מאפי שמרים עם קרם שקדים ותפוחים מקורמלים

על ידי מור
בפעם הראשונה שנפגשתי עם נטלי, הייתי נרגשת. הייתי לחוצה. לא ידעתי מה היא תחשוב עלי ועל יכולות האפיה שלי. או על חוסר היכולות..
מאז זרמה הרבה חמאה מומסת בנהר, ונטלי הפכה מסתם-עוד-מישהי-שנפגשתי-לאפות-איתה (כי פשוט.. יש אלפי אנשים כאלה. אלפים!) לחברה טובה.
אפינו יחד (מלא).
יצאנו יחד (מסיבות ניינטיז זה כיף!).
אפילו הייתי בחתונה שלה (וכן, הכלה הכינה קינוחים לחתונה של עצמה, בדיוק כמו שהייתם מצפים מגברת עוגיונט).
בקיצור, עברו לי ההתרגשות והלחץ. אני יודעת כבר מה היא חושבת עלי (חופרת משוגעת שלא מצליחה לזכור את השמות החתולים שלה) ועל יכולות האפיה שלי (חוסר יכולות האפיה).
אז עכשיו אין לי בעיה לכתוב לה הודעות היסטריות על הבוקר ולדרוש ממנה לבוא איתי לקנות שוקולד, אפילו שחם וצפוף ואין שם חניה. אבל אני צריכה שוקולד, למען השם, אז בואי כבר!
אבל נטלי לא פראיירית. סבבה, אני אבוא איתך לקניות. אבל אולי ננצל את ההזדמנות כדי לאפות יחד? לא עשינו את זה מזמן.
אז ככה —
כעבור עשרה קילו שוקולד מריר (חמישה לה, חמישה לי), קילו שוקולד חלב, קילו שוקולד לבן, מלא אגוזים, בקבוק עצום של מייפל וצנצנת תואמת של שמן קוקוס, חזרנו לדירה של נטלי.
אה, ואחרי קפה עם גלילית (אחרי ששותים קפה עם גלילית, קשה לחזור אחורה לקפה בלי גלילית. סתם שתדעו) ומאפה שמרים ואגסים טעים שחלקנו.. כן, קודם זה ואז כל הקניות ואז הלכנו לאפות.
הנושא היה..
טוב, לא באמת היה נושא.
שתהיו לראש ולא לזנב!
די נו.. בבקשה תאמרו לי שגם אתם רואים פה דג.
תראו, זה עבד ככה:
אני הצעתי שנלך לקנות דברים. נטלי הסכימה. סיכמנו גם שנשב בבית קפה כיפי שכבר ישבנו בו פעם, בית הקפה שמגישים בו גלילית עם הקפה. והיה להם בפעם הקודמת מאפה שמרים ואגסים היסטרי.
אווווו כן, בואי נשב. רגע, ומה נכין? משהו לראש השנה? דבש? תפוחים? אולי מאפים כאלה עם אגסים? לא של ראש השנה, אבל הכי סתיו. רגע, מה את אומרת לגבי מאפי שמרים עם תפוחים? אוקיי, סבבה. שמרים, תפוחים. ומה עוד? אולי אלטרנטיבה לכל התפוחים והדבש? אולי בכל זאת משהו עם אגסים? שוקולד ואגסים? איזה שילוב טוב זה שוקולד ואגסים? מתה על זה. כן, גם אני!
מפה לשם, התקבלה החלטה. ואיזו החלטה, וואו.
לא לא, אתם לא מבינים.
ברור שאני צריכה לומר דברים טובים על המתכון שאתם הולכים לראות פה תכף, כי אני רוצה לשכנע אתכם להכין אותו. אבל אבל. אתם לא מבינים.
מאפי השמרים? כל כך טעימים. תחשבו שניה על ריבעו של בצק שמרים. ממולא קרם שקדים ותפוחים מקורמלים. מקופל למעטפה. מצופה בשקדים פרוסים. אפוי. טעים. הורס. פיצוצים. התרגשויות. וואו.
אנחנו לא הולכים לדבר על כמה מאפים נאכלו באותו היום, אבל בלי להיכנס למספרים, כן חשוב לי לציין שזו היתה ארוחת הצהריים (הסופר מזינה) שלנו (תפוחים! שקדים! בריאות!).
ואז.. ואז, אחרי שכבר לא יכולתי לנשום, לא היתה ברירה אלא לטעום את הדבר השני שהכנו. בכל זאת, מאפי השמרים היו ארוחת צהריים, אבל הגיע הזמן לקינוח, לא?
תחשבו בראוניז שוקולד. פשוטים. אבל טעימים ממש. שוקולדיים בטירוף, ואם אתם משתמשים בשוקולד טוב, אז לחלוטין וואו. עכשיו, תמשיכו לחשוב על הבראוניז האלה. דמיינו אותם בתבנית עגולה. קשטו אותם בראש שלכם במעגלים-מעגלים של טיפות קצפת קינמון. הוסיפו מעל שטרויזל אגוזי לוז ואגסים מקורמלים.
עכשיו קחו שניה להסדיר את הנשימה ותודיעו לי כשאתם מוכנים להמשיך.
אוקיי? יופי.
אז מה שקרה זה שאכלנו.. מספר מסוים, בואו נאמר, של מאפי תפוחים ושקדים. ואז קינחנו בפרוסה בגודל.. מסוים של עוגת הבראוניז החגיגית והקלה בעולם.
ולא.
התחרטנו.
על.
כלום.
מפה לשם, סגרנו לכם את הפינה לראש השנה.
וכשאני אומרת סגרנו, אני מתכוונת דרכנו
רוצים קינוח חגיגי, טעים, מיוחד, שונה, גיוון-לתפוח-ודבש-הרגיל של ראש השנה? ובעיקר.. בעיקר כזה שתכינו בדקה וחצי, ייאכל בשניה וחצי, ולאחר מכן יזכה אתכם במחמאות ותשבחות משאר בני המשפחה במשך שעה וחצי? —-> בראוניז קינמון, אגסים ואגוזי לוז. זה מה שאתם צריכים להכין, ואתם יכולים למצוא את המתכון אצל עוגיו.נט.
רוצים מאפה שווה, כיפי, מתוק, כזה שיגרום לבית שלכם להריח כמו האושר עצמו (כן, האושר עצמו) ואם תבחרו להכין אותו לארוחת בוקר בחג הקרוב (אל תדאגו – לחלוטין אפשר להכין מראש, להקפיא ולחמם ברגע האמת), יהווה את הפתיחה המושלמת לשנה החדשה שלכם? מעולה, תישארו! —> מאפה שמרים עם קרם שקדים ותפוחים מקורמלים. הנה זה בא.
הנה.
הנה.
מוכנים?
זה מגיע.
בהצלחה לכולנו!
(ובבקשה תכינו גם את השמרים וגם את הבראוניז, טוב? אני בסך הכל דואגת לכם ולאושר שלכם. לא יהרוג אתכם לומר תודה, אתם יודעים..)
***
מאפי שמרים עם קרם שקדים ותפוחים מקורמלים
מקור המתכון: הבצק מבוסס על עוגת השמרים הזו של נטלי. כל השאר.. קרה תוך כדי הכנה 🙂
כמות: כ-22 מאפים אישיים
מצרכים:
לבצק
500 ג’ (1/2 3 כוסות + 1 כף) קמח לבן
8 ג’ (1 כף) שמרים יבשים / 25 ג’ שמרים טריים
150 ג’ חמאה רכה
100 ג’ (1/2 כוס) סוכר לבן
2 ביצים גדולות
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
250 מ”ל (1 כוס + 2 כפיות) חלב
לתפוחים מקורמלים
3-4 תפוחי גרני סמית’
100 ג’ (1/2 כוס) סוכר לבן
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
 
לקרם שקדים
50 ג’ שקדים טחונים
60 ג’ חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר לבן
1-2 כפות חלב
1 כפית קמח
ביצה טרופה, להברשה לפני האפיה
שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מניחים קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, מלח, וניל וחלב (כן, הכל) בקערת המיקסר. מחברים וו לישה ולשים למשך 10-12 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק.
2. מכסים את קערת המיקסר במגבת או ניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעה-שעתיים, עד להכפלת נפחו.
3. להכנת התפוחים המקורמלים: קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
4. מניחים סוכר במחבת רחבה. ממיסים על אש גבוהה, עד לקבלת קרמל בגוון ענברי.
5. מוסיפים קוביות תפוחים, מיץ לימון, וניל ומלח. מנמיכים את האש ומבשלים למשך חמש-עשר דקות נוספות, עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט, אך לא יותר מדי (התפוחים אמורים להיות קלים לחיתוך בעזרת מזלג, אבל לא להתפורר). מצננים לטמפרטורת החדר.
6. להכנת הקרם: מניחים שקדים, חמאה וסוכר במעבד מזון. מעבדים יחד, עד לקבלת פירורים.
7. מוסיפים חלב וקמח. ממשיכים לעבד עד לקבלת קרם אחיד וסמיך. מניחים בצד.
8. להכנת המאפים: מחלקים את הבצק שתפח לשני חלקים.
9. מרדדים כל חצי למלבן בעובי של כחצי ס”מ. חותכים לריבועים של 10X10 ס”מ.
10. מניחים במרכז כל ריבוע בצק כפית קרם שקדים, ומעליה שתיים-שלוש קוביות תפוחים.
11. סוגרים לצורת מעטפת (בדומה לאיכס-גביניות) — מקפלים פינה אחת לכיוון אמצע הריבוע, לאחר מכן את הפינה הנגדית לה מעליה. חוזרים על הפעולה עם שתי הפינות הנותרות.
12. מניחים את המאפים באופן מרווח על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה. מכסים ומתפיחים למשך כחצי שעה נוספת.
13. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
14. לאחר התפיחה השניה, מברישים את פני המאפים בביצה טרופה, ומפזרים מעט שקדים פרוסים.
15. אופים למשך חמש עשרה-עשרים דקות, עד שהמאפים תפוחים וזהובים, והריח מטורף.
16. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. לעצמכם. ומספרים לכולם שיצא לא טוב, ושעדיף להם לא לטעום..
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אני מתארת לעצמי שהמאפה יכול לעבוד גם עם אגסים מקורמלים (טעים!).
  • ואולי עם קרם אגוזי אחר במקום השקדים? אגוזי לוז? פקאנים? השמיים הם הגבול! אם כי.. למה שתרצו לשחק עם קרם שקדים? מה לא בסדר אתכם?
  • ו.. כן, כפי שאולי שמתם לב, חזרנו לימים הטובים (הרעים) — המצלמה שלי לא היתה עלי באותו היום, אז צילמתי בעיקר תמונות פח בטלפון שלי (פעם זה היה אייפון, אבל הפכתי לבחורה של אנדרואיד בעל כורחי, אז היום זה גלקסי). התמונות היפות הן של נטלי, התמונות האחרות הן שלי ובטח עושות לכם פלאשבקים לא נעימים לתקופת טרום המצלמה שלי. האימה.
  • ובעיקר, הכי חשוב, אם עדיין לא עשיתם את זה: רוצו לראות את עוגת הבראוניז ההיסטרית אצל נטלי. סמכו עלי בנושא הזה, טוב?
תראו, אני אשתדל לקפוץ לבקר שוב לפני החג, אבל למקרה שלא – שתהיה לכם שנה טובה ומקורמלת!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

22 תגובות

נטלי ספטמבר 20, 2014 - 19:52

כרגיל – היה לי הכי כיף (וטעים) בעולם!

הגב
טלי ספטמבר 20, 2014 - 21:43

בא לי בראוניז ומאפה שמרים! עכשיו! איך אני אמורה ללכת לישון עכשיו???

הגב
ענבר ספטמבר 20, 2014 - 23:26

אתן פשוט אדירות וזה נראה טעים ברמות! 🙂

הגב
פנפן ספטמבר 21, 2014 - 04:48

אותי שכנעת, בא לי לתת ביס במסך. שתהיה לך שנה מתוקה ומעולה.

הגב
עלמה ספטמבר 21, 2014 - 05:56

וואו. שכנעת אותי והאמת שלדעתי מאפה השמרים יהיה טוב גם לערב החג ולא רק לבוקר למחרת

הגב
נועה ספטמבר 21, 2014 - 11:23

התמונה עם הנעליים על העוגה עושה לי כל כך רע כל פעם שאני רואה אותה… :-$

הגב
סיון ספטמבר 21, 2014 - 11:43

נראה מדהים! באיזה שלב של ההכנה אפשר להקפיא את החמודים האלה?

הגב
טליה ספטמבר 21, 2014 - 12:34

הרסת אותי עם התיאורים האלה!
אני גם רוצה – לא, חייבת! – לאכול [מספר מסוים] ממאפי שמרים האלה. כנראה שאצטרך להכין אותם בקרוב (מאוד).

הגב
אנונימי ספטמבר 21, 2014 - 14:15

אם אני רוצה אותם פרווה ולא חלביים – עם מה אחליף את החלב??

הגב
The Cookie Fairy ספטמבר 21, 2014 - 17:57

היית יכולה להניח שמפגש איתך יגרום לי להתרחק מהבלוג שלך לנצח נצחים,
אבל במפתיע לגמרי זה לא קרה. עדיין.

שתדעי שמפגשי אפייה עם נטלי עדיין מלחיצים אותי,
וכן, מסיבות ניינטיז זה הכי כיף

חוצמזה המאפים נשמעים הורסיםםםם לגמרי
מוכנה לארוחת צהריים כזאת בכל יום, אפילו על חשבון התנזרות מגליליות לשארית חיי

הגב
טל ספטמבר 23, 2014 - 05:38

נראה כמו הדבר הכי טעים בעולם שהייתי רוצה לאכול בוקר צהריים וערב!
אההההההה

הגב
Morcake ספטמבר 23, 2014 - 05:48

סיון, אפשר להקפיא את המאפים אחרי האפיה, להפשיר כמה שעות לפני ההגשה ולחמם כמה דקות בתנור 🙂

אנונימי, לא יודעת אם הייתי משתמשת דווקא במתכון הזה בשביל פרווה.. אפשר להשתמש בבצק שמרים אחר (תיאורטית אפשר להמיר את החלב במים או חלב סויה, ואת החמאה בשמן, נגיד, אבל אני לא יודעת לומר בדיוק מבחינת כמויות ואיך יצא), אבל יש גם את קרם השקדים החלבי.. סורי.

הגב
Liron McLey ספטמבר 23, 2014 - 18:36

גם אני רואה דג !!! למען האמת אפילו דג חרב!!!

הגב
אנונימי ספטמבר 24, 2014 - 06:23

נראה מטורף!
יש לך אולי רעיון איך להפוך את זה לקינוח של ארוחת החג, שתהיה כעוגה גדולה?

הגב
Morcake ספטמבר 24, 2014 - 07:08

בעקרון אפשר לעשות מהבצק מה שרוצים. נגיד.. עוגת שושנים? לרדד למלבן גדול, למרוח את כל המילוי, לגלגל ולפרוס לשושנים, להניח בתבנית עגולה והופ – עוגת שושנים 🙂
או קראנץ, נגיד. אותו העקרון, רק שאחרי שיוצרים גליל, חוצים אותו לאורך, מסובבים את שני החלקים כך שהמילוי מופנה כלפי מעלה, יוצרים מהם בורג, ואופים בתבנית אינגליש קייק.
אני חושבת שאפילו להכין מאפה אחד גדול כמו שעשינו פה, כלומר ליצור מלבן גדול, להניח עליו את המילוי, ולקפל את ארבע הפינות לקיפול מעטפה, יכול לעבוד.
בהצלחה!

הגב
אורית ספטמבר 27, 2014 - 08:50

מאפה השמרים והעוגה נראים מעולה והאינראקציה בין שתיכן כל כך כייפית ונדירה. אשמח לדעת באיזו חנות קניתם את השוקולדים כדי שאקנה גם 🙂 תודה לשתיכן

הגב
אנונימי ספטמבר 27, 2014 - 19:09

אז תודה. כי זה עדיין לא אמרו.
תודה!

הגב
ליאור ספטמבר 30, 2014 - 07:34

הבצק יצא לי רך עד בלתי ניתן לרידוד… מה עושים?

הגב
אנונימי אוקטובר 14, 2014 - 20:27

"כמות: כ-22 מאפים אישיים". אבל… איך זה מסתדר עם זה שמרדדים את הבצק בשני חלקים? זה אומר שמכל מלבן אמורים לצאת 11 ריבועים! אבל 11 זה מספר ראשוני! אז זה יכול לעבוד רק אם מרדדים מלבן ארוך וצר של 110 על 10! הצילו!!!

(לא, אל תעני לי ברצינות).

הגב
אנונימי אוקטובר 18, 2014 - 14:30

טוב, אחרי שהכנתי את המאפים הבנתי את ההיגיון המתמטי שעומד מאחורי הכמויות. אז לטובת המכינים הבאים, זה עובד ככה: מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים כל אחד מהם למלבן בגודל של פלוס מינוס 30 על 40, כלומר 12 יחידות.
אז למה זה יוצא כ-22 יחידות? כי עד שהמאפים מתקררים שתי יחידות כבר נעלמות, וכל בני הבית מסתובבים תוך גלגולי עיניים תמימים של "אני? מה פתאום?".

ועוד דבר קטן: מה שהפתיע אותי במאפים האלה היה הקלילות שלהם. כשראיתי את התמונות חשבתי שמדובר במאפים די כבדים וממלאים, אבל ממש לא! אז בהחלט אפשר להבין איך אכלתם כמה וכמה כאלה.

הגב
שרה פברואר 18, 2019 - 15:25

איך מאכסנים? בכלי אטום? במקרר? כמה ימים מחזיק?
תודה מראש

הגב
Morcake פברואר 19, 2019 - 08:22

הייתי שומרת יומיים-שלושה בכלי אטום בחוץ או עד חמישה ימים, נגיד, במקרר. בכל מקרה, ממליצה לחמם טיפה בתנור לפני האכילה, במיוחד אם שומרים במקרר, כי המאפים יתייבשו.
לחילופין, אפשר להקפיא למשך כמה חודשים אפילו (וכמובן, להפשיר ולחמם לפני האכילה).

הגב