעשה היו רק שלושה אנשים שהתמודדו עם הבראוניז.
בכל אופן. בואו נעבור לשורה התחתונה.
אני לא ממש בטוחה שזה אפילו מדויק לקרוא למאפה בראוניז, אבל כבר אמרתי את המילה עשרים פעם, אז נזרום. למעשה מדובר בריבועי שוקולד פאדג’יים, רכים, מרירים למדי. וטעימים. אם תחתכו אותם לקוביות קטנטנות (כאילו, ממש.. אני חתכתי למאה עשרים ומשהו ריבועים פיציים!), זה בכלל כיף. ואז אפשר פשוט לקחת חופן של קוביות, כמו פיצוחים, ולאכול ולאכול ולאכול.
ולהרגיש ממש טוב עם עצמכם.
כי למעשה, זה אולי מרגיש כמו פיצוחים ונטעם כמו שוקולד, אבל בסופו של דבר אתם אוכלים סוג של סלט. בטטות? תפוחים? יואו, אני מקנאה בכם על התזונה הבריאה שלכם.
תמיד פה עבורכם,
מור – כוהנת הבריאות שלכם
***
בראוניז בטטה טבעוניים
מקור המתכון: התבססתי על המתכון הזה וערכתי בו מספר שינויים קלים (קמח מלא במקום לבן, רסק תפוחים במקום שמן, הפחתת הסוכר באופן משמעותי והמרת חלק ממנו במייפל, …).
כמות: תבנית ריבועית עם צלע של 20 ס”מ. הכמות תלויה בגודל החיתוך – אני חתכתי ל-120+ ריבועים קטנטנים.
מצרכים:
1-2 בטטות בינוניות, ובתכלס 150 ג’ (2/3 כוס) פירה בטטות
80 ג’ (1/2 כוס) קפה חם (1 כפית אבקת נס קפה מומסת במים חמים)
30 ג’ שוקולד מריר
60 ג’ (1/4 כוס) רסק תפוחים
100 ג’ (1/2 כוס) סוכר לבן
55 ג’ (כ-1/2 2 כפות) סירופ מייפל
70 ג’ (1/2 כוס) אבקת קקאו
3 ג’ (1/2 כפית) מלח
100 ג’ (3/4 כוס + 1 כף) קמח מלא
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת פירה בטטות: חותכים בטטות לקוביות. מניחים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד להתרככות הבטטות: מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים ומבשלים עד שאפשר למעוך את קוביות הבטטה בקלות בעזרת מזלג. אני בישלתי משהו כמו שעה, אולי קצת יותר.
2. מסננים את הבטטות ומועכים לפירה חלק. מצננים לטמפרטורת החדר.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית.
4. מניחים קפה חם ושוקולד מריר בקערה קטנה. ממתינים דקה ומערבבים היטב, עד להמסה מלאה של השוקולד.
5. מעבירים את תערובת הקפה והשוקולד לקערה בינונית. מוסיפים רסק תפוחים, פירה בטטות, סוכר, מייפל, קקאו ומלח. מערבבים היטב.
6. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד להיטמעות.
7. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לגמרי – רצוי במקרר – לפני החיתוך. שומרים בקופסא אטומה, גם הפעם – רצוי במקרר.הערות/תוספות/שדרוגים:
6. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד להיטמעות.
7. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לגמרי – רצוי במקרר – לפני החיתוך. שומרים בקופסא אטומה, גם הפעם – רצוי במקרר.הערות/תוספות/שדרוגים:
- אפשר, כמובן, להמיר את הקמח המלא בקמח לבן (אותה כמות). כנ”ל לגבי רסק התפוחים בשמן.
- אם רוצים, אפשר להוסיף גם שוקולד צ’יפס לבראוניז.
- שימו לב: המאפה יוצא נמוך מאד (במתכון המקורי יש אבקת אפיה, אני השמטתי אותה) — לדעתי זה טוב, כי מתקבלים ריבועים קטנים ומרוכזים של שוקולד פאדג’י.
- לגבי הבטטות: אני התחלתי עם אחת בינונית, אבל חששתי שלא תהיה לי כמות מספיק גדולה, לכן הוספתי עוד בטטה. בסופו של דבר ממש לא השתמשתי בכל כמות הפירה, ויש מצב שבטטה אחת היתה מספיקה לי. אבל ליתר בטחון, עדיף שתיים. מה עושים עם הפירה שנשאר? מתבלים ואוכלים ככה, פשוט פירה, או שמכינים את לביבות הבטטה של אמא שלי.
רגע, זה היה מספיק ברור שחודש הירקות הגיע לכבוד האחד באפריל, נכון? כי מנטקה היא אתר קונדיטוריה.. וירקות שורש (וירקות בכלל) הם.. לא בדיוק חומרי גלם נפוצים בעולם הקונדיטוריה. כן? יופי. דאגתי לרגע.
אז שיהיה לכם April Fools’ Day שמח ומבדח 😉
23 תגובות
מממ בטטות? בהחלט! מכינה לשבת 🙂
יאמי. אני הכנתי עם שעועית לבנה ויצא מעולה גם.
מנסה בסופש:)
כל כך אוהבת לקרוא אותך על הבוקר – הכי מעלה חיוך 🙂 נראה ממש טעים, כוהנת בריאות שכמוך!
נטלי
נו, מי מכינה את זה ואומרת לנו איך יצא?
אוי גאד… בטטה בתוך בראוני-פאדג'י זה בהחלט סוג של גאונות! ותכלס, זה סוג של חטיף אנרגיה 😉
המתכון הזה הגיע בדיוק בזמן שחשבתי להגדיל את מאגר המתכונים הטבעוניים שלי (שכולל כרגע רק מתכון אחד, לעוגיות טחינה. כמה אפשר לאכול עוגיות טחינה? אוקיי, הרבה. ועדיין). אז בהחלט אנסה להכין אותו ואחזור לספר איך היה.
ואי איזה מעצבן!!!!!!!!1
התמונה של הלק ההורס הכתום עם הבטטה מאממתת. הפאדג'יות האלה נראות כל כך טוב שברצינות אני שוקלת לנסות.
חחחח, קרעת אותי מצחוק לגמרי הפעם עם הפלירטוט בין התמונות לטקסט, את גאון 🙂
רצה לחפש את הבאבא רום סלק P: יופי של רעיון לאתגר
אחלה מתכון, יחסית לזה שאין כאן הרבה שוקולד יצא ממש טעים וכמובן שאף אחד לא העלה בדעתו שמדובר בבטטה. שאלה- נראה לך שאפשר להחליף את הבטטה בבננות מעוכות באותה כמות? אני מאוד אוהבת שילוב של בננה ושוקולד..
אחת הבדיחות הטובות שלך!
נראה עסיסי ומעולה כאילו יש בו תועפות של שוקולד ! ובטטה!
הכנתי ויצא טעיםםםםםם
עוד מתכונים טבעוניים!!
חג שמח 🙂
הכנתי היום,בלי סוכר רק עם מייפל.יצא טוב מאוד,בכלל מתכון בריא,באופן יחסי כמובן.וזה נכון-תמיד כיף לקרוא כאן 🙂
מה אפשר לשים במקום קפה?
אנונימית #10, לגבי בננות במקום בטטה – לגמרי נראה לי שאפשר. הכנתי מתכון אחר של בראוניז טבעוניים עם בננות ויצא אחלה.
ענבל, אני לא בטוחה.. ברוב המקרים אני אומרת שאפשר להשתמש במים במקום קפה, אבל הפעם יש משמעות לזה שהנוזל חם, כדי להמס את השוקולד. אבל אני כן מאמינה שמים חמים יעבדו טוב.. אם כי ממש לא מרגישים את הטעם של הקפה בסוף, אם זה מטריד אותך.
ותודה לכולם 🙂
תודה 🙂
מה ניתן לשים במקום סירופ מייפל?
אז זה באמת או בצחוק? :[
במקום מייפל אפשר להשתמש בדבש או סילאן.
והכי באמת שיש!!
חבל שאין בכלל שומן. זה נחוץ להטמעת חלק מן הערכית התזונתיים שבבטטה, בגוף שלנו.
אם אני רוצה להחליף את הסוכר והמייפל בתמרים זה אפשרי? איך? כמה? תודה רבה
שלוה, אפשר להכין גם בראוניז "רגילים" עם חמאה ולאכול ביס מהם וביס מהבראונזי האלה. אני בטוחה שהשומן יתאזן ככה 😉
רונית, אני מצטערת, אבל האמת היא שאין לי תשובה, כי אין לי יותר מדי ניסיון עם תמרים, בטח לא עם שימוש בהם במקום סוכר. סורי.
בוודאי שיש בפנים שומן. יש בפנים חמאת קקאו (מתוך השוקולד), וגם קצת שומן טבעי שנמצא בקמח המלא.