אתם יודעים כבר איך זה הולך —
סוף אוגוסט.
לאוריקי יש יום הולדת.
אני חוגגת לה.
תמיד עם שוקולד, לרוב גם עם ורוד.
למען האמת, אני קצת מופתעת – שלא לומר מאוכזבת – מזה שלא אמרתם כלום, לא שאלתם כלום.
ציפיתי מכם ליותר.
בכל אופן, הנה זה הגיע.
אוריקי ההורסת בת עשר (עשר!!!!) (עשר!!!!) (זה כזה… זה כזה גדול).
וזה דורש חגיגה.
לא משנה שהיא רחוקה רחוקה מכאן, אלפי קילומטרים —
אנחנו בסדר גם עם לחגוג לה מרחוק. וירטואלית.
והפעם, לכבוד יום ההולדת העגול והמיוחד, גייסתי למשימה עוזרת מיוחדת:
רותמיקי הבובה, להלן בת הדודה של אוריקי.
הפעם, במקום ללכת על עוגה אחת גדולה, החלטתי להכין מיני עוגות:
לקחתי את עוגת האוריאוריקי מלפני שנתיים ואפיתי אותה בתבנית גדולה של התנור.
קרצתי עיגולים.
הקצפתי חמאה עם אבקת סוכר (הכי אמריקאי, כדי שתרגיש בבית) והמון צבע מאכל ורוד.
לגבי הקרם הוורוד, אני מרגישה שאנחנו צריכים שניה להתעכב על המחשבה שהשקעתי:
אורי הסתובבה בקיץ האחרון עם שיער במספר גוונים של ורוד, לכן הרגיש לי שהדבר הנכון ביותר יהיה להכין קרם במספר גוונים של ורוד. שיתאים. אז הוספתי לקרם צבע מאכל בהדרגה, כך שקיבלתי ארבעה גוונים (לא מאד) שונים.
הדודה הכי טובה בעולם או מה?
ואז התחלתי להעביד את רותם —
“זלפי קצת קרם, רותמי. אל תפעילי יותר מדי לחץ, אל תמשכי את שק הזילוף יותר מדי למעלה.”
“יופי, עכשיו את יכולה להניח את השכבה השניה על הראשונה. בעדינות. תיזהרי.”
“מעולה, יאללה. עוד קרם. קדימה.”
ואז רותם התחילה להתלונן שהיא מרגישה לא טוב.
אני מסרבת לקחת אחריות! אסף שיחק איתה במחשב קודם, הוא בטוח הרעיל אותה או משהו.
אל דאגה, בתור פיצוי, ואחרי שהכרחתי אותה לעמוד במשך דקות ארוכות עם צלחת גדולה ועמוסה בעוגות, בעודי מנסה לצלם אותה ואת העוגות ושוב אותה ושוב את העוגות…
אחרי כל זה, נתתי לה לטעום חתיכת עוגה. אפילו שהיינו בדרך לאכול ארוחת צהריים.
רואים? אני דודה טובה.
(כשאני לא מעבידה את האחיינים שלי בפרך…….)
היי, אל תעשו לי את הפרצוף הזה. זה היה סוף שבוע כיפי! לקחנו את רותם לאכול גלידה והכנו יחד שניצלים ופירה ושיחקנו רמיקוב וראינו סרט (חלק מאיתנו נרדם בתשע וחצי בערב, אבל חלק מאיתנו היה עייף, אז בואו לא נשפוט) ואכלנו עוגה לפני ארוחת הצהריים!!!
בקיצור, בואו נאחל כולנו יום הולדת שמח, מאושר, ורדרד ונהדר לאוריקי היפהפיה.
ואוריקי, עכשיו אני פונה אלייך: מבטיחה לחגוג לך עם עוגה אמיתית בקיץ הבא, כזאת שתוכלי גם לטעום ממנה. ומבטיחה כמה ימי כיף שתרצי כשתבואו לבקר. מזל טוב, חמודונת 🙂
…
אז סגרנו על הדודה הכי טובה בעולם, נכון?
***
מיני עוגות שוקולד עם קרם חמאה ורוד
מקור המתכון: העוגה עצמה היא עוגת אוריאוריקי, בשינויים קלים מאד.
כמות: שש מיני עוגות בנות שתי שכבות, כל אחת בקוטר 8 ס”מ. ומלא שאריות עוגה שאפשר פשוט לנשנש.
מצרכים:
לעוגה
280 ג’ (2 כוסות) קמח לבן
200 ג’ (1 כוס) סוכר לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
70 ג’ (1/2 כוס) אבקת קקאו (אני השתמשתי בהולנדי,אפשר גם רגיל)
2 ביצים גדולות
120 מ”ל (1/2 כוס) רוויון
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
240 מ”ל (1 כוס) קפה חם
לקרם חמאה
200 ג’ חמאה רכה
200 ג’ (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) אבקת סוכר
1/2-1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
צבע מאכל ורוד, כמה שרוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
2. מניחים קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה ומלח בקערה גדולה. מנפים פנימה קקאו ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת, קטנה יותר, מערבבים יחד ביצים, רוויון ושמן.
4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך קערת היבשים. מערבבים עד לקבלת בלילה בצקית למדי – אין צורך לערבב עד הסוף.
5. מוסיפים קפה ומערבבים היטב לבלילה אחידה ונוזלית למדי.
6. יוצקים לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה. אופים כ-12-15 דקות, עד שהעוגה תופחת קלות, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
7. להכנת הקרם: מניחים חמאה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומתחילים להקרים.
8. לאחר דקה-שתיים, מוסיפים פנימה אבקת סוכר, תוך כדי ערבוב.
9. מוסיפים וניל ומלח. מערבבים עד לקבלת קרם חלק ויציב מאד. אם צריך, מנקים את דפנות ותחתית הקערה בעזרת לקקן.
10. אם רוצים, מוסיפים מעט צבע מאכל ורוד ומערבבים עד לצביעת כל הקרם. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק/משונן, לפי העדפתכם.
11. קורצים עיגולים קטנים מהעוגה – בקוטר 8 ס”מ או בקוטר הרצוי. אם יוצא מספר זוגי, יופי. אם לא, נשנשו את אחת העוגות. מגיע לכם פרס על מי ומה שאתם 😉
12. מזלפים שכבת קרם מעל עוגה אחת, מניחים מעליה עוד פרוסה, ומזלפים עוד קרם גם מעל השכבה העליונה.
13. ממשיכים כך עם שאר העוגות. אם רוצים, אפשר לקשט בסוכריות, אגוזים, שוקולד מגורר — אבל הקרם הוורוד מאד דומיננטי ויפה כמו שהוא, אז רותם ואני ויתרנו והסתפקנו בו.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- לחלוטין אפשר להכין את העוגה במיקסר – סביר להניח שיהיה יותר קל להגיע לתערובת חלקה ולא גושית כך, אבל אני בחרתי לתת למיקסר שלי לנוח קצת הפעם.
- כפי שכבר אמרתי, אני הכנתי ארבעה גוונים של ורוד: הוספתי מעט צבע מאכל לקרם, ערבבתי, והעברתי כמה כפות לשק זילוף. הוספתי עוד צבע, ערבבתי, העברתי לשק זילוף… כך הלאה, עד שקיבלתי את הוורוד הכי חזק. לא חובה לעשות את זה, אבל אפשר.
- אפשרות נוספת היא לצבוע חלקים מהקרם בצבעים שונים לגמרי, לאו דווקא מספר גוונים של ורוד: פשוט מחלקים את הקרם ה”רגיל” למספר קערות, מוסיפים את הצבע הרצוי לכל קערה ומערבבים.
- כפי שאפשר לראות בתמונות, אני השתמשתי גם בצנתרים שונים לכל גווני הקרם שלי – גם כי חשבתי שיהיה מגניב לשלם בין חלק למשונן ובין צנתרים קטנים לגדולים וגם, בינינו, כי יש לי צנתר אחד מכל סוג. אבל בעיקר מהסיבה הראשונה.
- כמובן שאפשר להכין את העוגה כעוגה אחת גדולה, עגולה, בקוטר של בין 22 ל-26 ס”מ (הגובה ישתנה בהתאם). אבל איזה כיף וחמוד זה עוגות קטנות? לא משנה שחלקן קצת עקומות, ושלא כולן באותו הגובה (ותאמינו לי, אצלי ממש לא כולן היו באותו הגובה), זה פשוט יוצא חמוד!
- אה, וכן.. קרם החמאה סופר מתוק. קודם כל, במקרה הספציפי הזה, אני כן חושבת שהעוגה הלא-מאד-מתוקה יחסית מאזנת את המתיקות (אסף עדיין טעם שזה מתוק להחריד), אבל חוץ מזה, הסוכר נותן לקרם גם את היציבות שלו. פחות סוכר —> הקרם יהיה נוזלי יותר ופחות נוח לזילוף. אם זה לא קריטי לכם, הרגישו חופשי להפחית סוכר מהקרם.
יום אוריקי ורוד ושמח לכולם!!!!
8 תגובות
וואו
נראה נהדר
דנה
http://pancake4u.wix.com/recipe
יההההה, איזה זילופים מהממים ועוגות מתוקות! מזל טוב 🙂
זה נראה טעים מאוד!!!!!!!!!!!!!!
תודה!!!!!
מהממות: הדודה, האחיינית והעוגות כמובן 🙂
פשוט מקסים!!!! מקווה שאצליח לעשות זאת עם הבנות שלי בכזה כיף גדול!
כל הכבוד !!!
חמוד בטירוף 🙂
וגם לי בא שיער ורוד!
אבל איך (בתור בוגרת מדעים מדוייקים) לא עשית אופטימיזציה של מספר העיגולים בתוך התבנית המלבנית?
טוב, לא באמת היו נכנסים שם עוד עיגולים, אבל העיקרון!
בתור מישהי שהספיקה לעקוב אחרי כמה ימי הולדת של אוריקי שלך, אני ממש מתרגשת שהיא כבר בת 10!
יום הולדת שמח!
ורותם מהממת!
אפשר להיות אחיינית שלך? לא מפנקים אותי בכלל… 🙁