עוגה של שוקולד בצבע פינק

על ידי מור
טו-טו טו-טו-טוווווו, טו-טו טו-טו-טווווו*.
*הצלצול של שיחת וידאו בהנגאאוטס, מן הסתם. לא מאמינה שלא הבנתם את זה.
בצד השני של השיחה, אחי והדבר. התרגשויות.
“שיר רצתה לבקש ממך משהו.”
כן, שיר?
“אממ. אממ. עוגה.”
עוגה??? איזו עוגה?
“אממ. אממ. עוגה של שוקולד.”
ואני נמסתי.
אתם מבינים, כמה ימים קודם לכן כבר דיברתי עם שיר הגובורה (כמו גיבורה, רק בהגיה יותר מצחיקה), ושאלתי אותה אם היא תבוא לבקר בארץ בקיץ (כן!) ואם היא תבוא לחתונה שלי (כן!) ואיזו שמלה היא תלבש (אממ. אממ. בצבע פינק) ואם היא רוצה שאכין לה עוגה (כן!) ואיזו (אממ. אממ. בצבע פינק), והבטחתי להכין לה כמה עוגות בצבע פינק שהיא רק תרצה כשהיא תגיע – סוף סוף – לבקר.
אבל הפעם.. הפעם שיר יזמה את השיחה (דרך אבא שלה, וואטאבר, אל תתווכחו. הילדה גאון). היא ביקשה לדבר איתי. כדי לבקש ממני עוגה. מלא התרגשויות.
אז הבטחתי בשנית להכין לה כמה עוגות שהיא תרצה כשהיא תהיה בארץ…
אבל לא הצלחתי להתאפק. איך אני אמורה לחכות חודשיים וחצי?!
אז ניצלתי את יום ההולדת של הדבר (שלוש!!) והכנתי לה עוגת יום הולדת.
עוגה של שוקולד. בצבע פינק.
אתם כבר יודעים שאני חזקה בעוגות הווירטואליות בשנתיים האחרונות, אז מה הייתי אמורה לעשות? לא להכין לה עוגה וירטואלית של שוקולד בצבע פינק?
ברצינות, ככה אתם מכירים אותי?
נ.ב.
לא יודעת אם ציינתי את זה כבר פעם, אבל אסף מאד מרוצה מכל עניין העוגות הווירטואליות. כאילו.. עוגת שוקולד חלב (הוא טוען שלא מרגישים שזו לא עוגת שוקולד “רגילה”, והוא די צודק, אבל הו כמה שהיא טעימה – כל כך טעימה שהוא הציע שאהפוך אותה לעוגת השוקולד הקבועה שלי. כאילו שיש דבר כזה. מצחיקול) תלת קומתית עם קצפת ורודה – what’s not to like?
אפילו ריבת התותים שהוספתי לקצפת לא הפריעה לו. הצלחה הצלחה הצלחה.
נ.ב. 2
שיר, בואי כבר! ותביאי את האחים שלך איתך!
***
עוגה של שוקולד בצבע פינק
מקור המתכון: התבססתי על המתכון הזה, עם שינויים קלים.
כמות: עוגה תלת שכבתית אחת בקוטר 16 ס”מ. ניתן להכפיל כפויות ולאפות בתבנית 22/24.
מצרכים:
לעוגה
100 ג’ שוקולד חלב, קצוץ גס
50 ג’ חמאה רכה
200 ג’ (1 כוס) סוכר חום דמררה
2 ביצים בינוניות, בטמפרטורת החדר
140 ג’ (1 כוס) קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
20 ג’ (2 כפות) אבקת קקאו
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
120 מ”ל (1/2 כוס) מים חמים
לקצפת
250 מ”ל (1 כוס) שמנת מתוקה
25 ג’ (2 כפות) סוכר לבן
1-2 כפיות ריבת תותים
כמה טיפות צבע מאכל ורוד (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל או על בן מארי. מניחים בצד.
3. מניחים חמאה וסוכר חום בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות.
4. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב, עד להיטמעות. ממתינים כדקה בין הוספה אחת לשניה.
5. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. בינתיים מערבבים קמח, סודה, מלח וקקאו בקערה נפרדת.
7. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים מצרכים יבשים וחלב לסירוגין: מתחילים בשליש מכמות היבשים, לאחר מכן חצי מהחלב, שליש נוסף מהיבשים, שאר החלב, ולבסוף שאר המצרכים היבשים. מערבבים מעט בין הוספה להוספה.
8. מוסיפים מים חמים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
9. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים לגמרי ומחלצים מהתבנית. אם במהלך האפיה, העוגה מתחילה להיראות עשויה מדי מבחוץ, אבל עדיין לא מבפנים, אפשר להנמיך את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות אחרי חמש עשרה-עשים דקות אפיה.
10. מיישרים את חלקה העליון של העוגה ומחלקים לשלוש שכבות שוות.
11. מניחים שמנת וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה. שומרים כחצי מהכמות בצד.
12. מוסיפים לחצי הנותר ריבה וצבע מאכל (אם בוחרים להשתמש). מערבבים עד לקבלת קרם ורוד (היזהרו לא לשבור את הקצפת).
13. להרכבת העוגה: מניחים פרוסת עוגה אחת על צלחת הגשה. מצפים בשכבה של קצפת ורודה. חוזרים על הפעולה עם הפרוסה השניה והשלישית. מצפים את חלקה החיצוני של העוגה בקצפת לבנה, מניחים במספר נקודות “כתמים” של קצפת ורודה ומיישרים עם פלטה לטובת קבלת עוגה מצופה ורוד-לבן משולב. אם נשארת קצפת, אפשר לזלף מעט פרחים מעל פני העוגה.
הערות/תוספות/שדרוגים:

 

  • כפי שניתן לראות בתמונות, הציפוי ה”משויש” שלי לא יצא הכי מוצלח בעולם. אני חושבת שכמות נוספת של קרם היתה עוזרת, אז אם בא לכם להשקיע, לכו על כמות וחצי או כמות כפולה של קרם, צפו כמו שצריך ו.. אתם יודעים, תתקדמו משם.
  • אם אין לכם כח לעוגת שלוש קומות, אפשר להסתפק בשתי קומות. כמובן שאפשר גם לאפות בשתיים/שלוש תבניות נפרדות, ומן הסתם זמן האפיה יתקצר.
  • לגבי צבע המאכל – ציפיתי וקיוויתי שריבת התותים תצבע את הקצפת שלי בוורוד, אבל היא לא ממש עשתה את העבודה, אז חיזקתי בצבע מאכל. בקטנה כזה. לא חובה אם אתם מתנגדים לצבע מאכל.
בא לכם לראות עוד תמונה של שיר, נכון? נכון? קבלו —
ד”ר פרפר בלרינה לשירותכם, איך אפשר לעזור?

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

6 תגובות

graff keren אפריל 14, 2016 - 04:31

קודם כל מזל טוב לשיר ולדודה שלה. בדיוק אתמול הבן שלי ביקש שאני אכין להם עוגה. יש לי מאות מתכונים אבל יאלה נזרום ונכין את המתכון הנל. רק לא בפינק שלא יבעטו בי.

הגב
graff keren אפריל 14, 2016 - 04:32

קודם כל מזל טוב לשיר ולדודה שלה. בדיוק אתמול הבן שלי ביקש שאני אכין להם עוגה. יש לי מאות מתכונים אבל יאלה נזרום ונכין את המתכון הנל. רק לא בפינק שלא יבעטו בי.

הגב
אולגה אפריל 14, 2016 - 04:34

איזו ילדה מתוקה ומהממת! נו טוב – גם העוגה 🙂

הגב
Yotam Dahan אפריל 14, 2016 - 05:02

מזל טוב!! עוגה מהממת אס דה גירל 🙂

הגב
Hagar אפריל 14, 2016 - 05:11

תודה רבה לדודה פינק המגניבה שגם וירטואלית וגם במציאות יודעת לפנק ולאהוב ככה. אוהבים בחזרה😘

הגב
נטלי אפריל 14, 2016 - 05:23

בא לי בא לי בא לי בא לי בא לי בא לי בא לי.

הגב