יש כל מיני שילובי אוכל שפשוט הולכים ביחד.
למעשה, בואו ננסה משהו שניה. אני אומר מאכל, אתם תשלימו אותו עם מאכל אחר:
שניצל ו…
(פירה)
המבורגר ו…
(צ’יפס)
שוקולד ו…
טוב, זה קשה. יש פה יותר מדי אפשרויות.
חמאת בוטנים. בננות. חמאת בוטנים ובננות.
סבבה, אני מבינה מה אתם אומרים.
בכל אופן, שוקולד עובד עם מלא דברים, אבל איזה טוב זה שוקולד וביסקוויטים?
נגיד, “סתם” פתי בר עם שוקולד.
או הביסקוויטים האלה שמגיעים כבר עם שוקולד קשה כזה עליהם – עד חצות? קוראים להם עד חצות?
מה לגבי החטיף הזה של שוקולד פרה, הריבוע של השוקולד שממולא בביסקוויט, ועכשיו יש אותו במיליון טעמים – יש לדבר הזה שם בכלל?
הו מאמא, קליק ביסקוויט.
וכמובן, כדורי שוקולד/עוגת נקניק* ביתיים.
*חד משמעית, המאכל עם הפער הכי גדול בין השם הדוחה שלו לטעם הטעים שלו.
הממ. אולי חוץ מפאי בוץ.
קיצור, אני מתה מתה מתה על שוקולד וביסקוויטים ביחד. כשאני מכינה כדורי שוקולד? בחיי שבערך שליש מהכמות הולכת לבטן שלי דקות ספורות אחרי שאני מערבבת בין השוקולד לביסקוויטים, עוד לפני שלב הכדרור, כשהשוקולד חמים. מממממממ.
הייתי אומרת “חצי מהכמות”, אבל זה בטח היה גורם לכם לחשוב שאני מגזימה. אז שליש. ואני לא מגזימה.
אולי רק טיפ טיפ טיפ טיפה.
נסגור על רבע?
סבבה.
אז כשקליק ביקשו ממני להכין עוגת חג חגיגית (אני תוהה — האם יש עוגות חג לא חגיגיות? יש עוגות חגיגיות שהן לא עוגות חג, אבל מה קורה בכיוון השני?) והציעו לשלוח לי איזה קליק שארצה כדי שיסייע לי בתהליך, ביקשתי קליק ביסקוויט.
במקרה הטוב — אצליח לחשוב על מתכון שמשלב בתוכו את הקליק ביסקוויט, וזה יהיה נהדר.
במקרה הטוב — אלך לכיוון אחר לגמרי, ואוכל לנשנש את הקליק ביסקוויט תוך כדי חשיבה על רעיונות.
זה מה שיפה בשוקולד וביסקוויטים: אין דבר כזה, “במקרה הרע”. רק טוב.
אז התחלתי לחשוב, ומהר מאד העניינים התבהרו:
אני אכין קלתית מבלילה של כדורי שוקולד ואמלא אותה במוס שוקולד. בתוך המוסאפזר מלא קליק ביסקוויט, ומלמעלה אקשט ב..
— wait for it —
.. עוד קליק ביסקוויט!
החשש היחיד שלי היה שבלילה כדורי השוקולד לא תתפקד לי טוב כקלתית, אבל היא תפקדה כמו נינג’ה.
ברגע האמת הוספתי לעוגה גם גנאש שוקולד בין המוס לקישוט הקליק, כי היה חסר לי משהו…. איך לומר? שוקולדי.
רגע דרמטי נוסף נרשם כשניסיתי לחלץ את העוגה מהרינג, ובהתחלה היא סרבה לשתף פעולה. כבר ראיתי את כל המאמצים שלי – והעוגה המפורקת בתיאוריה שלי – הולכים לפח, אבל עם קצת נחישות, אמונה ופלטה קטנה שעזרה לי להפריד בין העוגה לרינג, הכל יצא לטובה.
(הבנתם? יצא לטובה כי הכל הסתדר, וגם כי העוגה יצאה מהרינג. בצורה טובה. אח, הכי כיף זה משחקי מילים שצריך להסביר אותם, נכון?)
אה, ואל תחשבו שלא חשבתי על כל העניין החגים – בכל זאת, ראש השנה הוא לא חג השוקול–
חג השוקולד! מישהו צריך להמציא את חג השוקולד!!!
אהמ.
כפי שאמרתי, ראש השנה הוא לא חג השוקולד. אז תירגעו, יש בעוגה גם דבש.
בום.
בקיצור, העוגה הזו היא הדבר הכי טוב שקרה לכם בזמן האחרון.
תיקון: העוגה הזו היא הדבר הכי טוב שקרה לאסף בזמן האחרון. אבל אם תצטיידו בשניים-שלוש-חמש שקיות קליק ביסקוויט, בחבילת פתי בר ובמלא שוקולד, היא יכולה להיות גם הדבר הכי טוב שיקרה לכם בזמן האחרון. או הקרוב. לא יודעת, אני מבולבלת.
נראה לי שאני הולכת לקלף כמה קליק ביסקוויט מהעוגה ולנשנש אותם, כי..
רגע, אני בן אדם מבוגר. אני לא צריכה סיבה. יואו, סוף סוף גיליתי את היתרונות של להיות אדם מבוגר!
***
עוגת שוקולד וביסקוויטים למיטיבי לכת
כמות: תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ בגובה 4 ס”מ (ממליצה להשתמש ברינג) – מאמינה שאפשר להכין גם עוגת 22 ס”מ מעט נמוכה יותר.
מצרכים:
לקלתית
50 ג’ חמאה
100 ג’ שוקולד מריר ורד הגליל, קצוץ גס
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר לבן
10 ג’ (1 כף) אבקת קקאו
110 מ”ל (1/3 כוס + 2 כפות) חלב
250 ג’ (1 שרוול) ביסקוויטים
למוס
2 ג’ (1/2 כפית) ג’לטין
10 מ”ל (1 כף) מים
250 ג’ שוקולד מריר ורד הגליל, קצוץ גס
20 ג’ (1 כף) דבש
2 ביצים בינוניות
3 חלמונים בינוניים
75 ג’ (6 כפות) סוכר לבן
250 מ”ל (1 כוס) שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד
100 ג’ שוקולד מריר ורד הגליל, קצוץ גס
10 ג’ (1/2 כף) דבש
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
4-5 שקיות קליק ביסקוויט
אופן ההכנה:
1. להכנת כדורי השוקולד: מניחים חמאה, שוקולד, סוכר, קקאו וחלב בסיר. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש.
2. מעבדים ביסקוויטים לאבקה בעזרת מעבד מזון.
3. מוסיפים פירורי ביסקוויטים לתערובת השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. משמנים קלות תבנית מתאימה. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית (אפשר ורצוי להשתמש ברינג. במקרה זה, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה) בתערובת כדורי השוקולד. מהדקים היטב.
5. מעבירים את התבנית למקפיא להתייצבות, ועוברים להכנת המוס: מערבבים ג’לטין ומים בקערה קטנה, ומניחים בצד להיקרשות.
6. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי, ומעבירים לקערה גדולה.
7. מערבבים דבש לתוך השוקולד, ומניחים בצד.
8. מערבבים ביצים, חלמונים וסוכר בקערה. מבשלים על בן מארי, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מגיעה ל-57 מעלות (שתיים-שלוש דקות).
9. מסננים את תערובת הביצים (למקרה שחלקה נקרשה) לתוך קערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
10. ממיסים ג’לטין במיקרוגל למשך כעשר שניות. מוסיפים לתערות הביצים ומערבבים היטב.
11. מוסיפים ביצים לקערת השוקולד. מקפלים פנימה (אפשר בשתי תוספות), עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
12. מניחים שמנת מתוקה בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת רכה, במרקם יוגורט.
13. מקפלים את הקצפת לתוך קערת השוקולד, בשתי פעמים, עד לקבלת מוס חלק ואחיד אך די נוזלי.
14. מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים פנימה כחצי מכמות המוס.
15. מפזרים/מסדרים קליק ביסקוויט מעל המוס, ומכסים בחצי השני. מיישרים בעזרת לקקן או פלטה קטנה.
16. מעבירים את העוגה למקפיא למשך כחצי שעה-שעה, עד להתייצבות של המוס.
17. להכנת הגנאש: מניחים שוקולד ודבש בקערה קטנה.
18. מניחים שמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
19. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים דקה-שתיים ומערבבים לגנאש אחיד. מניחים בצד למשך מספר דקות, על מנת שהגנאש לא יהיה חם מדי.
20. יוצקים את הגנאש מעל המוס. מיישרים לשכבה אחידה.
21. מקפיאים למשך כחצי שעה נוספת (ייתכן שאפשר לוותר על ההקפאה הנוספת, אני העדפתי לתת לגנאש מעט זמן להתייצבות לפני שאני מקשטת), ומקשטים בעיגולים קונצנטריים של קליק ביסקוויט. שומרים במקרר.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם רוצים, אפשר לוותר על הקליק בתוך העוגה, ולהסתפק רק בקישוט.
- במקור, השתמשתי רק ב-80 מ”ל, או שליש כוס, חלב עבור כדורי השוקולד שלי, אבל בשלב מסוים התערובת נהייתה מעט יבשה מדי, לכן הגדלתי את הכמות במתכון. נראה לי שעדיף כך.
- על מנת לחלץ את העוגה מהתבנית, יש שתי אפשרויות: האחת היא לחמם מעט את הרינג בעזרת ברנר (ניסיתי את זה ושרפתי את נייר האפיה עליו היתה מונחת העוגה, אז.. זה לא רעיון טוב לאנשים כמוני). האפשרות השניה היא פשוט לנסות להעביר פלטה קטנה (או סכין דק) בין קלתית כדורי השוקולד לתבנית. אם הידקתם טוב את הקלתית, צריך לעשות את זה מאד בזהירות, אבל בסוף זה עובד. ברגע שהעוגה מתנתקת, דחפו אותה כלפי למעלה, או את הרינג, מה שעובד יותר טוב, עד שהיא תצא לכם. בכל מקרה, עבדו לאט ובזהירות, ובסוף זה יסתדר.
- בסך הכל, העוגה נחתכת טוב, אבל כפי שניתן לראות בתמונות, המוס מאד קרמי. אני לא חושבת שזה מפריע לפריסה של העוגה, אבל אם אתם מעדיפים לקבל מוס עוד יותר יציב, הגדילו את כמות הג’לטין לארבעה גרם (ואת המים, בהתאם, לעשרים מ”ל).
- אני השתמשתי בשוקולד מריר של ורד הגליל, אבל כמובן שאפשר להשתמש בכל שוקולד מריר שאתם אוהבים.
גילוי נאות: פוסט זה נכתב במסגרת שיתוף פעולה עם קליק – הם סיפקו לי שוקולד מריר של ורד הגליל וקליק ביסקוויט. אני עשיתי ריקוד שמח קטן מסביב למארז הקליק ביסקוויט ואז הכנתי מתכון שמשתמש בו, כי זה מה שהבטחתי להם. ואני חושבת, באופן אישי, שיש קליקים מוצלחים יותר וקליקים מוצלחים פחות (הו קליק פופקורן, כמה אכזבת אותי), אבל אין אין אין על קליק ביסקוויט.
11 תגובות
WANT
חוץ מהקטע של המוס, אני רוצה את העוגה הזאת עכשיו, וקליק ביסקוויט, וואו- לגמרי הדבר
1. וואווווווווו
2. כמה זמן הכנה לקח לך?
3. חשבתי נגיד להכין אותו בשישי/שבת ואז איך לשמור? במקרר בפריז? (בעיקר בגלל המוס…)
4. לוקחת את האתגר אדווח אחרי החג אם שרדתי!
5. ווואוווווו
סיון 🙂
מופרעת! P-:
וואוווו…לגמרי…
יש לך רעיון גם למוס לא על בסיס ביצים ?
הורסת את הבריאות[בכתיבה ואני מניחה שאם אכין…כנראה שכן…ואוכל בעצמי 😉 ]
אצלי כל חג זה חג השוקולד+ עוד כמה דברים!
תודות!
סיון, לקח לי כמה שעות, אבל רק כי צריך זמן התייצבות, קירור וכו'. זמן העבודה נטו ממש לא היסטרי. אני שמרתי את העוגה במקרר, והיא החזיקה שם כמה ימים טובים. עד שאסף סיים אותה 😉
קוקיה, אני בטוחה שיש מוסים בלי ביצים. אין לי אחד בשלוף כרגע, אולי פשוט סוג של גנאש מוקצף – שמנת מתוקה ושוקולד בלבד. בהצלחה!
חג שמח 🙂
בשביל תבנית 24 צריך להכפיל כמויות?
לצערי אין רינג ואין תבנית 20
המממ לתבנית 24 אפשר להסתכן ולהכין את המתכון כמו שהוא, ואז תתקבל עוגה הרבה יותר נמוכה.
אפשרות שניה היא אכן להגדיל כמויות. אני חושבת שכמות וחצי תספיק, יש מצב שכמות כפולה תהיה יותר מדי.
אי אפשר להפסיק להסתכל על העוגה. משמינה רק מזה 🙂 מטריף, כשאני אהיה רזה , ברמת האנורקסיה אני אכין. עד אז ברגעים של חולשה ומחסור בסוכר, אני אנשנש את הקליק ביסקוויט, הכי טעים אחרי הצהוב